Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע, השוטרים הלכו לשחק בחול.

וברצינות - אני מניח שהעבירה הזו אינה בפסגת היעדים של השוטרים. ולא צריך לתת יותר מידי דוחות כדי להבהיר שכדאי לציית לחוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 34 דקות, sperial כתב:

לא צריך לתת יותר מידי דוחות כדי להבהיר שכדאי לציית לחוק.

ה'אקמול' של לוחיות הזיהוי לא היה עוזר כאן:

https://cars.walla.co.il/item/3689936

תקציר:

ילד בן 12(!) נהרג כשרכב על אופניים חשמליים על כביש (!)4 בהתנגשות עם משאית חונה(!)

רק חבל שהשתלחות (המוצדקת) של אודי עציון בשרת התחבורה, מוציא את העוקץ מנושא הכתבה.

ועוד באותו עניין (ושוב העניין עם השרה...)

https://cars.walla.co.il/item/3650235

תקציר:

בימים האחרונים החליטה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (הרלב"ד)

על קיצוץ דרמטי באחד הפרויקטים החשובים ביותר שהיא מממנת:

חינוך תעבורתי לתלמידי כיתות י' בתיכונים.

פורסם
לפני 23 שעות, sperial כתב:

ולא צריך לתת יותר מידי דוחות כדי להבהיר שכדאי לציית לחוק.

הפוך, צריך המון דוחות, עם קנסות גבוהים כדי לשנות את ההתנהלות הקיימת.

אם הסיכוי של רוכב לפגוש בדוח היא אפסית כמו שהיא היום, וגם אם יתפס הקנס קטן מזה שיקבל אם יתועד עובר עבירה חמורה יותר, אין שום סיבה לחשוב שאנשים ירוצו להתקין לוחיות.

אנשים לא קונים מגנט שיחזיק להם את הטלפון כדי לדבר בזמן נהיגה, כשהקנס הוא 1000 שקל, כי הסיכוי שלהם להתפס אפסי. על אחת כמה וכמה כשמדובר על פעולה שתגדיל את הסיכוי שלך לחטוף קנסות אחרים.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

לא הבנתֶאתֶכוונתי, שהיא שגם מעט דו״חות יעשו עבודה משמעותית.

אגב, היום ראיתי לראשונה קורקינט עם מספר שמתחיל ב-AA ומספר בטווח ה-1,000.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רוצה לדווח על טיפול מוצלח ברוכב מסוכן פורע חוק עם עשרות שנות וותק נהיגה במכוניות. 

אחרי שנעצרתי פעמיים על ידי הפיקוח העירוני, פעם אחת עם אזהרה ופעם נוספת עם קנס 250 ש"ח בשני מקרים הבאים:

כביש סואן עם הרבה תנועה, לצד הכביש מדרכה שבה עובר הולך רגל אולי אולי פעם בשעה. רוצים שתרכב על הכביש העמוס ולא על המדרכה הריקה לגמרי ולא מאפשרים שיקול דעת לרוכב.

ופעם שניה, על חציית מדרכה בדרך לכביש שאפילו לכלי רכב מותר לחצות ביציאה מהחניה. 

אמרתי תודה רבה, זה פחות מתאים לי והפסקתי כמעט לרכב. 

נוסע באוטו, מגדיל את העומס בכבישים ומזהם את האוויר. 

• מבאס 2

פורסם
לפני 25 דקות, Buki כתב:

אני רוצה לדווח על טיפול מוצלח ברוכב מסוכן פורע חוק עם עשרות שנות וותק נהיגה במכוניות. 

אחרי שנעצרתי פעמיים על ידי הפיקוח העירוני, פעם אחת עם אזהרה נוספת עם קנס 250 ש"ח בשני מקרים הבאים:

כביש סואן עם הרבה תנועה, לצד הכביש מדרכה שבה עובר הולך רגל אולי אולי פעם בשעה. רוצים שתרכב על הכביש העמוס ולא על המדרכה הריקה לגמרי ולא מאפשרים שיקול דעת לרוכב.

ופעם שניה, על חציית מדרכה בדרך לכביש שאפילו לכלי רכב מותר לחצות ביציאה מהחניה. 

אמרתי תודה רבה, זה פחות מתאים לי והפסקתי כמעט לרכב. 

נוסע באוטו, מגדיל את העומס בכבישים ומזהם את האוויר. 

את האמת שברוך ה' נעצרתי פעם אחת בלבד גם על מדרכה שלא עוברים בה אנשים כלל, זו מדרכה בצמוד לכביש ראשי.... בקיצור היו לי את כל הסיבות לרכב 50 מטר על אותה מדרכה ועצר אותי פקח. שום הסבר למה נסעתי על המדרכה לא עזר(אז למה הם שואלים?)

וקיבלתי 250 שח.

כשכתבתי את זה פה בפורום, רוב התגובות היו נגדי, אז הבנתי שעדיף(מבחינת החוק) להסתכן על ידי נהגי רכבים פסיכיים בכביש, אז אני נוסע בצידי הכביש וזהו. במקרה שלי לא יכול לוותר על הקורקינט.

פורסם

תחשוב מחלף שני כבישים ראשיים. על המחלף, המון תנועה, ממש מלא מכוניות, עמוס. 

יש מדרכה רחבה, כמה אנשים הולכים ברגל על המחלפים או מתחת למחלפים? 4 אנשים ביממה ככה?

זה דבילי לדרוש שם לרכב על הכביש, לא מעניין  אותי אם יהיו תגובות נגדי או לא, מי שכותב את התגובות אלו אנשים שמעולם לא עלו על הכלי הזה.

אבל אין מה לעשות זה החוק , כאמור מבחינתי בוצע טיפול מוצלח ברוכב עבריין מסוכן...

.

• אהבתי 1

פורסם

הפיתרון היחיד הוא לקחת רוחב מהכביש ולתת לדו"ג , אם זה כביש מהיר אז עם הפרדה, אבל לא-להפתעת-אף-אחד הפיתרון בפועל הוא להציב פקחים בדיוק בנקודות האלה.

פורסם

יש חוקי תנועה וצריכים לשמור עליהם. ברגע שיאפשרו שיקול דעת לרוכבים, הם יתחילו למתוח אותו לכיוון שלהם, נכון אני לא עליתי אף פעם על קורקינט וגם לא מתכוון לעלות. אבל אני מכיר מצד שני את הרוכבים שעולים על מדרכה ועוד מצפצפים לי, שאני אפנה להם את הדרך.

אם רוכבים היו מכבדים הולכי רגל ומאיטים על ידם, היו יכולים כלום להינות, ברגע שהרוכבים רואים בי כמישהו שמפריע להם, אז טוב שהורו להם לעבור לכביש.

לפני כשעה, Buki כתב:

תחשוב מחלף שני כבישים ראשיים. על המחלף, המון תנועה, ממש מלא מכוניות, עמוס. 

יש מדרכה רחבה, כמה אנשים הולכים ברגל על המחלפים או מתחת למחלפים? 4 אנשים ביממה ככה?

זה דבילי לדרוש שם לרכב על הכביש, לא מעניין  אותי אם יהיו תגובות נגדי או לא, מי שכותב את התגובות אלו אנשים שמעולם לא עלו על הכלי הזה.

אבל אין מה לעשות זה החוק , כאמור מבחינתי בוצע טיפול מוצלח ברוכב עבריין מסוכן...

.

פורסם
לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

יש חוקי תנועה וצריכים לשמור עליהם. ברגע שיאפשרו שיקול דעת לרוכבים, הם יתחילו למתוח אותו לכיוון שלהם

נכון. 

אבל מכיוון שמי שכתב את החוק לא למד את הנושא, אין לו הבנה מספקת מה זה הכלי הזה, הוא לא יודע איך בנויים שבילי אופניים למשל ועוד כל מיני סימנים של חוסר הבנה בחומר, החוק הזה מבחינתי לא ישים. 

גם בגלל שמי שאוכף את החוק עובד בצורה אוטומטית ולא מבדיל בין רוכב מתפרע על מדרכה עמוסה בהולכי רגל לבין רוכב סולידי על מדרכה ריקה לגמרי 2 קילומטר לכל כיוון.

אין לי הרבה מה לעשות עם זה מלבד לא לרכב.

אז כמו שכתבתי בהודעה הקודמת - העניין טופל, אני לא רוכב. כי לא רוצה להיות עבריין ואחרת אי אפשר. 

פה אפשר להתווכח רק לגבי השאלה האם זה הטיפול שרצו להשיג. 

• אהבתי 2

פורסם

קחו למשל דוגמא שאף אחד מאלו שהוציאו את החוק, לא חשב על המצב הזה.

מה זה מדרכה בעצם? כל דבר שלא כביש.

נגיד יש גוש בנינים, יש בניינים שנמצאים לא בשורה הראשונה אלא בשניה או בשלישית מהרחוב. 

לבניין הפנימי יותר מוביל שביל באורך 100 או 200 מטר.

אז יפי, רכבת על הכביש, הגעת לשביל הזה, אסור לך לרכב עליו עד הבניין שלך. 

אז מה ההגיון? קורקינט זה כלי עזר להליכה רגלית, זה לא מכונית. ברגע שהשוות אותו למכונית ואתה רוצה לציית לחוקים 100%, הקורקינט די מיותר. 

• אהבתי 1

פורסם

עוד דוגמא. מצב שקיים בהרבה מקומות. 

אבל וואלה "לא חשבו על זה".

רוכב קורקינט או אופניים חשמליים מגיע כחוק בשביל אופניים היעודי (חץ ירוק). 

3 מטר לפני הכיכר השביל מסתיים ו 3 מטר אחרי הכיכר השביל ממשיך.

אז הרוכב צריך לרדת, להוביל את הכלי ביד עד למעבר חציה, לרדת לכביש, להקיף את הכיכר על הכביש ולחזור באותו אופן לשביל אחרי הכיכר.

זה נראה לכם הגיוני?

IMG_20240916_131637.thumb.jpg.6f5f6779e6e5441e29cccf401393b165.jpg

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...