Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי ללמד את הבת שלי היום (בת 7) אך ללא הצלחה. ברגע שעזבתי היא איבדה שיווי משקל. מעדיף שיטה שבה לא צריך להוריד את הפאדלים

פורסם

לב העניין הוא להסתכל לרחוק. ברגע שהיא מסתכלת על הרצפה היא תאבד שווי משקל.

הכי קל להתחיל אחרי אופני איזון אבל היא כבר גדולה ואין זמן לתהליך הזה.

אתה צריך לרוץ לצידה כאשר היד לך מחזיקה אותה. היא צריכה לדווש ולהרים את הראש מהרצפה. להסתכל לנקודה מרוחקת. זה מרחיק ממנה את החוסר איזון. אתה רץ לצידה ונותן לה את הבטחון שאתה לידה. לאט לאט היא תפסיק לחשוב על היד שלך ותצבור את הבטחון. צריך מגרש קט רגל ריק וסבלנות. חצי שעה והיא רוכבת ללא גלגלי עזר. בהצלחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

למה לא להוריד את הפדלים?

מה שאני עשיתי בזמנו זה להוריד פדלים, לחבר מקל מטאטא עם אזיקונים לאופניים כדי שיהיה במה להחזיק ולייצב אותה (יש מוט מתכת שנמכר למטרה זו, אבל חבל על הכסף בשביל בקושי שעה שימוש), ולהתחיל בירידה מתונה.

אתה מחזיק במקל ורץ לידה כשאתה משתדל להתערב כמה שפחות ונותן לה לנסות להתאזן. אחרי כמה ניסיונות היא תצליח ואפילו לא תשים לב שאתה עוזב את המקל. אחרי זה תחבר את הפדלים ותעשה עוד כמה ניסיונות תוך כדי שהיא מפדלת. כל הסיפור לקח פחות משעה.

נ.ב.

תכוון את גובה המושב כך שהרגליים שלה יגיעו לקרקע בצורה בטוחה.

תבחר יום פחות חם, כי בכל זאת אתה תרוץ כמה וכמה פעמים בירידה ואז תגרור את האופניים בעליה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

משהו שעבד עם הגדול שלי

במקום ללמד אותו את עניין שיווי המשקל על אופניים, שמצריך הרבה ריצות ונפילות מעצבנות, קניתי לו קורקינט 2 גלגלים והראיתי לו "בעיינים" איך עובד הקטע שכשבאים ליפול שוברים בקטנה ושומרים על שיווי.

אחרי 2-3 ניסיונות שהוא מולי זה עבד לו והוא הצליח לנסוע מבלי ליפול בכלל

אחרי יום יומיים העברתי אותו לאופניים וזה לא הצריך כמעט לימוד.

פורסם

זה בגדול

אשתי עשתה משהו דומה עם הילדים ו2 מתוך ה3 רוכבים בכיף

השלישי קצת יותר עקשן. אז איתו השלב של שיווי משקל יותר חשוב

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 שעות, Liviur כתב:

זה בגדול

אשתי עשתה משהו דומה עם הילדים ו2 מתוך ה3 רוכבים בכיף

השלישי קצת יותר עקשן. אז איתו השלב של שיווי משקל יותר חשוב

ניסיתי. החלק הראשון עבד מצוין. החלק השני של הרכיבה, פחות. לדעתי בכלל הילד הזה כבר ידע לרכוב מלפני זה

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש ילדים שלומדים יותר בקלות ויש שפחות. לפעמים זה סתם מזל של לתפוס את הפרינציפ, כמה הם מפחדים ליפול או ממהירות וכו׳.

אז סבלנות.

עקרונית, לשיווי משקל צריך מהירות. חפש מקום סלול היטב עם ירידה קלה, זה עוזר. תרגל בהתחלה עזיבה מתוכננת ולאחריה בלימה והורדת רגליים, לתת תחושת שליטה (תירגול בהתחלה בלי לעזוב ואח״כ עם). לאחר מכן, עוזבים בלי להגיד מראש... כי הכל בראש.

עכשיו כואבים לי הארבע ראשים, זכר ליום הכפוף ההוא...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנכד הגדול (?  כולה בן 4 עכשיו) היה על אופני איזון מגיל 3.  עכשיו הוא על אופניים רגילים עם מעבר חלק.

אז זה לא יעזור לבת ה 7 של פ'ה, אבל זה יכול אולי לתת כיוון לאחרים.

פורסם (נערך)

אבא שלי תמיד לימד נסיעה במעגל, לדבריו ילדים תופסים את העקרון של שיווי משקל יותר מהר כשסכנת הנפילה היא לצד אחד בלבד, ברגע שמצליחים את זה המעבר לנסיעה בקו ישר הוא יחסית קל. החסרון הוא כמובן שצריך שטח פתוח יחסית גדול.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • מעניין 1

"ai motoare capul doare"

פורסם

הגדולים הגיעו ל 6 ולא משנה כמה ניסיתי ללמד אותם זה נגמר בירידה מהאופניים בבכי או בעצבים. 

נשברתי ולקחתי טלפון של מורה, אמרתי שאולי זר יצליח והם יקשיבו לו. 

לפני שהספקתי לקבוע, יום אחד היינו בדקטלון, הם לקחו אופניים בלי גלגלי עזר והתחילו לנסוע ברכבי החנות, לבד. 

אפילו לקח לי ולהם זמן לקלוט מה הם עושים.. 

פורסם

א. צריך להתאים את גובה האופניים לרוכב, כלומר שהרגליים תגענה לקרקע, נותן בטחון לילד, כך שאפשר לותר על גלגלי עזר.

ב. הלימוד של שיווי המשקל לפי הסרטון מעולה ויכול להיות מתורגל ע"י הילד עצמאית.

ג. לפני שמתחילים לתרגל נסיעה כדאי לדעת איך בולמים.

ד. משך לימוד הרכיבה בהתאם לכשרון של הילד,  ולא להתאכזב אם הילד לא ידע לרכב אחרי 5 דקות.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

או , שלא יהיה ספק - זה לא באמת לוקח 5 דקות אבל עם הגדולה שלנו זה לקח שעה ועם הבינוני שעתיים שלוש וזהו.

עוד שבועיים אשתי לוקחת את הגדולה לסדנאת רכיבה בשטח… על אופנוע 😅

(הכישרון הדו גלגלי לגמרי אצל אשתי… גם ברכיבה על אופנוע היא משמעותית טובה ממני…)

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני כבר לא נוהג על אופנוע.   

אבל כל השאר כנ"ל.  :)

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)

מקווה שלא יצא לי ארוך מדי.

אתחיל בכך שאני עובד בתחום האופניים.... יותר מדי שנים. הסברתי למאות הורים כמה דברים חשובים ועקרוניים כשמלמדים ילד לרכב על אופניים.

דבר ראשון והכי חשוב (שבסוף גם מקושר למקצוע ה'אמיתי' שלי כפסיכולוג):

לרכב על אופניים זה פסיכולוגי. הילד לומד מההורה, ככל שהוא יותר צעיר הוא מושפע ממנו יותר, וככל שההשפעה הזו החלה מוקדם יותר והילד התבגר - יהיה יותר קשה להכחיד את הלמידה. 

למה הכוונה? הרבה הורים מכניסים את עצמם ואת הילד לפאניקה ש'אוי ואבוי אם תיפול מהאופניים' כשבפועל - כולנו נפלנו ושפשפנו את הידיים ואת הרגליים, אם זה מאופניים, אם זה ממשחק בחוץ ואם זה מדברים אחרים. שוב, הילד לומד מההורה. אם היחס לנפילה יהיה 'לא נורא', זה מה שהילד ילמד. באותו עניין, אם ההורה נותן לילד תחושת מסוגלות, הילד יקבל תחושת מסוגלות. הרבה הורים יוצאים מנקודת הנחה 'הוא לא יכול\לא יצליח\זה מוקדם לו מדי\מסובך לו מדי' ועוד מלא טענות כאלו ואחרות. מה הילד לומד מזה? נכון, שהוא לא יכול, הוא לא יצליח, והוא לא מסוגל. לעומת זאת, אם ההורה יסביר לו את התרחיש הריאלי - שהוא יצליח בסוף, אבל שזה תהליך שיכול לכלול כמה כשלונות בדרך, זה מה שהילד יבין. ואז הוא גם לא יתייאש אחרי נפילה אחת או שתיים, וגם יבין שההורה עומד מאחוריו.

דבר שני - טכניקה:

צפיתי בסרטון שעלה פה באחת התגובות, זו טכניקה נכונה ומצוינת. אני אוהב להקדים אליה הסבר קצר וברור לילד על השיווי משקל שאנחנו רוכשים כבר בגיל צעיר. למשל 'תראה כמה כפות הרגליים שלי קטנות לעומת הגוף שלי, ובכל זאת הן מצליחות להשאיר אותי יציב על הרגליים.' אחר כך להחזיק את הכידון כשהילד בתנוחת רכיבה, עם הרגליים על הפדלים, ולספור איתו '3, 2, 1' ולעזוב. כשהוא צריך להוריד כל פעם רגל אחת לכיוון שאליו האופניים נוטות. עושים את זה מספר פעמים במשך כמה דקות, ומוציאים אותו לדרכו.

עוד דבר חשוב - להתאים את מידת האופניים לילד:

לא מידה גדולה מדי - ישנם הורים שרוצים 'לדפוק את המערכת' בצורה כזו או אחרת ורוכשים אופניים שלא מתאימים כרגע לילד אלא יתאימו לו עוד כמה חודשים, מתוך מחשבה ש'מה, גם אנחנו היינו קטנים ורכבנו כולם על אותם אופניים שלא התאימו בגודל ורכבנו יופי!' בפועל, הילד לא יצליח לרכב, יפחד, וילמד שאופניים = רע.

לא מידה קטנה מדי - מעבר לכך שגלגלים קטנים יותר, דורשים יותר מאמץ בדיווש, גאומטריה של אופניים מותאמת לטווח מסוים של גילאים, אם המידה קטנה מדי הברכיים של הילד עלולות להתנגש בכידון תוך כדי פניות, ובכלל לגרום לכאב פיזי באזורים שונים בגוף לאורך זמן.

הרצוי - שהילד יוכל להגיע עם כל כף הרגל לרצפה, כדי להקנות לו ביטחון. הדרך הנכונה לרכב היא קצת יותר גבוה מכך, אך לצורך הלימוד, חשוב יותר שלילד יהיה ביטחון קודם כל.

דבר שלישי - סביבה:

אל תנסו ללמד ילד לרכב על אופניים בסביבה רווית גירויים ואנשים, זה מלחיץ. קחו אותו לפארק\גינה, עדיף על דשא, ותעבדו על זה שם. 

אגב, אם הבקשה היא ללמד ילד לרכב על אופניים בכלל (כלומר לדווש, שזו משימה גם בפני עצמה) אשמח לכתוב על זה בנפרד.

שיהיה בהצלחה, שנה טובה, ו0 פציעות ביום כיפור.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...