Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב

יש לנו בבית מאזדה 2 2010 שצריכה לעבור טיפול ועד עכשיו טיפלתי במוסך יבואן  ובגלל המחיר היקר החלטתי לחפש מוסכים מורשים שהם לא יבואן בשביל הטיפול.

כל המוסכיים שדיברתי איתם, ברגע ששאלתי אותם האם הם מקפידים על תקן השמן, או באיזה תקן הם משתמשים, הסתכלן עלי כאילו נפלתי להם מהירח..

חלק אומרים זה לא משנה, חלק אומרים זה שטויות, וחלק אומרים תביא איזה שמן שאתה רוצה כי הם לא מקפידים..

עכשיו אני מאמין שלא כולם בודקים את העניין הזה ולרוב הלקוחות פשוט באמת שמים להם שמן עם התייחסות רק לצמיגות, וכנראה רכבם ממשיך ליסוע..

אני מתחיל לשאול את עצמי אולי אני לא בסדר?!

למה אין מודעות לעניין הזה אצל המוסכים?

אולי באמת זה לא חשוב כל כך?

כאילו אני חושב שכן אבל נראה שאני במיעוט כאן..

עריכה אחרונה על ידי roy007
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מניח של מורשה כללי זה סיפור להחזיק שמן ספציפי לכול יצרן או דגם.

זאת הסיבה שבקקטוס מטפל ביבואן, ובמיצובישי במורשה רגיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מוסכים מורשים ומתמחים לרוב כן מקפידים.
אני מניח שבמוסכים כלליים לא מקפידים מאותה סיבה שלא מגרזים קליפרים, מחליפים את כל נוזל הבלמים, שוברים ג'וזונים ועוד.

במוסכים כלליים קיבלתי את הרושם שהם מורגלים לרכבים פחות מודרניים שלא יהיו רגישים לשמן "לא-בדיוק-מתאים", אז אולי זו עוד סיבה.

פורסם

לדעתי העניין נובע מהשילוב של כל הסעיפים למטה:

-כמו שאמרו פה, זה כאב ראש נוסף למוסך להחזיק שמנים לכל סוגי המנועים, כנראה שזה גם חיסרון כלכלי מבחינת מלאי שאתה תצטרך להחזיק.

-מוסך שבאמת ירצה לעבוד לפי הספר יצטרך לפני כל החלפת שמן לוודא את התקן העדכני של שמן הרכב, בהמון דגמים התקנים משתנים עם הזמן - המוסך מפסיד זמן עבודה.

-יש המון דגמים של רכבים שדורשים שמן שעולה המון פעמים פי 2-3 מאשר שמן השמן הזול שהם משתמשים בו - מאוד לא כלכלי.

-את הנזקים של שמן בתקן לא מתאים אתה לא תיראה מידית כשתצא מהמוסך, אז רוב הסיכויים גם שלא תוכל להאשים אף אחד במידה ויהיה לך נזק במנוע.

-רוב בעלי הרכבים בארץ בכלל לא מודעים לחשיבות של "המלצות היצרן" ורובם גם אם יתקלו במושג שכזה במוסך בטח יגידו למכונאי "אה זה המלצות זה לא מחייב, שים לי את הזול יא חביבי".

פורסם (נערך)

תחליף למוסך אחר יותר מקצועי ומקפיד.

בפיג'ו אני מטפל במורשה לובינסקי אבל השברולט מטופלת במורשה כללי והוא מאוד מקפיד על הנושא של התקנים. בבניין ממולו יש חנות חלפים גדולה שהוא עובד איתו ואפילו נתן לי לבחור איזה שמן ונוזל קירור לשים בין כמה אפשרויות.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני 7 דקות, TZR84 כתב:

תחליף למוסך אחר יותר מקצועי ומקפיד.

בפיג'ו אני מטפל במורשה לובינסקי אבל השברולט מטופלת במורשה כללי והוא מאוד מקפיד על הנושא של התקנים. בבניין ממולו יש חנות חלפים גדולה שהוא עובד איתו ואפילו נתן לי לבחור איזה שמן ונוזל קירור לשים בין כמה אפשרויות.

יש מצב שתגיד לי פה או בפרטי איזה מוסך זה?

המורשה כללי

פורסם

בפתח תקווה "אומנטק". מוסך קטן אבל בחור מאוד ישר ומקצועי.

אם אני לא טועה לחנות חלפים קוראים "פתח תקווה חלפים" ממש מולו מעבר לכביש.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, roy007 כתב:

אני מתחיל לשאול את עצמי אולי אני לא בסדר?!

אתה בסדר, האחרים הם אלו שלא. אבל אתה לא יכול לתקן את העולם.

אם המוסך מאפשר לך להביא שמן, תקנה את השמן שבתקן הנכון ותביא למוסך.

אתה יכול לדאוג לרכב שלך ולא יכול לדאוג לכל הענף.

זה ככה. המון דברים בהמון תחומים לא מתבצעים כמו שצריך, אי אפשר לתקן את העולם אבל אפשר לדאוג לדברים שהם הרכוש שלך או תחת אחריותך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, roy007 כתב:

המאזדה שלי היא 2010.. לא הרכב הכי מודרני שיש, אבל בכל זאת הוא דורש תקן A5

מה יקרה אם לא אקפיד על כך?

האמנם למאזדה בת 12 צריך שמן A5? מעניין לדעת מהיכן ההנחיה הזו.

מאזדה רכב אסיאתי, A5 זה תקן ACEA, לרוב תקני ACEA נוגעים לרכבים אירופיים ולא לרכיבם אסיאתיים. קרוב לוודאי שכל שמן 5W-30 בתקן API SN יתאים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 6 דקות, קורן בן אשר כתב:

האמנם למאזדה בת 12 צריך שמן A5? מעניין לדעת מהיכן ההנחיה הזו.

ההנחיה הזו היא מהיצרן וזה רשום בספר רכב.

גם למאזדה 3 שלי שבאותה שנה צריך A5

פורסם

אם אתה מתייחס לספר הרכב בעברית, אז זה תרגום של היבואן, אני מבחינתי מתייחס מאוד בחשדנות למסמכים טכניים בעברית עד שלא הוכח אחרת. זו לא תהיה הפעם הראשונה שיש שינויים בכוונה/בטעות בין הנחיות היצרן למה שכתוב בעברית.

מצאתי ספר רכב של מזדה, אמנם לשנתונים יותר מתקדמים משלך ועם מנוע סקיי-חרטיב או איך שלא קוראים לזה, תראה איך זה מנוסח שם.

image.thumb.png.191f1cb46945e7c797496754f69e900d.png

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם

הוא שאמרתי.

התלונה הכללית שלך בגדול מוצדקת, במקרה הספציפי הזה חוששני שאתה מתרתח שלא לצורך. המזדה הזו ממש לא אנינת טעם. לדעתי, ואתה לא חייב לקבל אותה, כל שמן סינטטי 5w-30 בתקן SM ומעלה זה מספיק טוב. שים לב שתקני API הם תואמים לאחור, כלומר תקן SN או SP זה גם בסדר.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 45 דקות, קורן בן אשר כתב:

הוא שאמרתי.

התלונה הכללית שלך בגדול מוצדקת, במקרה הספציפי הזה חוששני שאתה מתרתח שלא לצורך. המזדה הזו ממש לא אנינת טעם. לדעתי, ואתה לא חייב לקבל אותה, כל שמן סינטטי 5w-30 בתקן SM ומעלה זה מספיק טוב. שים לב שתקני API הם תואמים לאחור, כלומר תקן SN או SP זה גם בסדר.

במזדה 2 אולי לא תהיה בעיה לא להצמד לתקן ספציפי

מנוע אטמוספרי פשוט יחסית פשוט ואמין

כשמדובר ברכב דיזל טורבו למשל שימוש בשמן לא תקני יסכן את הטורבו ויסתום את הממיר

• אהבתי 1

• תוכן חדש...