Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלנד קרוזר החדש

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 28.3.2025 בשעה 19:06, discoTD5 כתב:

הלנדקרוזר כרגע במבחן. יום מדבר קשוח עבר. 

להשוות אותו לדאסטר - לא רציני. 

יש גם ביקורת, אבל הוא נותן עבודה רצינית מאוד עבור הפלטפורמה. 

מבחן מלא יפורסם בביזפורטל וב Car-Pad. 

VideoCapture_20250328-174836- 1.jpg

אני רואה שאתה בגרסה הבכירה

אשמח אם תתייחס לאיזו גרסה צריך לכוון כדי לקבל מקסימום יכולת שטח

ומה מפסידים בגרסאות ה(קצת) פחות יקרות

בתאריך 18.3.2025 בשעה 09:22, baer כתב:

ברגע שהוא קנה דיפנדר (ולפני זה פרילנדר "קבריולט") הוא הוכיח שהוא לא ברמת מבין משהו ברכבים.

אמר בחור אקראי במרשתת על אחד מגדולי בוחני הרכב בעולם

בתאריך 14.3.2025 בשעה 23:33, EliC25 כתב:

האמת שכבר הפסקתי להתרגש מכל טיעון של דאג. הוא חייב תמיד ךהיות זה שבדעת מיעוט ויוצא נגד הקונצנזוס. זה לא תמיד נראה אותנטי.

צופה ברוב הסרטונים שלו ואני לא חושב ש"הוא חייב תמיד להיות".

הדעה הכי שנויה במחלוקת שלו שאני מכיר היא שהוא לא מחזיק מה LFA. 
ולגבי הלנד קרוזר, הביקות שלו נשמעת עניינית: יחידת כוח, מחיר, מיצוב, חלופות אצל טויוטה.

עם מה מזה אתה לא מסכים?

גילוי נאות: חולם בלילה על לנד קרוזר, לו רק היו לי 500K שקלים לרכב

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
בתאריך 28.3.2025 בשעה 19:06, discoTD5 כתב:

הלנדקרוזר כרגע במבחן. יום מדבר קשוח עבר. 

להשוות אותו לדאסטר - לא רציני. 

יש גם ביקורת, אבל הוא נותן עבודה רצינית מאוד עבור הפלטפורמה. 

מבחן מלא יפורסם בביזפורטל וב Car-Pad. 

ניכר על פי המבחן ב CARWOW שהדאסטר תפקד לא רע בכלל, נאמר גם בכתבה שהוא בוודאי אינו ספינת מדבר אבל למרבית השימושים הוא יעשה את העבודה ללא בעיה בשליש מחיר מגירסאת הבסיס של הטויוטה באנגליה.

פורסם
לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

אני רואה שאתה בגרסה הבכירה

אשמח אם תתייחס לאיזו גרסה צריך לכוון כדי לקבל מקסימום יכולת שטח

ומה מפסידים בגרסאות ה(קצת) פחות יקרות

אין סיכוי שאצליח במבחן להיכנס להשוואת רמות גימור. יש את הברושור של הרכב, אפשר להוריד אותו ולראות מה יש ומה אין באיזו גירסה.

אישית הייתי גם מסתדר עם הגירסה הכי בסיסית שעולה 410.0 אש"ח. מוסיף סט מיגונים, הגבהה וצמיגים, ויאללה לשטח.

רק שלא ברור אם זה שווה את ההפרש של ה 300 + אש"ח מהקרוזר הקשיש הפרטי. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 18.3.2025 בשעה 09:39, 3n כתב:

הסיכום של הסירטון החל מדקה 14 די קולע , במיוחד כאשר המחיר של הדאסטר הוא שליש ממחיר גירסאת הבסיס של הטויוטה.

המכירות של הדאסטר באירופה מעידות שהציבור בדעה זהה למדי למה שנאמר בסירטון.

כל מי שיראה את הסרטון יבין שמה שהטויוטה עושה בנינוחות ובקלות בדאסטר צריך נהג מאד מאד מיומן רק כדי להשתוות בקושי, וגם זה לא תמיד. כשעשוע זה נחמד, אבל זו לא ביקורת רצינית וגם לא מתיימרת להיות כזו.

הדאסטר כבודו במקומו מונח, אבל הוא לא בליגה של הטויוטה

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 15 שעות, discoTD5 כתב:

אין סיכוי שאצליח במבחן להיכנס להשוואת רמות גימור. יש את הברושור של הרכב, אפשר להוריד אותו ולראות מה יש ומה אין באיזו גירסה.

אישית הייתי גם מסתדר עם הגירסה הכי בסיסית שעולה 410.0 אש"ח. מוסיף סט מיגונים, הגבהה וצמיגים, ויאללה לשטח.

רק שלא ברור אם זה שווה את ההפרש של ה 300 + אש"ח מהקרוזר הקשיש הפרטי. 

אני לא מבקש שתשווה את כל המפרט בכל הרמות. יש מאפיינים ספציפיים לשטח: ניתוק מוט מייצב, נעילת דיפרנציאל, בורר מצבים. אשמח להבין מה תורם לאיזו יכולת, איך זה בא לידי ביטוי בנהיגת שטח. 

פורסם (נערך)

אם זה מעניין אותך כנס לאתר של טויוטה ותעבור על המפרטים, הכל די ברור.
מרפרוף זריז שעשיתי לפני כמה שבועות התמונה די דומה לדורות הקודמים - מבחינת מכלולים בסיסייים (בולמים/סרנים/יחידת הנעה/גיר וכו') כל הגרסאות זהות. לא משנה מה תקנה תקבל פלטפורמה עם יכולות גבוהות מאוד בשטח בבסיס ועם שיפורים בכלל.
נעילת דיפרנציאל אחורי מוצעת רק בחלק מהגרסאות (לימיטד ומעלה), כנ"ל בורר מצבים (לימיטד ומעלה) וניתוק מוט מייצב קדמי (סהרה ומעלה). 
אם אינני טועה הגרסה הכי בסיסית מגיעה עם צמיגים צרים יותר.

יש הבדלי אבזור נוספים כמובן, גודל מסך/סוג הריפוד/סוג העור בריפוד/גג שמש לא גג שמש/מידת צמיגים/בטיחות/מצלמות וכו'.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 16 שעות, borsood כתב:

כל מי שיראה את הסרטון יבין שמה שהטויוטה עושה בנינוחות ובקלות בדאסטר צריך נהג מאד מאד מיומן רק כדי להשתוות בקושי, וגם זה לא תמיד. כשעשוע זה נחמד, אבל זו לא ביקורת רצינית וגם לא מתיימרת להיות כזו.

הדאסטר כבודו במקומו מונח, אבל הוא לא בליגה של הטויוטה

הסיכום של המבחן החל מקרוב לדקה 14 אומר את הכל, לחצית אפריקה הטויטה היא הבחירה הנכונה , לשימוש יומי ואו נסיעת שטח של האדם הממוצע (אם בכלל יורד לשטח) רכב בשליש מחיר נותן מענה טוב ואפילו טוב מאוד.

פורסם (נערך)

"נשאר רק השם של הפראדו" - השם של הפראדו מסכם את הכל, מוניטין, רכב שיודע לעשות הכל.
אני לא יודע מה ישאר מהרנגלר/ברונקו בעוד 20 שנה, אני לא יודע מה הם יהיו שווים. אני יודע במידה גבוהה של וודאות מה ישאר מהלנדקרוזר ולא משנה איזו סדרה, 90, 120, 150, 250, זה לא ממש משנה, התמונה ברורה ובגלל זה השם שלו שווה כל כך הרבה.

משהו שהפתיע אותי לאחרונה, פרסומת ללנדקרוזר בטלויזיה. משום מה לא זכור לי שבישראל הייתה פרסומת ללנדקרוזר בטלויזיה ב-20 שנה האחרונות. אולי ציפו למכור יותר?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

כן אם רוצים לדייק, כאן בישראל כבר ביצעו המרה לשם.
בכל מקרה, אתה גם יכול לקרוא לו יחזקאל, זה לא ממש משנה את התמונה.

פורסם
לפני שעה, 3n כתב:

לשימוש יומי ואו נסיעת שטח של האדם הממוצע (אם בכלל יורד לשטח) רכב בשליש מחיר נותן מענה טוב ואפילו טוב מאוד.

לדאסטר אין הילוך כח. זה מגביל מאד את יכולות השטח שלו.

יש לו נישה מאד ייחודית ומחיר (שהיה) מאד אטרקטיבי - ואני לא מתייחס למספרים באנגליה.

הוא טוב מאד בשבילים++ אבל לא מתאים לשטח טכני בלי הרבה שיפורים ונהג מיומן מאד.

הוא בליגה של הסוברואים עם יתרונות וחסרונות עליהם, אבל לא בטויוטה.

למי שלא מתכוון לרדת מהאספלט יש רכבים יותר מוצלחים. לדאסטר 2×4 אין ממש מקום.

אבל פה אנחנו סוטים מהדיון על הטויוטה...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אם זה מעניין אותך כנס לאתר של טויוטה ותעבור על המפרטים, הכל די ברור.
מרפרוף זריז שעשיתי לפני כמה שבועות התמונה די דומה לדורות הקודמים - מבחינת מכלולים בסיסייים (בולמים/סרנים/יחידת הנעה/גיר וכו') כל הגרסאות זהות. לא משנה מה תקנה תקבל פלטפורמה עם יכולות גבוהות מאוד בשטח בבסיס ועם שיפורים בכלל.
נעילת דיפרנציאל אחורי מוצעת רק בחלק מהגרסאות (לימיטד ומעלה), כנ"ל בורר מצבים (לימיטד ומעלה) וניתוק מוט מייצב קדמי (סהרה ומעלה). 
אם אינני טועה הגרסה הכי בסיסית מגיעה עם צמיגים צרים יותר.

יש הבדלי אבזור נוספים כמובן, גודל מסך/סוג הריפוד/סוג העור בריפוד/גג שמש לא גג שמש/מידת צמיגים/בטיחות/מצלמות וכו'.

זה ברור, אבל אני מנסה להבין מה התפקיד של כל אחד מהם. נגיד, אם הייתי מזמין פורשה, האם אני צריך בלמים קרמיים? אם אני מתכוון לנהוג חזק במסלול אז כן, אחרת זה לא נחוץ. 

לי כרגע יש פורסטר והטיולים הם בהתאם. 

ברור לי שיותר מערכות לשטח זה יותר עבירות אבל אני מנסה לאפיין אותן: מה חובה, מה נחמד, מה גימיק

פורסם
לפני שעתיים, madmaxx כתב:

מבחינת שטח רנגלר עדיף פי כמה וכמה על הפראדו וכרכב פינוק גם לכביש הברונקו עדיף. נשאר רק השם של הפראדו.

אז זהו...שלא הכל נכון.

לשטח עדיף רנגלר (תלוי איזו רמת גימור) או ברונקו (תלוי איזה רמת גימור) על פני הלנדקרוזר (תלוי איזה רמת גימור).

בכביש - הלנדקרוזר עדיף על שניהם, וגירסת שבעה מקומות רק הלנדקרוזר מציע. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 18.3.2025 בשעה 08:52, llaavvii כתב:

גם אם יביאו לכאן את ה4runner זול הוא לא יהיה...

300K וצפונה.

עדיין , גם במחיר של 300K , הוא יהיה זול ב כ 100 K מגרסה של LC , 
זה הרבה כסף. 

לפני 3 שעות, 3n כתב:

הסיכום של המבחן החל מקרוב לדקה 14 אומר את הכל, לחצית אפריקה הטויטה היא הבחירה הנכונה , לשימוש יומי ואו נסיעת שטח של האדם הממוצע (אם בכלל יורד לשטח) רכב בשליש מחיר נותן מענה טוב ואפילו טוב מאוד.

עם כל הכבוד , אל תשווה שטח באירופה , שם הירידה לשטח היא מאוד מוגבלת , במדינות מסוימות גם אסור לרדת לשטח שהוא לא שלך. 
בארץ יש תרבות שטח הרבה יותר מפותחת. 

אני לא יודע מה הנסיון שלך בשטח , אבל כאחד שנוסע עם רנגלר , ולעיתים יש גם דאסטר בשיירה , 
אתה רואה בדיוק מה ההבדל. 

מדרגות שאני מטפס בלי בעיה , הדאסטר דורש בניות , כיוונים 
מעברי מים שמבחינת ספר הרכב ברנגלר יכול לעבור 80 סמ (אחרי הגבהה אפשר יותר מן הסתם ),
לא חושב שדאסטר יעבור וימשיך לנסוע. 
ויש עוד הרבה דוגמאות.

מזמין אותך למסלול לא מורכב במיוחד מבחינת רנגלר , ציר פרצים עליון לדוגמא , 

אתה בדאסטר , 

לא בטוח שהדאסטר יצא מהשטח בקלות. ובחתיכה אחת. 

• רעיון טוב! 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...