Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי הבנה גדולה בתחום הרכב אבל יש כמה נקודות שלא הבנתי

א"א לנתק את החיבור obd למחשב וכך למנוע מהגנבים להתחבר למחשב?

אם איתוראן ושות' לא מצליחים בכלל למנוע גניבות, איך הם לא פשטו רגל עדיין?

קראתי כאן פעם על מישהו שעשה ברז חשמלי על הצינור של הדלק שאם המערכת לא זיהתה את הקוד של הרכב (או את המפתח לא זוכר במדויק) הזרימה של הדלק פוסקת, הרעיון הזה לא רלוונטי?

איירטאג לא רלוונטי כי אם יש משבש תדרים אז גם הוא לא קולט כלום

פורסם

איתוראן לא פושטים רגל כי חברות בביטוח מחייבות אותך באיתוראן.

כל מה שקשור למחשב רכב ושקע obd יכול להיות לא רלוונטי כי ברוב הפעמים הם פשוט תולשים את כל הפלסטיקה ומחליפים את המחשב הרלוונטי עם מחשב משלהם.

בנוגע לברז נסתר למשאבת דלק או איזשהו kill switch, מעניין אם אפשר לעשות את זה ברכבים חדשים יחסית בלי לקבל שגיאות. 

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, dorgo כתב:

איתוראן לא פושטים רגל כי חברות בביטוח מחייבות אותך באיתוראן.

גם וגם כי יש סרטונים ברשת של תפיסת רכבים גנובים ע"י צוות איתוראן שלא נופלים מהמתח שסיפקה פאודה בעונה הראשונה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

הבעיה שהם בקלילות מניעים מכוניות ונוסעים.

יצרני הרכב לא נתנו דגש בכלל על עניין האבטחה וזו התוצאה.

היו צריכים ליצור תלות בין המחשב לרכיב אחר. למשל ליצור צימוד בין המחשב למשאבת הדלק.

מחשב ומשאבת דלק הם ״יחידה אחת״. אי אפשר להחליף מחשב בלי להחליף משאבה.

כן כן אפשר גם להחליף משאבת דלק ומחשב, אבל זה הרבה יותר בלאגן… חוץ מזה זו הייתה רק דוגמא… אפשר לחשוב על משהו אחר, אבל הרעיון הוא אותו רעיון - אי אפשר להחליף מחשב ולהניע רכב.

זה לא היה פותר את הבעיה כן? פעם גנבו בלי מחשבים, פשוט היו גונבים מפתח מהבית.

הפתרון הוא הכיוון של טסלה, הרכב מחובר לענן והכל מאומת… לך תגנוב רכב כזה וגם אחרי שגנבת יכולים להשבית אותו מרחוק ולדעת איפה הוא.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ואם מנתקים לטסלה את החיבוריות?

האמת שפתרון הרבה יותר פשוט הוא לחייב בכל פעם שמחברים את מחשב הרכב לחשמל - לדרוש סיסמא שתהיה רק למחלקת דיאגנוזה של המוסך.

ובלי הסיסמה המחשב לא יתפקד.

אז החלפת מצבר תהיה קצת יותר פרובלמטית, אבל זה יכול לשים סוף לסגנון הזה של הגנבות.

פורסם

אפשר לפתור את זה בעזרת מפתחות, אבל הבעיה היא שבמידה וצריך להחליף מחשב אז רק מוסך "מורשה יצרן" אם גישה ליצרן יוכל לבצע החלפה.

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 19.9.2022 בשעה 10:46, iEminem כתב:

אין משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי למגן את הציוד האישי שלנו כי הממשלה לא עושה את זה?

לעבור לטקסס ולקנות M16.

• אהבתי 1
פורסם

אתה יכול להוסף צימוד של המחשב למספר שילדה עם מפתח פרטי שיושב על הענן של היצרן.

רק למי שיש גישה למערכת מיחשוב של היצרן יוכל לצמד מספר חדש למחשב רכב, אבל שוב זה דורש מהיצרן לייצר תשתית ולקבוע לאיזה מוסך יש גישה.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני כשעה, motizkn כתב:

אפשר לפתור את זה בעזרת מפתחות, אבל הבעיה היא שבמידה וצריך להחליף מחשב אז רק מוסך "מורשה יצרן" אם גישה ליצרן יוכל לבצע החלפה.

ולתת את הקוד גם לרוכש הרכב.

פורסם

יש מצב שאנחנו לא מדברים על אותם המפתחות :), מדבר על מפתחות RSA.

אתה לא יכול לתת מפתח פרטי לרוכש הרכב, הרעיון שאפילו למוסך אין גישה למפתח הפרטי.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 7 שעות, tan tan כתב:

קראתי כאן פעם על מישהו שעשה ברז חשמלי על הצינור של הדלק שאם המערכת לא זיהתה את הקוד של הרכב (או את המפתח לא זוכר במדויק) הזרימה של הדלק פוסקת, הרעיון הזה לא רלוונטי?

מכל הרעיונות כאן, זה הכי פחות גרוע. הישום קצת מסובך ודורש פו"ה של צינור הדלק והלבשת ברז+עלוקה (יחודית) עליו, העלוקה מאזינה למשדר נפרד אותו בעל הרכב מחזיק בארנק ורק כאשר היא שומעת אותו היא פותחת את הברז.

היתרון הוא שפיזית ניתן למקם את הברז במקום שקשה להגיע אליו ברכב (להסליק בכספת מתחת למושבים האחוריים למשל), להבדיל מניתוק חשמלי אותו ניתן לעקוף עם חוט כאן צינור הדלק סגור ולעקוף פיזית את זה ידרש הרבה יותר זמן.

סתם רעיון, ניתן להסתיר רימון גז/צבע שיופעל מכנית בפתיחת הכספת אם העלוקה לא שומעת את המשדר הנפרד....

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, motizkn כתב:

יש מצב שאנחנו לא מדברים על אותם המפתחות :), מדבר על מפתחות RSA.

אתה לא יכול לתת מפתח פרטי לרוכש הרכב, הרעיון שאפילו למוסך אין גישה למפתח הפרטי.

אה, אתה מדבר על הצפנה, אבל עדיין המוסך צריך יכולת לפתוח אותה..

פורסם
לפני 19 שעות, ANUTKK כתב:

האם יש אפשרות לנעול בברגים מיוחדים את הג'אנטים?

לשכן שלי יש טויוטה וניסו לגנוב את הג'אנטים מהרכב, הגיעו 3 בני דודים בלי פחד וברגע האחרון הסתלקו ללא השלל- אחד השכנים ירד למטה וראה אותם.

ולשכן שלי גם גנבו מאזדה 3 ממש מתחת לבניין והרכב חזר אליו מפורק. כעבור חודש הוא כבר מכר את הרכב ביד 2.

עצוב מה שנהיה פה במדינה, אני למשל רוצה לרכוש brz- אין סיכוי בעולם שאני יחנה את הרכב ברחוב שאני גר. אני יודע שזה רק עניין של זמן עד שייגנב.עצוב מאוד שאין הרתעה, צריך לחשוב פעמיים איזה רכב לרכוש.

תקנה ברז ללא חשש. כבר שנתיים בקבוצה ולא שמעתי על גניבה אחת. רכב לא גניב בעליל, הם לא מחפשים בכלל רכב ספורט יפה לפוזה למרות שעל פניו זה נראה משהו שמתאים לראש של בני דודים לגנוב. 

מה שמעניין אותם אלה רכבים מבוקשים עם חלקים נפוצים, לא יותר. מדובר בארגונים כלכליים ומקצוענים, לא תחביב לשעות הפנאי.  

• תוכן חדש...