Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, פיגו107שנת2010 כתב:

תודה. 

אין משהו יותר מדעי? היצרן לא מפרסם למשל BTU או משהו כזה? נשמע מצחיק, אני יודע, זה לא מזגן ביתי. אבל אני בטוח שגודל המדחס למשל משפיע על המזגן (אני מניח שפיג'ו 107 לא תקרר כמו ביואיק מנוע V6 עם 3600 סמ"ק. אבל זה העניין - איפה הנתונים?

הרי גודל המנוע כשלעצמו (אם אני מבין נכון) אינו משפיע ישירות על המזגן (לא?). המזגן הוא יחידה עצמאית (שאמנם מנועת ברכבי ICE על ידי רצועת האביזרים של המנוע), העומדת בפני עצמה. 

מה הנתונים של היחידה הזאת? גודל? נפח? יכולת לייצר BTUs? 

שאלה מצויינת. הרי גם הבתים שלנו שונים זה מזה (אחד גר בוילה דו-קומתית ושני בדירת שלושה חדרים, אחד באילת והשני במרום גולן), ועדיין לא שולחים אותנו עם מדחום לבית השכנים כדי לבדוק איך המזגן שם, אלא יש כללים להתאמת גודל המזגן לבית.

ההיגיון אומר שתפוקה ב-BTU לשעה זו בתור התחלה המטריקה הרלוונטית. לגבי הצד השני של המשוואה (גודל הרכב, שטח חלונות וכו'), אפשר להניח שבהנתן רכבים בקטגוריה זהה, הרכב עם המזגן בעל התפוקה הגדולה יותר ינצח. אז כבר יש לנו נקודת התחלה לבדיקה השוואתית. ברור שזה לא יהיה 100% מדוייק, אבל זו נקודת התחלה.

מעבר לזה כמובן יש עוד אינספור גורמים. גם בקרת אקלים מחורבנת יכולה "להרוס" מזגן שפוטנציאלית חזק מאוד.

לגבי נתוני BTU/hr, אני בטוח שקיימים אצל כל יצרן, אבל אני אישית לא נתקלתי בנתונים אלה בספרות טכנית ספציפית של מכוניות שונות.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צענ

לפני שעה, קורן בן אשר כתב:

לגבי נתוני BTU/hr, אני בטוח שקיימים אצל כל יצרן

אם זה קיים, חייב להיות סטנדרט בתעשייה, מדידה בתנאים זהים. 

בניגוד למזגן בבית, תפוקה של מזגן ברכב תלויה גם בסל"ד המנוע ובמהירות הנסיעה. 

אז כולם צריכים למדוד נגיד ב 2500 סל"ד בנסיעה ב 90 קמ"ש. 

אני גם לא שמעתי על בדיקות כאלה ולא ראיתי נתון כזה מפורסם אף פעם בשום מפרט בשום ספר טכני. 

פורסם (נערך)

אולי ביגלל שהמזגן מסרס את המנוע. אז אחרי שמפרסמים נתוני מנוע בלי מזגן עובד למשל ליטר ל15. לא יכולים לפרסם נתוני מזגן כי אם הוא פועל הנתון היה ליטר ל13 למשל

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 3 שעות, Jack457 כתב:

למה כמובן? זו יכולה להיות selling point בשוק רווי שרוב המכוניות אותו דבר. 

יש אינטרס למי שיש לו מזגן טוב וחוסר אינטרס למי שיש מזגן רע. 

1. יצרנים לא אוהבים ממש לפרסם נתונים מסוג זה על הרכב, פרסמת? אתה חשוף לתביעה. 

2. מה יפרסמו? יש כל כך הרבה משתנים כגון טמפרטורה חיצונית, עננות או שמש ישירה כיוון פתחי המיזוג, כמה זמן הרכב עמד בשמש, נקודת המדידה ברכב, כמה נוסעים ברכב, כיוון השמש... זה לא משהו שהוא ראלי לפרסם וזה לא שיש איזה תקן מסודר בתחום.  

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

אבל ב 90 קמש הרכב בסלד 2000 (או אפילו פחות.  לא זוכר).  אני רוצה תקן מדידה אחר!

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

צענ

אם זה קיים, חייב להיות סטנדרט בתעשייה, מדידה בתנאים זהים. 

בניגוד למזגן בבית, תפוקה של מזגן ברכב תלויה גם בסל"ד המנוע ובמהירות הנסיעה. 

לא בהכרח. אי קיומו של תקן אחיד יקשה על השוואה רוחבית של מזגנים ברכבים שונים, אבל הנתונים לכשעצמם - לבטח קיימים (כתלות במהירות הנסיעה, סל"ד וקרוב לוודאי משתנים נוספים). הרי היצרנים מתכננים את המזגנים לביצועים מסוימים ולא סתם "עלא באב אללה", ואני משוכנע שעושים לאחר מכן גם סימולציות ל"מזג האויר" בתא הנוסעים.

חזיר דיזל

פורסם

המבחן המדעי האחרון שקראתי בנושא היה בAuto Bild בשנת 2010.

הכניסו 10 דגמים פופולאריים למקפיא למשך 24 שעות, יצאו לנסיעה וכיוונו בקרת אקלים ל22.

כנ"ל חיממו רכבים ל40 מעלות למשך 24 שעות, יצאו לנסיעה עם בקרת אקלים כנ"ל.

לצערי לא שמרתי את התוצאות, אבל המסקנה היתה שלמרות שיש הבדל במהירות הפעולה בעצם כל המועמדות עמדו בזה בכבוד, שזה די הפתיע את הבוחנים.

מאז לא נערך מבחן כזה במגזינים שאני קורא.

אחד הדברים שאנשים שוכחים - ברכב סטיישן בקרת האקלים עובדת יותר קשה מברכב זהה בתצורת סדאן.

לפות"ש - מכיוון שאתה רוצה לרכוש רכב משומש, פשוט תעשה נסיעת מבחן ברכב המועמד בתנאים קשים ככל האפשר.

כל המוכרים שעשיתי אצלם נסיעת מבחן התפלאו שאני מפעיל חימום בקיץ או מיזוג בחורף - חשוב תמיד לבדוק את 2 המערכות.

אם הקירור אינו מספק אותך, ייתכן שניתן לתקן, אבל אולי עדיף לך לבחור אקזמפלר אחר עם קירור משביע רצון.

אם מדובר על רכב שכבר שלך, תנסה להשוות אם המצב יותר טוב ברכבים דומים ואז תדע אם כדאי לך לגשת לתיקון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

לצערי לא שמרתי את התוצאות

רק בשביל הדוגמא, מעלה תוצאות של מבחן דומה שבוצע ב 2016 במגזין רוסי.

יש שם רק כמה דגמים שמשווקים במערב, היתר מקומיים. 

תנאי המבחן - אחרי חניית לילה בחוץ בטמפרטורה חיצונית באיזור מינוס 10 מעלות, מנעים ונוסעים 20 דקות במהירות 60 קמ"ש. בקרת אקלים על 22 מעלות. איפה שהיה מזגן מכאני, הבורר במצב מדף ערבול פתוח למקסימום.

החיישנים ממוקמים בנקודות 1,2,3,4. בטבלאות רואים את הנתונים של כל חיישן. 

IMG_20230803_124440.thumb.jpg.94ced6cb66ff9b07897b0c2f93b26878.jpg

IMG_20230803_124603.thumb.jpg.42dd04b952ef918d02e28302491f80d5.jpg

IMG_20230803_124536.thumb.jpg.e15ae93bdc038eb7185baf2b5b55cb72.jpg

פורסם
בתאריך 2.8.2023 בשעה 12:57, פיגו107שנת2010 כתב:

לכן עולה השאלה: האם יש למזגנים מטריקות? מה שנקרא Specs? 

התשובה היא כן. יש ייצרנים אשר מפרסמים את ביצועי מערכת המיזוג בספרות הטכנית קרי קיבולת הקירור ביחידות KW או BTU/H ועוד נתונים הקשורים למערכת המיזוג.

למשל - לאחרונה התעיינתי ברכישת קורולוה RUNX ישנה, ומייד רציתי לדעת איך המזגן.

ראנקס 2006 מנוע 1.6L עם בקרת אקלים אלקטרונית המזגן מקרר מצויין.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 3 דקות, מרק10 כתב:

התשובה היא כן. יש ייצרנים אשר מפרסמים את ביצועי מערכת המיזוג בספרות הטכנית קרי קיבולת הקירור ביחידות KW או BTU/H ועוד נתונים הקשורים למערכת המיזוג.

זה בספר הרכב?

פורסם (נערך)
בתאריך 2.8.2023 בשעה 16:25, Supertigre כתב:

עבורך אישית? פשוט תבצע נסיעת מבחן קצרה ועדיף כמובן ברכב שישב בשמש וכמובן שכן, יש יצרנים שידועים במערכת מיזוג טובה עם ספיקה גבוהה ויש כאלו שפחות. 

על איזה ספיקה אתה מדבר ? ביצועי מערכת מיזוג אוויר ברכב תלויים בכושר הקירור או קיבולת הקירור ב-BTU/H.

לפני 20 דקות, פיגו107שנת2010 כתב:

זה בספר הרכב?

לא. בספרות אחזקה/תיקונים Workshop Manual של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

ברוב הרכבים הקוריאנים נתקלתי במזגנים מוצלחים ומקררים מאוד.

הוולקן שהייתה לי אי שם לפני כמה שנים טובות יח' המזגן בבסיסה הייתה שייכת לסיטרואן C15 למיטב זיכרוני, משמע חלל קטן יותר, היא הייתה מקפיאה לי את הידיים.

במיאטה המזגן סביר רק תחת גז, עמידה בפקקים ואתה צריך לחשוב על הקוטב הצפוני...

פורסם
לפני 20 שעות, קורן בן אשר כתב:

לגבי נתוני BTU/hr, אני בטוח שקיימים אצל כל יצרן, אבל אני אישית לא נתקלתי בנתונים אלה בספרות טכנית ספציפית של מכוניות שונות.

בבקשה. נתוני קיבולת הקירור של מערכת המיזוג של הונדה אקורד משנת 1997 וגם תנאי הבדיקה.

Honda Accord -1993-Air Conditioning Cooling Capacity.pdf

• אהבתי 2

פורסם
בתאריך 3.8.2023 בשעה 02:24, Supertigre כתב:

1. יצרנים לא אוהבים ממש לפרסם נתונים מסוג זה על הרכב, פרסמת? אתה חשוף לתביעה. 

2. מה יפרסמו? יש כל כך הרבה משתנים כגון טמפרטורה חיצונית, עננות או שמש ישירה כיוון פתחי המיזוג, כמה זמן הרכב עמד בשמש, נקודת המדידה ברכב, כמה נוסעים ברכב, כיוון השמש... זה לא משהו שהוא ראלי לפרסם וזה לא שיש איזה תקן מסודר בתחום.  

זה נכון גם לגבי צריכת דלק, ובכל זאת מפרסמים (אמנם נתונים תלושים מהצמיאות, אבל מפרסמים. לפחות אפשר להשוות).

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...