Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המתקין עומד מאחורי כל מה שהוא אמר ומוכן לפתוח כל נושא לדיון והוא אינו רואה בצורה יפה את ההתיחסות הלא מקצועית של מנהל הפורום בגלל שכתבת בלי סיבה ....

הוא מאמין שבחלק מהנושאים הוא מבין לפחות כמוך אם לא יותר ממך.

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם כל הכבוד למתקין בנושא הזה דנו כבר מהנדסי חשמל בעלי שם בתחום האודיו ואם הם ערכו ועורכים מבחנים שבהם לא ניתן היה להבדיל בין HU שונים במבחנים עיוורים אז למילה שלהם יש משקל גדול מאשר לשלו. כמו כן אני בטוח שהוא לא ערך מעולם מבחן עיוור ראוי בין HU. אם אני טועה, אשמח לשמוע על המבחן על כל פרטיו.

הוא מוזמן לפנות לפורום CARSOUND ולומר לריצ'ארד קלארק שהוא יבדיל בין כל HU שהוא יביא לו, קלארק מציע 10K$ למי שיצליח להבדיל במבחן עיוור בין HU. אם הוא עומד מאחורי דבריו אז למה שלא יסע לארה"ב, יקבל תהילה (כי עוד אף אחד לא עבר את המבחן) וגם ישלשל לכיסו 10K$.

התגובה שלי הייתה בעיקר לסגנון הכתיבה שלך, באת לכאן וכתבת כאילו קיבלת כרגע את לוחות הברית במעמד הר סיני. קיבלת חוות דעת ממתקין מסויים, אם אתה חושב שמה שהוא אומר קדוש הוא, זו זכותך, אבל אין זה אומר שרק בגלל שאתה חושב ככה כל הדברים שנכתבו בטלים.

בהמון מכשירים ובטח במכשירים באותה רמת המחיר יש רכיב DAC זהה. זה שDAC אחד מציג נתונים טובים מאחר לא אומר שאתה יכול לשמוע את ההבדל. DSP לא פוגע באיכות, זה מיתוס. אם נכוון אותו טוב הוא יכול לסייע. אם נכוון אותו רע, אז הוא יזיק. אבל עצם השימוש בו אינו מזיק.

הרבה מכשירי היי אנד לא כוללים פיצ'רים רק בגלל שזו דרישת השוק, יש טושים ירוקים לשיפור איכות הCD, חרוזים להנחה על מכשיר הCD, מרימי כבלים, ארוניות משפרות סאונד וכו' וכו'. את כל זה מייצרים, לא לכולם יש הצדקה.

ההתייחסות הלא מקצועית היא של המתקין מכיוון שאם הוא היה מקצועי ורציני הוא היה קורא את הדברים שנכתבו בנושא בפורום במקום לחזור על דברים שנכתבו עשרות פעמים בעבר והופרכו עשרות פעמים (כמובן שלא תמיד הצד השני חושב שהם הופרכו אבל כידוע אפשר להוביל את החמור לבאר אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות ;) ). אני לא חושב שבכל פעם שמישהו מגיע וחושב שהוא "גילה את אמריקה" אני צריך לשבת ולכתוב מגילה (כמו שכתבתי עכשיו).

פורסם

אייל, יש הבדלי סאונד בין ממירים. (לפחות ביתיים) זה ממש לא מיתוס. לגבי מעמדים ו"קוצים" למיניהם

זה נכון, יש המון חארטה. אבל אתה שמצדד (ומצטט) את "מחקריו" של ריצ'רד קלארק, הרי תטען שאין הבדלים בין מגברים. אם כך, למה ייבאת ג'נסיס? אינטרס כלכלי? ממש לא.. מה שכן נכון, זה שאנשים שומעים המון עם העיניים ורובם לא יודעים למה להקשיב.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

כבר עשרות פעמים כתבתי שלא ייבאתי את ג'נסיס בגלל הPURE SOUND שיש בפרסומת שלהם, רציתי בראש ובראשונה שיהיה לי מוצר איכותי ובשוק של היום מוצרים איכותיים (הכוונה לכאלה שעומדים בהצהרות, אמינים, בנויים טוב וכו' וכו') לא נפוצים כמו פעם. כלכלי זה לא במיוחד כי אין בארץ יותר מדי שוק להיי אנד לרכב ולכן גם הפסקתי.

לגבי ההבדל בין הממירים, שוב, זה ויכוח שכנראה לא יפתר. במבחנים עיוורים אנשים לא ממש מבדילים בין ממירים ואני נוהג ללכת עם המסקנות של מבחן שנעשה בצורה מדעית מאשר מסקנות שמבוססות על התרשמות אישית לכן זה שאתה אומר "אייל, יש הבדלי סאונד בין ממירים" לא אומר כלום מבחינתי כי מבחנים רציניים מוכיחים אחרת. דרך אגב למען הסר ספק אני לא מדבר על הבדלים בין DAC של היום לבין כזה של לפני 15 שנה, אולי באמת יהיו הבדלים, אני מדבר על הבדלים בין DAC שמצויים היום בנגנים.

פורסם

איל אני מוריד את הכובע.

לא משום שאתה באמת ממשיך להסביר את עצמך , באמת שלא ..

בגלל:

"כמובן שלא תמיד הצד השני חושב שהם הופרכו אבל כידוע אפשר להוביל את החמור לבאר אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות"

מיקי, אתה שומע הבדלים ? אני מזמין אותך אלי לנסות לשמוע אותם .... בהצלחה ...

(גם המתקין שלך מוזמן ...)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אף פעם לא הייתי במבחן עוור לגבי HUים אבל יצא לי לא פעם להיות במבחנים עוורים של ממירים אולפניים שונים כאשר אותו הסיגנל יצא מכולם יחד וההבדלים הם שמים וארץ בין רמות שונות וגם באותה הרמה (מחיר בעיקר).

DSP בHU לא יפגע באיכות או לא יוסיף רעש לשרשרת כל עוד האות לא הומר. דווקא EQ נוסף (אנאלוגי או דיגיטלי) כן יגרעו מאיכות הסיגנל המקורי (לאו דווקא הבדלים שמיעים).

פורסם

ריצ'ארד קלארק תכנן ובנה DACים שאותם קנו אולפנים גדולים בארה"ב, לא מדובר במתקין סטריאו. שכשמדובר באולפן ויש צורך ברזולוציה גבוהה אני מניח שיהיה הבדל בין DACים שונים בתוצאה הסופית. אם אתה מדבר על לשמוע CD דרך ממיר אחד או שני, אני מאמין פחות אלא אם כן השתמשתם בDAC ישן מאוד.

פורסם

מדובר על CD שריפפו אותו למחשב ומהמחשב שמענו בממירים כמובן באותה הרזולוציה (48,000/16ביט ולא יותר) בין ממירים שונים יש הבדלי סאונד יהיו זניחים או לא זניחים.

גם כרגע יש לי בעבודה שני סוגים של ממירים, אחד של FOCUSRITE ואחד של DIGIDESIGN. מי שרוצה יכול להגיע לשמוע את ההבדלים (בת"א) בהודעה פרטית.

מבחינה תיאורטית לא אמורים להיות הבדלים בין ממירים שכן הם פשוט מתארים אמפליטודה מסויימת מספר קבוע של פעמים בשנייה אבל המציאות היא אחרת - ממיר אחד שנשמע עמום אחד פחות. אחד יותר ברור בגבוהים ואחד יותר ברור בנמוכים למשל.

שוב כל זאת נאמר לא בהקשר של רדיו-דיסקים לרכב, אתה אומר שיש להם אותם הממירים.

פורסם

עשיתי כמה כאלה.

במקרה הזה ההבדלים כלכך גדולים שזה לא משנה שהמבחן לא היה עוור.

לצורך העניין באחת הבדיקות היה נוכח אחד המורים שלי מהמכללה שהוא אחד מהוותיקים בארץ (יהודה זייתון).

מהמחשב נשלח סיגנל לממירים של מערכת DIGIDESIGN שחוברו לשני ערוצים בקונסולה.

יציאת הADAT של המחשב חוברה לממירי ALESIS שיצאו ל2 ערוצים אחרים בקונסולה. כולם עבדו גם כאן על 48K/16.

כל הערוצים בקונסולה נשמעים אותו הדבר אין ביניהם הבדל שמיע. כמובן שכוון הGAIN של הערוצים שיהיה זהה.

SOLO על 2 ערוצים לחלופין כל פעם בשביל שמיעת הבדלים.

הSOURCE היה אותו הSOURCE שנוגן יחד לכולם - :עריכה2: במקרה הזה - PINK FLOYD - CORMFTOBLY NUMB שהיה על המחשב.

:עריכה: מבחינה תיאורטית אני לא יודע מה ההבדלים בין הממירים. יכול להיות במספר הERRORים לשנייה - שקיים בכל ממיר. יכול להיות שלחלק יש ERRORים בקצבי דגימה נמוכים ובחלק לגבוהים יותר - כך השוני הגדול בהבדלים בין קבוצות התדרים.

פורסם

לא עשית מבחן עיוור = המסקנות שלך לא שוות כלום לצערי.

אתה לא הראשון שבמבחן לא עיוור מצא הבדלים גדולים, גם אני פעם מצאתי הבדלים גדולים בין כבלים אך מה לעשות כשעשיתי מבחן עיוור לא הצלחתי להבדיל בינהם.

פורסם

הבדלים בכבלים גם שמעתי (כבל שמחובר לגיטרה בס שהוסיף עוד אוקטבה להרמוניות התחתונות)

בעקבות הת'ריד הזה אני ילך לעשות כמה השוואות סוף שבוע הזה או הבא.

-נועם

פורסם

כבל שהוסיף עוד אוקטבה? אני מניח שזה נמדד או שלבד שמעת שנוספה עוד אוקטבה?

מבחן עיוור יש לנהל כשאתה כמובן אינך יודע מה מחובר ושזה שעורך לך את המבחן לא יגיד דבר כי הרבה פעמים הטון שבדבריו יכול להטות את התוצאות (למשל אם הוא יגיד "שומע הבדל? עכשיו אתה שומע?" תוך כדי הדגשה של העכשיו).

דרך טובה לעשות מבחן עיוור היא ABX BLIND TEST, אם תריץ חיפוש בגוגל תמצא הרבה לינקים בנושא. כאמור, צריך לבצע את המבחן בצורה נכונה על מנת שנוכל להתייחס ברצינות לתוצאותיו.

פורסם

מבטיח תוצאות בזמן הקרוב של כמה השוואות מעניינות (למשל בין CD PLAYERS ובין כבלים).

אני רק צריך מפצלים לRCA, מישהו מתנדב להשאיל לי?:)

לגבי הכבל לגיטרה בס ההבדל היה שמיע. הוספה של אוקטבה נוספת להרמוניות התחתונות - זו תוספת שמיעה בהחלט!

האוזן שלנו יכולה כמובן לזהות אוקטבות שונות מן הסתם.

דרך אגב זה לא היה חלק ממבחן..

• תוכן חדש...