Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פי האתר של קיה, שגרת הטיפולים היא 15,000 ק"מ או שנה, כך לפחות על פי המידע הכללי מאוד שאני מצאתי (יתכן וזה אחרת לרכב שלך).

הרכב בן שנה וחצי ולכן אתה עושה כ 25,000 ק"מ בשנה, מה שאומר שאתה צריך לטפל לפי קילומטראז', כשאת הטיפול הראשון היית כנראה אמור לעשות ב 15,000 ק"מ, ופיספסת את זה ב 50%. האם זה מצדיק ביטול אחריות כשמדובר בטיפול ראשון שהוא יותר בדיקה והחלפת שמנים? שאלה טובה - כיון שעדיין לא פירטת מה התקלה שזיהה המוסך הראשון, ומה אומר שהתקלה היא במוסך היבואן.

לדעתי אתה פה על תחום אפור מאוד, מצד אחד ליבואן יש את הזכות החוזית להתכחש לאחריות כיון שאתה התנהלת לא על פי כתב האחריות, ומצד שני נשמע לי לא סביר שבגלל דילוג על טיפול ראשון יקרה משהו משמעותי למנוע אם הוא היה תקין מהתחלה. שווה לדבר איתם שוב.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, Fazer כתב:

האם זה מצדיק ביטול אחריות כשמדובר בטיפול ראשון שהוא יותר בדיקה והחלפת שמנים? שאלה טובה

אני לא צריך לספר לך מה זה 22,000 ק"מ על אותו השמן עם מנוע טורבו בנזין שגם ככה מתוח לקצה... אז ההתנערות של היבואן דיי מקובלת (לדעתי) הפעם.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 14 שעות, איציק נ. כתב:

אז ההתנערות של היבואן דיי מקובלת (לדעתי) הפעם.

אתה מבין בזה כמובן הרבה יותר ממני - אבל 7000 ק"מ זה ההבדל בין מנוע תקין לגמרי להרס מוחלט שלו? אני חשבתי ששולי הביטחון שהיצרנים בונים לתוך הרכב הרבה יותר משמעותיים... הבעיה שלי היא שפות"ש מסרב בעקביות לספר לנו (למרות ששאלתי כבר פעמיים) מה אמרו במוסך המורשה ומה אמרו אצל היבואן, מאוד מסקרן אותי.

פורסם
לפני 14 שעות, איציק נ. כתב:

אני לא צריך לספר לך מה זה 22,000 ק"מ על אותו השמן עם מנוע טורבו בנזין שגם ככה מתוח לקצה... אז ההתנערות של היבואן דיי מקובלת (לדעתי) הפעם.

אם הלך סליל הצתה(למשל),  איך אפשר להאשים את האיחור בטיפול בזה ? 

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 20 שעות, קובי1987 כתב:

אלא שברכב הקודם  היה לי התראה לטיפולים תקופתיים ופה לא היה לי ולכן שכחתי

מוזר שברכב מודרני מהשנים האחרונות אין התראה.

נשמע כמו ניסיון לחסוך עלויות. לדחות טיפול, וגם ללכת למוסך מורשה כללי.

פורסם
לפני 17 שעות, איציק נ. כתב:

נכון אבל בן אדם שעושה 25 אלף בשנה יתכן ונוסע בתוואי שלא מעמיס על המנוע כל כך, לכן אמנם עשה אחרי 22 אלף קמ, אבל עברה פחות משנה שהרכב על הכביש, כך שאני יכול להניח שאין באמת קשר.

פורסם
לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

, כך שאני יכול להניח שאין באמת קשר

גם לדעתי רוב הסיכויים שאין קשר, מה גם שאחרי האחריות איזה חצי מבעלי המכוניות לא מקפידים על ביצוע טיפולים בזמן, 30 אלף ק"מ בלי טיפול זה לא דבר נדיר.

אבל יש תנאי מאוד מוגדר לכיסוי אחריות - הקפדה על שגרת הטיפולים שקבע היצרן. 

לא הקפדת - אף אחד לא חייב לך שום דבר, לא משנה אם קשור לטיפול או לא קשור. 

אם זה לא יהיה כך, אנשים לא יעשו טיפולים. בשביל מה לעשות טיפולים אם בכל מקרה הכל יטופל באחריות, ואחרי 3 שנים מוכרים את האוטו?

אם יסכימו לטפל באחריות זה יהיה רק מתוך רצון טוב, שימור לקוח וכו'.

אבל אף אחד לא חייב כי התנאי הבסיסי לקיום האחריות לא התקיים. 

פורסם
לפני 15 שעות, רוןS כתב:

אם הלך סליל הצתה(למשל),  איך אפשר להאשים את האיחור בטיפול בזה ? 

יש רכבי טורבו בנזין שכל 15K מחליפים מצתים. הכל מתוח עד לקצה היכולת של החלקים המתכלים - ולא רק.

במידה והחלפת המצתים צריכה להעשות כל 30K והוא איחר לטיפול 15K, לא אמור להיות כל קשר.
כמובן שאם איחר לטיפול 30K והלך סליל הצתה - אז יש להם עילה להאשים את האיחור.

לפני 12 שעות, EliC25 כתב:

נכון אבל בן אדם שעושה 25 אלף בשנה יתכן ונוסע בתוואי שלא מעמיס על המנוע כל כך, לכן אמנם עשה אחרי 22 אלף קמ, אבל עברה פחות משנה שהרכב על הכביש, כך שאני יכול להניח שאין באמת קשר.

אין להסיק מגודל הנסועה על אופן השימוש ברכב או תוואי הנסיעה של הרכב.
גם בשיגרות טיפולים "נדיבות" של היצרנים - לא תמצא שגרת החלפת שמן כל 20K בטורבו בנזין.
לרוב זה יהיה כל 15K ובהחמרה זה כל 10K. יש לזה סיבה (הם באמת לא שורדים).
בקובץ בלינק מטה, מ KIA.COM, עבור UK, רשום באופן מפורש ששגרת הטיפולים לספורטאז' טורבו בנזין 2016-2021 היא כל 10,000 ק"מ או 12 חודשים - בעוד שאר הדגמים (בהתאם לסוג המנוע) נהנים משגרת טיפולים נדיבות יותר (עד 20,000 ק"מ \ שנה).
החל מ 2022 לטענתם - כל הדגמים (של הספורטאז') - 10,000 ק"מ\12 חודשים.
https://www.kia.com/content/dam/kwcms/kme/uk/en/assets/static/owners/service-maintenance/Kia_UK_Service_Intervals.pdf
אולי בארץ עדיין חיים בסרט שכל 15K ק"מ או שנה זה בסדר לטורבו בנזין, ברוב המקרים זה לא. הנזקים מתפתחים (בחלק המקרים לאט, בחלק אחר - מהר) ובסופו של דבר הם צצים.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצער לשמוע אבל האשמה פה עלייך חד משמעית.

עובדת אצלנו עם רכב ליסינג נזכרה לעשות טיפול ראשון ב33 אלף קמ כי עברה שנה ופתאום המנוע התחיל לגמגם. למרות שהרכב התריע על טיפול היא התעלמה וגרוע מזה שהיא לא צריכה ללכת למוסך, הליסינג בא ולוקח עבורך. פשוט התעלמות ועצלנות. המנוע הלך מבוצה החברה עכשיו בדין ודברים מול הליסינג מי ישא וכמה בעלות התיקון. העובדת בבעיה רצינית...

• מבאס 2
  • מעניין 1

פורסם

תחנת קובי1987 אינה עונה. 😞

כנראה לא במקרה.

כנראה לא קיבל את התשובות שציפה להן.

ביקשו שישיב לשאלות שנשאל. 

הוא ענה שלוש פעמים, על חלק מהשאלות. אולי רק על מה שנראה לו.

להמשיך לנהל את הדיון "על ריק" .בלי לחכות לתגובה ממנו ?

ואם לא תגיע. אז לא תגיע.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 12.3.2023 בשעה 09:50, Buki כתב:

אבל יש תנאי מאוד מוגדר לכיסוי אחריות - הקפדה על שגרת הטיפולים שקבע היצרן. 

לא הקפדת - אף אחד לא חייב לך שום דבר, לא משנה אם קשור לטיפול או לא קשור. 

למה ?

פורסם
לפני 16 דקות, race driver כתב:

למה ?

כי זה הסכם בין בעל הרכב ליבואן.

מופיע בחוברת האחריות תחת אחריות בעל הרכב.

לא קיימת את מה שאתה צריך לקיים, אז הם רואים את עצמם משוחררים מהחובות שלהם. לא פעלת לפי תנאי ההסכם. 

IMG_20230313_135331.thumb.jpg.e21ee8fffd92b31fe32279aa82567613.jpg

• תוכן חדש...