Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

-הונדה סיוויק 1998 סדאן-

לגבי מוט מייצב קדמי אני יודע שאפשר לשים אחד בתא מנוע ואפשר לחבר אחד מתחת לרכב  אם אני שם בתא מנוע אני צריך גם לשים מתחת ? ואיפה המוט ישפיע יותר? לגבי אחורה אני יודע אפשר לשים בבגאז או מתחת לרכב האם בשני המקרים 1 יספיק ולא אצטרך להוסיף עוד 1 אשמח שתסבירו לי עוד בנושא אחיזה ומה עוד אפשר לשפר 

פורסם

ברכב מותקנים מוטות מייצבים תחתונים אחורה וקדימה.

לרוב, המשפרים מחליפים לעבים יותר, כדאי להסתמך על ידע קיים מאנשים בעלי ניסיון ברכבי הונדה או פורומים עולמיים (בהונדה לא חושב שחסר מידע).

כלל אצבע - הקשחה של הפרונט תגרום להיגוי יתר, הקשחה של החלק האחורי תגרום לתת היגוי.

לאחר מכן אפשר להתקדם לבולמים וקפיצים או קויילאוברים. 

בראש ובראשונה הייתי מתחיל עם שיפור הנהג על ידי הדרכות נהיגה במסלול , צמיגים..

• אהבתי 1
פורסם

למרות שהשם דומה, אין שום קשר בין המוט בתא המנוע לבין המוט שמתחת.

בתור התחלה ממליץ לך לקרוא מה זה מוט מייצב (anti roll bar), זה מה שנמצא מתחת לרכב ובעצם מחבר בין המתלים בשני הצדדים.

בכל רכב יש arb קדמי, זה די חובה ובלי זה האוטו מתגלגל הרבה.

Arb אחורי קיים רק בחלק, והוא בדרך כלל מביא לזנב עצבני יותר, אם כי תלוי גם בקשיחות המתלה.

לגבי המוט העליון - מיועד להקשיח את תושבת הבולם בלבד, זה שיפור שמשפיע רק שהאוטו כבר די רדיקלי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, GTI33 כתב:

כלל אצבע - הקשחה של הפרונט תגרום להיגוי יתר, הקשחה של החלק האחורי תגרום לתת היגוי.

לא הפוך? פרונט קשיח יותר מהאחורי יאבד אחיזה קודם, שזה תת היגוי.

פורסם

הקשחה אמורה להביא אחיזה. בפרט במקרה של antiroll, שמקטין את איבוד האחיזה בגלגל הפנימי במהלך פניה. כך שהקשחה מקדימה תקטין את תת ההיגוי (וכפועל יוצא מזה, ככל שמהירות הפניה תגדל, הזנב יהיה הראשון לאבד את האחיזה - היגוי יתר). ולהקשחה מאחור תהיה השפעה הפוכה.

ולפותח השרשור - קח בחשבון שזה יפגע בנוחות הנסיעה, מכיוון שזה בעצם יקטין את העצמאות של כל מתלה. בכל פעם שרק גלגל בצד אחד יעלה על בליטה (או ייכנס לבור), במקום שהמתלה של אותו גלגל יהיה חופשי לטפל במפגע בכביש בעצמו - המתלה בצד השני יוכנס לפעולה גם כן (במידת מה, תלוי בקשיחות המוט). מה שגם יכול לפגוע באחיזה בפניות כשעולים על אבן השפה (במסלול).

בקיצור, כמו שהומלץ - עדיף ללכת לימי מסלול, ורק כשתרגיש שהגעת לגבול יכולת הרכב ומרגיש שצריך לשפר את האחיזה, להתחיל להסתכל על מוטות מייצבים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, chrono כתב:

הקשחה אמורה להביא אחיזה. בפרט במקרה של antiroll, שמקטין את איבוד האחיזה בגלגל הפנימי במהלך פניה. כך שהקשחה מקדימה תקטין את תת ההיגוי (וכפועל יוצא מזה, ככל שמהירות הפניה תגדל, הזנב יהיה הראשון לאבד את האחיזה - היגוי יתר). ולהקשחה מאחור תהיה השפעה הפוכה.

ולפותח השרשור - קח בחשבון שזה יפגע בנוחות הנסיעה, מכיוון שזה בעצם יקטין את העצמאות של כל מתלה. בכל פעם שרק גלגל בצד אחד יעלה על בליטה (או ייכנס לבור), במקום שהמתלה של אותו גלגל יהיה חופשי לטפל במפגע בכביש בעצמו - המתלה בצד השני יוכנס לפעולה גם כן (במידת מה, תלוי בקשיחות המוט). מה שגם יכול לפגוע באחיזה בפניות כשעולים על אבן השפה (במסלול).

בקיצור, כמו שהומלץ - עדיף ללכת לימי מסלול, ורק כשתרגיש שהגעת לגבול יכולת הרכב ומרגיש שצריך לשפר את האחיזה, להתחיל להסתכל על מוטות מייצבים.

אז אם אני שם בתא המנוע עדיף גם לשים גם בבגאז? או שעדיף רק מקדימה?

פורסם

תתייעץ עם משה רון או אלי מקס פאוור סדנאות המתעסקות בהונדות.

או שתחקור בפורומים ייעודים של הונדה בישראל ובעולם.

למותג ולסיוויק בפרט יש המון אפטקמרקט ייעודי, הכל כבר נוסה.

גם אני חושב שמוטות ייצוב עליונים פחות אפקטיביים עבורך.

מה אתה רוצה להשיג?

האם הרכב ישמש לטיולים?, מסלול?, יום יומי?, סופ''שים?

יש לזה משמעות ברמת הפשרות היום יומיות כמו נוחות, רכב קשיח מדי על אספלט ציבורי יקפץ על טלאים ומפגעים והרכב יאבד מאחיזתו.

פורסם
בתאריך 26.10.2023 בשעה 04:53, Itayyyyt כתב:

מוט מייצב קדמי אני יודע שאפשר לשים אחד בתא מנוע

זה לא מוט מייצב/Anti-roll/Sway-bar.

זה מוט גישור או Strut Bar/Brace.

• אהבתי 3
פורסם

צריך להבין שמוביל ליותר היגוי יתר או תת היגוי - השאלה היא תחת איזה מצב.

כשאתה מקשיח חלק ברכב אתה מוסיף לו יותר אחיזה בפניות - עד ש ... והעד ש... הזה נהיה הרבה יותר אגרסיבי ומיידי.

אז בגדול נגיד הקשחת את הקדימה משמעותית לאחורה - אז תקבל עוד 10% אחיזה - וכשתעבור אותם תקבל תת היגוי מיידי ואגרסיבי, אז תלוי במצב של כמה תשתמש בעוד 10% אחיזה הזו (כמובן שזה לא בוואקום). מכיוון שההתנהגות ב״קצוות״ משתנה - מקובל להקשיח את הקדימה לעומת האחורה כשרוצים יותר אחיזה בהיגוי אבל מתפשרים על זה שהרכב יגיע יותר בקלות לתת היגוי (מהמצב המקורי) ואחורה כשרוצים יותר היגוי יותר / יכולת לסובב את הרכב יותר מהר בצורה אגרסיבית. זה מאוד שאלה של המטרות - ולכן ממליץ קודם להבין מה רוצים ושסיימת עם שאר המכלולים כדי לשנות את החלקים האלו - כי יש הרבה שיפורים אחרים שישאירו את הרכב באותה התנהגות ועם אחיזה גבוהה יותר בלי לשנות את האיזון הזה.

אז - מה אתה מנסה להשיג ? מה מפריע לך ברכב ה י ו ם ובאיזה סוג של שימוש?

צמיגים ספורטיביים טריים יש ?

קוילאוברים ומעבר על כל הbushings (כל הגומי) יש ?

זה דגם עם אנטירול אחורי או בלי ? (כי כמו שציינו בסיוויק זה קצת תלוי)

אל תזרוק סתם כסף על חלקים ושיפור תיאורטי בלי לדעת שאתה מכוון אותו לכיוון הנכון ועשית את כל הבסיס כבר.

עד היום בין הרכבי ספורט / מסלול שהיו לי - בדיוק 1 (מתוך 7) היו צריכים החלפה של האנטי קול הקדמי , ובדיוק אחד הרוויח משהו מstrut brace קדמי.

וגם זה נעשה אחרי שהרשימה שלמעלה הושלמה והייתי עם הרכב עשרות שעות על המסלול / טיולי נהיגה לפחות.

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...