Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא גם מסקרנות אבל גם פרקטית: אני בנאדם שסובל מחום. 

בינתיים, המזגן הכי טוב שחוויתי היה של Lexus CT200h. בפער. אחריה - סיוויק 2014 וביואיק להקרוס. 

לכן עולה השאלה: האם יש למזגנים מטריקות? מה שנקרא Specs? 

למשל - לאחרונה התעיינתי ברכישת קורולוה RUNX ישנה, ומייד רציתי לדעת איך המזגן.

אז איך יודעים? יש דרך לדעת? 

תודה!

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה. 

אין משהו יותר מדעי? היצרן לא מפרסם למשל BTU או משהו כזה? נשמע מצחיק, אני יודע, זה לא מזגן ביתי. אבל אני בטוח שגודל המדחס למשל משפיע על המזגן (אני מניח שפיג'ו 107 לא תקרר כמו ביואיק מנוע V6 עם 3600 סמ"ק. אבל זה העניין - איפה הנתונים?

הרי גודל המנוע כשלעצמו (אם אני מבין נכון) אינו משפיע ישירות על המזגן (לא?). המזגן הוא יחידה עצמאית (שאמנם מנועת ברכבי ICE על ידי רצועת האביזרים של המנוע), העומדת בפני עצמה. 

מה הנתונים של היחידה הזאת? גודל? נפח? יכולת לייצר BTUs? 

פורסם
לפני כשעה, פיגו107שנת2010 כתב:

לאחרונה התעיינתי ברכישת קורולוה RUNX ישנה, ומייד רציתי לדעת איך המזגן.

שום מבחן ושום דירוג לא יכול לדרג מזגנים במכוניות ישנות.

גם אם לפני 20 שיה הוא היה מעולה, היום הוא יכול להיות ככה ככה כי המאייד חצי סתום בלכלוך, המדחס עייף, אולי החליפו במהלך השנים למדחס תחליפי, אולי כמות גז לא נכונה וכו' וכו'. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם
Just now, Buki כתב:

שום מבחן ושום דירוג לא יכול לדרג מזגנים במכוניות ישנות.

גם אם לפני 20 שיה הוא היה מעולה, היום הוא יכול להיות ככה ככה כי המאייד חצי סתום בלכלוך, המדחס עייף, אולי החליפו במהלך השנים למדחס תחליפי, אולי כמות גז לא נכונה וכו' וכו'. 

תשובה מעולה, תודה. 

אשאל אחרת: נגיד שאתה פסיכופת ואתה מחפש לרכוש רכב חדש. ואתה גר באילת או תל אביב, ויושב מלא בפקקים. ורוצה שיהיה סבבה, ולא להתבשל. ואתה אוהב לשים על LOW כדי שיצא כמה שיותר קר. עכשיו אתה רוצה לדעת אם ברכב שאתה שוקל לקנות המזגן "נותן בראש". יש דרך לדעת?

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא, רק לנסות בעצמך.

זה גם משהו שקל מאד לבדוק בעצמך כשאתה קונה רכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בעיקרון זה מדיד. 

אני מכיר מגזני רכב מחו"ל שעשו Arctic Tests למכוניות כשאחד הדברים היה מדידת יעילות מערכת בקרת אקלים בחימום.

שמים באוטו 4 חיישנים. איזור  ראש הנהג, ,איזור רגלי הנהג, איזור ראש הנוסע במושב האחרי, איזור הרגליים במושב האחורי. 

ביום אחד נגיד בטמפ' בחוץ מינוס 10 מעלות, בכל המכוניות שמים את בקרת האקלים על 22 מעלות ויוצאים לסיבוב. רושמים את נתוני החיישנים בטבלה. 

ואז רואים באיזה רכב הטמפ' הגיעה לנעימה מהר יותר ונשמרה טוב יותר.

אפשר לעשות את אותו הדבר עם מזגנים, בארץ אני לא חושב שמישהו אי פעם עשה את זה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם

לא רק הפרמטרים של המזגן קובעים, גם תצורת הרכב, שטח השמשות והזוית שלהן, גם צבע הריפוד בפנים.

אתה למעשה יושב בתוך חממות בתצורה שונה, ואותו מזגן בדגם אחד לא יספיק בדגם אחר.

כך שאין ברירה אלא לבדוק ברכב ספציפי.

הכרתי יותר מאדם אחד שהחליפו רכב כי הם סבלו מחום בקיץ והמזגן לא תפקד מספיק בשבילם.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

המלצה שלי, תמצא את האשכול הארוך של המזגנים ברכב, כל אחד נתן שם דיווח לפי ההרגשה שלו אם המזגן היה מקפיא או חלש.

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם
לפני 57 דקות, פיגו107שנת2010 כתב:

אתה מחפש לרכוש רכב חדש. ואתה גר באילת או תל אביב, ויושב מלא בפקקים. ורוצה שיהיה סבבה, ולא להתבשל. ואתה אוהב לשים על LOW כדי שיצא כמה שיותר קר. עכשיו אתה רוצה לדעת אם ברכב שאתה שוקל לקנות המזגן "נותן בראש". יש דרך לדעת?

זה כנראה רק לפי המוניטין של יצרן על פי רוכשי רכבים שלו. אנשי מקצוע יגיעו למידע מפורט יותר.

פורסם

היום בעידן הפיסבוק שלכל מיצובישי אטראז יש דף מעריצים וקבוצת וואטסאפ, קל לקבל מידע לגבי יכולות המזגן בדגם כזה או אחר.
לא צריך לכתוב דוקטורט
בלי קשר, נסיעת מבחן עם פרוב טמ"פ בפתח המזגן (לוגר אפילו עדיף), ציוד של שקל וחצי באלי אקספרס ואתה מסודר

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תרכוש רכב שמיועד לשוק התיאלנדי, מובטח לך מזגן מקפיא. קצת יותר ברצינות? המידע הזה קיים אצל כל יצרן ויצרן אך כמובן שאין להם אינטרס לפרסם נתון כזה. לשאול אנשים? זה מאוד אינדבדואלי ובעידן הנוכחי זה בכלל קבוצות מעריצים עם עודף של דיסאינפומרציה.

עבורך אישית? פשוט תבצע נסיעת מבחן קצרה ועדיף כמובן ברכב שישב בשמש וכמובן שכן, יש יצרנים שידועים במערכת מיזוג טובה עם ספיקה גבוהה ויש כאלו שפחות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, פיגו107שנת2010 כתב:

תודה. 

אין משהו יותר מדעי? היצרן לא מפרסם למשל BTU או משהו כזה? נשמע מצחיק, אני יודע, זה לא מזגן ביתי. אבל אני בטוח שגודל המדחס למשל משפיע על המזגן (אני מניח שפיג'ו 107 לא תקרר כמו ביואיק מנוע V6 עם 3600 סמ"ק. אבל זה העניין - איפה הנתונים?

הרי גודל המנוע כשלעצמו (אם אני מבין נכון) אינו משפיע ישירות על המזגן (לא?). המזגן הוא יחידה עצמאית (שאמנם מנועת ברכבי ICE על ידי רצועת האביזרים של המנוע), העומדת בפני עצמה. 

מה הנתונים של היחידה הזאת? גודל? נפח? יכולת לייצר BTUs? 

האמת שזה רעיון מעולה. ביחס לרכבים חדשים ממש לא צריכה להיות בעיה לדייק בנתוני מזגן, גם אם הם לא מדייקים בחוויית המשתמש שלצורך זה נדרש אינדקס קצת יותר מורכב (שטח חלונות וזווית, צבע ריפודים ופלסטיקה ודברים אחרים שצצינו כאן).

ביחס למשומשים, אפשר גם ליצור בדיקה שתיתן אינדיקציה. תוך כמה זמן מזגן ספציפי מוריד טמפ' ב-10 מעלות כשבחוץ 35 , בעמידה ובנסיעה (מכניסים לחדר בטמפ' מבוקרת, שכוללת זרימת אוויר שמבצעת סימולציה למהירות נסיעה). השאלה אם יהיו מספיק שישתמשו בשירות הזה כדי שיהפוך למעשי מבחינה עסקית. אבל מדעית זה לא צריך להיות סיפור. 

לפני 6 שעות, Supertigre כתב:

כמובן שאין להם אינטרס לפרסם נתון כזה.

למה כמובן? זו יכולה להיות selling point בשוק רווי שרוב המכוניות אותו דבר. 

יש אינטרס למי שיש לו מזגן טוב וחוסר אינטרס למי שיש מזגן רע. 

• רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אתה יודע ממה אנשים גם מתעלמים? מאיכות הזכוכית. לקוחות שקנו MG חשמלית חדשה, כולם התלוננו על זכוכית שלא מסננת UV.

הרבה מהלקוחות הלכו והתקינו ציפויים מסנני חום. יש כאלה שקופים שקשה לגלות.

אז אם המזגן לא מקרר מספיק לטעמך. תמיד אפשר לבדוק אופציה של ציפויים.

• אהבתי 2
  • מעניין 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...