Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום וערב טוב לכם,

יש לי רכב ראשון והייתי רוצה לשאול לגבי תוסף לדלק

באופן כללי הבנתי שהוא משפר את צריכת הדלק ברכב.עכשיו מתי צריך להוסיף אותו? האם כאשר יש צריכה מוגברת של דלק? או בכללי בין טיפול לטיפול?

1.האם בכלל צריך להוסיף אותו אם צריכת דלק של רכב תקינה?

2.האם ייש לו מידת צמיגות כמו למשל בשמן של מנוע?

3.האם אני יכול לקנות אותו ולהביא למוסכניך שלי שיוסיף בזמן טיפול שנתי וזה יספיק לי לשנה עד הטיפול הבא?

פורסם

פעם קרובת משפחה החליטה שהיא צריכה להחליף את הבלמים ברכב שלה, היא ביקשה ממני לבדוק ואמרתי לי

שאין צורך להחליף. אבל היא התעקשה הלכה למוסך, ואמרו לה: "את רוצה להחליף את הבלמים? אין בעיה נחליף לך".

למרות שהיא לא היתה צריכה הם לא סירבו לקחת את הכסף שלה.

מה שאני מנסה להעביר הוא, שחנויות חלפים ישמחו לקחת ממך כסף ולמכור לך "תוספי דלק", למרות שיכול להיות

שאתה לא בהכרח צריך את זה. אני ממליץ לך לעשות מחקר מקיף על הרכב שלך, סוג המנוע איך הוא עובד, לקנות ספר מוסך מתאים מ - haynes. ואתה תגיע למסקנות לבד.

פורסם

התשובה הקצרה לא.

היותר ארוכה.

צריכת דלק תקינה נובעת בעיקר מסגנון נהיגה, תוואי נהיגה, ושמירה על תקינות הרכב שלך.

אז תדאג לטיפול שנתי, שים שמן נכון, בצמיגות ותקן נכונים. תדאג למסנן שמן ואוויר מקורי או שווה ערך טוב. תדאג ללחץ אוויר נכון בצמיגים.

רוב מה שיש בתוסף הדלק יש כבר בחינם בדלק שאתה מתדלק.

אם נחה עליך הרוח להשתמש באחד, יש על המיכל הוראות שימוש פשוטות ביותר, אין צורך להביא למוסכניק שלך. זה משהוא שעושים עצמאית.

אני אישית לא משתמש, ומסרב בטיפול השנתי שישימו לי. חבל על הכסף.

נ.ב

באיזה רכב מדובר?

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

בדיוק השבוע שמתי k44 על פורטה 2017 עשתה 114k

והמנוע מגיב הרבה יותר טוב מבעבר

גמגומים שהיו בסל"ד נמוך בתחילת נהיגה נעלמו

נ.ב בספר הנהג יש המלצה לשים כל 5k

פורסם

אני נוהג באופל קורסה.

לאחר בעיה מתמשכת של מנוע מגמם כשהוא קר (וגם נכבה), ולאחר החלפה של מכסה שסתומים, מצתים, פלאגים ושלל ביקורים במוסכים החלטתי לנסות לשים תוסף.

ההוראות אמרו להוסיף על חצי מיכל דלק. שני תדלוקים אחרי לא היה שינוי מורגש, אך לאחר מכן הבעיה נפתרה כאילו לא היתה. אני כן מייחס את זה לתוסף מכיוון שזו בעיה שסחבתי המון זמן וקשה לי להאמין במקריות שכזו.

פורסם

גם בספר רכב שלי מומלץ בכל טיפול להוסיף.

אשמח לדעת איזו חברה של תוסף מאושרת ע"י קאיה אם מישהו יודע?

ומה זה TOP TIER?

ללא שם.png

פורסם

יש לך את גולד לייבל ועוד כמה חברות הכל אותו פנרציפ.

בחנות חלפים ליד הבית שלי מוכרים את הגולד לייבל במחיר קבוע של 2 יחידות ב70 שקל אז אני פעם בשנה קונה ומוסיף לפני הטסט. זה באמת מפחית זיהום אוויר עד שהמיכל המהול בתכשיר נגמר.

מעבר לזה מבחינת שיפור ביצועים או שמירה על המנוע לא חושב שזה נותן משהו.

פורסם

מהניסיון שלי

בפעם הראשונה שהשתמשתי התוסף זה היה גולד לייבל של ליקווי מולי בפיאט אונו מנוע 1.4 הזרקה.

השינוי היה מאוד מורגש גם בצריכת דלק וגם בביצועים.

לאחר שנה שמתי עוד פעם ולא היה שום הבדל.

ניסיתי תוספים כמו k44 וגולד לייבל במכוניות חדשות יותר שהיו לי (שברולט אוואו, ניסאן נוט)

אין שום שיפור בצריכת דלק וגם בביצועים.

השימוש הנוסף שיש לתוסף דלק הוא כשי לעבור את מבחן הזיהום בטסט.

לדעתי הוא לא פותר בעיה אלה מצליח איכשהו "לעבוד" על המכונה שבודקת. 

היום אני לא חושב להשתמש בכלל בתוסף, ולא ממליץ גם לך.

פורסם

ממחקר קטן שביצעתי:

הדעה הרווחת בקרב בעלי מקצוע שמתפרנסים בין היתר ממכירת התוספים - משפר ביצועים! חוסך דלק! מוריד זיהום אוויר! שווה כל שקל!

הדעה הרווחת בקרב בעלי מקצוע שלא מוכרים מוצרים כאלו - לא שווה שום דבר, לא משפר זיהום אוויר, אין שום סיבה לשים!

אני באופן אישי 3 פעמים ברכבים שונים נפסלתי בטסט על זיהום אוויר, שמתי תוסף ואז עברתי, אז כשיש לי רכב שאני יודע שעלול להיות בעייתי בזיהום אוויר (דיזל / אוטו ישן / אוטו שמלכתחילה מזהם מאד) - אני שם יום לפני הטסט.

פורסם (נערך)
בתאריך 20.11.2022 בשעה 20:31, לירון .ה. כתב:

אם נחה עליך הרוח להשתמש באחד, יש על המיכל הוראות שימוש פשוטות ביותר, אין צורך להביא למוסכניק שלך. זה משהוא שעושים עצמאית.

יכול להיות שאני בדעת מיעוט, אבל אני לא חושב שכדאי להמליץ לאנשים לשפוך דברים לרכב שלהם רק כי "נחה עליהם דעתם".

אני חושב שאם אתה שופך משהו לרכב שלך כדאי מאוד שתדע למה אתה עושה את זה, ומה אתה בדיוק שופך.

לתוספי דלק יש מקום, אבל אני מאמין שחלק מהמשתמשים בו לוקים במעין אפקט פלצבו שמתפוגג במהרה.

עריכה אחרונה על ידי cpu
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

אני המלצתי? רשמתי בשורה הראשונה לא ואז פירטתי למה לפי דעתי.

אבל בגלל שיש הרבה דעות לכן ולפה, אם הוא ירצה להשתמש, יעני נחה עליו דעתו, יש הוראות ברורות על המיכל איך להשתמש.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אופס, שוב נכנסים לשדה המוקשים הזה?

אין לי דיעה מוצקה בעניין, אבל כיוון שהמוסכניק ממליץ, וכיוון שהמחיר זעום (כמה עשרת שקלים בשנה, בטל ב-60 יחסית לאחזקת הרכב) אני מתייחס בבחינת "אם לא יועיל לא יזיק". כמובן שגם זה עם כוכבית, כי פעם, בימי הקרבורטור, שמתי תוסף אחרי כמה שנים בלעדיו, והדבר הבא היה סתימת דלק. כנראה שהתוסף כן עשה משהו, והמשהו היה לשחרר זיהום לתוך הצנרת. אבל עם שימוש סדיר כנראה שזה לא היה קורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 21.11.2022 בשעה 00:49, shlomo078 כתב:

k44 יש עוד אבל אני לא זוכר

יש לך מקור לזה (שמאושר ע"י קיה) או מכיר מישהו ששמו לו את זה במוסך של היבואן?

תודה

• תוכן חדש...