Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי דילמה בנוגע לאיזון גלגלים.

יש לי ניסאן סנטרה 2021 שקניתי לפני חודש עם 20000 קמ.

יש הרגשה של תנודתיות. הרגשה כאילו הרכב מתנדנד ותחושה של ריחוף על הכביש גם כשאין מהמורות ובנוסף ההגה מושך טיפה שמאל.

למרות שבבדיקה לפני קניה לא רשום כלום לגבי כיוון פרונט או איזון גלגלים עשיתי כיוון פרונט וההגה עכשיו ישר. רק מה שנשאר זה התנודתיות על הכביש. יש לציין שאין בכלל רעידות בהגה בשום מהירות.

השאלה אם ההתנדנדות הזאת על הכביש גם כאשר אין מהמורות אולי קשור לזה שהרכב רחב וארוך וככה זה צריך להיות או שאולי צריך איזון גלגלים או משהו אחר? 

פורסם

אני גם סובל כרגע מהבעיה הזאת הלכתי שבוע שעבר לחנות צמיגים והם פרקו לי את כל ארבעת הצמיגים ואז הבנתי למה הרכב מתנדנד לי שאני נוסע מהר פשוט הצמיגים עשו את שלהם והם שחוקים לגמרי ככה שאפילו הם לא עשו לי איזון כי אין טעם אלא רק לקנות חדשים . תנסה ללכת בכיוון הזה אולי שם טמונה הבעיה

פורסם
לפני 3 דקות, שיקי כתב:

אני גם סובל כרגע מהבעיה הזאת הלכתי שבוע שעבר לחנות צמיגים והם פרקו לי את כל ארבעת הצמיגים ואז הבנתי למה הרכב מתנדנד לי שאני נוסע מהר פשוט הצמיגים עשו את שלהם והם שחוקים לגמרי ככה שאפילו הם לא עשו לי איזון כי אין טעם אלא רק לקנות חדשים . תנסה ללכת בכיוון הזה אולי שם טמונה הבעיה

אצלי זה בכל מהירות. הצמיגים תקינים הם בני שנה עם 20000 קמ. 

השאלה פה אם איזון גלגלים צריך לעשות או שאין קשר לזה 

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, TZR84 כתב:

צמיג שלא אוחז טוב כנראה יבש /פגום / מאיכות לא טובה או שפשוט ניפחת אותם יותר מדי בצורה משמעותית.

מה לרשום במפרט יצרן זה 33psi. 

כרגע הגלגלים על 30psi. אם אני ממלא ל 33 אז מרגיש ממש את המהמורות בכביש. ככה יותר נוח מבחינת המהמורות. 

השאלה אם יש קשר בין הלחץ אויר המנוי יותר לתנודות על הכביש.

ממה שאני מבין מכם איזון גלגלים זה לא הכיוון?

עריכה אחרונה על ידי yorai11
פורסם

33 זה לחץ תיקן. אם תמלא לחץ גבוה מדי האחיזה יורדת.

של איזה חברה הצמיגים ומה מועד היצור שלהם?

איזון גלגלים לא קשור לתופעה שאתה מתאר

פורסם

בעבר אני זרקתי צמיגים סיניים שהליסינג התקינו לפני שמכרו לי. סחבתי איתם 10k וזה היתה טעות. הייתי צריך לזרוק אותם הרבה קודם.

פורסם
לפני 4 שעות, איילצבי כתב:

צריך לבדוק כיוון גלגלים . אם הם לא מכוונים אז זו התופעה . 

כיוון גלגלים אתה מתכוון לכיוון פרונט.  וזה נעשה כבר

פורסם (נערך)

אני התכוונתי לכיוון גלגלים , לא לכיוון פרונט .

http://www.teach-me.co.il/רכב/מה-ההבדל-בין-כיוון-גלגלים-לכיוון-פרונט/

תסביר למכון מה הבעייה והוא ידע מה לעשות . יש כיוון פרונט , יש כיוון גלגלים ויש איזון גלגלים .  אנשים נוטים לבלבל ביניהם .

עריכה אחרונה על ידי איילצבי
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, איילצבי כתב:

טקסט מוזר, עילג ומבולבל.

כיוון גלגלים, או כיוון שפור כפי שמכונה לעתים, מתייחס לזוית ההתכנסות של הגלגלים (toe angle) בעוד שכיוון פרונט מתייחס לכיוון כל זוויות ההיגוי. באופן מעשי, לדעתי כיום אין הבדל כלל, בגלל שלרכבים עממיים למעשה מכוונים רק זוית התכנסות.

לפות"ש:
בדקת כיוון פרונט, טוב מאוד. האם בדקו זוויות היגוי גם בסרן האחורי?

נותר לבדוק:

* מצב הצמיגים. צמיגים שספגו נזקים או עיוותים יכולים לגרום כל מיני תופעות מוזרות, כנ"ל צמיגים מדגמים ירודים.

* חופשים במתלים, בכל המקומות הרלוונטיים.

* מצב הבולמים, רצוי במקום עם מתקן בדיקה ממוחשב שנותן אינדיקציה על מצבם. אם כי לאור גיל הרכב לא סביר שהבולמים לא תקינים. אבל שווה לבדוק.

אם שללת את כל הבעיות המכניות האפשריות, ייתכן ש...הכל תקין, פשוט ככה הרכב, ואתה צריך להתרגל אליו פסיכולוגית. בהנחה שקנית ממגרש, מה דעתך לחזור אליהם ולבקש סיבוב של רבע שעה על סנטרה אחרת, כדי לראות אם הרכב מתנהג דומה?

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

• תוכן חדש...