Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 41 דקות, Jack457 כתב:

נשמע שכיף לך בחיים 😁

שמתי לב באיחור שמה שכתבתי נשמע גרוע 

הכוונה שלי, שלכל אדם יש אינטרסים.

וכיון שהוא לא מלאך, רוב הסיכויים שהוא יציע לי הצעות שטובות עבורו ולא עבורי
ולכן אני אשמע בנימוס רב, את מה שבן-שיחי אומר לי. אנסה להוציא מזה דברי חוכמה נטולי אינטרסים
ובסופו של יום אעשה מה שנראה לי הכי הגיוני.

לפני 19 דקות, סולל הדרך כתב:

מי שבחובות, לא לוקח עוד חובות בטח לא על מותרות ובטח לא נוסע ברכב של 100 אלף ש"ח

יש להם משפטים מנצחים
"אין לנו מספיק כסף בשביל לקנות בזול"
או
"לקנות בזול עולה ביוקר"
וכל מיני סיסמאות שמבהירות להם למה "שווה להשקיע" פעם אחת בשביל הרבה זמן ולא לחפש את הזול.

• אהבתי 1
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

שאלתי עכשיו את אשתי, שהקריירה שלה היתה חינוך תיכוני, בשנים האחרונות לפני פרישתה בתיכון מקיף. אז היתה להם איזו תוכנית של חינוך כלכלי. רמת העניין של התלמידים נעה סביב אפס.

אגב, הספר הזה הוא בעיני בגדר חומר קריאת חובה לדור הצעיר. כמובן עד שיצאו משהו מעודכן. אף פעם לא מאוחר ללמוד משהו חדש.

כמו שאנחנו עושים נהג מלווה לילדים שלנו, ככה צריך לעשות נהג מלווה כשפותחים להם חשבון בנק בגיל 16, אז זו אחריות ההורים (ככל שניתן, כי לא תמיד ההורים מעורבים שלא באשמת הילד)
אני לגמרי מסכים שלבתי הספר יש תפקיד בחינוך הכלכלי וחבל שאין כזה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 13 שעות, eliau כתב:

איפה האנושיות

מה נראה להם כל הסוחרים האלו

אני נפגש עם סוחרים מדי פעם אף פעם לא יוצא מהם משהו 

אין אמינות אין כלום

שישתנו קצת מה קרה

אם הם יבדקו כל אוטו לפני שמגיע אליהם אולי יהיה להם קצת יותר שם טוב

אני לי יודע אם שמת לב אבל (כמעט) שלא התייחסתי לסוחר. אני חושב שיש להם תדמית גרועה בהרבה מהאמת.

במקרה הספיציפי הגברת לא ציינה בכמה מגרשים היא היתה לפני המגרש הספציפי, תרשה לי להניח שלא מעט מגרשים גדולים - הבהירו לה שאם בנק ו/או חברת מימון גדולה (מימון ישיר/פמה) מסרבת להעמיד לה אשראי לרכישת רכב - אין לה מה לחפש אצלם.

סוחר עם יושרה "על מלא" היה מסביר לה שבמצבה לא מומלץ לקחת אשראי כלשהו (וכנראה שהיו סוחרים שאמרו לה את זה) הסוחר הספציפי "עזר" לה להסתבך.

סוחר יקח לבדיקה? הצחקת אותם...

1) סוחר לא יבזבט מאות שקלים על בדיקה אמיתית, מקסימום ישלם 100 ש"ח לבדיקה שטחית מהסוג שעשרות ממנה מוצגות בפייסבוק מדי יום, ושלא שוות את הנייר עליו הן מודפסות.

2) אם יש לרכב תקלה, ואין לו מושג שהיא קיימת - הוא לא חייב בגלוי נאות. מקסימום הוא יכול להגיד "לא יודע" או ל"התחייב בבדיקה" ולא לעמוד בהתחייבות.

לפני 12 שעות, yairba כתב:

תמיד כשבאים להתייעץ איתי על רכבים משומשים אני מתחיל בהצהרה שאני לא ממליץ לקנות ממגרש. 

קל לצאת בהצהרה כזאת. לעמוד בה כבר קשה, במיוחד אם רוכש הרכב זקוק לאשראי לצורך הרכישה, כאשר הרכב משמש בטוחה.

בניגוד למה למשל להכללה שכתבו כאן:

לפני 12 שעות, אליה כתב:

סוחרים שווה נוכלים ב-90% מהמקרים.

הניסיון שלי עם סוחרים הוא אחר. רוב הסוחרים הגדולים/חברות הליסינג הגדולות בנויות על לקוחות חוזרים, לקוחות חוזרים בהרכח צריכים להיות מרוצים אחרת הם לא יחזרו.

זה לא אומר שלא צריך להטיל ספק במה שאומר הסוחר, ולנקוט בגישת "כבדהו וחשדהו" ברוב המקרים כפי שכבר ציינתי קודם הסוחרים לא באמת יודעים לעומק מה ה"חתול בשק" שהם מוכרים והמצג שלהם מתבסס על מה שהם מקווים שמצב הרכב.

אביא שני מקרים שקרו לי לפני שנים אבל אני חושבים שהם יכולים לייצג גם היום:

1) לפני כ-20 שנים עברתי ליד מגרש של סוחר שהכרתי באופן די שטחי וראיתי סיטרואן AX בחזית של הסוכנות. חבר שלי חיפש משהו כזה. בתושבה לשאלתי אמר הסוחר שאין לו מושג מה מצב הרכב, שהוא נכנס אליו באותו יום, והוא מוכן לעסקה מהירה של 7000 ש"ח במקום ה-13000 ש"ח שצוינו במחירון. הבאתי מכונאי שבדק את הרכב באופן שטחי ואישר שמצבו סביר. הרכב נרכש, וחברי השתמש בו כחצי שנה. לאחר חצי שנה במהלך נסיעה מנהלתית המנוע התנתק מהגיר והרכב (כמובן) לא נסע עצמונית. הוא נגרר אחר כבוד למוסך, הועלה על ליפט ושם הסתבר שהחלק הקדמי של השלדה נשבר (בשל תיקון רשלני של תאונה רצינית בחזית והציריות פשוט היו תלויות באוויר. למרות שעברה חצי שנה (והרכב נרכש ללא אחריות כלשהו) פנינו לסוחר שלקח את הרכב חזרה והחזיר לחברי את כל כספו חזרה במזומן. הוא רכש ממנו ניסאן סאני משומשת במקום הרכב ההוא רכב ששירת אותו שנים רבות. מאז עשיתי איתו לא מעט עיסקאות לאנשים קרובים אליי.

2) בערך באותו זמן עזרתי לשכנה לרכוש רכב מאחד המגרשים הגדולים בראשלצ. אני זיהיתי טבעת של דלקן בפתח התדלוק וטענתי שהרכב היה בבעלות חברה בעבר, בעל המגרש טען שכל הבעלים הקודמים היו פרטיים (הרכב היה יד שלישית) סוכם שנלך למשרד הרישוי ונבדוק, ואם הצדק איתי הוא יוריד מהמחיר את ההפרש בין רכב פרטי לרכב חברה.

כמובן שהסתבר שצדקתי, והסוחר אכן הוריד את המחיר בהתאם.

לפני 3 שעות, Jack457 כתב:

אבל צבי למה אתה כ"כ כועס עליה? אוכלוסיות מוחלשות הן בהגדרה מוחלשות והן הטרף הכי נגיש לסוחרים. 

אני כועס עליה כי אנשים צריכם להפעיל שיקול דעת לפני שהם מתחייבים למשהו, במיוחד כשאין להם הכנסה. ואם כבר היה לה תיק בהוצאה לפועל,  צריכה להיות לה מינימום מודעות למה יכולות להיות תוצאות מעשה נמהר.

בנוסף אם רק בן אדם אחד שמחפש לרכוש רכב באשראי יתקל בפוסט הזה, ויחשוב פעמיים לפני עסקה כזאת - אני את שלי עשיתי...

לפני שעתיים, אבי ים כתב:

יש להם משפטים מנצחים
או
"לקנות בזול עולה ביוקר"

היה לי פעם שכן כזה. קבלן שיפוצים שחי על הקצה. לאשתו היה טוסון בן כמה שנים שהלך "טוטל לוס" שבועיים אחר-כך עמד בחניה ג'יפון  חדש.

בתשובה לשאלתי למה רכש חדש ענה שהריבית היתה נמוכה ב-2% לשנה מהריבית שהוצעה לו לרכב משומש 🤦‍♂️

לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

כמו שאנחנו עושים נהג מלווה לילדים שלנו, ככה צריך לעשות נהג מלווה כשפותחים להם חשבון בנק בגיל 16, אז זו אחריות ההורים (ככל שניתן, כי לא תמיד ההורים מעורבים שלא באשמת הילד)
אני לגמרי מסכים שלבתי הספר יש תפקיד בחינוך הכלכלי וחבל שאין כזה

אני חושב שצריכים לחייב כל אדם שנפתח לו תיק בהוצאה לפועל בקורס התנהלות כלכלית נכונה בדיוק כמו שמחייבים נהגים עבריינים לעשות קורס נהיגה מונעת.

• אהבתי 6

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 31 דקות, zvit כתב:

אני חושב שצריכים לחייב כל אדם שנפתח לו תיק בהוצאה לפועל בקורס התנהלות כלכלית נכונה

חסר סיכוי, שום קורס לא יציל אדם מעצמו.

לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

מכירים הטיפ קאסט הזה 
אין להן כסף לחיתולים, אבל ציפורנים, מספרה ולסיגריות תמיד יש
וכולם אשמים במצב שלהן, חוץ מעצמן.

לצערי במעגל המשפחתי  המורחב מאוד יש אחת כזו, זה חסר כל תקנה. למזלה יש עדין אמפתיה במשפחה ומשתדלים לעזור, אבל לא ניתן להציל אדם מעצמו, זה פגם מנטלי כלשהוא שלא מטופל על ידי אף גורם . 

אני מכיר גם מקרים שבהם מונה אפוטרופוס לאותו אדם, עדיין נתקלים במקרים שאותו אחד ממשיך להסתבך. 

• אהבתי 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

עשית מחקר בנושא.

אני לא מאשים רק את הסוחר .

מכיר מקרוב מישהי שקנתה רכב שחוט בגלל הריפוד והמסך טאצ' עם הסאבוואפר. אבל מכנית הרכב כולו נזילות ? לא מעניין. 

זה החומר האנושי ממנו עשוי הסוחר. סוחרים כאלה הפרנסה שלהם זה הרמאות. הם האנשים שבחיים לא יחשבו לרגע שהם עושים משהו לא בסדר . הם האנשים שישנו יותר טוב ממני וממך בלילה וביום כיפור יפתחו את ההיכל בבית כנסת כאילו אלוהים חבר שלהם. 

• אהבתי 1
פורסם

אין לי בעיה לקנות ממגרשים שמשמשים טרייד אין של יבואן רכב (דוגמת אוטודיל, טרייד מוביל, פריסבי וכו'). לשם יש סיכוי סביר שיגיעו מכוניות טובות ותקינות שבעליהן רכשו רכב חדש. גם אליהם יכולות להגיע מכוניות ממקורות אחרים, למשל עודפי ליסינג, אבל יש אפשרות להצליח לבדוק את הרכב היטב (למרות שלרוב אי אפשר לעשות שם נסיעת מבין משמעותית ולבדוק את הרכב במכון בדיקה כאוות רצוני) ועדיין לצאת איכשהו עם קניה טובה.

לדעתי הסיכוי להצליח עם רכישה ממגרשי ה"שי מוטורס" וה- "שי קארס" למינהם די נמוכה. אני יכול לראות סיטואציה שתגיע אליהם מכוניות וטובה ממקור לגיטימי (למשל- מישהו היה חייב למכור רכב, לא רצה להתעסק בזה ומכר להם, מישהו עם אוטו טוב התפתה לאיזו נבלה שהגיעה אליהם בדרך אחרת והחליף), אבל התחושה שלי היא שזה המקרה הפחות נפוץ ורוב מה שמסתובב במגרשים הקטנים האלו הם עודפים שטרייד אינים לגיטימיים לא רוצים להתעסק איתם, מכוניות משוקמות מתאונות, מכרזים וכיוצא בזה. 

• אהבתי 2

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

כולכם פה חכמים כי אתם מבינים יחסית לצרכן המדובר במקרה, יש כנראה מספיק פראיירים בישראל שקונים ככה מסוחר במגרש מפוקפק בנתניה. יש גם אנשים שלוקחים הלוואה בשוק אפור ויש אנשים שיושבים באולמות הימורים או מכורים למפעל הפיס.

בקיצור המקרה שכיח אבל לא בפורום הזה כי כאן יש הרבה אנשים שכן מבינים.

יצא מבולבל אבל בטח הבנתם

• אהבתי 4

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

, הספר הזה הוא בעיני בגדר חומר קריאת חובה לדור הצעיר.

לגמרי. גם לדור הפחות צעיר. 

לפני 6 דקות, avargel כתב:

מוחלשות" זה ביטוי ישראלי שמישהו טבע פעם בגלל פוליטקלי קורקט ומאז כולם משתמשים בו

אבל אין כזה דבר

אני חי את חיי בידיעה שבנסיבות קצת אחרות זה היה יכול להיות אני. יכול להיות שבגלל זה אני מחמיר פחות מדעת הרוב כאן. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 5 שעות, אבי ים כתב:

יש להם משפטים מנצחים
או
"לקנות בזול עולה ביוקר"
וכל מיני סיסמאות שמבהירות להם למה "שווה להשקיע" פעם אחת בשביל הרבה זמן ולא לחפש את הזול.

זו לא בהכרח אסטרטגיה שגויה, כמו שכל מי שקנה כלי עבודה זול יודע.

לקנות רכב ב-20,000 אם אין לך 10,000 פנויים לבלת"מים זו שטות.

זה נכון שקנות רכב ב-100,000 אם אין לך 10,000 לבלת"מים זו גם שטות, אבל לפחות הסיכוי לבלת"מים הרבה יותר נמוך, שלא לדבר על מה קורה אם אתה נתקע עם רכב ישן בדיוק בנקודה שאתה ממש צריך אותו.

במקרה הספציפי של הבחורה המדוברת, לא בטוח שהיא צריכה להחזיק רכב בכלל אבל הבעיה העיקרית היא לא שהיא קנתה רכב ב-100,000 אלא שהיא קנתה רכב גרוע שלא שווה את הכסף ששולם עליו. כלומר הבעיה לא במחיר, אלא ביחס בין המחיר לערך שהיא קיבלה.

כל אדם אחר שהיה קונה רכב טוב במחיר של 100,000 ומגיע למסקנה שלא מתאים לו, לא יכול לעמוד בזה, עובר לגור בפורטוגל, היה מוריד כמה אלפים מהמחיר ובזה זה היה מסתכם.

נראה שהיא הולכת לאבד הרבה יותר מזה וזה כסף שאין לה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, stx כתב:

שהיא קנתה רכב גרוע שלא שווה את הכסף ששולם עלי

בכסף שאין לה. וזו בעיקר הנקודה.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מסכים, אבל זו הבעיה מסדר שני. הרבה עשירים קונים הרבה דברים בכסף שהם לוקחים מהבנק - ככה חלקם נעשו עשירים.

הבעיה העיקרית אצלה שהיא לא יכולה למכור את הרכב בסכום שמתקרב לסכום שהיא שילמה עליו.

פורסם
לפני 37 דקות, stx כתב:

מסכים, אבל זו הבעיה מסדר שני. הרבה עשירים קונים הרבה דברים בכסף שהם לוקחים מהבנק - ככה חלקם נעשו עשירים.

אתה מדבר על אנשים שיודעים להעריך את עלות ההלוואה ואת התשואה החלופית (גם אם לעתים מדובר במשהו לא כספי), ויש להם הרזרבה הדרושה לתקן טעויות.

הגברת בונושא השרשור חסרה את הידע והרזרבה, והגרוע ביותר - את המודעות לחוסרים אלה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

הגרוע ביותר - את המודעות לחוסרים אלה.

זה העיקר. חוסר מודעות מוחלט. 
רכישות ממונפות זה דבר מקובל למי שמבין מינוף מהו. 

צבי מעלה כאן כמה נקודות כואבות -

פתיה שנופלת ברישתו של נוכל/סוחר ממולח לא ישר.

חוסר מודעות והבנה למהות העיסקה שביצעה, מינוף גבוה בריבית מוגזמת.

תמימות מוחלטת באשר למקורות עזרה אפשריים- פניה/שימוש בפיסבוק ככלי לקבלת יעוץ מקצועי. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 27 דקות, sperial כתב:

אתה מדבר על אנשים שיודעים להעריך את עלות ההלוואה ואת התשואה החלופית (גם אם לעתים מדובר במשהו לא כספי), ויש להם הרזרבה הדרושה לתקן טעויות.

הגברת בונושא השרשור חסרה את הידע והרזרבה, והגרוע ביותר - את המודעות לחוסרים אלה.

מסכים לגמרי, פעם שניה.

מה שטענתי שהבעיה אינה במשפט ׳לקנות בזול עולה ביוקר׳ אלא שהגברת לא מבינה את המשפט עד הסוף.

• תוכן חדש...