Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלבים בגינות ציבוריות - לדעתכם צריך לאסור כניסה או לברך?

Nakamichi
שימו לב! השרשור הזה בן 789 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בעקבות ויכוח שהייתי עד לו בגינה.

בהנחה כמובן שהכלב קשור/לא תוקפני וכו׳.

מצד אחד אנשים מטיילים עם הכלב. גרים בעיר. אין לכלב הרבה מקום להתרוצץ. דשא. 

מצד שני. גרים בעיר.אנשים הולכים עם ילדים - גם פעוטות שזוחלים. הכלבים עושים צרכים בדשא/משטח גומי הזה של המתקנים שבגינה. פיפי שמסריח את הדשא ואחכ ילדים משחקים עליו וקקי שגם אם אוספים תמיד נשאר מעט עקבות. 

לדעתכם כלב בגינה ציבורית זה סבבה? או שישארו בגינת כלבים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אם הוא קשור ואוספים את הצרכים - זה מה יש.

אפשר גם לנהל את העניין ככה שכלב לא יעשה את הצרכים שלו במקומות שאנשים מסתובבים בהם, אלא בפינות יותר מרוחקות. כמובן שיכולות לקרות תקלות לא מתוכננות, אבל לרב אפשר לנהל את זה (לכלבים יש מקומות קבועים). כמובן שיש מקרים שמגיעים אנשים עם הכלב ועם הילדים. כאמור, זה מה יש. חלק מהחיים. אם הכלב מחרבן/משתין ליד הילדים, אפשר גם לשטוף במים מהברזייה.

בטח שלתת לכלב לעשות צרכים במשטח הגומי של המתקנים - זה לא בסדר.

אני הייתי משחרר את הכלבות שלי במקומות לא ייעודיים רק בשעות לילה מאוחרות, שאין שם (כמעט) אנשים או בפינות מבודדות או צמוד אליי לכמה רגעים (נגיד ללכת שנייה לפינה לחרבן או לפגוש כלב אחר ללא רצועה) אבל הכלבות שלי היו ממושמעות פיקס. פעם אחת תפס אותי פקח בעשר וחצי בלילה, שאל למה הכלבות משוחררות. קראתי להן, שתיהן באו והתיישבו לידי מיידי. נתן לי דוח על כלבה אחת בלבד.

פייר אינאף.

גם אין דין כלב גדול ככלב קטן, לא מבחינת הסיכון ולא מבחינת גודל הצרכים...

בקיצור, אפשר להיות חכם ולא צריך להיות צודק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו כל דבר בחיים שמשום מה קשה לאנשים ליישם, צריך להיות איזון במסגרת ההיגיון הבריא, לא תמיד חייבים קיצון לצד כלשהו.

כלב שמשתין ומחרבן על משטחי הגומי של הגן שעשועים, זה באמת פחות לגיטימי ועם הזמן יספוג סירחון. אז מצופה מאדם נורמלי שלא יקח את הכלב שלו לעשות את צרכיו דווקא שם (אבל אני זוכר באיזו מדינה אני חי...). עם זאת, לא רואה שום דבר בעייתי עם דשא לעומת זאת. זה הכי קרוב לטבע שאפשר להביא בתוך שכונה וכל עוד אוספים אחריהם אז לחלוטין בסדר גמור. אז תאסור על כלבים הקשורים ברצועה לעשות את זה, אוקי, ומחר יבוא חתול משוטט/חזיר בר/אלקפה מצויה ותעשה את צרכיה שם, למה? לא יודע, הטבע שלהם כנראה לעשות ב"טבע", אז תתחיל לגדר גינות? אין לזה סוף... למצוא את האמצע.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי שחושב שמשטח הגומי נקי מחרא ושתן אם אין כלבים חי בסרט.

גם חתולים, חולדות, ציפורים וילדים מחרבנים ומשתינים שם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כלבים זה מטרד לכל הציבור, עוד לפני הפיפי והקקי המסריח שלהם.

נביחות.

גורם לילדים קטנים לפחד ולרדת לכביש בלי להסתכל בזהירות על התנועה.

רצועות שחוסמות את המעבר בשביל להולכי רגל / אופניים.

אידיאלית היו צריכים להיות רק כלבי נחייה ובשירות המשטרה / צה"ל איפה שהם באמת מועילים.

לא סבבה בכלל, אבל לא רואה סיכוי לשנות משהו בנידון.

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 10
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר להגיד אותו דבר על ילדים עם הקקי פיפי המסריח שלהם והרעש שהם עושים. שלא לדבר על העגלות שלהם שחוסמות את המעבר והפקקים שהם עושים עד שהם חוצים את הכביש.

• אהבתי 7
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 43 דקות, amosbmw כתב:

גורם לילדים קטנים לפחד ולרדת לכביש

ולאנוס זקנות. שכחת לאנוס זקנות...

אני מבין שיש לך issues, אבל אל תטריל את השרשור.

תודה.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור בעלים של כלב, יש דברים שלא עושים, יש דברים שאפשר להתחשב, ויש דברים שאני אעשה ואחרים יצטרכו להתמודד.

אני לא אאפשר לכלב שלי לעלות על משטח גומי ובטח לא לעשות שם צרכים.

וגם בדשא, תמיד אקח אותו לאיזור שמרוחק מהילדים.

אני גם לא אאפשר לכלב שלי לעשות צרכים בגינה פרטית של בית או בנין. אני גם תמיד אשתדל שלא יעשה בכניסות לבתים, כי זה מקום חביב על כלבים רבים ובאופן מצטבר זה מסריח ולא נעים לדיירים. אבל יש פספוסים.

כאמור, מי שחושב שדשא ללא כלבים הוא מקום נקי, חי בסרט. זה טבע, חיות עושים שם צרכים באופו קבוע (תנים, עטלפים, עכברים, ציפורים, קיפודים ועוד...)

וכמובן גם בני אדם. אין טיול שבו לא יוצא לי לראות ילד קטן עושה צרכים בגינה.

אבל יש גבול להתחשבות, ומי שחושב שהוא יכול לדרוש ממני לא לעבור בגינה בכלל יצטרך להתמודד עם אכזבה. בטוח יש כאלה. הם גם ירצו שלא אעבור ליד בתי ספר וגני ילדים, וליד שבט הצופים והמרכז המסחרי וליד הבית שלהם. אז ירצו.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, amosbmw כתב:

כלבים זה מטרד לכל הציבור, עוד לפני הפיפי והקקי המסריח שלהם.

נביחות.

גורם לילדים קטנים לפחד ולרדת לכביש בלי להסתכל בזהירות על התנועה.

רצועות שחוסמות את המעבר בשביל להולכי רגל / אופניים.

אידיאלית היו צריכים להיות רק כלבי נחייה ובשירות המשטרה / צה"ל איפה שהם באמת מועילים.

לא סבבה בכלל, אבל לא רואה סיכוי לשנות משהו בנידון.

כנראה שלא חוויית אהבה של כלב מעולם וחבל.

לעניין השרשור - חבל שיש בעלי כלבים שיוצרים לכולם שם רע, לתת לכלב להשתין על המשטח של המשחקים זה רע אבל בדשא אין מה לעשות, זה לא שיש אסלות לכלבים. 

כנל מי שלא מרים, יש לי גליל שקיות בכל מכנס כמעט, כמו שפעם היו מסיכות קורונה נשארות בכיס ככה יש לי גם שקיות. משתדל תמיד להרים אלא אם כן אני מטייל באיזה חורשה או טבע ושם כבר פחות קריטי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלנו בשכונה יש גן משחקים עם משטח גומי, בערב כשאין ילדים משחררים שם כלבים. 

גם אם הבעלים היו אוספים את מה שהכלבים משאירים שם, הריח שנשאר מהצרכים פשוט בלתי נסבל, עד לרמה שהורים נמנעים מלהביא את הילדים. 

• מעניין 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כי בעלים מניאקים לא שופכים קצת מים אחרי שהכלב שלהם השתין על איזה עמוד. זה לא בעיה שהכלב קיים

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, Be roo כתב:

בתור בעלים של כלב, יש דברים שלא עושים, יש דברים שאפשר להתחשב, ויש דברים שאני אעשה ואחרים יצטרכו להתמודד.

אני לא אאפשר לכלב שלי לעלות על משטח גומי ובטח לא לעשות שם צרכים.

וגם בדשא, תמיד אקח אותו לאיזור שמרוחק מהילדים.

אני גם לא אאפשר לכלב שלי לעשות צרכים בגינה פרטית של בית או בנין. אני גם תמיד אשתדל שלא יעשה בכניסות לבתים, כי זה מקום חביב על כלבים רבים ובאופן מצטבר זה מסריח ולא נעים לדיירים. אבל יש פספוסים.

כאמור, מי שחושב שדשא ללא כלבים הוא מקום נקי, חי בסרט. זה טבע, חיות עושים שם צרכים באופו קבוע (תנים, עטלפים, עכברים, ציפורים, קיפודים ועוד...)

וכמובן גם בני אדם. אין טיול שבו לא יוצא לי לראות ילד קטן עושה צרכים בגינה.

אבל יש גבול להתחשבות, ומי שחושב שהוא יכול לדרוש ממני לא לעבור בגינה בכלל יצטרך להתמודד עם אכזבה. בטוח יש כאלה. הם גם ירצו שלא אעבור ליד בתי ספר וגני ילדים, וליד שבט הצופים והמרכז המסחרי וליד הבית שלהם. אז ירצו.

מסכים עם כל מילה ואני מתנהג באותה הצורה בדיוק.

הבעיה היא פחות עם הכלבים עצמם ויותר בבעלים שלא מתחשבים באחרים. אבל זו בעיה שקיימת בכל התחומים בארץ, וצואה של כלבים היא רק חלק קטן מהמזבלה שיש על המדרכות ובפארקים, אבל זה לא הדיון.

אני, לדוגמא, תמיד מקפיד לאסוף את הצרכים של הכלב שלי. לצערי נראה שאני במיעוט. כל המדרכה מלאה בצואה שהבעלים לא טורחים לאסוף. הרבה פעמים אני גם מוצא צואת כלבים בגינה הקדמית של הבית שלי (יש אזור קטן סמוך למדרכה שלא סגור מאחורי שער אלא "רק" נמצא מאחורי גדר). מגדילים לעשות אלה שכן אוספים ופשוט זורקים את השקית עם הצואה על המדרכה, או לפעמים אפילו על המכסה של הפח. כבר אספתם, קשה לסחוב את השקית כמה מטר, לפתוח איזה פח ולזרוק פנימה? כנראה שכן.

אני מניח שאם בעלי הכלבים היו משתמשים בפארק בצורה מתחשבת, כלל לא היה עולה הדיון הזה.

מצד שני, לפני כמה שנים (עם הכלב הקודם) מישהי שהיתה בפארק עם תינוק בעגלה צעקה עלי כשהכלב שלי עשה צרכים על הדשא במרחק של 5 מטר ממנה ("למה ליד הילד?!?!"), למרות שאספתי אותם. לא ברור לי ממש מה היא חשבה שיקרה לילד מזה. אבל הזויים תמיד יהיו.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאסור

תכלס אין לי בעיה עם כלבים קטנים ולא תוקפנים עם בעלים שדואג להם 

אבל אם יש כלבים גדולים ומפחידים (גם אם הם לא עושים כלום) יש לי בעיה. באתי לגינה שהילדים שלי ישחקו בשקט לא שיפחידו (אותי ו) אותם כלבים

האם יש מישהו בסדר שנדפק בגלל שמישהו לא בסדר? כן. כמו עוד הרבה דברים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, GABIUBOGI כתב:

כנראה שלא חוויית אהבה של כלב מעולם.

זה לא טיעון נגדי תקף למה שהוא אמר.

לפני 13 שעות, GABIUBOGI כתב:

יש לי גליל שקיות בכל מכנס כמעט.

האם לא יותר פשוט להצמיד את מתקן השקיות לרצועה? הרי בלעדיה הכלב לא יוצא מהבית ממילא (אני מניח). 🤔

לעניין השרשור, אני לא יודע איך המצב בישראל כיום אבל 'אצלנו' בברצלונה זה נהיה מטרד רציני מאז הפנדמיה. כל מרכז העיר מסריח מהשתן, גם אם את הקקי מרימים בד"כ. בעלי הכלבים מסתובבים כמו זומבים, תקועים בטלפון שלהם ומוציאים את הכלבים לרבע שעה מתוך הכרח. בעלי החיים עצמם מוזנחים למדי ונראים בערך כמו הבעלים שלהם עם הטרנינג והכפכפים. פה בספרד יש היבט נוסף לסיפור - לזוגות צעירים אין כסף להביא ילדים, אז ככה הם סוגרים את הפינה. התוצאה היא שכלב תערובת מרוט כלשהו בבית הפך לסמל סטטוס של ה-Gen Z, כמו כוננית של איקאה לפני עשור. אולי הפן החיובי של הסיפור הוא שהכלביות ריקות כי כל הכלבים מאומצים, אבל החיים של שאר התושבים כתוצאה מהנביחות (של שעמום) והתופעות שתיאר BMW הפכו לדי לא נעימים.

אני לא מאשים את הכלבים, ברור שזה הבעלים והרשויות שלא ממש אוכפות את ההתנהגות שלהם. אבל קשה גם להתעלם מכך שזה נהיה קצת נפוץ מדי ופתאום אנשים שאין להם כלב הפכו לאויבי הציבור בגלל שלא רצו להשתתף בפסטיבל. לשמחתי, העניין מורגש הרבה פחות איפה שאני גר (בפרברים, עם אוכלוסיה מבוגרת יותר).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...