Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 
אני מחפש רכב משומש אמין וזול.
כרגע יש לי ניסאן מיקרה 2012 אוטומטית. האוטו כבר מזמן עבר את ה200k ונהיה יותר ויותר יקר להחזיק אותו.
אני נוסע 20k+קמ בשנה, הרבה נסיעות בינעירוניות. נוסע מחיפה לירושלים כל שבוע לפחות פעם אחת. כרגע האוטו לא סוחב בעליות מעל 40 קמש.
אני לרוב נוסע עם עוד 1-2 אנשים, כך שיהיה נחמד אם האוטו הוא מקום שנעים להיות בו.
הכי חשובה לי אמינות. לא מעוניין להיכנס למוסך 5 פעמים בשנה. אני מתכנן להתחיל לטפל לבד בטיפולים התקופתיים, כך שאם הרכב יהיה פשוט זה ממש יעזור.
אח"כ חשובה לי צריכת הדלק, כי בכמות שאני נוסע זה מאוד משנה. 
התקציב שלי הוא בסביבות ה20k.
האופציות שבחנתי: 
פיאט פנדה ידנית: נראה שאוכל בתקציב הזה לקנות אחת עם נתונים יחסית יפים. קראתי על אמינות לא רעה, אפילו שקשה לי להאמין עם פיאט...
שלישיית אייגו\c1\פיג'ו 108 ידניות: כרגע נוטה לפיג'ו בגלל התמחור הנמוך יותר, הבטיחות המשופרת בדור החדש והאופציה למנוע 1.2 החזק יותר (שיסחוב יותר טוב בעליות), אבל הבנתי שהמנוע VTI הוא לא של טויוטה, מה שגורם לי לפקפק באמינות שלו, עם כל סוגיית הרצועה המתפוררת...
שלישיית סיאט מי\פולקסוואגן UP\ סקודה סיטיגו ידניות: נראה כמו אופציה טובה, אבל עם המוניטין של קבוצת VAG אני מצפה לעלות תחזוקה גבוהה. וגם למה אין חלון נורמלי מאחורה?
יאריס\מזדה 2\3 : מאוד רוצה, אבל נראה שאלו שיכנסו בתקציב הן רק כאלו ישנות שעברו התעללות קשה.
יש גם את האופציה של קיה ריו או סוזוקי סוויפט 1.5, שנראות מאוד אמינות ופשוטות. אבל פחות מושכות אותי פשוט בגלל שהן באמצע מבחינת מחירים, ובתחתית מבחינת נראות.

אשמח להמלצות מניסיון, או לאופציות אחרות שכדאי לבדוק. 
תודה🙏

פורסם

בתקציב הנתון אתה תחליף את הצרות (המוכרות) שלך בצרות של מישהו אחר שלא בהכרח תהיינה זולות יותר לטיפול.

• מצחיק 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגמרי, הרכבים שהצגת גם לא יתנו איזה שיפור עצום לעומת המייקרה שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 20 שעות, yulianx כתב:

לגמרי, הרכבים שהצגת גם לא יתנו איזה שיפור עצום לעומת המייקרה שלך.

אז איזה רכבים היית ממליץ, שכן יתנו שיפור משמעותי? 
אם יש צורך מעט למתוח את התקציב, אשמח לשמוע למען איזה רכב.

פורסם

אני הייתי מותח טיפה את התקציב

בכל מקרה לטעמי אתה בורח מוקדם מדי מואגיות ידניות. כשאין dsg זה רכבים די אמינים (כמובן בקמ הגיוני ושטופלו לפי הספר). אישית גם הייתי עולה לכיוון פולו/פאביה/איביזה

עוד אופציות שהייתי שוקל: פיאסטה ידנית, ג'אז ידנית (האוטומטית עם הרציף גם בסדר אבל אם אין לך בעיה עם ידנית היא תהיה זולה יותר ואני מניח גם טיפה חסכונית)

תבדוק גם על 208 ידנית (הדגם שלפני הטורבו, או דיזל)

פורסם
לפני 4 דקות, פראג כתב:

אני הייתי מותח טיפה את התקציב

בכל מקרה לטעמי אתה בורח מוקדם מדי מואגיות ידניות. כשאין dsg זה רכבים די אמינים (כמובן בקמ הגיוני ושטופלו לפי הספר). אישית גם הייתי עולה לכיוון פולו/פאביה/איביזה

עוד אופציות שהייתי שוקל: פיאסטה ידנית, ג'אז ידנית (האוטומטית עם הרציף גם בסדר אבל אם אין לך בעיה עם ידנית היא תהיה זולה יותר ואני מניח גם טיפה חסכונית)

תבדוק גם על 208 ידנית (הדגם שלפני הטורבו, או דיזל)

היי, לפי הבנתי לפיג'ו 208 יש את אותו המנוע 1.2 VTI שיש ל108. שסובל מהתפוררות של הרצועה. רק שפה המרכב יותר כבד, כך שהמנוע יסחוב פחות טוב? 
לגבי פולו\פאביה\איביזה, לפי מה שאני רואה בשוק, אלו מכוניות שפופולריות אצל צעירים, כך שרובן במצב ממש לא אטרקטיבי.
אבדוק על הפיאסטה והג'אז, תודה! 

פורסם

בשביל להתקדם לא רק באיכות הרכב אלא גם בשנתון משמעותית, לא מספיק עוד כמה אלפים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו שאמרו, התקציב שלך גבולי לדרישות כאלו.

אם אתה שם את האמינות בראש סדר העדיפויות והתקציב שלך צנוע אז הייתי ממליץ על משהו של סוזוקי. עדיף ידני.

אלטו, ספלאש, סלריו, בלנו, sx4.

רכבים פשוטים, אמינים ועמידים.

לפני שבועיים מכרתי ב 22 סיוויק ידנית 2012 עם 209,000 ק"מ.

זה משהו שיכול להתאים אבל קשה למצוא. וגם עם יותר מידי קילומטראז.

אבל בעת המכירה הסתכלתי לא פעם על המתחרים ויש ב 30-35 סיוויק אפשריות.

הייתי מנסה להגדיל תקציב ל 30 לפחות. עדיף 35.

כדי שיהיה רכב עם אופק רחוק ארוך. ובמחירים הללו ההיצע גדול משמעותית.

פורסם

אלטו או ספלאש לא יקדמו אותו בשנתון.

הסאלריו כן אבל כרכב הוא לא עדיפה מהמייקרה.

בלנו ב 20 אלף אין.

פורסם

אני לא יודע אם יקדמו או לא בשנתון אבל אלו רכבים אמינים מאוד.

מייקרה גם רכב טוב אבל המייקרה של פותח השרשור, לפי מה שכתב, כבר לא מספקת את הסחורה. כך שלצורך העניין עניתי כאילו אין לו רכב והוא מחפש רכב.

גם מייקרה אחרת זו אפשרות.

ובגדול, הוא צריך להגדיל תקציב 

• תוכן חדש...