Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תנסה להחליף תושבת גיר, היא די זולה ולי יש את אותו גיר שלך פיאסטה) וזה עזר מאוד.

להחליף שמן גיר גם אם לא מצוין בספר רכב זה תמיד טוב, יש קילומטרז שאם לא החליפו עד אז ההזנחה יכולה להצטבר לזה שהגיר מחזיד מהשמן המלוכלך כי כל הקלאצים נשחקו והוא צריך את הצמיגות.

אם לא חווית החלקות או בעיות אחרות כנראה ששלך בסדר.

אגב הפילטר הוא פילטר רשת ולא נייר אין טעם להחליף אותו, הוא שם רק כדי לתפוס גושים/חלקיקים גדולים ולא ממש לסנן דק כמו פילטר שמן מנוע

פורסם
לפני כשעה, Shab00 כתב:

תנסה להחליף תושבת גיר, היא די זולה ולי יש את אותו גיר שלך פיאסטה) וזה עזר מאוד.

להחליף שמן גיר גם אם לא מצוין בספר רכב זה תמיד טוב, יש קילומטרז שאם לא החליפו עד אז ההזנחה יכולה להצטבר לזה שהגיר מחזיד מהשמן המלוכלך כי כל הקלאצים נשחקו והוא צריך את הצמיגות.

אם לא חווית החלקות או בעיות אחרות כנראה ששלך בסדר.

אגב הפילטר הוא פילטר רשת ולא נייר אין טעם להחליף אותו, הוא שם רק כדי לתפוס גושים/חלקיקים גדולים ולא ממש לסנן דק כמו פילטר שמן מנוע

אהלן אחי לא חושב שזה תושבת כי אם היה תושבת היה אמור להיות קבוע, זה שמן כנראה שסמיך מידי וכאשר הרכב קר עוד לא זורם טוב לכל המעברים, עד כאשר מתחמם ובגלל זה ההילוך השני בועט שהוא קר. לפני השמן הזה לא הייתה הבעיה גם כשהרכב היה קר. כאשר הגיר מתחמם השמן מתרחב נעשה דליל יותר הבעיה עוברת אחרי כמה צמתים 90% אני מאמין שמדובר בשמן גיר. אין עוד הרבה אופציות לתופעה כי הגיר בסדר גמור. כאשר מתחמם הכל עובד כמו שעון. זתאומרת שמן גיר לא מתאים סמיך מידי או משהו, אני אחליף פילטר על כל מקרה ושמן ואעדכן נראה מה יהיה.

אם למישהו יש עוד רעיונות או ידע בנושא אשמח לשמוע.

נ.ב קראתי על זה בפורומים בחול הבנתי משם ש90% מדובר בשמן.

פורסם

שהגיר קר הוא יותר אלים וככה זה בכל גיר פלנטרי ישן, להחליף שמן כל 60-80 אלף קילומטר מומלץ ויעזור אבל לא יפתור את הבעיה לגמרי.

אתה מרגיש את ההילוך השני כי הוא הילוך נמוך עם הרבה מומנט והוא הילוך שהאוטו מעביר אליו תוך כדי תנועה.

תחשוב על זה ככה, שאתה מעביר לD בתחילת נסיעה אתה גם מרגיש טלטול אבל זה מרגיש פחות כי אתה לא בתנועה והרגל על הברקס.

ההילוך השני גם נמוך ומלא במומנט רק שהאוטו תמיד מעביר אליו שהרכב כבר בתזוזה, נדיר שאתה חווה את ההילוך הראשון בתנועה (הרכב תמיד מעביר אליו בכמעט עצירה מלאה שזה פחות מ10 קמש)

הבעיה היא לא ההילוך השני הבעיה היא שזה גיר ישן והוא נכנס פחות בקלות להילוך ואין באמת פתרון שהוא לא גיר חדש מהמפעל.

אם תחליף תושבת גיר אתה תרגיש את ההעברות משמעותית פחות.

אצלי ברכב עשיתי 2 החלפות חלקיות ב90 אלף  ואני הרגשתי מעבר טוב יותר של הילוכים אבל שהאוטו קר תמיד תהיה בעיטה בהילוך שני וזה קיצוני יותר בחורף, מזכיר שאני עם אותו גיר כמו שלך ואתה לא תאמין להבדל.

תושבת של חברה טובה שמזמינים מחול עולה 80 שקל והגישה וההחלפה מאוד פשוטים, רק 2 ברגים וזה גג 5 דקות עבודה.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

אתה מרגיש את ההילוך השני כי הוא הילוך נמוך עם הרבה מומנט והוא הילוך שהאוטו מעביר אליו תוך כדי תנועה.

תחשוב על זה ככה, שאתה מעביר לD בתחילת נסיעה אתה גם מרגיש טלטול אבל זה מרגיש פחות כי אתה לא בתנועה והרגל על הברקס.

ההילוך השני גם נמוך ומלא במומנט רק שהאוטו תמיד מעביר אליו שהרכב כבר בתזוזה, נדיר שאתה חווה את ההילוך הראשון בתנועה (הרכב תמיד מעביר אליו בכמעט עצירה מלאה שזה פחות מ10 קמש)

מה הקשר בין מכה שכתוצאה מתזוזת חלקים פנימיים לבין יחסי העברה?

העברה ל D מזיזה דברים בגיר, בגלל השילוב של החלקים אחד בשני מגיעה המכה.

בגיר פלנטרי סטנדנרטי יש זוג באנדים, בהעברה לD החבק מתכווץ על פני הבלם שאחראי על תנועה קדימה - כתוצאה מזה מורגשת מכה.

לחץ שמן מנותב למצמד\ים של ההילוך הרלוונטי ואלה נצמדים, כתוצאה מההצמדה מורגשת מכה קלה.

כשהכל עובד תקין - המכה ב D חזקה יותר מאשר בהעברות בין ההילוכים בגלל שהחבק נשאר לחוץ.

גם בהעברה לשני, זה לא נובע  בגלל יחס העברה (הילוך נמוך וכו), אלא מהדברים שרשומים בסוף הפסקה למעלה.

ובגלל התקלה - לחץ שמן יכול להיאגר ולא להיות מנותב ואז מנותב כשהוא בלחץ גבוהה מידי - זה גורם לשיגור מהיר מידי של ממברנה למשל וגורם למכה.

זה כמו לזרוק את המצמד בגיר ידני.

מנגד לחץ יכול שלא להיבנות בזמן, ואז השילוב נעשה בסל"ד גבוהה מידי ומורגשת מכה.

לפני 4 שעות, Famous כתב:

אהלן אחי לא חושב שזה תושבת כי אם היה תושבת היה אמור להיות קבוע, זה שמן כנראה שסמיך מידי וכאשר הרכב קר עוד לא זורם טוב לכל המעברים, עד כאשר מתחמם ובגלל זה ההילוך השני בועט שהוא קר. לפני השמן הזה לא הייתה הבעיה גם כשהרכב היה קר. כאשר הגיר מתחמם השמן מתרחב נעשה דליל יותר הבעיה עוברת אחרי כמה צמתים 90% אני מאמין שמדובר בשמן גיר. אין עוד הרבה אופציות לתופעה כי הגיר בסדר גמור. כאשר מתחמם הכל עובד כמו שעון. זתאומרת שמן גיר לא מתאים סמיך מידי או משהו, אני אחליף פילטר על כל מקרה ושמן ואעדכן נראה מה יהיה.

אם למישהו יש עוד רעיונות או ידע בנושא אשמח לשמוע.

נ.ב קראתי על זה בפורומים בחול הבנתי משם ש90% מדובר בשמן.

גם סולונואידים מושפעים מחום.

ומה אם הסולונאיד משתהה להיפתח\להיסגר?

שמן היא בעיה כללית לכל ההילוכים, תקלה נקודתית קשורה למעגל ההפעלה של אותו הילוך - שסתום במוח והסולונואיד.

לדעתי אתה לא בכיוון הנכון.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, tribel כתב:

בגיר פלנטרי סטנדנרטי יש זוג באנדים, בהעברה לD החבק מתכווץ על פני הבלם שאחראי על תנועה קדימה - כתוצאה מזה מורגשת מכה.

לחץ שמן מנותב למצמד\ים של ההילוך הרלוונטי ואלה נצמדים, כתוצאה מההצמדה מורגשת מכה קלה.

כשהכל עובד תקין - המכה ב D חזקה יותר מאשר בהעברות בין ההילוכים בגלל שהחבק נשאר לחוץ.

גם בהעברה לשני, זה לא נובע  בגלל יחס העברה (הילוך נמוך וכו), אלא מהדברים שרשומים בסוף הפסקה למעלה.

ובגלל התקלה - לחץ שמן יכול להיאגר ולא להיות מנותב ואז מנותב כשהוא בלחץ גבוהה מידי - זה גורם לשיגור מהיר מידי של ממברנה למשל וגורם למכה.

שמן היא בעיה כללית לכל ההילוכים, תקלה נקודתית קשורה למעגל ההפעלה של אותו הילוך - שסתום במוח והסולונואיד.

אני יתן לך עוד נקודה למחשבה, עשיתי סוג של ניסוי לדעת שאני בכיוון הנכון. הנעתי את הרכב בבוקר כאשר קר ונתתי לו 10-15 דקות במקום והתחלתי נסיעה, הכל זרם כמו שצריך ללא המכה זתאומרת השמן סמיך מידי ולוקח לו זמן להתחמם להתרחב ולהגיע לאן שצריך. זה למה אני כמעט בטוח שזה הבעיה. כי לפני ההחלפה לא הייתה הבעיה, זתאומרת כנראה היה שמן מתאים דליל יותר אשר זורם יותר מהר לאן שצריך וכך לא מורגשת הבעיטה שווה ניסיון לא?

תודה לעונים.

צום קל וגמר חתימה טובה חברים.

עריכה אחרונה על ידי Famous
פורסם

נשמע שבמקום לקבל כיוון אתה מחפש לשמוע חיזוקים על כיוונים שלא קשורים לפתרון.

אם השמן סמיך מידי לדבריך והוא לא היה מגיע לאן שהוא אמור האוטו לא היה זז מהמקום.

ניהול גיר על קר וחם הוא לא אותו הדבר, הבעיה שלך נמצאת בטווח הקר, זה שאתה מתחיל נסיעה בטווח החם פשוט אומר שאתה מדלג על הבעיה אבל זה לא פתרון.

בעיות שקשורות לשמן משפיעות על כל ההילוכים.

בעיה בהילוך אחד כנראה קשורה למנגנון ההפעלה של אותו ההילוך - סולונואיד \ שסתום.

צום קל 

• אהבתי 1
פורסם

לרוב מדובר על סולונואיד סורר

אני אישית מכיר מאזדות שנוסעות ככה

שנים על גבי שנים ללא הידרדרות במצב

וזה נכון שלאחר שהשמן חם התופעה וכמעט לא קיימת בכלל.

אולי שווה לבדוק לפי דגם הגיר איזה סולונואיד

מתוך ה-6 אחראי על העברת ההילוך השני

ולהחליף אותו בחדש.

פורסם
בתאריך 1.10.2022 בשעה 10:22, tribel כתב:

בגירים עם קולר יש שסתום שנפתח מעל טמפ' מסוימת לאפשר לשמן לעשות סירקולציה דרך הקולר.

ואולי קו הלחץ של ההילוך השני הוא אותו אחד של הקולר.

אם השסתום הזה נשאר פתוח כל הזמן כי הוא תפוס בגלל שבבים, לחץ השמן יכול להיות נמוך וכתוצאה מזה הגיר בועט.

כאשר השמן חם זה חוזר לעבוד כמו שהוא אמור.

בגירים פלנטריים יש כלל מאוד ברור: 

לחץ גבוה = בעיטה או העברת הילוך אגרסיבית

לחץ נמוך = החלקה. 

לרוב, כאשר השמן מתיישן הוא הופך צמיגי כי הוא סופח ליכלוך. דווקא שהוא צמיגי/קר לחץ השמן נשאר יחסית גבוה כי הפריקה שלו במעברים צרים לוקחת יותר זמן בגלל סמיכותו. בנוסף, יש פחות איבוד לחץ בבוכנות ובמעברים בגלל סמיכותו. 

בחלק גדול מהמקרים החלפה של שמן פותרת את סוגיית הסמיכות שלו אבל עלולה ליצור בעיה חדשה *אם* הגיר בלוי ושחוק (יתחילו החלקות). זאת הסיבה שבחלק גדול מהמקרים לא ממליצים על החלפה של שמן בגיר אוטומטי שהוא כבר זקן ולא עבר החלפות שמן סדירות בחייו. 

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, איציק נ. כתב:

בחלק גדול מהמקרים החלפה של שמן פותרת את סוגיית הסמיכות שלו אבל עלולה ליצור בעיה חדשה *אם* הגיר בלוי ושחוק (יתחילו החלקות). זאת הסיבה שבחלק גדול מהמקרים לא ממליצים על החלפה של שמן בגיר אוטומטי שהוא כבר זקן ולא עבר החלפות שמן סדירות בחייו. 

איציק אני מוכן לשים כסף שאם הוא לא היה נוגע בשמן הגיר, אז לא היתה לו שום בעיה!

מכיר לא מעט בעלי מאזדות כולל אנוכי שלא נגעו מעולם בשמן גיר והוא עובד ללא דופי.

את הוראת היצרן שממליץ לא לגעת כבר כולם יודעים..

ישר שמישהו פה מצהיר על בעיה בגיר ישר משליכים את זה על שמן מבלי לבדוק כלל.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

לשמן בגיר האוטומטי יש תפקיד מכריע, זה למה הנטיה להשליך הרבה מאוד דברים על השמן.

לגיר הספציפי הזה היתה בעיה והיא תוקנה - וזה שהחליפו את השמן לא אומר שעשו משהו רע כי בחלק מהתיקונים יש הוראה מפורשת של היצרן למלא שמן חדש ולא להחזיר את הישן (המטרה היא להוציא שבבים מיקרוניים מהמערכת של השמן).

במקרה הזה - אני לא מכיר באופן מעמיק את הגיר. לפעמים מספיק לאפס את המחשב בשביל שהגיר יתחיל להתאים את עצמו למצב החדש - ולפעמים זה משהו אחר לגמרי (תוכנה וכד'). כן, קיים סיכוי שעוד 1000-2000 קמ המחשב של הגיר "ילמד" מחדש את הסטטוס של הלחצים בכל רגע נתון - והדבר ייעלם כלא היה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 20 דקות, איציק נ. כתב:

לשמן בגיר האוטומטי יש תפקיד מכריע, זה למה הנטיה להשליך הרבה מאוד דברים על השמן.

לגיר הספציפי הזה היתה בעיה והיא תוקנה - וזה שהחליפו את השמן לא אומר שעשו משהו רע כי בחלק מהתיקונים יש הוראה מפורשת של היצרן למלא שמן חדש ולא להחזיר את הישן (המטרה היא להוציא שבבים מיקרוניים מהמערכת של השמן).

במקרה הזה - אני לא מכיר באופן מעמיק את הגיר. לפעמים מספיק לאפס את המחשב בשביל שהגיר יתחיל להתאים את עצמו למצב החדש - ולפעמים זה משהו אחר לגמרי (תוכנה וכד'). כן, קיים סיכוי שעוד 1000-2000 קמ המחשב של הגיר "ילמד" מחדש את הסטטוס של הלחצים בכל רגע נתון - והדבר ייעלם כלא היה.

כן אחי חשבתי על זה, אבל כמו שאומר זה מעליך אולי סולונאויד לא נראלי הגיוני סולונואיד או תפוס או לא.

כשאני מניע את הרכב ונגיד שם גז עדין עד ל20 ושניה לפני שהוא נכנס להילוך השני עוזב תגז לגמרי, וההילוך פשוט עובר חלק. או שיש מצב שאם אני פשוט מעמיס עליו גז הוא גם עובר חלק. רק אם אני עם גז אחיד כמו שצריך הוא מסיים ומכניס אותו בבעיטה. קורה רק בהילוך השני. ולפני החלפת השמן זה לא היה אני לא יודע איזה שמן שם אתה מבין אני כמעט בטוח שמה ששם לא שמן תקין, ולא בתקן m-v. זתאומרת אם כל הסולונאידים עובדים תקין שולל את הבעיה הזאת, אז זה אומר לחץ שמן לא מתאים או שמן סמיך מידי לא זורם מספיק טוב או משהו כאשר הרכב קר עד כאשר מתחמם. וכשהסתכלתי במדיד כשהאוטו חם נראה שיש הרבה שמן עד סוף המדיד אבל כאשר מתחמם הרכב אין שום בעיה בכניסת ההילוך זה למה אני חושד בסמיכות של השמן ובשמן.

פורסם

במקום ניחושים

יש בחור מקצוען בגירים וקוראים לו יניב.

המוסך שלו בפ״ת, אם תוכל להגיע אליו מאמין שיוכל לעזור לך.

זה הטלפון שלו: 0534561723

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, roy007 כתב:

במקום ניחושים

יש בחור מקצוען בגירים וקוראים לו יניב.

המוסך שלו בפ״ת, אם תוכל להגיע אליו מאמין שיוכל לעזור לך.

זה הטלפון שלו: 0534561723

אמת אחשלי אבל הבעיה שנדיר להתקל במישהו שבאמת ירצה לעזור לך ולא ינסה לדחוף לך עבודה או שיפוץ גיר של אלפי שקלים שמדובר בשטויות זה למה אני רוצה לשמוע חוות דעת. אבל בסדר אנסה להחליף שמן ופילטר. לא יעזור ינסה לאפס את המחשב ולתת לו ללמוד מחדש אם גם לא יעזור ישאר עם הבעיה עד למכירה. סולונאיד בדרך כלל כאשר תפוס/לא תקין המחשב מראה.

עריכה אחרונה על ידי Famous
פורסם (נערך)

הוא בנאדם טוב שיתן לך ייעוץ ומאמין ללא תשלום

וגם בהחלפת שמן גיר תוכל להיעזר בו בצורה נכונה ומקצועית.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם
בתאריך 4.10.2022 בשעה 09:18, tribel כתב:

שאתה נוסע בגיר ידני איזה הילוך אתה מרגיש יותר את הכניסת הילוך שמשלבים הילוך שני או חמישי? אותו דבר גם באוטומט.

למה זה קורה? שאתה בהילוך גבוה המומנט נמוך ויש פחות לחץ על התושבת אבל בהילוך נמוך המומנט גבוה מספיק כדי להפעיל יותר לחץ ובתושבות ישנות יותר אתה תרגיש אותו יותר.

רוצה לבדוק אם התושבת שלך בלויה?

בלי להחליף הילוכים תתקע את הגיר על הילוך ראשון תן לחיצות קלות על הגז ותשחרר אתה תרגיש הרגשה כאילו האוטו רץ קדימה וחוזר מלווה בבום קל (שהוא הגיר) עולה למעלה ולמטה. קשה להסביר אבל שתרגיש אתה תבין.

בגלל שיש לי את אותו הגיר שלו והיה לי בדיוק מה שהוא מתאר גם אחרי 2 החלפות שמן גיר באותה הפעם (והאוטו היה רק עם 90 אלף קילומטר) הייתי בטוח שזה בעיה פנימית, והחלפת התושבת העלימה את התופעה כמעט לגמרי (אבל במיוחד בשבועות הראשונים עד שהיא התגמשה קצת)

אפילו במאזדה 2 חדשה מהמפעל (שאני מעל חצי שנה איתה) ובעלת גיר פלנטרי אני מרגיש את ההילוכים הנמוכים יותר, כמובן שבצורה מאוד קטנה אבל מרגיש יותר.

גם אם אני טועה ואני מאוד בטוח שאני לא התיקון הזה לא יעלה על 200 שקל במוסך או 80 לבד (כי זה מאוד קל) ואני בטוח שהוא ישפר את התחושה.

• תוכן חדש...