Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם. 

אשמח להכוונה איזה רכב לקנות. תקציב 35k.

אני מחפשת רכב שנוח לנהוג בו, הכוונה שהוא לא קשוח וגברי, וגם כשעייפים הנהיגה יחסית נוחה. 

רוצה אוטו שירגיש קל, שאני לא צריכה לסחוב אותו. שלא יהיה נוקשה. אבל עדיין רכב בוגר עם נוכחות ולא מצועצע. 

אני נוהגת הרבה מהמרכז לחיפה אז צריכה רכב שמתאים גם לנסיעות ארוכות ושיהיה יציב על הכביש. שלא ירגיש כמו בימבה, שכן כיף לנהוג בו, ושלא יהיה דחוס בפנים. 

חשוב לי המראה, שהחלק הפנימי ברכב יהיה מעוצב מרווח ונעים לעין.

אמינות - איך אפשר לדעת מהו רכב אמין? בסופו של דבר זה לא תלוי איך הנהג נסע על הרכב ואיך טיפל בו? 

וגם איך אני יודעת כשמוכרים לי רכב מה באמת המצב של הרכב?

בינתיים הכיוונים שלי הם - יונדאי i20 (הבעיה שתקציב כזה מאפשר רק שנתון נמוך(

פיגו 208 

קיה פיקנטו 

מיצובי ספייס סטאר, סוזוקי סוופיט שגם מעוצב יפה. בכיוונים האלה או משהו אחר.

אשמח לייעוץ. תודה רבה לכם. 

פורסם

פיקנטו היא לא סופר מיני, אם מעניינת אותך הסופר מיני של קיה אז חפשי קיה ריו. יש גרסאות הצ'באק וסדאן.

ספייס סטאר קטנה יותר מרוב הסופר מיני שרשמת.

לגביי ה-208 - הייתי שוקל משהו אחר, מנוע 1.2 טורבו סובל מרצועת טיימינג שמתפוררת, יש על זה שרשור שלם בפורום.

לפני שעתיים, תהילונה כתב:

אמינות - איך אפשר לדעת מהו רכב אמין? בסופו של דבר זה לא תלוי איך הנהג נסע על הרכב ואיך טיפל בו? 

בגדול יש לזה השפעה, אבל אם יש רכב עם רכיב בעייתי כלשהו אז זה לא תמיד יעזור, גם אם נהגו על הרכב רגוע וטיפלו בו בזמן או לפני הזמן.

לפני שעתיים, תהילונה כתב:

וגם איך אני יודעת כשמוכרים לי רכב מה באמת המצב של הרכב?

בודקים היסטוריית טיפולים, מבקשים דו"ח סליקה, לוקחים את הרכב לבדיקה במכון בדיקות ואצל מוסך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

קודם כל אני אשמח להסביר קצת יותר על מה שהבנתי מהדרישה שלך דרך תיאורים שהם פחות מובנים כמו: 'רכב גברי וקשוח' 'אוטו שלא צריך לסחוב' 'מרגיש כמו בימבה' 'בוגר עם נוכחות ולא מצועצע'.

אני מניח שהתכוונת שאת מחפשת רכב בעיצוב מודרני ולא צעקני, ושהנוחות נסיעה תהיה רכה יחסית (כלומר שלא יתרסק על באמפרים ושיבושים בכביש) ושהמנוע יהיה מספיק חזק כדי לעלות בחיפה בלי יותר מדי מאמץ.

ועכשיו אני אסביר קצת יותר על הבקשות:

א. רכבי מיני או סופר מיני ברובם יהיו רכבים זולים יותר, הווה אומר - המנוע יהיה חלש יותר, איכות החומרים בפנים פחות טובה כלומר יותר רעש נכנס מבחוץ, וגם מערכת המתלים יותר נוקשה. עם זאת, ישנו מנעד בין רכב אחד לרעהו, אחד יכול להיות נוקשה יותר ואחד יכול להיות רך יותר. גם מבחינת בסיס הגלגלים, זה משפיע על תנועת המתלים והתחושה ברכב בעיקר בעליה על באמפרים.

ב. מבחינת כח, חשוב להסתכל על הספק ביחס למשקל. כלומר רכב סופר מיני עם 90 כוח סוס ומעלה יהיה מספיק חזק לעשות כל מה שרצית בלי יותר מדי מאמץ. רכב מיני - 80 כוח סוס ומעלה. גם כאן יש קצת מנעד ואלו לא מספרים אבסולוטיים, אלא רק לצורך כיוון כללי.

ג.  מבחינת עיצוב - זה כבר עניין אישי, וכל אחד עם התפיסה האישית שלו לגבי מה יפה ומה לא. את יודעת יותר טוב ממני מה את אוהבת.

ד. בנוגע לנסיעות בין עירוניות, כדאי לדעת שהן יותר קלות לרכב מאשר נסיעות עירוניות, מאחר והרכב רק צריך לשמור על המהירות ולא להאיץ ולבלום כל הזמן, בניגוד לנסיעה בעיר. אז כל רכב אמור להיות בנוי לנסיעות בין עירוניות, אלא אם כן הוא רכב עירוני פרופר שלא מגיע ליותר מ70 קמ"ש. (יש כמה כאלו בעידן החשמלי המודרני, זה לא רלוונטי לחיפוש שלך.)

בנוגע לדגמים שאת מתלבטת ביניהם:

1. הI20 מגיעה עם מנוע 1400 בהספק 100 כוח סוס לזכרוני, זה מספיק, והיא יחסית אמינה, התחזוקה זולה ויש חלקים בשפע. יש גרסה גם עם בקרת שיוט שמקלה על הנסיעה בבין עירוני. עם זאת, היא לא נוחה במיוחד ואת צריכה להרגיש האם באופן סובייקטיבי הרכב נוח לך אחרי נניח 20-30 דקות של נסיעה.

2. הפיג'ו 208 כפי שדור ציין סובלת מתכנון כושל במנוע וזה רכב לא מומלץ שיוצא עם טיימר מפס הייצור. אין דרך למנוע את הרס המנוע ברכב הזה, אולי רק לדחות אותו בקצת.

3. קיה פיקנטו ומיצובישי ספייס סטאר שניהם רכבי מיני ומכך הם גם יהיו יותר רועשים בפנים, צפופים וקצת פחות נוחים מבחינת ספיגת שיבושי כביש. בנוסף, הפיקנטו זוללת דלק יחסית לגודלה, ובמנוע הליטר היא לא מספיק חזקה. שימי לב שבמחירי המשומשות אין להן שום עדיפות ביחס לרכבי סופר מיני.

4. הסוזוקי סוויפט דגם מצוין ואמין, אך מיושן ביחס לתקציב שלך (זה דגם שהחל את דרכו ב2006 לזכרוני). הוא הוחלף אחרי עשור והדגם החדש לא נכנס בתקציב שלך. מעבר לכך, מחירו ביחס לשנתון הוא די גבוה.

עוד דגם שכדאי לבדוק: פורד פיאסטה עד 2013, לפני מתיחת הפנים. ניתן להבדיל לפי הגריל השונה

Ford Fiesta set to be 'axed' after 46 years and 4.8million sales with no  electric model in the works | Daily Mail Online

Ford Fiesta Mk7 ST180 Buyer's Guide | Fast Car

האדומה אחרי מתיחת פנים (וגם ST אבל זה לא רלוונטי)

לעוד מידע בתהליך רכישת רכב את יכולה להיכנס ללינק בחתימה שלי, יש מדריך מסודר שמפרט את הכל.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

בכזה תקציב הייתי בודק קיה ריו למשל, אמינה, לא חסכונית או זריזה במיוחד אבל מספקת, גם בידוד לא רע, בעיר לדעתי מרגישה נוקשה, מאחור מרווחת למדי.

סוויפט גם אופציה אמינה וחסכונית יותר, תהיה ישנה יותר עקב שמירת ערך טובה.

מזדה 2 דינמיק, תהיה זריזה ואמינה, רמת אבזור אקטיב פחות בטיחותית עקב 2 כריות אוויר בלבד.

הפיגו 1.2 תהיה נעמיה וזריזה מהחבורה הזאת, אבל פחות אמינה בגלל רצועת טיימינג שיכולה להתפורר ולגרום לנזק או מנוע שנפגע כבר בעבר, אם אתה מחפשת בעיקר אמינות זה לא רכב.

הספייס סטאר תהיה רועשת יותר ועם מושב פחות נח, אך חסכונית באופו ניקר מהרשימה, גם אמינה ומאובזרת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...