Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאמר: BYD - השקת מותג חדש בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כל יום מושק מותג רכב חדש בישראל, וכשזה קורה זו בהחלט בשורה. כשההשקה מסתיימת עם הבטחה למלאים 'מקיר לקיר', והמחיר מעניין – אז יש בשורה אמיתית בשוק הרכב.

המותג החדש שהושק היום BYD – BUILD YOUR DREAM  מיובא על ידי חברת שלמה מוטורס, בשיתוף קבוצת צ'מפיון, כלומר מאחורי המותג עומדות שתיים מקבוצות הרכב החזקות בישראל.

BYD השיקה היום שלושה דגמים חשמליים מלאים –ATTO3  ג'יפון בקטגוריית C-SUV עם בסיס גלגלים גדול מהמקובל, ג'יפון גדול TANG עם שבעה מושבים מרווחים, ורכב מנהלים סדאן HAN.

לאחר נהיגה קצרה של כמה מאות ק"מ על ה ATTO3 וכמה עשרות ק"מ על ה   TANG מדובר בכלי רכב ראויים לחלוטין, גם אם לא מושלמים.

ה ATTO3 כאמור ג'יפון בקטגוריית C-SUV עם בסיס גלגלים של 2.72 מטר, גדול מהמתחרים בקטגוריה דוגמת טוסון או ספורטאז', וגדול מהמתחרים החשמליים הישירים מהג'ילי ג'יאומטרי C ב – 2 ס"מ, וכ 14 ס"מ יותר מה MG ZS EV. בהתאם, גם מרווח הפנים מספק בהחלט. העיצוב החיצוני גנרי משהו. הוא לא הרכב הכי יפה בשכונה, וגם לא הרכב שיגרום להסיט את המבט ממנו והלאה.

20220913_113337.jpg.dd080dec554bf9e75fb057760e740adc.jpg

העיצוב הפנימי קצת פחות מוצלח לטעמי, בעיקר פתחי המיזוג שניכר שהושקעה בהם מחשבה לעשות אותם 'מגניבים', אבל התוצאה פחות מוצלחת. גם חלק מהפלסטיקה בתא הנוסעים מרגישה פחות איכותית מהמקובל. מושב הנהג לעומת זאת הוא לא פחות ממצוין. אחרי נהיגה של כמה מאות ק"מ ברכב יצאתי ממנו רענן, ללא כאבי גב או צורך בחילוץ עצמות שהסתיידו.

עוד בתא הנוסעים ברמת הגימור design מסך מולטימדיה בגודל 15.6'' (!!!) אשר ניתן לסיבוב בלחיצת כפתור ממצב אנכי למצב אופקי, ולהיפך. ברמת הגימור comfort תמצאו מסך מולטימדיה בגודל 12.3'', שלטעמי הרבה יותר מוצלח מהמסך הגדול.

ממשק המשתמש עצמו סביר, ונופל למלכודת שהרבה כלי רכב מהמזרח נופלים בו. מלכודת ה'בוא נשלב כמה שיותר פיצ'רים, מישהו בטח ירצה את זה', כשהגדילה המערכת ונתנה תוך כדי נהיגה התראות באורך של פרק בתנ"ך, באנגלית.  המסך עצמו אגב מעולה, וכך גם הפונקציונליות של מצלמת ה 360.

ל ATTO3 מנוע חשמלי בהספק של 204 כ"ס ו 31 קג"מ. את החשמל מספקת סוללה בקיבולת 60.48Kwh בטכנולוגיית Blade battery המספקת לדברי נציגי החברה רמת בטיחות גבוהה מסוללות תאים מסורתיות. הטווח המוצהר עומד על 420 ק"מ לפי WLTP, כאשר להערכתי הטווח הריאלי יהיה כ 400 ק"מ או טיפה מתחת לכך. נהיגה אגרסיבית מאוד (מאוד מאוד) גרמה לאיבוד טווח כמו בכל רכב חשמלי.

20220913_174004.jpg.455925c083c99139e27827301b02dfc0.jpg

לרכב מערכות בטיחות מלאות, אם כי פעולתן אינה חלקה ואינטואיטיבית כמו בחשמליות המובילות.

ה ATTO3 ישווק כאמור בשתי רמות גימור – קומפורט ב 156,500 ₪ ודיזיין ב 164,990 ₪. ההבדל ביניהם הוא המסך הגדול, תאורת אווירה, תא מטען חשמלי, אפשרות V2L ופונקציית טיהור אוויר. למעט ה V2L אני לא רואה שום סיבה להזמין את הדגם היקר יותר.

האחריות על הרכב היא לארבע שנים או 120,000 ק"מ, על סוללת הבלייד האחריות 8 שנים או 200,000 ק"מ, ועל יחידת ההנעה 8 שנים או 150,000 ק"מ.

הרכב מתוכנן לעבור מבחני ריסוק של ה EuroNcap כבר בימים הקרובים.

20220913_174223.jpg.3f7ea3b509568741e258a963c33c1b05.jpg

אנשי BYD בישראל מבטיחים מלאים מספקים, וככל הנראה חווים כבר עכשיו ביקוש שלא לומר התנפלות על ההזמנות שיסופקו כבר באוקטובר.

הרכב השני בו נהגנו אבל מעט היה ה TANG בעל שבעה המקומות. מדובר בג'יפון מגודל, עם בסיס גלגלים של 2.82 מטר, עיצוב וחומרים פנימיים משופרים מאוד בהשוואה לאחיו הקטן, גם אם העיצוב החיצוני נותר גנרי משהו. המושבים נוחים, והמרווח מאחור מכובד. את שורת המושבים השלישית לא פתחנו, אבל מכיוון שמדובר בג'יפון, אני משער שניתן יהיה להסיע שם בעיקר ילדים.  ל TANG מנוע חשמלי בהספק צנוע של 518 כ"ס, מעל 68 קג"מ והנעה כפולה, אחרת היה קשה מאוד להוריד את כל ההספק והמומנט לכביש. בהתאם, התאוצה ל 100 קמ"ש אורכת 4.6 שניות מהירות למדי. הסוללה בקיבולת 86.4Kwh מספקת טווח של כ 400 ק"מ לפי WKTP. מההתרשמות הקצרה מאוד עם הרכב, התאוצות שלו הן באמת חזקות מאוד. ה TANG ישווק בארף ברמת גימור יחידה ובמחיר של 283,990 ₪. לפני שאתם קופצים מהכורסא – תזכירו לי איזה רכב חשמלי נוסף יש עם שבעה מושבים וביצועים של רכב על.

20220913_174316.jpg.8b00ab1abf48360d80744c5a985c2191.jpg

הרכב השלישי שהוצג היום היה ה – HAN – סדאן חשמלי מפואר, עם בסיס גלגלים של 2.92 מטר ועיצוב מרשים. לי הוא הזכיר בחלק מהקווים את הפיג'ו 508 המדהימה, וזו בהחלט מחמאה.

להאן הנעה כפולה, הספק של 518 כ"ס ומעל 70 קג"מ שמשגרים אותו מעמידה ל 100 קמ"ש ב 3.9 שניות. . ל HAN סוללה בקיבולת של 85.4Kwh וטווח של 521 ק"מ לפי WLTP. מחיר הרכב 299,990 ₪.

האחריות ל TANG ול HAN כולל ליחידת ההנעה עומדת על 5 שנים או 100,000 ק"מ, ולסוללות הבלייד 8 שנים או 160,000 ק"מ.

ה ATTO3 נהנה מתקינה מלאה, ולכן שיווקו לא יוגבל בכמות, בעוד שה TANG וה HAN ייבואו כרגע ללא תקינה, מה שמגביל את שיווקן ל 400 יחידות בשנה.

סיכום.

מעניין מאוד.

ה ATTO3 מכוון ישירות למובילות בקבוצה, ועד למבחן מלא וראוי, כרגע הוא נראה כמו הבטחה גדולה. אם אכן המלאי אינו מוגבל, עד סוף השנה הוא יכול בקלות להתברג בטופ 5 של המסירות החשמליות ב 2022, אם לא במקום הראשון, ולנוכח העדר המלאים אצל המתחרים, נראה שההצלחה המסחרית מובטחת.

סקירות, כתבות ומידע נוסף באתר הרכב של יואב פולס car-pad

משנית.jpg

לצפייה במאמר המלא

• אהבתי 5
  • מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה יואב!

כל הרכבים מגיעים עם מערכות בטיחות מקוריות?

נראה ש atto3 באמת יימכר באלפים. ואם ההונגצ'י שעולה 500 א' נמכר בכמה עשרות אז גם ל tang יש פוטנציאל.

יהיה מעניין כמה ישפיע עניין המלאי על הביקוש.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מעניין מי ירים את הכפפה למבחן השוואתי של אטו 3 מול גאומטרי c מול mg zs.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

המחיר של הרכב לא הולם את התמורה. כמובן שזה לא המקרה היחיד בארץ הקודש של ניפוח מחיר, נקווה שיום אחד תהיה פה תחרות אמתית ויבואנים לא יוכלו להמציא את המחירים מהמקומות בהם לא זורחת השמש.

פורסם

הATTO3 רכב מעניין מאוד, שימו לב שהטווח האמיתי סביב ה300-330, הבלימה הרגנטבית כמעט שאינה קיימת, מזגן מאוד חלש וטיפול כל שנה במחיר לא זול (בכל זאת צמפיון חייבים להתפרנס ממשהו), חוץ מזה תא הנוסעים יפה מאוד, כל החבילה מתומחרת במחיר סביר ונראה לי שלא יתקשו למכור את כל המלאים שיגיעו מיצרן.

• מעניין 2

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
לפני 47 דקות, niv כתב:

הATTO3 רכב מעניין מאוד, שימו לב שהטווח האמיתי סביב ה300-330, הבלימה הרגנטבית כמעט שאינה קיימת, מזגן מאוד חלש וטיפול כל שנה במחיר לא זול (בכל זאת צמפיון חייבים להתפרנס ממשהו), חוץ מזה תא הנוסעים יפה מאוד, כל החבילה מתומחרת במחיר סביר ונראה לי שלא יתקשו למכור את כל המלאים שיגיעו מיצרן.

הערכה שלי היא שהטווח האמיתי בנסיעה רגילה יעמוד על 380 ק"מ, ובנסיעה רגועה לא יתקשה לעבור את ה 400 ק"מ. 

מבחן אמיתי לרכב יעלה ברגע שיתאפשר.

לפני 58 דקות, gollu כתב:

המחיר של הרכב לא הולם את התמורה. כמובן שזה לא המקרה היחיד בארץ הקודש של ניפוח מחיר, נקווה שיום אחד תהיה פה תחרות אמתית ויבואנים לא יוכלו להמציא את המחירים מהמקומות בהם לא זורחת השמש.

עוד לא הושק בארץ רכב שלא קיבל את התגובה הזו או זהות לה. 

ומכיוון שהיבואנים לא נשארים עם גלגל ספייר שלא נמכר, כנראה שהם מבינים יותר טוב מאיתנו איך לתמחר כלי רכב. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, niv כתב:

הבלימה הרגנטבית כמעט שאינה קיימת, מזגן מאוד חלש וטיפול כל שנה במחיר לא זול (בכל זאת צמפיון חייבים להתפרנס ממשהו),

נשמע כמו דיל ברייקר בפני עצמו.

ישראל + מזגן חלש לא הולכים טוב ביחד.

לפני כשעה, discoTD5 כתב:

מכיוון שהיבואנים לא נשארים עם גלגל ספייר שלא נמכר, כנראה שהם מבינים יותר טוב מאיתנו איך לתמחר כלי רכב.

סך הכל הגיוני - אם אני מוכר מאזדה 3 ב150 אש"ח וקונים, אז למה שאמכור אותה ב120 אש"ח וארוויח פחות?

כמו כל יהודי טוב, יבואן גם אוהב כסף.

image.png.2724cd038a890403d4be46ca9ae02eaa.png

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

מזגן חלש

המזגן לא חלש. 

פתחי המיזוג לא אופטימליים (ואני עדין), אבל אתמול בנגב, בטמפ' של 700 מעלות בשמש, היה שלב שהחלשנו את המיזוג. 

לשעבר:

פורסם

ברשת מדווחים על כמה אלפים שנרשמו לאירוע ההשקה ותורים ארוכים משתרכים לאולם התצוגה.

אני לא רואה סיבה למה לא לקנות אותה אם קונים את הגיאומטרי c באלפים.. וכן, בסוף האותתו 3 תגנוב לקוחות משאר היבואנים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

נשמע בהחלט מעניין.

ברגע שיעשו לה מבחני ריסוק יהיה לה יתרון נוסף על פני הג'ילי (המבוקש מאוד כשלעצמו).

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)

מה שיפה לראות היום ביחס ללפני כמה שנים, זה שפעם אנשים שמאוד חשוב להם קו ישר היו קונים קופרה או X3 ב-200-400 אש"ח, מוסיפים עוד עשרות אלפים לתכנות וסטייג' כזה או אחר כדי שהרכב ירד מ-7 שניות ל-5.8. היום אתה מקבל צ'ינג צ'ונג שעושה לך 4.5 שניות כמו כלום. 

אני חלילה לא משווה בין X3 או קופאה לרכב הנ"ל, רק משתמש בהן כדוגמאות לתופעה שאין דרך אחרת לכנותה מאשר זילות הכוח. באמת. זו בשורה מאוד מגניבה ברכבים חשמליים. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 38 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

ברשת מדווחים על כמה אלפים שנרשמו לאירוע ההשקה ותורים ארוכים משתרכים לאולם התצוגה.

אני לא רואה סיבה למה לא לקנות אותה אם קונים את הגיאומטרי c באלפים.. וכן, בסוף האותתו 3 תגנוב לקוחות משאר היבואנים.

כי כרגע עצרו את השיווק לגאומטרי והמחיר צפוי לעלות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 48 דקות, ניקו פ. כתב:

מה שיפה לראות היום ביחס ללפני כמה שנים, זה שפעם אנשים שמאוד חשוב להם קו ישר היו קונים קופרה או X3 ב-200-400 אש"ח, מוסיפים עוד עשרות אלפים לתכנות וסטייג' כזה או אחר כדי שהרכב ירד מ-7 שניות ל-5.8. היום אתה מקבל צ'ינג צ'ונג שעושה לך 4.5 שניות כמו כלום. 

אני חלילה לא משווה בין X3 או קופאה לרכב הנ"ל, רק משתמש בהן כדוגמאות לתופעה שאין דרך אחרת לכנותה מאשר זילות הכוח. באמת. זו בשורה מאוד מגניבה ברכבים חשמליים. 

זה כי בהנעה חשמלית להוסיף כח זה מאוד זול, ביחס לICE.

היוקר האמיתי זה הסוללה שצריכה לתמוך בכל הכח הזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

זה כי בהנעה חשמלית להוסיף כח זה מאוד זול, ביחס לICE.

היוקר האמיתי זה הסוללה שצריכה לתמוך בכל הכח הזה.

זה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע. הסוללה גם בד"כ היא לא הבעיה. נסיעה בטסלה במצב צ'יל (הרכב מוגבל ל200 וקצת כס) כמעט אין הבדל בצריכת סוללה מול מצב רגיל. מהירות הנסיעה היא הקובעת.

הבעיה היא איך ליישם את הכח הזה. בקונה החשמלית על 140 כ"ס "העלובים" והנעה קדמית פירפרה לבקרות את הצורה בכמעט כל יציאה מהמקום, הרבה יותר מטסלה הנעה אחורית על שלל הסוסים שלה. אני מנחש שכל הסינים האלה , עם הנעה קדמית, עושים לצמיגים ולבקרות חיים הרבה יותר קשים וכדי לשים יותר כח כבר צריכים עוד מנוע חשמלי להנעה כפולה כי אחרת אין לזה שום משמעות. ולמנוע חשמלי נוסף כבר יש משמעות כלכלית.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • תוכן חדש...