Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני טס לפרקנפורט בשבוע הבא כדי לבקר חבר. רציתי לנצל את ההזדמנות ולשכור רכב מעניין. ראיתי באתר של SIXT

שיש במוו M4 ב-158$ ליום - סך הכל 632$ ל-4 ימים. משום שאני אוסף את הרכב מהשדה, זה נחשב "premium location",

אז נדרשים עוד 169$ - סך הכל 793$. מחיר שאני יכול לעמוד בו.

מבחינת ביטוחים, מצרף תמונה של האופציות:

image.thumb.png.874e88a4e43ca79aa66ad1c5eb77a187.png

רק כדי להבין: ה-4,100/2,500 אירו, הם בעצם השתתפות עצמי שלי במידה והרכב נמצא בתאונה על כל סוגיה (זאת אומרת שלא

משנה מידת הנזק, או אם זה באשמתי או צד שלישי)? כמו כן, האם יש טעם להוסיף את שאר הביטוחים? (ה-interior מן הסתם פחות

קריטי כי אני רק נוהג ולא אוכל בו, אבל נגיד צמיגים/שמשות).

בנוסף, אני צריך רישיון נהיגה בינלאומי - נכון? הדף הזה שמנפיקים ב-12 ש"ח?

אם יש למישהו המלצה לחברה אחרת שמחזיקה עוד היצע של רכבים מעניינים, מוזמנים לרשום.

תודה!

2016 BMW M235i.

פורסם

אכן. המחיר הבסיסי לא כולל ביטוח של הרכב, ההשתתפות העצמית היא עד גובה הערך שלו. תצטרך להוסיף $44 ליןם (סה"כ.$176 ל-4 ימים) כדי להוריד את ההשתתפות העצמית ל-$2,500. על זה הייתי מוסיף ביטוח החזר השתתפות עצמית במסגרת ביטוח הנסיעות, רק מוודא מה הכיסוי, כי לי זכור מאחד הביטוחים רק $2,000.

בנוסף חשוב להוסיף את ביטוח הצמיגים והשמשה.

תביא בחשבון שבאירופה יחייבו אותך בסכום שמן על כל פגיעת חצץ. אז תכין את החשבון.

לגבי "רישיון בינלאומי" - עולה 8 ₪, רק שכבר אין ממסי וצריך לבדוק באתר משרד התחבורה איפה להנפיק. מכל מקום, הוא אינו תחליף לפלסטיק אלכ נוסף אליו. בלי הפלסטיק לא תוכל לשכור רכב.

ועניין אחרון - אם אין לך ניסיון בנהיגה בגרמניה עליך להביא בחשבון שהאוטובאהן אינו מגרש משחקים, ובכלל, צריך להקפיד מאוד על נהיגה לפי הכללים. טיפה התנחלות באמצעי או ניסיון עקיפה מימין, או חריגה קלה מהמהירות המותרת - והופ תקבל צ'קלקה וסירנה מאחור או חשבון הביתה. לפני הנסיעה קרא ולמד היטב את כללי הנהיגה בגרמניה - הכתובים ושאינם כתובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להוסיף על מה שנאמר, כשתחזיר את הרכב סביר יחפשו אותך עם פנס על כל ליכלוך שידמה להם כשריטה מיקרוסקופית וזה יתחיל קרקס של וויכוחים עם הנציג המקבל של כן שריטה לא שריטה. ראיתי מספיק ישראלים מתחילים ללקק אצבעות ולמרק פגושים בעמדות ההחזרה.
בדיוק מהסיבה הזו אני מעדיף לשכור באירופה רק עם ביטול השתתפות עצמית. שריטות/מכות/מעיכות וכו׳, לעולם לא קרה לי, אבל גם אם היה וקורה, פשוט נותן להם את המפתחות והולך לשלום.

תבדוק באתר של sixt בישראל, לרוב זה כבר מגיע בילט-אין בהזמנה וגם המחירים באופן כללי זולים יותר. (יש גם הנחה נוספת של הייטקזון במידה ויש לך)

פורסם (נערך)

לא רק הייטקזון - באתרים הישראליים של החברות הבינלאומיות כמעט כל כרטיס אשראי מזכה בהנחה של 15-20% ממחיר המחירון - צריך להשקיע מאמץ בבדיקת ההצעות.

רק לשים לב שפות"ש רוצה לשכור רכב "מעניין", וכנראה יוצר עניין בחשבון הבנק של חברת ההשכרה, ומבחינתה מדובר בסיכון שמצריך ביטוח יקר. אם בכלל ניתן להזמין את הרכב באתר הישראלי צריך לבדוק היטב את הכיסוי הביטוחי.

פות"ש - ווידאת שאתה עומד בתנאי הגיל והוותק הדרושים לקבוצת הדגמים המבוקשת? שים לב למינוח שלא מקובל אצלנו: אם אנחנו רגילים ש"בן 25" זה עד יום ההולדת ה-25 ולמחרת אתה "מעל 25" הרי שבאירופה זה עד יום ההולדת ה-26. מניסיון מר בשכירת רכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שנה שעברה שכרתי שם C CLASS והייתי צריך לשים פקדון באשראי של סכום די גדול. כמה מאות יורו.

אל תנהג מעבר למה שאתה מעז. כשנהגתי שם הרוחות העזות הכניעו אותי וירדתי חזרה למהירויות "שפויות" יותר (שפויות יחסית כן?). עוד דבר מעצבן שהיה לי זה המעבר התכוף בין קטע מוגבל לקטע לא מוגבל כל כמה דקות. אולי זה רק באיזורים שאני הייתי. ותנפח אוויר לפני.

פורסם

טוב שהזכרת. תזקק לכרטיס אשראי עם מסגרת גדולה (יתכן אפילו בגובה ההשתתפות העצמית), אולי שניים. תביא בחשבון שהסכום מוקפא עד החזרת הרכב, ותזקק גם להקפאה במלון, בתחנת הדלק וכמובן להוצאות שוטפות. אם אין לך לפחות 2 כרטיסי אשראי עם מסגרת מספיק גדולה, דאג שיהיו לך לנסיעה.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

אכן. המחיר הבסיסי לא כולל ביטוח של הרכב, ההשתתפות העצמית היא עד גובה הערך שלו. תצטרך להוסיף $44 ליןם (סה"כ.$176 ל-4 ימים) כדי להוריד את ההשתתפות העצמית ל-$2,500. על זה הייתי מוסיף ביטוח החזר השתתפות עצמית במסגרת ביטוח הנסיעות, רק מוודא מה הכיסוי, כי לי זכור מאחד הביטוחים רק $2,000.

בנוסף חשוב להוסיף את ביטוח הצמיגים והשמשה.

תביא בחשבון שבאירופה יחייבו אותך בסכום שמן על כל פגיעת חצץ. אז תכין את החשבון.

לגבי "רישיון בינלאומי" - עולה 8 ₪, רק שכבר אין ממסי וצריך לבדוק באתר משרד התחבורה איפה להנפיק. מכל מקום, הוא אינו תחליף לפלסטיק אלכ נוסף אליו. בלי הפלסטיק לא תוכל לשכור רכב.

ועניין אחרון - אם אין לך ניסיון בנהיגה בגרמניה עליך להביא בחשבון שהאוטובאהן אינו מגרש משחקים, ובכלל, צריך להקפיד מאוד על נהיגה לפי הכללים. טיפה התנחלות באמצעי או ניסיון עקיפה מימין, או חריגה קלה מהמהירות המותרת - והופ תקבל צ'קלקה וסירנה מאחור או חשבון הביתה. לפני הנסיעה קרא ולמד היטב את כללי הנהיגה בגרמניה - הכתובים ושאינם כתובים.

לפני 44 דקות, YoJ כתב:

להוסיף על מה שנאמר, כשתחזיר את הרכב סביר יחפשו אותך עם פנס על כל ליכלוך שידמה להם כשריטה מיקרוסקופית וזה יתחיל קרקס של וויכוחים עם הנציג המקבל של כן שריטה לא שריטה. ראיתי מספיק ישראלים מתחילים ללקק אצבעות ולמרק פגושים בעמדות ההחזרה.
בדיוק מהסיבה הזו אני מעדיף לשכור באירופה רק עם ביטול השתתפות עצמית. שריטות/מכות/מעיכות וכו׳, לעולם לא קרה לי, אבל גם אם היה וקורה, פשוט נותן להם את המפתחות והולך לשלום.

תבדוק באתר של sixt בישראל, לרוב זה כבר מגיע בילט-אין בהזמנה וגם המחירים באופן כללי זולים יותר. (יש גם הנחה נוספת של הייטקזון במידה ויש לך)

לא בדיוק הבנתי את ההמלצה של האתרים הישראלים. המחירים פה שונים בהרבה. לדוגמה, במוו M4 ל-4 ימים עולה באתר Sixt העולמי 793$ ללא ביטוחים,

ובאתר הישראלי - רכב שלא דומה בפרמטרים כלל - במוו 530 - עולה 687. אם כי באתר הישראלי יש נהג נוסף אחד בחינם וביטול השתתפות עצמית בחינם.

האם זה אומר דה פאקטו שכל תאונה שאבצע או אהיה מעורב בה, או כל פגם ברכב, לרבות שמשות/צמיגים, אני לא אצטרך לשלם שקל נוסף? לא ברור.

אגב, באתר הבינלאומי אין אופציה לביטול השתתפות עצמית. בדקתי ב-PassportCard לדוגמה, הם מציעים לתקופה הזו ביטול של עד 1,500$ ב-30$ (עם השתתפות עצמית של 50$).

לפני 22 דקות, erez כתב:

שנה שעברה שכרתי שם C CLASS והייתי צריך לשים פקדון באשראי של סכום די גדול. כמה מאות יורו.

אל תנהג מעבר למה שאתה מעז. כשנהגתי שם הרוחות העזות הכניעו אותי וירדתי חזרה למהירויות "שפויות" יותר (שפויות יחסית כן?). עוד דבר מעצבן שהיה לי זה המעבר התכוף בין קטע מוגבל לקטע לא מוגבל כל כמה דקות. אולי זה רק באיזורים שאני הייתי. ותנפח אוויר לפני.

לפני 13 דקות, sperial כתב:

טוב שהזכרת. תזקק לכרטיס אשראי עם מסגרת גדולה (יתכן אפילו בגובה ההשתתפות העצמית), אולי שניים. תביא בחשבון שהסכום מוקפא עד החזרת הרכב, ותזקק גם להקפאה במלון, בתחנת הדלק וכמובן להוצאות שוטפות. אם אין לך לפחות 2 כרטיסי אשראי עם מסגרת מספיק גדולה, דאג שיהיו לך לנסיעה.

אין לי בעיה עם חסימת אשראי. אני מביא אשראי נוסף עם מסגרת מאוד גדולה עבור הדבר הזה.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

ההצעה הישראלית הרבה יותר זולה. לא אתייחס למאפייני הרכב אלא רק למחיר - בהצעה הישראלית אתה מקבל ראש שקט, לא מעניינות אותך פגיעות חצץ ולא שריטות בג'אנטים, ואין בעיית חסימת מסגרת אשראי. אתה לוקח את הרכב כמות שהוא, נוסע כמה שנוסע (במסגרת הקצאת קילומטרים, גם זו נקודה שעליך לבדוק), מגיע לתחנת ההחזרה, מוציא את החפצים וזורק את המפתח במשרד או בתיבה הייעודית. בלי בדיקות ובלי בלבולי מוח.

דרך אגב, יתכן שתצטרך לחסום מסגרת בשני כרטיסים. אני לא יודע למה אתה קורא מסגרת "גדולה", בהצעה הגרמנית הייתי מצפה לחסימה בגובה ההשתתפות העצמית. חוץ מזה, ההמלצה הרגילה שלי, לפחות כרטיס ויזה וכרטיס מאסטרקארד - אם שני הכרטיסים הם מאותו מותג דאג שיהיה לך אחד מהמותג האחר. אמריקן אקספרס ודיינרס אינם מתקבלים בהרבה מקומות, אם כי חברות ההשכרה והמלונות בד"כ יכבדו אותם. 

ועוד בעניין כרטיסי אשראי - להשתמש בגוגל וואלט/ אפל פיי. לי היו השנה כבר 3 ארועי ביטול כרטיסים בגלל ניסיונות הונאה, באפליקציות האלה הכרטיס המבוטל מחודש מיידית עם מספר חדש, כך שאינך נתקע בחו"ל בלי כרטיס פעיל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

הוא רוצה להשכיר במוו m4 , זה לו דומה להשכרות של רכב משפחתי, אין ביטול השתתפות מוחלט לרכבים כאלה, יש הקטנה וניתן לבטח מקומית את השאר אבל זהו בערך.

כמעט תמיד יש הגבלות קילומטראז', צריך לבדוק.

הניסיון שלי עם sixt פרימיום הוא מאוד חיובי, פעם גם ל avis הייתה מחלקת יוקרה מאוד מבוקשת עם פורשים במחירים אטרקטיביים. הם ממש לא מנסים לחפש אותך, אבל כן בודקים את הרכב. אופציה נוספת היא דרך חברות מתמחות, אבל רצוי רק כאלה שיש לך המלצות עליהם.

לפני 38 דקות, Fraysa כתב:

ובאתר הישראלי - רכב שלא דומה בפרמטרים כלל - במוו 530 - עולה 687. אם כי באתר הישראלי יש נהג נוסף אחד בחינם וביטול השתתפות עצמית בחינם

באתר הישראלי (שלמה סיקסט), זה כולל השתתפות עצמית ללא צמיגים ושמשות. לא ניתן להזמין ביטוח צמיגים ושמשות דרך שלמה, רק עם איסוף הרכב כשמגיעים.

הבמוו 530 לא מובטח, אתה יכול גם לקבל אאודי a6 40tdi או דגם מקביל במרצדס, במידה ואין ונותנים וולוו בד"כ יציעו כבר s80 , וזאת בניגוד לדגמים אקזוטיים כמו m4 שבד"כ הדגם הספציפי מובטח. אבל כמו שאמרתי ללא אפשרות לביטוח מלא, בשלמה בד"כ לא ניתן להזמין את הדגמים האקזוטיים ויש הגבלת קמ יומית.

רצוי לבדוק טוב אם יהיה שימוש בדגמי ספורט האלו, על האוטובן ההבדלים קטנים, גם רכבי הפרימיום יגיעו יפה מעל 200 קמ"ש ואחרי 200 , זה בעיקר תלוי באומץ (ולפעמים טיפשות)  וביכולות של הנהג. לא קל לנסוע מעל 200 קמ"ש באוטובן לא באמצע הלילה.

קח רכב ספורט רק אם אתה יודע שאתה תגיע לכבישים פתוחים שניתן להנות בהם, לא לאוטובן, שם בעיקר חוסר הנוחות שלהם תורגש.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם

לשלם לביטוחבכוונה ציינתי כי איני מתיחס לאופי הרכב אלא רק למחיר ולמה שהוא כולל. 

אם רוצים לשכור רכב ספורטיבי או יוקרתי או עם איזה מאפיין ייחודי צריך להיות מודע לעלויות בעין ולעלות פוטנציאלית. האם פות"ש מוכן לשלם 600 ש"ח כדי שההשתתפות העצמית תצומצם ל-10,000 ש"ח, ולהיות מוכן לשאת בעלות כזו במקרה נזק לרכב? זו החלטה שלו, אבל הוא צריך להיות מודע למספרים האלה, כמו לכל המגבלות שצויינו. מה הקצאת הנסועה היומית? מה המחיר לק"מ חריגה ממנה, וכמה אתה באמת מתכוון לנהוג? האם יש כוונה לצאת מגבולות גרמניה - ואם כן - האם מצריך איזו פרוצדורה בחברת ההשכרה? כל אלה שאלות שצריכות להשאל, כי מדובר בסכומים שיכולים להצטבר להרבה אלפי ש"ח.

פורסם (נערך)

אתם נתפסים לפרטים, אני נתתי כדוגמה את sixt דרך ישראל סתם כי הרכב האחרון שלי היה איתם, לכן קפצו לראש ראשונה. לא עברתי על הרשימה שהם מציעים וכמו שכולם יודעים תמיד יש שם של דגם ״או דומה״, לכן שיערתי שגם בהשכרת מכוניות יותר אקזוטיות הלוגיקה זהה, אלא אם באמת יש התחייבות על המודל. אפשר גם פשוט להתקשר ולשאול אם יש להם מחלקה שמתמחת ברכבים טיפה פחות קונבנציונליים.

לשאלת פות״ש, כדאי לעמוד על ההבדלים בין החזר השתתפות עצמית (cdw באנגלית) הוא לא ביטול השתתפות עצמית (super cdw). כן, בביטול השתתפות עצמית אין השתתפות עצמית במקרים תאונה/מעיכות/שריטות/you name it (במסגרת ההיגיון כן? אם תצלול עם הרכב לים או תרסק אותו ב200 קמ״ש בכביש של 50 כנראה שיתנערו) נותן להם את המפתחות בהחזרה/שם בקופסא והולך לדרכך גם אם צימצמת את הרכב ב4 ס״מ מכל צד. שים לב שביטול מסופק רק דרך חברות ההשכרה עצמן אז אל תיפול לכל מיני קשקושים של ״ביטול השתתפות עצמית דרך ביטוחים לחו״ל״ - אין דבר כזה, זה החזר.

אגב, it goes without saying, שזה כמובן לשיקול לכל מקרה בגופו, אם הוספה של ביטול מייקרת את השכרת רכב ספורטיבי פי 2 אז כמובן שזה כבר פחות משתלם ואולי כדאי לעשות חושבים מחדש. אבל זה באמת כל העניין של ביטוח הרי לא? אומדן סיכונים.

עריכה אחרונה על ידי YoJ
פורסם

@YoJרק תיקון קטן - CDW הוא הקטנת השתתפות עצמית, והוא שירות של חברת ההשכרה. לעומתו "החזר השתתפות עצמית" הוא שירות שנרכש מחברה חיצונית כגון חברת ביטוח או חברת תיווך רכב שכור, והמנגנון הוא שבמקרה נזק השוכר משלם השתתפות עצמית, ואז תובע החזר ממי שביטח אותו.

Super CDW הוא אכן ביטול השתתפות עצמית, דנתי בו קודם בלי להזכיר את המונח.

• תוכן חדש...