Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פולו דור שני, "סוג של" סטיישן. 
הייתה גם גרסאת האצ'בק , שתיהן מאוד נדירות בארץ

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

מתחזה מקושטת בלי טעם ובלי טסט

מה מצאת בה?

מה הקטע של נסיעה ללא טסט בתוקף? מילא שבועות בודדים, שגם זה לא בסדר.

האם בעלות על רכב כזה ומעט חוסר טעם (למי שזה מפריע 😉) זה מאפיין של ״ אני אעשה מה שבא לי״?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

הבעלים אישה, הייתה ליד הרכב

פנמרה 4

מנוע מקדימה

מדבקה

ברשיון זה מוגדר אפור עכבר או משהו? לפי מה שסיפרה

ולא רציתי להמשיך לחפור

IMG_20260415_150506.jpg

IMG_20260415_150450.jpg

IMG_20260415_150555.jpg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 4
פורסם
לפני 9 שעות, zaf כתב:

מה הקטע של נסיעה ללא טסט בתוקף? מילא שבועות בודדים, שגם זה לא בסדר.

האם בעלות על רכב כזה ומעט חוסר טעם (למי שזה מפריע 😉) זה מאפיין של ״ אני אעשה מה שבא לי״?

בהכללה גסה, יש שני סוגי אנשים בעולם: אלו שפוחדים 'פחד בריא' מהחוק, ואלו שניסו לעבור עליו וגילו שלא ממש יש לזה השלכות. בעבר הקבוצה הראשונה הייתה הרוב, אבל כיום המאזן משתנה בהדרגה - במיוחד כשחברי הקבוצה השניה נהיים ראשי מדינות ואף מעצמות עולמיות, או מובילי דעה פרוזאיים יותר ברשתות החברתיות.

לאוטו הזה יש לפחות ארבע-חמש עבירות על החוק אפילו כשהוא חונה, וזה לפני שפתחנו מכסה מנוע או בדקנו אם יש טסט וביטוח. אם יעצרו אותו, בעליו יקבל קנס שהוא לא ישלם ואולי זימון למשפט שהוא לא יגיע אליו. סביר להניח שהוא מכיר כמה אנשים במשטרה שידאגו לכך שלא יגיע קצין בודק ולא יוריד את הרכב מהכביש, או יחזיר אותו מהר אחרי ההורדה. זה לא רק אדם שעושה מה שבא לו, אלא כזה שבדק את הגבולות, גילה שהם הרבה יותר גמישים ממה שאנשים חושבים, ואז החליט מה שנקרא to live his best life ללא עקבות.

בעבר החברה הוקיעה אנשים כאלה וגרמה להם להרגיש שאם לא יתיישרו אז אין להם מקום בין אזרחים שומרי חוק. כיום הם כבר לא מנודים, ובמקרים רבים הופכים להיות מושא להערצה ומודל לחיקוי. 

• אהבתי 4
  • מבאס 2
פורסם

החוק בארץ לא מספיק תקיף-אני באמת לא יודע למה לא עושים חוקים מחמירים באופן גורף אלא מקסימום יום אכיפה מוגברת-זה בדיחה כאילו מחר לא צריך אכיפה ?

IMG_0626.png

IMG_0627.png

IMG_0628.png

פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

בהכללה גסה, יש שני סוגי אנשים בעולם: אלו שפוחדים 'פחד בריא' מהחוק, ואלו שניסו לעבור עליו וגילו שלא ממש יש לזה השלכות. בעבר הקבוצה הראשונה הייתה הרוב, אבל כיום המאזן משתנה בהדרגה - במיוחד כשחברי הקבוצה השניה נהיים ראשי מדינות ואף מעצמות עולמיות, או מובילי דעה פרוזאיים יותר ברשתות החברתיות.

לאוטו הזה יש לפחות ארבע-חמש עבירות על החוק אפילו כשהוא חונה, וזה לפני שפתחנו מכסה מנוע או בדקנו אם יש טסט וביטוח. אם יעצרו אותו, בעליו יקבל קנס שהוא לא ישלם ואולי זימון למשפט שהוא לא יגיע אליו. סביר להניח שהוא מכיר כמה אנשים במשטרה שידאגו לכך שלא יגיע קצין בודק ולא יוריד את הרכב מהכביש, או יחזיר אותו מהר אחרי ההורדה. זה לא רק אדם שעושה מה שבא לו, אלא כזה שבדק את הגבולות, גילה שהם הרבה יותר גמישים ממה שאנשים חושבים, ואז החליט מה שנקרא to live his best life ללא עקבות.

בעבר החברה הוקיעה אנשים כאלה וגרמה להם להרגיש שאם לא יתיישרו אז אין להם מקום בין אזרחים שומרי חוק. כיום הם כבר לא מנודים, ובמקרים רבים הופכים להיות מושא להערצה ומודל לחיקוי. 

למה אתה חושב שבעבר היה אחרת?

זה לא שהיה אחרת אלא שאתה היית תמים. 

שחיתות קשה לכמת ולפעמים קשה להגדיר (אם סידרת שהבן שלך יהיה עם חבר שלו בגן כי אתה מכיר את אחראית השיבוצים בעירייה, זו שחיתות?), אבל לטעון שפעם היה יותר טוב… 

אין לזה בסיס. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לדעתי הפואנטה של דריש היא שינוי ברמת הלטיגמציה לזה.

אין לי או לך נתונים לזה.

אבל ברמת תחושה אישית הוא צודק. ומכאן, כשיש לגיטמציה, התופעה נוטה להתרחב.

ביזוי מערכת הצדק, אכיפה, יעוץ משפטי ע"י נבחרי ציבור והמשך גיבוי ציבורי לכך - זו עדות לרמת תמיכה מתרחבת.

שוב - ללא נתונים. לא לי לפחות. אשמח לראות אם יש.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 32 דקות, מיץ פטל כתב:

אבל ברמת תחושה אישית הוא צודק

אי אפשר להיות צודק ב-רמת התחושה האישית, כי זה לא מבוסס על כלום.

צודק זה על בסיס עובדות.

גם ברמת התחושה הציבורית הכוללת אי אפשר להיות צודק...

https://en.wikipedia.org/wiki/Summer_of_the_Shark

https://en.wikipedia.org/wiki/Satanic_panic

אני שותף לתחושה, בעיקר בגלל הצהרות והתנהלות של חברי כנסת, אבל אני לא יודע, למשל, איפה השחיתות הייתה יותר גרוע, שראינו ושמענו או כשהייתה פחות תקשורת והכל היה רחוק מהעין הציבורית.

רוצה רק להזכיר שבשנות ה-80' אליטה כלכלית הריצה את מניות הבנקים. אני יודע אישית (ויש לזה גם תיעוד) שהמפקחת על הבנקים אז, גליה מאור, התריעה (ואכן יצאה נקי מוועדת הבדיקה). יענו, כולם ידעו שהבנקים מריצים את המניות שלהם, ואף אחד לא עצר את זה. הסוף ידוע, הבורסה קרסה, האזרח הקטן שילם בגדול, ומשיח לא בא. 

זו הייתה שחיתות שיצרה משבר כלכלי לאומי. 

באותה תקופה היו עוד פיגורות ידועות שלא נתפסו, שהריצו מניות בהצלחה והתעשרו מאוד (שוב, ידע אישי).

אז להגיד שפעם היה יותר טוב... אני לא בטוח.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאז שאני זוכר את עצמי זה היה נחשב מגניב להיות המורד והעבריין וזה שהכללים לא מדברים אליו, ותמיד היו ויהיו סרטים בהם הגיבורים הם העבריינים והפושעים שחיים איך שבא להם ועושים מה שהם רוצים (לפעמים עד הסוף המר, לפעמים לא). זה לא שפעם היו בזים לעבריינים והיום מאדירים אותם. זה תמיד הלך ביחד.

אז זה שמישהו עם במוו שחורה בלי טסט חונה איפה שאסור זה לא סימן לקריסת הציביליזציה והידרדרות הדורות אלא בסך הכל עוד ביטוי למורכבות של החברה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ההבדל הוא שהיום התופעות האלו "נצפות" יותר ויותר אנשים נחשפים אליהן בזכות המדיה והרשתות החברתיות.

נגיד לפי 30 שנה, הרכב חונה, עברו לידו 5 אנשים ושמו לב שחונה במקום אסור, אף אחד לא יודע אם יש טסט או אין.

היום, העלו את התמונה לרשתות, אלפי אנשים ראו וכולם יודעים שאין טסט בתוקף, אז יש הרגשה שהתופעה הפכה לנפוצה יותר. 

• אהבתי 5

פורסם

תכף תהפכו את השירשור לפוליטי, חבל.

אני חושב שהכלי הזה משמש לדחיפת מטוסים ברוורס, האם נכון?

PXL_20260416_061033087.jpg

PXL_20260416_072746834.jpg

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 24 דקות, amosbmw כתב:

אני חושב שהכלי הזה משמש לדחיפת מטוסים ברוורס, האם נכון?

לא. הרכבים שדוחפים את המטוסים הם רכבים מסיביים ששוקלים כ-50 טון וגם נראים אחרת:

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש כל מיני סוגים.

לפי חיפוש תמונות זה כן אמור להיות רכב שירות של שדה תעופה אבל אני לא מבין בזה כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...