Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשכונה שלי יש גינת כלבים ואני דווקא אוהב לשחרר את הכלב שם ולתת לו חופש מהרצועה.

אבל בפועל אני כמעט לא נכנס לשם. כמעט תמיד יש שם כלבים גדולים ולא בא לי לברר מי מהם יותר ידידותי לכלבים קטנים ומי פחות.

הלוואי שהיתה חלוקה של שעות, לכלבים גדולים וקטנים או משהו כזה, אבל אין.

אז אני ממשיך ללכת עם הכלב שלי קשור, בגינה הציבורית. אוסף צואה ומשתדל שהוא לא ישתין באיזור המשחקים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, פינדר כתב:

הלוואי שהיתה חלוקה של שעות, לכלבים גדולים וקטנים או משהו כזה, אבל אין

אני לא חושב שזה אפשרי, מעשית.

כמו במילואים, זה תלוי על איזו חבורה של אנשים אתה נופל. לרב חבורה של כלבים שמכירים אחד את השני, ייסתדרו. תמיד יש את הצ'ילבות, ואז צריך שני בעלים שיודעים להתחשב ולתזמן את הזמן שלהם בגינה בנפרד. 

בתמונה, פינצ'ר תוקף מינית פיטבול בפרהסיה.

o88ZyK1bY6Gj5BH4aah5OIUS5xtJTYEuV6WinTolhEPzrxRejcy_uvpmETgow-fb81JQ8TPiF-e5o_e2P9VadM4B2FH21AeGeSVDmuFL6wCVTRv0GEi-o45ncwYyhDMKPbhDRmH11FMDerxWPedG9dkEYlAzs5Peia-FKnkgAI6k2LX1Aqka-B8UJB7sIvRNx3zfIdiwJAE2nypLC8wh0_nSE4UpqxrV4eXJRXNkR3DHDCJ1ADtXu7YasVFhLGXvwQVC2YotrwfIIGLTepiGzAEQDBBh_zDkIA0fLS77yjtYCKtXt-CNIJQ1gBdNioXz-aM6NMylR9m5ZCtpyUQeykQAeQE1EqIClcSHGppP79rUYuQHs9HDBRvb6wrGpmlbY2nLHMQhzSsiJZ7TukQQ7h9iT3WpuB-0W56MFfU9jhF2D0XLhLvNDqKDTQrqgeNl6x-Gj_1bfLbk90svuUltqcdF8RwiMRGfOJoKxPSc2XSd7yujw6b_m_tDpXgdnvCzE-IfSdiLLMss03o1OxjrOtdUoqc0blwukp_0pMxHlvYX03o1gIsXJtitVwd7JJ8eHJpwEfz9pz2l3K1BFc4dlss5s1v5tdgiYaCGCUhAAN4c8vxXVJodgBAl7MGzvZlMLieG_mN8KpxtwkAFfrTa7myhHC5mG9o8ckaT53aFUVrMyBBPc-NWtdPR8SK-uGQMqAJPiBo7tuA9pm64OGIQv2gp6au0h0J8s3f0lL_S43_92DtzuE75I56bCTvdY04hFRWhvIAZ80YBIDVSY4TU6lmbPc4JyF5DBXB-s-SjN4-22OSGOAO5c3Nu5zMVCVAhQfBziWZ0sKK2IrWDOLUuczz6t1ccYhffBZfonDNfC70M0LJghwn4RYthxGtY26g_b3iuEB-bKkJAsTLfRMmcDO_fk2TMFL9ojBkXEywEe9IJ1jDcdw=w703-h937-no?authuser=0

• מצחיק 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 37 דקות, falou כתב:

o88ZyK1bY6Gj5BH4aah5OIUS5xtJTYEuV6WinTolhEPzrxRejcy_uvpmETgow-fb81JQ8TPiF-e5o_e2P9VadM4B2FH21AeGeSVDmuFL6wCVTRv0GEi-o45ncwYyhDMKPbhDRmH11FMDerxWPedG9dkEYlAzs5Peia-FKnkgAI6k2LX1Aqka-B8UJB7sIvRNx3zfIdiwJAE2nypLC8wh0_nSE4UpqxrV4eXJRXNkR3DHDCJ1ADtXu7YasVFhLGXvwQVC2YotrwfIIGLTepiGzAEQDBBh_zDkIA0fLS77yjtYCKtXt-CNIJQ1gBdNioXz-aM6NMylR9m5ZCtpyUQeykQAeQE1EqIClcSHGppP79rUYuQHs9HDBRvb6wrGpmlbY2nLHMQhzSsiJZ7TukQQ7h9iT3WpuB-0W56MFfU9jhF2D0XLhLvNDqKDTQrqgeNl6x-Gj_1bfLbk90svuUltqcdF8RwiMRGfOJoKxPSc2XSd7yujw6b_m_tDpXgdnvCzE-IfSdiLLMss03o1OxjrOtdUoqc0blwukp_0pMxHlvYX03o1gIsXJtitVwd7JJ8eHJpwEfz9pz2l3K1BFc4dlss5s1v5tdgiYaCGCUhAAN4c8vxXVJodgBAl7MGzvZlMLieG_mN8KpxtwkAFfrTa7myhHC5mG9o8ckaT53aFUVrMyBBPc-NWtdPR8SK-uGQMqAJPiBo7tuA9pm64OGIQv2gp6au0h0J8s3f0lL_S43_92DtzuE75I56bCTvdY04hFRWhvIAZ80YBIDVSY4TU6lmbPc4JyF5DBXB-s-SjN4-22OSGOAO5c3Nu5zMVCVAhQfBziWZ0sKK2IrWDOLUuczz6t1ccYhffBZfonDNfC70M0LJghwn4RYthxGtY26g_b3iuEB-bKkJAsTLfRMmcDO_fk2TMFL9ojBkXEywEe9IJ1jDcdw=w703-h937-no?authuser=0

זה כבר גועל נפש. הברזייה מיועדת לבני אדם ולמטה יש את הקערה שממנה יכולים לשתות הכלבים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@falou

לפני כמה שנים כלב משוחרר, שלפי הבעלים שלו "לא עושה כלום", הרג את הכלב של אמא שלי מול עיניה.

אז אני לא סומך על אף אחד ועל אף כלב שיכול להרוג או לפצוע את הכלב שלי.

• מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 20 דקות, DareDevil כתב:

זה כבר גועל נפש. הברזייה מיועדת לבני אדם ולמטה יש את הקערה שממנה יכולים לשתות הכלבים.

פה של כלב לא יותר מזוהם מפה של אדם.

זו ברזייה חיצונית, יש עליה כל מיני מריעין בישין, מזחלים של יתושים ועד ציפורים שמחרבנות.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, falou כתב:

זו ברזייה חיצונית, יש עליה כל מיני מריעין בישין, מזחלים של יתושים ועד ציפורים שמחרבנות.

אתה אמנם צודק שגם פה של אדם מזוהם, לא הייתי רוצה שאנשים ילקקו ברזיות או יריירו עליהם, במיוחד אחרי שליקקו אזורים אחרים בגופם.

לי ואני מניח שגם לאחרים זה מגעיל. 

עריכה אחרונה על ידי nameuser
  • אהבתי 1
פורסם

יכול להיות. זה עניין אישי. לכל אחד יש גועלים אישיים. רב האנשים שיש להם כלב לא נגעלים מליקוקים של כלבים וזו ברזייה בגינת כלבים...

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

@falou

לפני כמה שנים כלב משוחרר, שלפי הבעלים שלו "לא עושה כלום", הרג את הכלב של אמא שלי מול עיניה.

מזעזע. אבל לצערנו לא מאוד מפתיע וכבר שמעתי סיפורים דומים לזה.

להבדיל, לפני כמה ימים כלב אחר תקף את הכלב שלי בגינת כלבים. לדברי הבעלים מדובר בכלב בעייתי שכבר תקף בעבר והוא התנפל על הכלב שלי לפני שהספקתי להוציא אותו משם (הכלב שלי ישב בצד ולעס איזה מקל, לא היתה אינטראקציה ביניהם לפני התקיפה). למזלי הצלחתי להפריד בלי שקרה יותר מדי נזק (למרות שהכלב שלי נפצע בפנים והיה צריך לקבל אנטיביוטיקה).

יום אחרי אני מטייל בערב ורואה את הבעלים מטייל ברחוב עם הכלב משוחרר (בפארק הכלב היה עם אישה, הפעם זה היה גבר). הכלב התקרב בגרגור לכלב שלי ותפסתי עמדה ביניהם כך שהוא לא יוכל להתקרב, ואמרתי לבעלים שהכלב שלו תקף את הכלב שלי ואולי כדאי שיקשור אותו. הוא מילמל איזה משהו והמשיך ללכת, כמובן שבלי לקשור את הכלב.

הפואנטה שלי היא שחוסר אחריות של בעלי כלבים היא בעיה שלא קשורה לעניין הפארקים. אם הכלב שלי היה תוקפני לא הייתי לוקח אותו לגינת כלבים, ואם בכל זאת הייתי לוקח אותו הוא היה נשאר עם מחסום. אני אישית לא סומך על על מה שהבעלים אומר אלא על ההתנהגות של הכלב השני והתגובות של הכלב שלי.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

מעבר לכך שזו בריזיה חיצונית שציפורים יכולות לחרבן עליה, זו ברזיה שנמצאת בתוך גינת הכלבים ושום אדם לא מנסה לשתות ממנה, וגם לא צריך, בעלי כלבים בגינה לא נופלים מיובשים בזמן שהכלבים משחקים. ואם נורא רוצים, יש בריזיה נוספת בחוץ שמשרתת את ההולכים השתיים שבאים לפארק.

לכולם ברור שכלבים קטנים שותים מלמטה וכלבים גדולים שותים מלמעלה ושהבריזיה הזו היא לכלבים.

(״הקערה״ אגב, היא חתיכת אבן מלוכלכת בבוץ, עירית ת״א לא מצליחה לייצר ברזיות כלבים טובות בצורה אחידה).

לגבי גינות כלבים, הדינמיקה שם יכולה להיות בעייתית. עדיף להמנע מלהכנס אם יש יותר משניים שלושה כלבים, ואם לא מכירים  את כולם, ואת ההכרות רצוי לעשות אחד על אחד, כי דינמיקה של קבוצה היא שונה. זה כמובן גם תלוי בכלב, אבל כאשר יש קבוצה גדולה, דברים מוקצנים.

וכן, לצערי אי אפשר לסמוך על אנשים שהכלב שלהם ״לא עושה כלום״. גם אצלינו בשכונה יש כלבה שכבר תקפה מספר כלבים, זה לא מנע מהבעלים שלה לנסות לשכנע אותי להכנס לגינה כי ״היא תוקפת רק כשהיא עם אחותי״.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 12.11.2022 בשעה 10:22, falou כתב:

גם אין דין כלב גדול ככלב קטן, לא מבחינת הסיכון ולא מבחינת גודל הצרכים...

לא לפי החוק.

פורסם

תלוי.

לפקחים בעיריית ת״א יש הוראה להפעיל שיקול דעת לגבי כלבים משוחררים, אבל זו לא לשון החוק.

לפני 10 שעות, פינדר כתב:

לא חסרים אנשים חסרי אחריות.

דרך אגב, כל פגיעה של כלב, בטח באדם, זה פתח לתביעה לא קטנה...

פורסם (נערך)

ועבירה פלילית.

בעלי כלבים תזהרו מילדים משוחררים.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, falou כתב:

אני לא יודע אם פה של כלב יותר או פחות "מזוהם" מפה של בן אדם. אני בכלל לא בטוח שאתה צודק בטענה שלך.  

אבל אני מניח שהפלורה החיידקית קצת אחרת. לא יודע מה ההשפעה של זה.וכלב ששותה בד"כ מפיל הרבה יותר רוק על הברזייה מאשר בן אדם.

מעכשיו אני מדבר על ברזיות בגני משחקים - לא על ברזיות בגינות כלבים שברור לכולם שכלבים יישתו מהם.

אני בכלליות לא כ"כ מבין את המטרה של הברזיות האלו היום. בשביל מה משקיעים כסף להתקין אותן ולתחזק אותן. 

בכל מקרה אני לא הייתי נותן לכלב שלי לשתות מברזיות כאלו בגינות משחקים או בחצר בית ספר (את שני הדברים כמובן ראיתי קורים לא מעט פעמים).

אני גם ממש לא מצליח להתחבר להשוואה בין הילדים לכלבים שעלתה פה מספר פעמים (אתה אולי לא רוצה שכל יעשה X אבל אני לא רוצה שהילד יעשה Y).

ילד זה לא כלב. וכלב זה לא ילד. לכל אחד יש להתייחס אחרת. אני לא רואה סיבה להשוות ביניהם. 

לפני 8 שעות, Be roo כתב:

וכן, לצערי אי אפשר לסמוך על אנשים שהכלב שלהם ״לא עושה כלום״. גם אצלינו בשכונה יש כלבה שכבר תקפה מספר כלבים, זה לא מנע מהבעלים שלה לנסות לשכנע אותי להכנס לגינה כי ״היא תוקפת רק כשהיא עם אחותי״.

איש מוזר. ביקשת ממנו לצאת או לקשור את הכלב בגינה? כי אחרת מה האינטרס שלו לשכנע אותך להכנס?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
לפני 8 דקות, Nakamichi כתב:

בשביל מה משקיעים כסף להתקין אותן ולתחזק אותן. 

תקנות בנוגע לפארקים וגינות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 46 דקות, Nakamichi כתב:

בכל מקרה אני לא הייתי נותן לכלב שלי לשתות מברזיות כאלו

אני לא  יודעה מה יש בתמונה כי לא רואה אותה. אבל כלב יכול בלי בעיה לשתות מהזרם בלי לגעת בברזיה.

• תוכן חדש...