Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רחפן ומפעיל סקרן בשכונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://fb.watch/fGh5lMcOQ1/

רק בגלל שזה מקרה טרי.

הבחור שנחסם לא יכול לברוח, אלא אם הוא פוגע באזרחים ליד.

ירד וצעק כמו גבר, אז הוא הסלים את המצב, ואין פה שום עילה לירי, מדובר באהבל 1 ואהבל 2.

נניח שהבחור מהטסלה היה זה שיורד ראשון ורץ לעבר הרכב החסום, אתה מסכים שמדובר בתקיפה שלא כדין שבהתאם למצב יכולה לאפשר שימוש בנשק בהתאם לצורך?

לגבי האמירה על הבלונדינים - שוב, אתה סתם מחפש פרובוקציות ולא לדבר תאכלס.

רק שתבין - בחורים טובים ילכו להוציא רישיון, בחורים רעים יקנו אקדח בלי. זהו.

• אהבתי 1
פורסם

ואם לשניהם היה נשק חם, הם היו יורים אחד בשני, וכמעט בטוח פוגעים גם בעוברי אורח שהיו בזמן הלא נכון במקום הלא נכון.

אני באמת לא מצליח להבין את הראש שלך ואיך הנשק היה עוזר פה.

אתה תמיד מניח שהצד השני יביא סכין לקרב אקדחים, ומסרב לחשוב על תרחיש שבו הצד השני יביא אקדח לקרב אקדחים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 9 שעות, Boltik כתב:

מה זה יציבות נפשית? אם לבן אדם יש דעה מנומקת ומוצדקת (מבחינתו) שצריך לחסל כל בלונדיני בחולצה אדומה...הוא יציב נפשית או לא?

לא לי האבחנה הזו- יש קריטריונים שנקבעו על ידי אנשי מקצוע. פלוס רצוי וניתן לעדכן את הקריטריונים הללו באופן תקופתי.

לפני 9 שעות, Boltik כתב:

גם. להבין את גודל האחריות על נשיאה ושימוש בכלי הרג זה לא משהו רע.

איפה טענתי שלא? איפה טענתי שלא רצוי להבין את האחריות שיש לך פה, כאדם חמוש?

לפני 9 שעות, Boltik כתב:

איך הדעות שלי קשורות לחופש התנועה שלי? אני צריך להישאר בבית בשביל שאחרים יקבלו נשק?

אתה מעדיף שאנשים חמושים יישארו בבית כדי שלא יסכנו אותך, כך הבנתי מדבריך. עדיף שתשמור על עצמך ותישאר בבית מוגן.

או שאתה מעדיף שיהיו רק קורבנות פוטנציאלים מסביבך? ואז הרצון הזה שלך הוא לא לגיטימי בעליל. 

לפני 9 שעות, Boltik כתב:

זהו, שאני די חיי בחוץ, במציאות ולכן מבין שלא הכל שחור ולבן.

אלימות זאת תופעה נתונה וחלוקת נשק זאת החלטה שאפשר לקבל או לא. זה ההבדל.

נכון. רחוק מלהיות שחור ולבן. נכון, אלימות זו תופעה נתונה. זו בדיוק הבעייה. נשק יכול להפחית את ההופעה שלה למינימום בריא.

קיצר אם אתה לא רוצה נשק, אל תישא נשק, וזהו. אל תנסה לקחת מאחרים את הזכות לעשות כן או להצדיק את האיסור של אי מתן הרשיונות כי זה לא מתיישב עם תפיסת עולמך. 

לפני 9 שעות, Boltik כתב:

ישן וטחון דק. אם המותקף לא היה חמוש, אז אין בעיה פשוט לדרוס את התוקף. זה נופל תחת אותה הגדרה של הגנה עצמית - התוקף חמוש, מתקדם לעברו, אין דרך להימלט.

בוא וננסה להביט בהיגיון קר על הטענה. אני לא יודע באיזה רכב נהג המותקף- בוא וניקח לשם הדוגמא משפחטומטית ליסינג סטנדרטית. 

0-100: כן. עד! שהרכב יתחיל לנוע, במהירות תחילת תנועה של משפחטומטית ממוצעת, במרחק שבו עמד התוקף, הוא פשוט יזוז מהדרך. 

מה רדיוס סיבוב של משפחטומטית ממוצעת? מספיק בשביל להסתובב "על מטבע" כדי לפגוע בתוקף זריז? לא נראה לי.

אז התוקף שינה עמדה, ואולי לאחת יותר טובה אסטרטגית- לניפוץ חלון למשל. להזכירך, אתה עדיין מנסה לתפוס תאוצה, ואם ניסית לסובב את ההגה כדי לפגוע בתוקף- לא מחייב שאתה מודע למה שקורה מסביבך בכביש ואתה בהחלט יכול להיות במצב שאתה מסכן עוברי אורח תמימים מחד או עומד להיתקע במכשול מאידך, מה שעשוי לנטרל את יכולת התזוזה של הרכב ולגרום לך להיות בעמדת נחיתות ופגיע מאד. לתוקף יש אלה להזכירך, ויכול לעשות הרבה מאד נזק בתוך מעט מאד זמן כשאתה לא יכול לזוז, וחגור בתוך רכב שאולי גם לא יכול לפתוח לו את הדלת כדי להימלט כי נתקעת במשהו.

מה הכלי הנכון לשליטה בשיטואציה? נשק חי. מי ששלף, עשה הכי נכון שיכל לעשות. כל תגובה אחרת שלו הייתה עשוייה להסלים את המצב ולהיגמר בפציעה חמורה של הנהג ואולי אפילו מוות, וייתכן שגם עם פצועים בלתי קשורים. 

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

הבחור שנחסם לא יכול לברוח, אלא אם הוא פוגע באזרחים ליד.

לברוח זו האופצייה הכי טובה שיכולה להיות- אם היא קיימת. והיא לא תמיד קיימת.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

ירד וצעק כמו *אדיוט*, אז הוא הסלים את המצב, ואין פה שום עילה לירי, מדובר באהבל 1 ואהבל 2.

תיקנתי לך. ואכן אין פה עילה לירי.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

רק שתבין - בחורים טובים ילכו להוציא רישיון, בחורים רעים יקנו אקדח בלי. זהו.

וזו הבעייה- בחורים טובים לא יכולים להוציא רישיון, מול האקדחים שיש לרעים כבר כי הם לא צריכים רישיון.

לפני 2 דקות, vadim6385 כתב:

ואם לשניהם היה נשק חם, הם היו יורים אחד בשני, וכמעט בטוח פוגעים גם בעוברי אורח שהיו בזמן הלא נכון במקום הלא נכון.

אתה תמיד מניח שהצד השני יביא סכין לקרב אקדחים, ומסרב לחשוב על תרחיש שבו הצד השני יביא אקדח לקרב אקדחים.

לנשק חם יש אפקט קסום שאין לנשק אחר.

כל גבר-גבר-ארוך-האבר משוכנע!!! במליון האחוזים שהוא יכול לנטרל תוקף חמוש עם סכין\אלה. 

כשאתה רואה קנה מול הפרצוף, יש לזה אפקט מאד מרגיע :LOL:.

לא כל שליפת אקדח תוביל להסלמה, אבל 98% משליפת סכין כן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

לא כל שליפת אקדח תוביל להסלמה, אבל 98% משליפת סכין כן

לא צריך לשלוף לא את זה ולא את זה.

שוב פעם, אתם תמיד מניחים שרק לכם יהיה נשק חם, ולצד השני לא.

לפני 11 דקות, ברווז כתב:

כשאתה רואה קנה מול הפרצוף, יש לזה אפקט מאד מרגיע 

הנה תרחיש - אתה שולף קנה על התוקף, הוא נרגע, אתה מסתובב והולך, והוא שולף קנה משל עצמו ויורה לך בגב.

עכשיו בטח תגידו שזה לא גבר גבר ארוך בורקס לירות לאנשים בגב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 29 דקות, vadim6385 כתב:

הנה תרחיש - אתה שולף קנה על התוקף, הוא נרגע, אתה מסתובב והולך, והוא שולף קנה משל עצמו ויורה לך בגב.

עכשיו בטח תגידו שזה לא גבר גבר ארוך בורקס לירות לאנשים בגב.

לא.
אתה שולף על התוקף, הוא נכנע, נשכב על הרצפה, קוראים למשטרה.
זה לא מערב פרוע שעומדים אחד מול השני ורואים מי שולף ראשון.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

לגבי האמירה על הבלונדינים - שוב, אתה סתם מחפש פרובוקציות ולא לדבר תאכלס.

לפני 32 דקות, ברווז כתב:

לא לי האבחנה הזו- יש קריטריונים שנקבעו על ידי אנשי מקצוע. פלוס רצוי וניתן לעדכן את הקריטריונים הללו באופן תקופתי.

אין שום פרובוקציה, אלא רק דוגמה למצב שבן אדם בריא נפשית ושפוי מחליט שחוק מסויים לא מתאים לו והוא יתנהג כפי שהוא יחליט. שום בדיקה לא יכולה לעלות על כך, כי הבן אדם שפוי, בריא, יציב.

לפני 35 דקות, ברווז כתב:

אתה מעדיף שאנשים חמושים יישארו בבית כדי שלא יסכנו אותך

אתה עדיין לא הבנת - אני מעדיף כמה שיותר אנשים חמושים, מיומנים ושומרי חוק יסתובבו בחוץ, אבל זה לא קורה ולא בגלל שיש מחסור ברישיונות. גם אלו שיש להם רישיון פשוט לא מתאמנים, או מפרשים את החוק בצורה בצורה חופשית מדי, או רואים באקדח משהו שנותן להם כוחות על או סמכויות מיוחדות ולכן נכנסים לצרות שלא היו מעיזים בלי האקדח.

לפני 45 דקות, ברווז כתב:

נשק יכול להפחית את ההופעה שלה למינימום בריא.

נשק יכול גם להסלים, במיוחד במצב של נושא נשק מה סוג שהזכרת כמה שורות מעל, שעבורו האקדח זה משהו שנותן כוחות על.

לפני 48 דקות, ברווז כתב:

לנשק חם יש אפקט קסום שאין לנשק אחר.

כל גבר-גבר-ארוך-האבר משוכנע!!! במליון האחוזים שהוא יכול לנטרל תוקף חמוש עם סכין\אלה. 

כשאתה רואה קנה מול הפרצוף, יש לזה אפקט מאד מרגיע :LOL:.

זה מה שאני רוצה שלא יקרה - אנשים מתחילים להישתמש ב-"אפקט המרגיע" ולנפנף עם הנשק בכל סיטואציה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 46 דקות, vadim6385 כתב:

נכון!!!!

אני לא מניח כלום ושום דבר (חוץ מ"את זה כאן", לעיתים).

להיפך. 

אני תמיד אצא מנקודת הנחה שאם מישהו יוצא עליי, הוא גם חמוש וגם (אם לא מיומן, אזי לפחות) מנוסה כי הוא כבר עשה את זה לעוד אנשים זולתי.

תרחיש נגדי. 

אתה שולף קנה (שמחובר לנשק אגב) על התוקף, הוא חוזר לרכבו ונוסע משם.

לעולם לא לסובב את הגב לתוקף.

או לחילופין:

לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה שולף על התוקף, הוא נכנע, נשכב על הרצפה, קוראים למשטרה.

ומאמינים שהמשטרה אשכרה תגיע, בתוך זמן סביר, ותביא איתה את טינקרבל, סינדרלה ופין נוקיו בשביל לעשות הפעלה לילדים של הקהל שהתאסף.

או שאומרים להם שלא צריך למהר כי ניטרלת את התוקף...

לפני 9 דקות, Boltik כתב:

אין שום פרובוקציה, אלא רק דוגמה למצב שבן אדם בריא נפשית ושפוי מחליט שחוק מסויים לא מתאים לו והוא יתנהג כפי שהוא יחליט. שום בדיקה לא יכולה לעלות על כך, כי הבן אדם שפוי, בריא, יציב.

לא אני אמרתי פרובוקציה.

וזה יקרה כך, כך או כך- אני מעדיף להיות עם האפשרות להגנה עצמית מפני כאלו. תמיד יהיו חמומי מח. 

ועדיין, אנשים מומחים וחכמים יותר ממני יודעים לזהות איפה יכולות לעלות בעיות אישיות\נפשיות כמו בעייה עם סמכות, למשל.

לפני 9 דקות, Boltik כתב:

אתה עדיין לא הבנת - אני מעדיף כמה שיותר אנשים חמושים, מיומנים ושומרי חוק יסתובבו בחוץ, אבל זה לא קורה ולא בגלל שיש מחסור ברישיונות.

גם אלו שיש להם רישיון פשוט לא מתאמנים, או מפרשים את החוק בצורה בצורה חופשית מדי, או רואים באקדח משהו שנותן להם כוחות על או סמכויות מיוחדות ולכן נכנסים לצרות שלא היו מעיזים בלי האקדח.

אתה "קצת" מכליל. רק קצת. אולי אתה מדבר מתוך היכרות עם קומץ אנשים בעלי רישיון? ולא מתוך היכרות עם הרבה כאלה?

לפני 9 דקות, Boltik כתב:

נשק יכול גם להסלים, במיוחד במצב של נושא נשק מה סוג שהזכרת כמה שורות מעל, שעבורו האקדח זה משהו שנותן כוחות על.

נאלצת לשלוף נשק להגנה עצמית? ברכותיי- אתה נמצע באמצע הסלמה!!! 

כרגע כל מה שיכול לקרות זה או הרגעה או הגעה למצב שהתוקף רצה ממילא, שזה אלימות. כלפיך. וכלפי המשפחה שלידך.

לפני 9 דקות, Boltik כתב:

זה מה שאני רוצה שלא יקרה - אנשים מתחילים להישתמש ב-"אפקט המרגיע" ולנפנף עם הנשק בכל סיטואציה.

אה. אוקיי. אתה חושב שאם תגיד לי "בוקר טוב" בצורה שלא מתאימה לי, אני אענה לך ב:

Hello My Friend Quotes. QuotesGram

???

ברור לכל בר דעת שיש מעט מאד שיטואציות שמצדיקות שליפת נשק. 

וזה מאד ברור, כמעט לכל מי שנושא נשק, מהן ומה האחריות שעליו.

כן, אמרתי כמעט, וזה קצת בעייתי. לכן צריך סינון איכותי של אוחזי הנשק ואכיפה בריאה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

אתה עדיין לא הבנת - אני מעדיף כמה שיותר אנשים חמושים, מיומנים ושומרי חוק יסתובבו בחוץ, אבל זה לא קורה ולא בגלל שיש מחסור ברישיונות. גם אלו שיש להם רישיון פשוט לא מתאמנים, או מפרשים את החוק בצורה בצורה חופשית מדי, או רואים באקדח משהו שנותן להם כוחות על או סמכויות מיוחדות ולכן נכנסים לצרות שלא היו מעיזים בלי האקדח.

בקשר לזה - בתור נושא נשק בעבר, עצם ההחזקה גורמת לך להמנע יותר מסיטואציות כי אתה יודע מה עלול לקרות.
מי שמחזיק נשק ברישיון כנראה שיחשוב פעמיים לפני שיכניס את עצמו למקרי קצה.
ומי שהיה "תקין" ואז התחרפן, כנראה שימצא איך להשיג לעצמו נשק, וזה מה שאתה לא מצליח להבין פה. הנשק זורם כמו מים ברחובות. רק האזרח הפשוט לא מצליח להשיג אותו.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

הנשק זורם כמו מים ברחובות. רק האזרח הפשוט לא מצליח להשיג אותו.

אולי הוא לא רוצה להשיג אותו.

אפילו שהיה לי רישיון לנשק בעבר, אני לא רוצה להחזיק נשק לא עם רישיון, ובטח שלא בצורה לא חוקית.

זה שהנשק זורם ברחובות זה מחדל מאוד חמור של רשויות החוק.

הפתרון הוא הגברת אכיפה ותפיסת נשק לא חוקי, לא לתת רשיון לכל מי שיש לו נשימה ודופק.

לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

ומי שהיה "תקין" ואז התחרפן, כנראה שימצא איך להשיג לעצמו נשק

"תקין והתחרפן" הכוונה למי שהצליח לשים את ידיו על אקדח ועכשיו מרגיש רשאי לשלוט בחייהם ובמותם של הסובבים אותו, בגלל תסביך נחיתות כלשהו.

יש לו אקדח, עכשיו הוא מינימום שילוב של רמבו ובאטמן. הגיבור שאף אחד לא ביקש.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם
לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

"תקין והתחרפן" הכוונה למי שהצליח לשים את ידיו על אקדח ועכשיו מרגיש רשאי לשלוט בחייהם ובמותם של הסובבים אותו, בגלל תסביך נחיתות כלשהו.

בגלל זה יש בדיקות רקע, תחקיר, תנאי של שירות צבאי ופסיכולוג.
להגיד לך שזה תקין ב-100 אחוז? לא, יש מדי פעם מקרה של איזה מאבטח מבוגר שמתחרפן ויורה באשתו, אבל גם אם לא היה לו נשק היה לוקח סכין ודוקר.

כמה פעמים כבר פורסם על מישהו שנושא נשק ברישיון וסתם התחיל לירות על אנשים?
יש את האירוע שהיה לפני כמה שנים בחניון, אבל חוץ מזה? מספרים זניחים. וגם שם היה אירוע עם 2 הצדדים טיפשים, ככה שהבן אדם עומד למשפט בצדק.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

כמה פעמים כבר פורסם על מישהו שנושא נשק ברישיון וסתם התחיל לירות על אנשים?

הכוונה שלי זה שלא סתם יתחיל לירות באנשים, אלא עכשיו ירגיש שהוא השופט, חבר המושבעים והמבצע בגלל אי צדק כלשהו שנגרם לו.

וכן, לא חסר מקרים. לשמחתי לא בארץ, אבל בארה"ב, איפה שיש לכל אחד הזכות לשאת נשק (כחלק ממיליציה מאורגנת וכפופה לחוק, אבל מי נתפס לקטנות), לא חסרים מקרים שבהם איזה אינסל לקח את אוסף הרובים של אבא שלו והלך לירות בכולם על זה שסטייסי שכבה עם צ׳אד ולא איתו.

או כי אנשים שמשתייכים לדת מסויימת התאספו באיזשהו מקום וזה בעיה.

או כי מישהו פלש למרחב האישי שלך, ולא מתאים לך (משפט זימרמן, גוגל איט).

או כמות רציחות והתאבדויות, רק בגלל שיש אמצעי זמין ובטוח.

לא בא לי שזה יזלוג גם לפה. לא צריך להעתיק כל רעה חולה אמריקאית לפה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

תגיד לי, מישהו אמר להיות ארצות הברית ולהתחיל למכור נשק ברמי לוי?
כולה הקלה ברשיונות. אין סיבה שמישהו ששירת במודיעין או היה היה תומך לחימה באיזה גדוד קרבי לא יגיש בקשה ויקבל רישיון נשק, רוב הסיכויים שהוא לא רוצח בדם קר שייצא לרצוח את האקסית שלו.
תעשה את זה תהליך מסודר והכל טוב.

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

הפתרון הוא הגברת אכיפה ותפיסת נשק לא חוקי, לא לתת רשיון לכל מי שיש לו נשימה ודופק.

הלוואי! וזה היה המצב. להזכירך, התחלנו לדבר על נושא נשיאת נשק בגלל אזלת ידה של המשטרה לטפל ב, ובכן, הכל חוץ ממהירות מופרזת. 

אם המשטרה הייתה מתפקדת כראוי, לא היה צורך בחימוש אזרחים... וגם כתבתי את זה בהודעה שפוצצה את הדיון: המשטרה לא עובדת מספיק טוב כדי לא לאפשר לאזרחים להוציא רשיון נשק.

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

יש לו אקדח, עכשיו הוא מינימום שילוב של רמבו ובאטמן. הגיבור שאף אחד לא ביקש.

אבל זה שאנחנו צריכים.

Robert Prosek: The hero we didn't even know we needed - State of The U

:rofl:

• מצחיק 1

פורסם

כולם מסכימים שהמשטרה לא מתפקדת כמצופה.

הפיתרון שלך @יובל .מ. כל אזרח יגן על עצמו ועל משפחתו.  זאת שיטה שיש בה לא מעט חסרונות. במדינות המתקדמות,  כאלו שנעים לחיות בהן,  יש גוף חמוש שהוא האוטוריטה של הפעלת הכוח - דהיינו משטרה.

למה לא לתקן את המשטרה?

למה לקחת צעד אחורה במקום קדימה?

• רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...