Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע עם ספורטאג' 10/2017, יד שלישית, 02 בעלים קודמים, הרכב פרטי, לא היה ליסינג, 

מטופל בחברה ללא תאונות, עם 65000 ק"מ, ביקשתי מחירון וירדתי 3 אלפיות, בלתי אפשרי למכור, אין אפילו לא טלפון אחד, כנראה בגלל היד, אולי עוד 3 שנים יהיה הרבה יותר קל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני חושב שעדיף קילומטראז נמוך

כי יכול להיות לך רכב עם שנתון גבוה אבל בתקופה הזאת הנהג/הנהגים יכולים לגמור על הרכב. 

ויכול להִיות רכב עם קילמוטרז נמוך ממוצע יחיסית לגיל הרכב. 

ועם מספר בעלים סביר. 

שרמת הטיפול והמכניקה שלו עדיפה מהרכב עם בשנתון החדש יותר

• רעיון טוב! 1
  • ספונסר פורום
פורסם

כשאני בודק רכבים עבור לקוחות, המשקל של ק"מ נמוך גדול יותר מאשר זה של שנתון גבוה.

הסיבה פשוטה - בלאי מכני (שעלול להיות יקר מאד לתיקון כמו מנוע שאוכל שמן או גיר שמתחיל לזייף) הוא תלוי נסועה,

כלומר ק"מ גבוה יותר משמעותית, יביא בהכרח ליותר בלאי מאשר ק"מ נמוך (כמובן עם יוצאים מהכלל לכאן ולכאן).

ק"מ נמוך מדי (ק"מ "לא בריא") הוא ק"מ שבו הרכב אולי נסע המון נסיעות קצרות, ובחלק גדול ממנו המנוע לא עבד בטמפ' עבודה נכונה,

וכאן יש לחפש בלאי של אכילת שמן מוגברת, ולהיזהר מלהסתנוור מהמספרים לבדם.

לעומת זאת - רכב משנתון נמוך שחנה רוב ימיו בחניון מוצל, לא יפגין דעיכה בצבע ובפלסטיקה, ולכן שוב אעדיף אותו עם ק"מ נמוך על פני משהו חדש עם ק"מ בשמיים, כי הבלאי במכניקה יהיה יקר יותר לטיפול מבלאי בפנים הרכב.

בשורה התחתונה - צריך לבדוק היטב ולדעת לשקלל נכון בין נסועה לגיל, ובייחוד לדעת לקרא את הסימנים של רכב שהתעללו בו, ולהתרחק ממנו בכל מצב.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

אני אישית אעדיף ק"מ נמוך אלא אם מדובר בדגם אחר שהוחלף בגלל השנתון.

אבל בכל מקרה כמו שרשמו כל רכב צריך לבדוק פרטנית. כבר יצא לי לראות רכבים עם ק"מ נמוך מאוד שלא טופלו כמו שצריך כי "בקושי נוסעים באוטו" אתה יכול לתאר לעצמך לבד את המצב המכני שלהם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

ק"מ נמוך מדי (ק"מ "לא בריא") הוא ק"מ שבו הרכב אולי נסע המון נסיעות קצרות, ובחלק גדול ממנו המנוע לא עבד בטמפ' עבודה נכונה,

וכאן יש לחפש בלאי של אכילת שמן מוגברת, ולהיזהר מלהסתנוור מהמספרים לבדם.

בגדול מסכים עם תשובתך. באשר לציטוט הנ"ל - אין מניעה שרכב עם קילומטראג' גבוה נסע בנוסף לנסיעות ארוכות, לא פחות קילומטראג' גם באופן שתיארת. כך שאם אין דרך לבדוק אכילת שמן, רכב עם קילומטראג' נמוך יהיה עדיף בכל מקרה.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 18 דקות, מיץ פטל כתב:

בגדול מסכים עם תשובתך. באשר לציטוט הנ"ל - אין מניעה שרכב עם קילומטראג' גבוה נסע בנוסף לנסיעות ארוכות, לא פחות קילומטראג' גם באופן שתיארת. כך שאם אין דרך לבדוק אכילת שמן, רכב עם קילומטראג' נמוך יהיה עדיף בכל מקרה.

נכון - כמו שיותר טוב צעיר ובריא מאשר זקן וחולה😉

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

אני לפני שנה בערך פעם ראשונה קניתי רכב יחסית ישן - מאזדה 3 מודל 2014 עם 95 אלף מייל(150 אלף קילומטר).

הכל היה נראה אחלה טיפולים כל 6,000 מייל ודילר מוכר עם דירוג טוב(בארה"ב)+ אחריות של חצי שנה כיביתי כל מחשבה על הדילר הישראלי הממוצע וחשבתי שאני בטוח.

כשהגעתי לטיפול הראשון(קיבלתי 2 טיפולים מהדילר ביחד עם האוטו) הוא יצא שמח וטוב לך להודיע לי שהרכב צריך דחוף מוטות מייצבים(פנימיים חיצוניים וקצות מוטות מייצבים)+משולשים, וכמובן חלקי מתלים לא כלולים ב"אחריות" וכמובן שהלכתי למקום אחר(כי שילך להז*** הדילר) ומסתבר שהופס הלכו לי 1,500 דולר מהארנק על הרכב שקניתי לפני 4 חודשים.

מוסר השכל? יש חלקים יקרים שמתבלים עם הנסועה/הגיל ולכן חשוב לקחת רכב למוסך לבדוק לפני קניה(גם אם אתה בארה"ב ואתה מרגיש שהדילרים פה יותר אמינים, כי מסתבר שהם הרבה יותר גרועים מהישראלים - גם הגדולים והרציניים שבינהם) והוא יקבע מה המצב של הרכב - אני למדתי בדרך הקשה, אתה תלך למוסך לפני הקניה שיוכל להגיד לך מה המצב העכשיווי של הרכב ואיזה יישור קו הוא צריך.

• מעניין 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 6 שעות, noknok כתב:

מוסר השכל? יש חלקים יקרים שמתבלים עם הנסועה/הגיל ולכן חשוב לקחת רכב למוסך לבדוק לפני קניה(גם אם אתה בארה"ב ואתה מרגיש שהדילרים פה יותר אמינים, כי מסתבר שהם הרבה יותר גרועים מהישראלים - גם הגדולים והרציניים שבינהם) והוא יקבע מה המצב של הרכב - אני למדתי בדרך הקשה, אתה תלך למוסך לפני הקניה שיוכל להגיד לך מה המצב העכשיווי של הרכב ואיזה יישור קו הוא צריך.

וזה בדיוק - אבל בדיוק - מה שאני עושה בפועל עם כל רכב שאני בודק ללקוחותי.

4 בדיקות שכל רכב צריך לעבור:

1. היסטוריית ביטוח במרכז הסליקה של חברות הביטוח

2. היטוריית טיפולים מלאה ככל שניתן

3. בדיקה ראשונית בשטח לגילוי ריג'קטים

4. בדיקה אצל מכונאי שמכיר היטב את הרכב

וכן, אני מגדיל ראש ולא לוקח את הרכב לבדיקה יקרה במכון-כסת"ח כלשהו, כי אני יודע לגלות לבד כל ריג'קט שעשוי להגיע ממכון בדיקה, 

ולכן הולך תמיד למוסך שמתמחה בסוג הרכב הספציפי על מנת לאשר או להוסיף על האבחנה שלי, וכמובן לקבל מיד מידע לגבי עלות התיקון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...