Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכב לבן שלי, מתלבט מובילאיי או אווקס ללא רדאר (דגם שעושה אותו דבר כמו מובילאיי+קצת)

מה ההמלצה כי ראיתי בפורום דיעות עד רמת ניתוק המערכת

בתודה, יהודה

פורסם (נערך)

אני לא הייתי מתקין שום דבר. 

זה אולי יהיה יעיל בהתחלה, אך ככל שיעבור הזמן הבן שלך יתרגל לצפצופים של המערכת (שבחלק לא מבוטל מהפעמים יהיו צפצופי שווא, במיוחד ככל שיעבור זמן והמערכת תצא מכיול בגלל כל מיני סיבות [התעוותות של העדשה, נפילה מהשמשה וכו'] ותדרוש תיקון / כיול שמחוץ לתקופת האחריות יהיה בתשלום).

ואז היעילות שלה תהיה פחותה. 

במקומך הייתי משקיע את הסכום הזה בהדרכת נהיגה מתקדמת, שתעזור לו לנהוג יותר טוב בזכות עצמו ולא ע"ב מערכת חיצונית.

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני מחזק את @XVSTI

מערכת אינה נחוצה,

הכל עניין של תרגול, והתמקצעות.

כל עוד הבן שלך יתרגל יותר, יבין את החשיבות של נהיגה בטוחה ומדוייקת - הוא יהיה בטוח לתמיד כל עוד זה תלוי בו.

המטרה שלא משנה על איזה כלי רכב הוא יעלה,

אותם העקרונות יהיו חלק מהנהיגה שלו בלי קשר לאף מערכת.

הקפדה על איתותים,

מעברים בטוחים בין נתיבים,

שמירת מרחק מרכבים,

ראייה לרחוק,

הבנה של סיטואציות במהרה,

וכל דבר אחר שמומחה בתחום הדרכת נהיגה יגיד - הם הדברים החשובים ביותר.

במקומך הייתי עולה איתו על ההגה ככל שיתאפשר וכך דואג לשפר את הנהיגה שלו, תן לו הערות והארות.

בסוף הוא יהיה מקצוען וייסע באופן הכי בטוח שיש.

תרגול, תרגול ושוב תרגול.

מערכת לא תוכל להחליף את האדם שיושב על הגה,

לפחות לעתיד הנראה לעין..

סעו בדרכים טובות ובטוחות !

עריכה אחרונה על ידי TomSa
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מערכת שמכויילת כמו שצריך + נהג שנוהג בצורה נורמלית, לא תיתן התראות שווא. מנסיון.

גם לנהג המנוסה ביותר עלול להיות רגע של הסחת דעת, וזו מערכת שיכולה להציל חיים ברגע הזה.

אני כן הייתי מתקין.

מכיר את מובילאיי, וממליץ.

את המערכת השניה לא מכיר.

• רעיון גרוע 1
פורסם

אם הייתי רק יכול לפרק את הצפצפה הזו מהאוטו שלי, הייתי נותן לך אותה בחינם... בעיני זה מיותר, ולא זוכר שראיתי היכנשהו סטטיסטיקות של ירידה בתאונות הדרכים בזכות השטות הזו (בניגוד למערכות מקוריות שבעיני חשובות מאוד!). בעיני עדיף להשקיע בחינוך, קורס נהיגה מתקדמת לדוגמה.

דעה אישית שלי כמובן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יצא לי לנהוג עם שלושת המערכות (מובילאיי\ מובאון \ אייווקס) המובייאיי הכי טובה ומדויקת, המובאון הכי גרועה. עם זאת המלצתי כמו שאר החברים הייתי מוותר על התענוג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, XVSTI כתב:

שבחלק לא מבוטל מהפעמים יהיו צפצופי שווא, במיוחד ככל שיעבור זמן והמערכת תצא מכיול בגלל כל מיני סיבות

יש לי מובילאיי באחד הרכבים, שעלה על הכביש באמצע 2017.

יש לי רק מלים טובות לאמר על המערכת.  אם יש אצלך צפצופי שווא - ההתקנה כנראה לקויה.

פורסם

לי יש אותה בהונדה. לא הייתי מתקין אבל הבעלים הקודם התקין ובזמנו נתנו הנחה באגרה ככה שזה יצא כמעט בלי כסף ממה שאני זוכר.

להפתעתי, המערכת עושה עבודה לא רעה. אין צפצופי שווא. כל התראה שלה נכונה וכמעט תמיד הייתי בדרך ללחוץ על הברקס, או שראיתי שאני מאחורי רכב שמתחיל להגביר מהירות.

מצד שני, התגובה שלה פחות טובה מאשר מערכות מובנות וכמובן שהיא רק מצפצפת ולא בולמת את הרכב לבד.

נראה לי שאם יש התקנה טובה וכיול טוב, אז כן אפשר להנות ממערכת טובה. אני חושב שאצלי יש רדאר, לא סגור על זה, זה כמו קופסא נוספת על השמשה ממשמאחורי המראה ומעל המצלמה של מוביל איי.

כמו שאמרו פה הרבה יותר חשוב - לנהןג כמו שצריך. להסתכל קדימה לפני הרכב שלפניך.

שימוש נכון במראות וכיוון נכון שלהם.

איתות נכון. כיכרות ומעגלי תנועה בעייתיים. נהיגת לילה ואומדן מרחק בלילה.

בסיבוב להסתכל לכיוון הנכון של היציאה מהסיבוב. שיוודא שכולם חגורים גם מאחור (כי פעם לפחות לא היו מבחני ריסוק עם מבוגרים מאחור)

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

לי יש אותה בהונדה. לא הייתי מתקין אבל הבעלים הקודם התקין ובזמנו נתנו הנחה באגרה ככה שזה יצא כמעט בלי כסף ממה שאני זוכר.ל

ברור, חונטות וקומבינות של המדינה. מנסים לדחוף לך "טכנולוגיה" לכאורה בחינם כדי לקדם אינטרסים אישיים. רק בגלל הסיבה הזו לא הייתי מתקין את השטות הזו.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, XVSTI כתב:

אני לא הייתי מתקין שום דבר. 

זה אולי יהיה יעיל בהתחלה, אך ככל שיעבור הזמן הבן שלך יתרגל לצפצופים של המערכת (שבחלק לא מבוטל מהפעמים יהיו צפצופי שווא, במיוחד ככל שיעבור זמן והמערכת תצא מכיול בגלל כל מיני סיבות [התעוותות של העדשה, נפילה מהשמשה וכו'] ותדרוש תיקון / כיול שמחוץ לתקופת האחריות יהיה בתשלום).

ואז היעילות שלה תהיה פחותה. 

במקומך הייתי משקיע את הסכום הזה בהדרכת נהיגה מתקדמת, שתעזור לו לנהוג יותר טוב בזכות עצמו ולא ע"ב מערכת חיצונית.

יש לך המלצות להדרכת נהיגה מתקדמת, תודה

לפני כשעה, Fraysa כתב:

ברור, חונטות וקומבינות של המדינה. מנסים לדחוף לך "טכנולוגיה" לכאורה בחינם כדי לקדם אינטרסים אישיים. רק בגלל הסיבה הזו לא הייתי מתקין את השטות הזו.

אני יודע וראיתי את הכתבה ביוטיוב ועדיין זה מערכת שמסבה את תשומת ליבנו לכביש, לא נכון?

עריכה אחרונה על ידי ydyehuda
פורסם
לפני שעה, ydyehuda כתב:

אני יודע וראיתי את הכתבה ביוטיוב ועדיין זה מערכת שמסבה את תשומת ליבנו לכביש, לא נכון?

כשזה בא על חשבון מערכות מתקדמות פי כמה וכמה שמגיעים ישירות מהיצרן (ומושקע בהן הרבה יותר כסף), לא.

2016 BMW M235i.

פורסם

מה שרועש פחות.

לא חושב שזה כל כך מדהים ומציל חיים אבל עשיתי רק בגלל ההחזר 1500 שקל מהמדינה ושזה מוריד מהביטוח (התקנתי לפני שנתיים ב1650 שקל מובילאיי)

אגב, אפשר לכוון את הזמן תגובה של המובילאיי לפחות רגיש ואז הוא בקושי מצפצף שווא.

פורסם
לפני 8 שעות, ydyehuda כתב:
לפני 23 שעות, XVSTI כתב:

יש לך המלצות להדרכת נהיגה מתקדמת, תודה

יש כל מיני מקומות שמציעים קורסים כאלה. 
בזמנו עשיתי בדרייב ארט, אבל זה היה לפני המון זמן אז אני לא יודע אם הם אותו דבר היום ועד כמה המלצה עליהם תהיה תקפה.

אולי כדאי לפתוח נושא חדש עם בקשה להמלצה על קורס  כזה. 

• תוכן חדש...