Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, רוצה לשאול מהנסיון שלכם קצת מידע וטיפים לפני רכישה ממגרש רכבים.

על פניו הפרטים של הרכב נראים טוב, יד 00 עם 100 אלף קמ במחיר הגיונימעל הרכב, לא זול ולא יקר, כמו שמצופה ממגרש לבקש על הדגם הספציפי הזה. יש היסטוריית טיפולים מלאה ממוסך החברה של אותו יצרנית רכב. איך אפשר לוודא שאכן אני קונה רכב טוב? יש קצת ידע במכונאות רכבים ואופנועים, אך עדיין על מה הייתם שמים דגש או לגבי המסמכים איך לבדוק שהכל תקין לא זויף משהו והכל צריך להיות בסדר? למשל האפ ניתן לראות מי הבעלים הקודם אם הוא באמת פרטי או ליסינג למשל, האם במגרשים נותנים את המספר רישוי ותאריך בעלות אחרון לצורך בדיקה במרכז הסליקה ודוח בלקר, רושמים התחייבות מלאה בבדיקה בתקווה שאכן יתנו לי לקחת אותו לבדיקה במוסך ובמידה ולא אבדוק על סמך נסיוני האישי, איך ניתן לוודא שאכן הרכב כמו מה שצוין? כמובן לבדוק שלדה ומנוע עפי המספרים ברישיון ובדיקה כללית לרכב, לבקש אולי סיבוב אפילו להניע לראות. עדיין לא הגעתי למגרש אבל קבעתי להגיע לראות רכב. אשמח לכמה שיותר טיפים והמלצות בנושא.

תודה

פורסם

אני באופן אישי בקניה ממגרש הייתי מתמקד בלא לקנות ממגרש
99% אחוז מהמגרשים מוציאים שם רע לאחוז הנותר.

סינדרלה, פרסי נדיב וקניות מציאה מסוחרים יש רק באגדות... (הפרסי הנדיב זה בצחוק)
אלא אם זה טרייד אין גדול של היבואנים וגם אז... משנה זהירות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 9 דקות, סולל הדרך כתב:

אני באופן אישי בקניה ממגרש הייתי מתמקד בלא לקנות ממגרש
99% אחוז מהמגרשים מוציאים שם רע לאחוז הנותר.

סינדרלה, פרסי נדיב וקניות מציאה מסוחרים יש רק באגדות... (הפרסי הנדיב זה בצחוק)
אלא אם זה טרייד אין גדול של היבואנים וגם אז... משנה זהירות

מה זה שונה מפרטי לצורך הענין? לאחר כל הבדיקות שהזכרתי. מה רע?

שוב, לא מציאה, ההגדרה של מציאה נתונה למחלוקת. אבל כן רכב שמבקשים עליו מחיר הגיוני, וחא "מציאה" בהנחת מבצע של רמי לוי. אפילו קצת יותר יקר מהמחירון, אך פרטים טוסים והיסטורית טיפולים ובתקווה שאקח את הרכב לבדיקה לפני קניה ולפני כן בדיקה שלי על הרכב. 

פורסם

בעיקר לבדוק שלא עשו "דיאטה" לקילומטרז של הרכב. חובה בכל מקרה לקחת לבדיקה ולהוציא היסטוריה ביטוחית חלק מהם עברו אובדן להלכה וחזרו לכביש

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Tuska כתב:

מה זה שונה מפרטי לצורך הענין? לאחר כל הבדיקות שהזכרתי. מה רע?

שוב, לא מציאה, ההגדרה של מציאה נתונה למחלוקת. אבל כן רכב שמבקשים עליו מחיר הגיוני, וחא "מציאה" בהנחת מבצע של רמי לוי. אפילו קצת יותר יקר מהמחירון, אך פרטים טוסים והיסטורית טיפולים ובתקווה שאקח את הרכב לבדיקה לפני קניה ולפני כן בדיקה שלי על הרכב. 

ההבדל שמגרש אמור להרוויח. אם הרכב נמכר במחיר "הגיוני" אומר שהמגרש קנה את הרכב במחיר "לא הגיוני" ואז נשאלת השאלה, למה שמישהו ימכור רכב במחיר "לא הגיוני" למגרש במקום בשוק הפרטי?

אם מדובר על מגרש יבואן ייתכן שהרווח מגיע מהרכב החדש, במגרש פרטי הסיכויים לכך נמוכים יותר. 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 20 שעות, Tuska כתב:

על פניו הפרטים של הרכב נראים טוב, יד 00 עם 100 אלף קמ במחיר הגיונימעל הרכב, לא זול ולא יקר, כמו שמצופה ממגרש לבקש על הדגם הספציפי הזה. יש היסטוריית טיפולים מלאה ממוסך החברה של אותו יצרנית רכב. איך אפשר לוודא שאכן אני קונה רכב טוב? יש קצת ידע במכונאות רכבים ואופנועים, אך עדיין על מה הייתם שמים דגש או לגבי המסמכים איך לבדוק שהכל תקין לא זויף משהו והכל צריך להיות בסדר? למשל האפ ניתן לראות מי הבעלים הקודם אם הוא באמת פרטי או ליסינג למשל, האם במגרשים נותנים את המספר רישוי ותאריך בעלות אחרון לצורך בדיקה במרכז הסליקה ודוח בלקר, רושמים התחייבות מלאה בבדיקה בתקווה שאכן יתנו לי לקחת אותו לבדיקה במוסך ובמידה ולא אבדוק על סמך נסיוני האישי, איך ניתן לוודא שאכן הרכב כמו מה שצוין? כמובן לבדוק שלדה ומנוע עפי המספרים ברישיון ובדיקה כללית לרכב, לבקש אולי סיבוב אפילו להניע לראות. עדיין לא הגעתי למגרש אבל קבעתי להגיע לראות רכב. אשמח לכמה שיותר טיפים והמלצות בנושא.

תודה

מחשב רכב במורשה יכול לבדוק קילומטרז
לכל רכיב יש קילומטרז דהיינו יש הרבה קילומטרזים 
אם הם מסונכרנים סימן שא שיחקו/ לא הוחלף הרכיב
תוציא נגררת תביעות ביטוח
אלה העצות הקטנות שלי

פורסם
בתאריך 14.6.2023 בשעה 12:57, Tuska כתב:

תודה

אם יש לך הבנה בסיסית במכונאות, ובהנחה שאתה מתכוון לסוחר מכוניות משומשות, לא מח׳ טרייד-אין של יבואן:
אל תתקרב למגרש! אל תתקרב למגרש! אל תתקרב למגרש!

לא אמרת בערך באיזו סכום מדובר, או בן כמה הרכב (ואגב, בבקשה לא לאמץ את המונחים הפסולים של הענף. אתה שוקל לקנות רכב יד ראשונה, שאתה תהיה היד השניה), אבל חשוב להבין:
המגרש צריך להרויח. זה אומר שהוא צריך למכור לך ביותר ממה שהוא קנה, ולא רק ביותר -- מספיק יותר בשביל לכסות על הוצאות קבועות די גדולות של להחזיק מלאי קפיטלי (כל הרכבים), נדל״ן (מאד יקר בארץ), ואנשי מכירות.
ועוד להרויח.
אין הבדל משמעותי בין ערך של רכב יד 5 ליד 6, אבל יש הבדל גדול יחסית באחוזים בין יד ראשונה לשניה. כלומר, מחיר השוק של הרכב ירד ברגע שתקנה אותו.
המודל העסקי הכללי של סוחרי רכב בנוי על לנצל תמימות וחוסר הבנה של רוב הקונים. אחרת, לו היו קונים ומוכרים אפילו קרוב למחיר השוק, היו מפסידים על כל רכב.

בשוק הפרטי תמצא מבחר לא פחות טוב של דגמים, במחיר של נוחות (הצורך ללכת לראות אותם פיסית). אם זה לא דגם נדיר שבמקרה יש למגרש כרגע, אתה יכול לעשות הרבה מהעבודה טלפונית, כולל בדיקת סליקה ואתר משומשת, ויש הרבה פחות סיכון ברמאויות וזיופים.

• תוכן חדש...