Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קפסולות קפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, liorwohl כתב:

אני לא אקנה בחיים מכונה של 4000 שקל. גם אני רואה במשרד כמה תקלות ותחזוקה ובלאגן יש מהמכונות העלק חכמות האלה שזה עוד יותר מבריח אותי מהעניין.

לגמרי. היורה האלה פשוט איומות מהבחינה הזאת, תחזוקה בלתי נגמרת,.

לפני 7 שעות, liorwohl כתב:

אני אוהב פשטות אז המקינטה מעניינת אותי, בעיקר עם לשים בה קפה טחון מראש מהסופר

kamira-espresso-coffee-machine-tcskmr00000001000.thumb.jpg.7a2eaf90cc1c9faab33132798b5bc72e.jpg

אין משהו באמצע, פשוט וזול כמו נספרסו רק שבמקום קפסולה מקבל קפה טחון?

כל עוד תמשיך לכוון נמוך - תקבל נמוך.

שום מכשיר לא יציל אותך מקפה זול וישן - וקפה מהסופר הוא תמיד ישן ולפעמים אפילו לא זול.

קבל שתי גישות אחרות:

יש לי חבר שקונה קפה יקר מאוד אבל טרי (עוד מעט איזכר בשם, בית קלייה מקומי) - קונה במנות קטנות טחון דק ומכין קפה בוץ טעים יותר מנספרסו ומיורה. בלי מכונה. פשוט חומר גלם הכי טוב שיש (והמנות הקטנות עוקפות את בעיית הטריות).

90 מעלות משם - כשיש לי קצת זמן לנשום אני קולה קפה בבית כמות שמספיקה ל-10 ימים וטוחן רגע לפני השימוש, לפילטר או מקינטה. בלי מכונה. ברגע שהקפה טרי יש כזה ריח שמתפשט בבית, שפחות משנה צורת ההכנה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, hans כתב:

לגמרי. היורה האלה פשוט איומות מהבחינה הזאת, תחזוקה בלתי נגמרת,.

אתה יכול לפרט מה זו התחזוקה הבלתי נגמרת של מכונות יורה כי אני על סף רכישה של אחת ואשמח לחוות דעת מניסיון

פורסם (נערך)
בתאריך 1.7.2023 בשעה 19:58, 98civic כתב:

תארת בול את הטעם, מים בטעם קפה שרוף. אוקי אז אשמח איך להתקדם , מה לקנות לבית? ואיזה קפה?

השרוף זה בגלל הקליה של הפולים.

תחפש פולים בקליה בהירה ולא תקבל טעם שרוף.

באופן כללי, עד כמה שאני סולד, השיתופי פעולה של עלית עם בתי הקפה נותנים תוצאה לא רעה, וגם קפסולות של L'OR זה הרע במיעוטו.  נספרסו לא טעים נקודה.

מקינטה זה לא אספרסו, אל תקנה לפי שתנסה. שיטת החליטה שונה, ואם כבר לך על בריקה, וגם כאן כמובן יש לפולים השפעה מכרעת, אז חובה פולים שאתה אוהב.

רוצה לקפוץ אבל לא מהפופיק? מכונה חצי אוטומטית (טוחנת פולים) באמאזון, לא תקרע אותך ותשדרג אותך פלאים.

משהו כזה: https://www.amazon.de/-/en/automatic-pre-brewing-function-height-adjustable-removable/dp/B00I3YL5T0

בזמנו בתחילת הדרך קניתי מאמזון צרפת ב1,300 ש"ח עד הדלת. שים לב שזו בלי מקציף.

גם כאן ההערה לגבי הפולים נכונה.

בתאריך 1.7.2023 בשעה 22:18, 98civic כתב:

30 שקל לכוס אעדיף כל בוקר ללכת לבית קפה מן הסתם. אבא של אישתי קנה מכונה כזו שטוחנת את הפולים ומכינה קפה, מה אגיד, אולי 10-15 אחוז טעים יותר ופחות טעם של שרוף. וזה עדיין שנות אור מהקפה טעים בבית קפה טוב. אז אני מניח שאני כבר חייב את 2 מכשירים בנפרד. כרגע קשה לי לראת  את עצמי נכנס כל בוקר לתהליך כזה ארוך של הכנה . 

בשביל קפה כמו בבית קפה אתה חייב מכונה ידנית, אבל גם כאלו ב 3,000-4,000 ש"ח יתנו תוצאה מעולה, ואם זה הכיוון יש שוק יד שניה למכונות טובות ותקבל אחלה דברים. אתה יכול להתעניין בא.ד.ר פתרונות, כמובן יש עוד הרבה.

לגבי 10-15 אחוז - לא שמת את הפולים הנכונים. המרחק הרבה יותר גדול מזה.

בתאריך 1.7.2023 בשעה 20:17, Or05230 כתב:

"קהילת אוהבי קפה שגם קצת מבינים בזה"

ממליץ בחום לא להיכנס, זה כמו לתת המלצה למישהו שרוצה לחוות נהיגה ספורטיבית קורס על F3.

התוצאות יכולות להיות:

1. יצאו לך העיניים

2. תוציא המון מזומנים

אין אפשרות שלישית.

לפני 53 דקות, KOOKE כתב:

אתה יכול לפרט מה זו התחזוקה הבלתי נגמרת של מכונות יורה כי אני על סף רכישה של אחת ואשמח לחוות דעת מניסיון

אין דין שימוש משרדי (המון כוסות ביום, א-ף אחד לא מתחזק אותם) לשימוש ביתי.

יורה מכונות מעולות, בהתאם הם יקרות כמו גם הציוד הנלווה שלהם. 

אם כבר, התחזוקה שלהם יותר קלה מרוב המקבילות.

אם יש לך שאלות ספציפיות - בשמחה.

לפני 13 שעות, KOOKE כתב:

אספרסו במכונת אספרסו אוטומטית אמור להיות ביחס של 1 ל- 4. כלומר 10 גרם קפה= 40 גרם משקה (במכונה ידנית היחס הוא אכן 1 ל- 2 או 3). רוב מכונות הקפה האוטומטיות בממוצע אכן יכולות לספק 10 גרם ויותר למנה (במכונות איכותיות יותר גם עד 20 גרם למנה). 

עלות פולי קפה משתנה ויכולה לנוע בין 60 ש"ח ל- 150 ש"ח לק"ג ואף יותר לפולים בבית קלייה מתמחה. מחיר ממוצע של נניח 100 ש"ח לק"ג שזה יצא כ- 100 כוסות לקילוגרם במכונה אוטומטית = 1 ש"ח למנת קפה - יוצא יותר זול מבית קפה ויותר זול אפילו מקפסולות ומהר מאד מכסים את עלות המכונה האוטומטית גם את עלות המכונות היקרות יותר של ג'ורה.

אם מעוניינים רק באספרסו בלבד לג'ורה יש דגם כניסה JURA ENA4 או עדיף JURA E4 מחירן 4,000 ש"ח או 4,150 ש"ח בהתאמה אם מעוניינים גם בקפה עם חלב יש את דגם ה8 JURA ENA מחירה מכונה זו כ- 4,650 ש"ח - אכן יקרות יחסית לשאר אבל בהחלט שוות את מחירן מבחינת איכות הקפה ואמינות המכונות וכפי שכתבתי כתלות בצריכת הקפה דיי מהר מכסים את עלות המכונה אם משווים לעלות אותה כמות כוסות קפה בבית קפה או בקפסולות שעולות כ- 1.5 עד 2 ש"ח לקפסולה.

אין הבדל בין ידנית לאוטומטית מבחינת היחס.

Jura יודעת לתת עד 16 גרם למנה, וזה הכי בגזרת האוטומטיות. אשמח לראות מכונהשל 20 גרם.

JURA ENA4 יודעת לתת עד 10 גרם למנה. צריך לשים לב שמי שאוהב קפה "רותח" הJURA  ושאר האוטומטיות לא יתנו לו מענה, הם יודעות לחמם חלב, לא להרתיח.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, 98civic כתב:

מקשיב, מעניין. אז מה לקנות לבית כציוד בסיסי להתחלה אבל שתהיה תוצאה טובה? אם ניתן בכלל?

אני לא יודע מה מכינים בחוץ אבל הייתי בכמה בתי מלון בוטיק והקפה ליד ארוחת בוקר בוקר היה פצצה. רק אספרסו זה נחמד אבל מעניין אותי הקפה עם חלב וגם נניח אני מזמין קפה ארומה ואני מבקש תמצית בצד, אז התמצית מאד טעימה לי ובלי מרירות ובלי טעם חד של שרוף . בבית עם נספרסו זה תמיד טעם של שרוף מכל קפסולה אפשרית, ללא חלב זה דראק

ציוד בסיס להתחלה למשל מכונה רנצ׳לו סילביה (2800₪), יש משוכללות יותר במחיר זה אבל בפועל היא טובה יותר ויש לה שוק יד2 מעולה ואמינות של טויוטה,  או פרופיטק גו (עוד אלף) שזו משוכללת וגם טובה יותר.

לשתיהן ראש 58 ממ כך שכל האביזרים שתקנה יתאימו גם למכונה מקצועית עתידית או יהיה לך קל להפטר מהם במקרה שתרד מהתחום.

ומטחנה שטוחנת מנה בודדת כך שכל מנה אתה שוקל וטוחן, זה מעניק לך את היכולת להחליף סוגי קפה בין כל הכנה וגם אתה שומר על הקפה תמיד טרי בשקית ולא בהופר של המטחנה שבעצם פוגע בטריות הקפה.

מטחנה לדוגמא נקראת sd40 עניין של 800₪, זו מטחנת vfm רצינית, יכולה לטחון כלכך דק ואחיד שמתאים גם לקפה שחור.

מעבר למטחנה הזו או מטחנה עם הופר לא למנות בודדות זה כבר להכפיל את העלות…

אגב תמיד אפשר לטחון עם מטחנה ידנית טובה של 200₪~ כדוגמת kingrinder k2 שנמכרת באמזון/עליאקספרס (טוחנות טוב יותר ממטחנות חשמליות שעולות פי 10)

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 3 שעות, GTאי כתב:

אין הבדל בין ידנית לאוטומטית מבחינת היחס.

Jura יודעת לתת עד 16 גרם למנה, וזה הכי בגזרת האוטומטיות. אשמח לראות מכונהשל 20 גרם.

JURA ENA4 יודעת לתת עד 10 גרם למנה. צריך לשים לב שמי שאוהב קפה "רותח" הJURA  ושאר האוטומטיות לא יתנו לו מענה, הם יודעות לחמם חלב, לא להרתיח.

לדעת "גורו" הקפה יש הבדל ובסרטון הזה הוא מסביר איך לכוון מכונה אוטומטית לשם קבלת אספרסו איכותי:

עד כמה שאני מבין יש הבדל ביחס כמות קפה ומשקה הקפה המוגמר בין אוטומטית ובין ידנית/ מקצועית בעיקר בגלל ההבדלים באיכות הטחינה של הפולים, איכות דחיסת הקפה, טמפרטורת החליטה ועוד...
אם הוא אומר אז קטונתי...
לאחר הרכישה מן הסתם אתנסה ברמות טחינה שונות וביחסים שונים עד שאגיע לקפה שיהיה לטעמי ובעיקר לטעמה של הצודקת.

לפני 3 שעות, GTאי כתב:

אין דין שימוש משרדי (המון כוסות ביום, א-ף אחד לא מתחזק אותם) לשימוש ביתי.

יורה מכונות מעולות, בהתאם הם יקרות כמו גם הציוד הנלווה שלהם. 

אם כבר, התחזוקה שלהם יותר קלה מרוב המקבילות.

אם יש לך שאלות ספציפיות - בשמחה.

תודה על ההתייחסות. 
לפרופיל השימוש שלנו - לרוב שותים מעין flat white - שתי מנות אספרסו + חלב חם מהמיקרו (לא אוהבים הרבה קצף או קצף אוורירי מדי כמו בקפוצ'ינו) איזו מכונה של JURA עדיפה - ה- E4 או הENA8 ?
ה- E4 יכולה לספק 16 גר' למנה, עולה כ- 4,150 ש"ח ובעלת קיבולת פולי קפה, מים וסילוק פסולת גבוהה יותר אבל אין לה יכולת הקצפת חלב בכלל.
הENA8 מספקת מקסימום 10 גרם למנה, קיבולת נמוכה יותר של מים, פולי קפה ופסולת קפה ועולה יותר כ- 4,650 ש"ח.אבל יש לה יכולת הקצפת חלב נוחה ופשוטה ונראה שתספק חלב סמיך ומוקצף למחצה לטעמנו.
אישית נוטה לכיוון הE4 בעיקר בגלל היכולת לספק 16 גרם למנה וגם הקיבולת הגדולה יותר מנגד הקצפת החלב שב -ENA8 גם קוסמת לי..התלבטות...

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, liorwohl כתב:

אין משהו באמצע, פשוט וזול כמו נספרסו רק שבמקום קפסולה מקבל קפה טחון?

יש פה חבוב שניסה לשחזר את הטעם, במקרה הזה עם המכונה החדשה:

מסתבר שזה לא כזה פשוט ורק כשהוא השתמש במכונת אספרסו עם שליטה בהרבה פרמטרים (זרימת וחום המים, קצב החליטה וכו') הוא צריך לשחזר את הטעם. כדי לקבל את הקצף של נספרסו (זה לא בדיוק קרמה), הוא השתמש בבלנדר :) 

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 8 שעות, KOOKE כתב:

לדעת "גורו" הקפה יש הבדל ובסרטון הזה הוא מסביר איך לכוון מכונה אוטומטית לשם קבלת אספרסו איכותי:

עד כמה שאני מבין יש הבדל ביחס כמות קפה ומשקה הקפה המוגמר בין אוטומטית ובין ידנית/ מקצועית בעיקר בגלל ההבדלים באיכות הטחינה של הפולים, איכות דחיסת הקפה, טמפרטורת החליטה ועוד...
אם הוא אומר אז קטונתי...
לאחר הרכישה מן הסתם אתנסה ברמות טחינה שונות וביחסים שונים עד שאגיע לקפה שיהיה לטעמי ובעיקר לטעמה של הצודקת.

חח, הבאת לי את הופמן לשרשור על נספרסו...

אם תשים לב הוא מתייחס לסוג הקליה כפרמטר ליחס הכמות.

בכל מקרה, עם הופמן אי אפשר להתווכח, אבל אנינות הטעם שלו בקפה היא כנראה משהו שלא נתקרב אליו, ולכן ההבדלים שהוא מוצא אותם אני בכלל לא בטוח שתשים לב אליהם.

לפני 8 שעות, KOOKE כתב:

תודה על ההתייחסות. 
לפרופיל השימוש שלנו - לרוב שותים מעין flat white - שתי מנות אספרסו + חלב חם מהמיקרו (לא אוהבים הרבה קצף או קצף אוורירי מדי כמו בקפוצ'ינו) איזו מכונה של JURA עדיפה - ה- E4 או הENA8 ?
ה- E4 יכולה לספק 16 גר' למנה, עולה כ- 4,150 ש"ח ובעלת קיבולת פולי קפה, מים וסילוק פסולת גבוהה יותר אבל אין לה יכולת הקצפת חלב בכלל.
הENA8 מספקת מקסימום 10 גרם למנה, קיבולת נמוכה יותר של מים, פולי קפה ופסולת קפה ועולה יותר כ- 4,650 ש"ח.אבל יש לה יכולת הקצפת חלב נוחה ופשוטה ונראה שתספק חלב סמיך ומוקצף למחצה לטעמנו.
אישית נוטה לכיוון הE4 בעיקר בגלל היכולת לספק 16 גרם למנה וגם הקיבולת הגדולה יותר מנגד הקצפת החלב שב -ENA8 גם קוסמת לי..התלבטות...

אני הייתי הולך על הE4 בעיקר בגלל הקיבולת. את ה16 גרם אתה יכול לפתור באספרסו "כפול" (דופיו) ב ENA8.

בכלל אני חושב שהE4 תרגיש לך מכונת אספקסו יותר רצינית מאשר הENA8.

אם בכל זאת אתה חושב על ENA8 בגלל החלב - ממליץ בחום לנסות אותה לפני, לא בטוח שהחלב שלה זה מה שאתה מחפש.

אתה יכול למצוא כאן אחלה סרטון על ההבדלים:

פורסם (נערך)

ראיתי הסרטון הזה ורבים אחרים - רובם "משוחדים" שכן הם נציגי מכירות של JURA.

אכן מתכוון להתנסות ב- ENA8 בטרם החלטה סופית

אספרסו כפול לא יפתור את יחס הקפה רק כמות כפולה של משקה אותי מעניין יחס כמות הקפה לנוזל שככל הנראה יהיה עדיף ב E4.

עריכה אחרונה על ידי KOOKE
פורסם

אפשר, אפשר ומותר לא להסכים עם הופמן.

הבחור ללא ספק מבין בתחום ויש לו כישורי הסרטה ועריכה מעולים, אבל בכל הקשור לתחום של טעם וריח - אי אפשר להשתמש במילה גורו. לא תורה מסיני, בטח כשמדובר ברמת הקלייה שבה זה לגמרי עניין של טעם (למשל, קפה חמוץ זה לא טוב או רע. זה תלוי בהקשר ובסוג החמיצות ובסגנון האישי)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 14 דקות, hans כתב:

לא להסכים עם הופמן

באחד הסרטונים זרק שהוא עצמו משתדל לא לשתות אספרסו בבית (נמאס לו אאל"ט😅

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 3 שעות, KOOKE כתב:

אספרסו כפול לא יפתור את יחס הקפה רק כמות כפולה של משקה אותי מעניין יחס כמות הקפה לנוזל שככל הנראה יהיה עדיף ב E4.

נשמע שבסוף זה הפרמטר שחשוב לך... אז אין לך הרבה אפשרויות :)

אגב, בflat white אני בכלל לא בטוח שתרגיש הבדל משמעותי אם יהיו לך 35 מ"ל מים או 60 מ"ל מים על אותו יחס קפה. בקםה נקי (בלי חלב) זה הרבה יותר משמעותי.

פורסם

ייתכן ואתה צודק ולא ארגיש את ההבדל (אם כי אני בספק כי אנחנו אוהבים להרגיש את בעיטת הקפה גם במשקה עם חלב)

יש ברירה אבל היא יקרה בהרבה JURA E8 שמחירה כ- 6,150 ש"ח - אותם נתוני קיבולת כמו ה E4 רק עם יכולת הקצפת חלב...

פורסם

יש באמת איזה מקום מסודר בארץ שאפשר לבוא ולנסות סוגי מכונות?

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני שעתיים, 98civic כתב:

יש באמת איזה מקום מסודר בארץ שאפשר לבוא ולנסות סוגי מכונות?

We love coffee

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...