Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, 

עצר אותי שוטר. מבקש לראות ביטוח חובה ורישיון רכב. 

1. האם זה בסדר שיש לי את שני המסמכים בטלפון או שאני חייב עותק פיזי? לא מצאתי סימוכין בלשון החוק. 

2. אילו מסמכים חובה לשמור ברכב מבחינת חוק. אני לא מתכוון למסמכים מומלצים, אני לא מתכוון לטיפים על מה כדאי שיהיה ברכב תמיד, אלא נטו על המסמכים שאני חייב שיהיו אצלי ברכב בעת עצירת שוטר (לא תאונה ולא שום דבר אחר). 

תעודה מזהה? ביטוח חובה? עוד משהו? 

3. האם המסמכים הנ"ל חייבים להיות עליי פיזית? או שאם יש לי צילום רישיון נהיגה וצילום ביטוח חובה בטלפון זה מספיק? 

תודה לעונים. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

1+3 לא יודע. אם לא מופיע אז מעניין לדעת מה נהלי המשטרה במקרה כזה. 

2 התקנה אומרת תעודה מזהה (דרכון, תעודת זהות או רישיון נהיגה בתוקף) ותעודת ביטוח חובה (לי יש נאמן למקור שהורדתי מאתר החברה). 

אחרי שנים רבות של נהיגה הפסקתי לקחת איתי את ה״ארנק״ של המסמכים. שם בכיס את הפלסטיק של רישיון הנהיגה וברכב יש צילום שחור לבן של הביטוח. 

במאמר מוסגר, הסיכוי לפגוש שוטר לבדיקת רישיונות כל כך קלוש שאני אשכרה זוכר את שלושת הפעמים שזה קרה לי ואני נוהג כבר 24 שנים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

תקנה 9 מחייבת אחזקת רשיון נהיגה ורשיון רכב. בפועל כיום, בשל המצאות טאבלט בידי השוטר  עם כל הנתוני הזהות והרישוי, נדירים המקרים שהשוטר יתעקש על הצגת תעודה מזהה ורשיון רכב. סייג לכך היא גילוי בעיה כלשהיא בהם בהסתמך על המסוף המשטרתי - כגון פקיעת תוקף/פסילה. על פי החוק ,כל אזרח (בלי קשר להיותו נהג רכב) חייב לשאת עליו תעודה מזהה עם תמונה.

• רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

סבבה, תעודה עליי תמיד גם ככה.

השאלה אם צריך גם להדפיס ביטוח או שזה בסדר שיש לי אותו בטלפון.

אני כמובן אדפיס ואשים ברכב שיהיה, אבל מסקרנות תהיתי האם כיום ניתן להציג את מה שדרוש באמצעים טכנולוגיים (לפחות הביטוח). נטו מסקרנות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

@fatboy1340יש עדכונים, לא כל כך חדשים. יתכן שלא עודכנו בתקנות התעבורה, אולם הם מופיעים באתר הרשמי של ממשלת ישראל. זה הורחב גם לרכב כבד

אמנם באותו מקום מצויינת חובת נשיאת תעודת ביטוח חובה, אולם החברות הפסיקו לשלוח תעודות מקור אלא מסתפקות בהעתק אלקטרוני. וכיוון שמדובר בחברות ביטוח אני סמוך ובטוח שהן עומדות בדרישות החוק.

אישית אני מחזיק את המסמכים פיזיים - ממילא אני נושא תיק עם ציוד חיוני כמו משקפי קריאה ושמש ועוד כמה פריטים, אז עוד 2 דפים וכרטיס אחד אינם מעלים ואינם מורידים.

עריכה: תקנה 9 עודכנה ב-2018 ותואמת את האמור לעיל.

עריכה נוספת: סעיף 9 לפקודת ביטוח רכב מנועי משאיר את אופן המצאת תעודת הביטוח פתוח. באתר "חובה" מצויין כי החל ב-1.3.2020 נשלח העתק אלקטרוני בלבד. הודעות דומות מופיעות באתרי חברות הביטוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, fatboy1340 כתב:

תקנה 9 מחייבת אחזקת רשיון נהיגה ורשיון רכב

רישיון נהיגה ו*תעודת ביטוח*

@ניקו פ. בתקנה כתוב "...אין חובה על *נשיאת* רישיונות"

האם הצגת מסמכים מתוך הטלפון נחשבת נשיאה? לא ברור. 

עריכה אחרונה על ידי ArikB
  • אהבתי 1
פורסם

חייב להחזיק רשיון או ת.ז., אחד מהם.

חייב עותק פיזי של ביטוח חובה. אף אחד לא מקפיד על זה, גם משום שחברות הביטוח בעצמן לא שולחות בחלקן עותק פיזי

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@tinokiגם דרכון (ישראלי) יכול לשמש כתעודה מזהה לצורך נהיגה.

ואין חובה להחזיק העתק פיזי של תעודת ביטוח החובה, מ-1.3.20 מספיק העתק אלקטרוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עצרו אותי עם מיאטה(ועוד שחורה+מונמכת ורועשת)לבערך 20 פעם בדיקת רישיונות בשנה. 

לא בקשו לראות כלום,מס ת.ז ושחררו אותי לדרכי.

לא בקשו ממני טופס ביטוח פעם אחת... 

תזכור את הת.ז שלך בעל פה וזה מספיק. 

יש להם בטבלט הכל. 

נכון זה לא לפי החוק יבש,אבל שאלתי שוטרים שעצרו אותי לסתם בדיקה ואמרו שלא צריך. 

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אין חובה להחזיק העתק פיזי של תעודת ביטוח החובה, מ-1.3.20 מספיק העתק אלקטרוני.

איפה ראית התייחסות לזה בתקנות? זו בדיוק השאלה של פות"ש.

חברת הביטוח שולחת את התעודה במייל כדי שתוכל להדפיס אותה. אני לא ראיתי שכתוב שמותר עותק דיגיטלי. 

פורסם

זה חוסר תיאום בין המפקח על הביטוח לתקנות התעבורה.

המפקח ביטל את החובה לשלוח תעודה פיזית, תקנות התעבורה לא עודכנו.

מכוני הרישוי יישרו קו ומבקשים שתשלח את התעודה אליהם במייל
תקנות הרישוי בפיגור.

בפועל כבר שנים לפני השינוי בוטל הנוהל לבדוק ביטוח, וגם אם כן, אני בספק שיש הרבה שוטרים שיתעקשו על עותק פיזי.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...