Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במספר נקודות:

• אמור לטוס בטיסת חזור דרך ישראייר מבאטומי לישראל היום (יום ה', 13/04/2023) בשעה 09:45.
  • לאחר המתנה של כשעתיים בגייט, הגיעה בחורה מטעם השדה והודיעה שהטיסה לא יכולה לנחות עקב תנאי מזג האוויר והטיסה תצא מקוטאיסי.
  • כל התהליך של המעבר היה נוראי; לא היה אף אחראי מטעם ישראייר עצמה (רק נציגים של השדה עצמו), היינו צריכים להבין לבד שהמזוודו ששלחנו לבטן המטוס נשלחו בחזרה למסוע של הנחיתות.
  • עלינו לאוטובוסים בחוץ, ואחרי חצי שעה סוף סוף יצאנו לדרך - נסיעה של כשלוש שעות.
  • בהגעה לשדה בקוטאיסי, הנהג ביקש עדיין לשבת ולא לקום. לאחר מספר דקות, עלה נציג שנראה מטעם השדה של קוטאיסי שטען שהטיסה בוטלה ושולחים אותנו למלון בקוטאיסי עד אשר תיקבע הטיסה הבאה, שתהיה בוודאות היום, אך עוד לא יודעים לגבי השעה.
  • לאחר המתנה של חצי שעה, יצאנו לדרך, כאשר אף אחד לא יודע לאן ומתי אנו מגיעים.
  • לאחר כשעה, הגענו למלון בקוטאיסי. האוטובוס שלנו הגיע אחרון וכל החדרים היו בתפוסה מלאה. איתי באוטובוס היו זוגות צעירים עם ילדים קטנים שמאוד סבלו.
  • במשך שעתיים, כאשר יש גשם כבד בחוץ וכולנו כלואים באוטובוס, החלטנו לעשות מעשה ופשוט לחכות בלובי.
  • נכון לרגע זה (18:30), חלק מהאנשים בחדרים וחלק בלובי. קיבלנו עדכון בוואטספ/במייל מישראייר שהטיסה לישראל תצא ב-03:00.
  • אנו מחכים בלובי של המלון עד 00:00 שתגיע ההסעה שתיקח אותנו לשדה.

ההודעה של ישראייר הוסיפה: לעניין זכאותך לקבלת הטבות בהתאם לחוק שירותי תעופה, אנא היכנס לקישור הבא בו מופיע חוק שירותי תעופה.
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/500_707.htm

ניסיתי לקרוא את החוק, בייחוד החלק של "טיסה שהמריאה באיחור", שאומר כך:

ציטוט

7.       (א)  נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שהמריאה באיחור של שעתיים לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה, זכאי לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן מזון ומשקאות ושירותי תקשורת.

(ב)  בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שהמריאה באיחור של חמש שעות ופחות משמונה שעות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו; נוסע שהוצע לו כרטיס טיסה חלופי לטיסה שאמורה להמריא ביום שלמחרת ובחר לקבלו, זכאי לקבל גם שירותי לינה ושירותי הסעה; ואולם המריאה הטיסה באיחור כאמור בשל שביתה או השבתה מוגנות, יהיה הנוסע זכאי להשבת תמורה וכן למזון ומשקאות ולשירותי תקשורת, בלבד.

אז, האם הטיסה החדשה ב-03:00 היא ה"כרטיס טיסה החלופי" ואין לי השבת תמורה?

במידה וזה נכון, מה האופציות שלי? אני לא מוכן לשקוט על העניין וכן הייתי רוצה לפעול משפטית, כמה שניתן.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

עדכון: מכיוון שהטיסה נחשבת כ"בוטלה", ולא "באיחור", מצטט את מה שקראתי בחוק:

ציטוט

מפעיל טיסה או מארגן שהציע לנוסע כרטיס טיסה חלופי כאמור בסעיף קטן (א)(2), והנוסע קיבל הצעה זו, רשאי להפחית במחצית את סכום הפיצוי הכספי שהנוסע זכאי לו לפי הוראות סעיף קטן (א)(3), ובלבד שהאיחור במועד הנחיתה ביעד הסופי של הנוסע לעומת המועד המקורי לנחיתה באותו יעד הוא כמפורט להלן:

(1)   עד שעתיים – אם הטיסה היא במרחק שאינו עולה על 2,000 ק"מ;

(2)   עד שלוש שעות – אם הטיסה היא במרחק שאינו עולה על 4,500 ק"מ;

(3)   עד ארבע שעות – אם הטיסה היא במרחק העולה על 4,500 ק"מ.

אם כי רשום גם ש:

ציטוט

(ה)  בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה:

(1)   הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו – לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות;

(2)   הטיסה בוטלה בשל שביתה או השבתה מוגנות;

(3)   הטיסה בוטלה כדי להימנע מחילול שבת או חג.

ה'1 זה אכן תופס לטיסה בבאטומי, אך לאחר בירור מתתבר שהטיסה החלופית בקוטאיסי בוטלה בגלל שלא היה סלוט פנוי - קרי פאשלה של ישראייר.

2016 BMW M235i.

פורסם

חפש בגוגל "חוק טיבי".

החוק מקביל פחות או יותר לחוק eu261/2004 שפתחתי שרשור בעניינו הבוקר כאן.

(ההבדל הוא בעיקר במס' שעות העיכוב- 8 בחוק טיבי לעומת 3 שעות בeu)

החוק מעניק לך פיצוי ללא הוכחת נזק של 400 יורו לכל כרטיס בטיסות ליעדים בינוניים כמו במקרה שלנו, חצי מזה ליעדים קצרים וכמעט כפול לארוכים.

זה בנוסף לאוכל, מלון, הסעות, ושיחות טלפון שמגיעים לך בנוסף, וכמובן שללא קשר לזה שהחברה עדיין מחוייבת להטיס אותך בנוסף לכל אלה ליעד, או לבחירתך להחזיר לך את הכסף ששילמת, אם כבר דאגת לעצמך לטיסה חליפית ולא טסת איתם בסוף.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

תודה על הניסיון לסייע, אך האם התייחסת לכל מה שכתבתי בשרשור, בנוסף לתגובת העדכון?

אני כבר מכיר את החוק ואף ציטטתי חלקים ממנו.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

לא בטוח שמגיע פיצוי במקרה זה אם הטיסה בוטלה בשל תנאי מזג אוויר. לפיכך אני גם לא בטוח שהניסיון להטיס משדה אחר שלא עלה יפה יכלל תחת זה. 

השאלה אם באמת שאר הטיסות לא המריאו. 

• אהבתי 1
פורסם

בידיוק. מזג אויר נחשב לכח עליון ולכן לא מזכה בפיצוי לפי חוק טיבי/חוק EU. זה לא אומר שאי אפשר לתבוע את ישראייר על היחס, הבעיה במלון, בהעברות וכ״ו - אבל זה יהיה כנראה יותר מסובך.

פורסם
לפני 10 שעות, Nemesis כתב:

השאלה אם באמת שאר הטיסות לא המריאו. 

גם אז לא בהכרח. לעתים מדללים פעילות בשדה בלי לסגור אותו כליל. לי היה אירוע בו בוטל leg אחד של קונקשן בגלל מזג אוויר סוער צפוי בנמל בו התבצע, בעוד השני פעל כרגיל. באותו מקרה דאגו לי לחלופה סבירה לגמרי (קונקשן בפריס במקום באמסטרדם, עם שינוי קל בשעות).

בכל מקרה, אפשר שארקיע תטען שהסטת הטיסה מבאטומי לקוטאיסי, כולל שינויי הלו״ז הנובעים מכך, גם היא תולדה של תנאי מזג האוויר. אני לא בטוח שהתביעה תהיה פשוטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היום נחתנו ב-06:00 בבוקר, כ-20 שעות לאחר מועד הנחיתה המקורי. כשליש מהנוסעים (כולל אותי) נשארו ללא חדרים במלון ושהו בלובי

עד שההסעה לטיסה הגיעה.

שאר הטיסות שהיו סמוכות לטיסה שלנו בבאטומי נחתו והמריאו כרגיל, הטיסה שלנו היא היחידה שלא הצליחה לנחות בשל תנאי מזג האוויר

ונחתה בקוטאיסי. לאחר בירור נוסף, המטוס שלנו שנחת בקוטאיסי אתמול (חמישי בבוקר, כשעה לאחר מועד ההמראה המקורי) הוא בדיוק אותו

המטוס שעלינו עליו היום לפנות בוקר והוא פשוט חיכה שם במהלך כל הזמן הזה. הסיבה שהטיסה בוטלה היא משום שלא היה בנתב"ג "slot" לנחיתה

(אפשר לקרוא על כך כאן באתר נתב"ג).

האם ישראייר יצליחו לכסת"ח את עצמם ולהגיד שבגלל תנאי מזג האוויר והעברה לקוטאיסי לא היה להם זמן למצוא slot וזה לא מזכה פיצוי? שאלה טובה.

אני רוצה להאמין שהם יהיו ישרים ולא יעשו תרגיל כזה מלוכלך. בכל מקרה, עבור היחס המבזה שלהם אני לא הולך לוותר וכן להתייעץ עם עו"ד ולתבוע במידת האפשרות.

2016 BMW M235i.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מקווה שפתחתם קבוצת וואטסאפ כל הנוסעים,  כוחכם באחדותכם.

פורסם

עשינו זאת, וגם היה לנו עורך דין בטיסה שאמנם מתעסק בתחום אחר, אך עדיין הציע לנסח את מכתב הפנייה לישראייר עבור כל אחד בחינם דרך המשרד שהוא מנהל.

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

איזה קטע, הזכרת לי את הטיסת הלוך שהייתה לנו ב-5/4 לבטומי עם ישראייר.

הטייס התקשה לנחות בניסיון הראשון עקב מזג האוויר ולאחר חצי שעה של סיבובים מעל הים השחור הופנינו לקוטאיסי. 

זו הפעם הראשונה שחוויתי דבר כזה (טסתי לא מעט) והיה מעט מלחיץ לחשוב שעכשיו צריך לנסוע כמעט 3 שעות בצורה עצמאית לבטומי. 

הגענו לקוטאיסי, המתנו כשעה בתוך המטוס ואז טסנו חזרה לבטומי ולמזלנו המזג האוויר הקיצוני נרגע ונחתנו בשלום.

בחזרה מבטומי ישראייר חכרה מטוס צ'כי אך הגיעה גם דיילת ישראלית מטעם ישראייר למטוס.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

סתם שאלה - הטיסה הופעלה על ידי מטוס של ישראייר (אחד מה-A320 שלהם) או משהו חכור?

ושאלה שאולי תסבך יותר - אם זה אחד מהחכורים שלהם (טרייד אייר, סמארט ווינגס וכו') - האם ישראייר עדיין אחראית או שהחברה המפעילה אחראית?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

את מי שאלת? יודע מה, אענה בכל מקרה על המקרה שלי

בהלוך היה לנו מטוס A320 של ישראייר, בחוזר מטוס 737 של SmartWings עם צוות דיילות וטייסים צ'כים ודיילת ישראלית אחת. האוכל והשתייה שהיו במטוס היו מישראל (כנראה בגלל פסח).

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

את פות"ש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...