Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, RK כתב:

רווח עודף הוא עבירה? יש שיעור רווחים מותר בחוק ואסור בחוק?

עזוב את זה. גם רווח מהמחזור הוא מדד אחד אבל המציאות הרבה יותר מורכבת.

אדם אחד עובד לבד מהבית ומייבא מסטיקים ב 100,000 שקל בחודש ומוכר אותם ב 110,000 והשני מחזיק מחסן שעולה 50,000, סיכות ראש ב 200,000 ומוכר ב 270,000. לשניהם על הנייר רווח תפעולי של 10% אבל אחד מחוייב ל 50,000 גם בחודש שלא ימכור כלום. באיזה עסק משניהם היית משקיע את כספך?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסוגיה לא עוסקת ברווח עודף עבירה או לא, אלא מדוע יש רווח עודף זה למעשה לב העניין, האם מתקיים שוק חופשי תחרותי כחוק או שייתכן כי קיימת בעיותיות בשוק הנוכחי כפי שמצביע עלייה דוח מבקר המדינה ממרץ 2022.

פורסם

בשאלה האם יש, דוח המבקר קובע כי יש ביחס לשאר ענפי המסחר, 6-8 אחוז תלוי ביבואן לעומת 2-3 אחוז בשאר ענפי המסחר. שוב צריך לזכור שרווח עודף זה מושג יחסי ותלוי במה אתה משווה אותו, אני מניח שאם תשווה אותו לתעשיית ההייטק זה רווח זניח

פורסם
לפני 1 דקה, borisYalzin כתב:

בשאלה האם יש, דוח המבקר קובע כי יש ביחס לשאר ענפי המסחר, 6-8 אחוז תלוי ביבואן לעומת 2-3 אחוז בשאר ענפי המסחר. שוב צריך לזכור שרווח עודף זה מושג יחסי ותלוי במה אתה משווה אותו, אני מניח שאם תשווה אותו לתעשיית ההייטק זה רווח זניח

למה שנתערב בשיעורי רווח בכלל? למשל בענף המזון שולי הרווח מאד קטנים, ואין ספק שזה ענף חיוני. למה שלא נחייב במחירי מינימום, כדי שבתי העסק בתחום המזון ירוויחו יותר?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השאלה היא מה זה רווח עודף.

אתה צריך לקחת בחשבון את ההון המושקע, את הסיכון ועוד 1001 פרמטרים כדי להחליט אם הרווח סביר או לא.

ואם שווי המנייה לא מזנק כל הזמן אז הרווח לא מוגזם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, RK כתב:

למה שנתערב בשיעורי רווח בכלל? למשל בענף המזון שולי הרווח מאד קטנים, ואין ספק שזה ענף חיוני. למה שלא נחייב במחירי מינימום, כדי שבתי העסק בתחום המזון ירוויחו יותר?

שוב אתה חוזר אחורה, אף אחד לא מציע להתערב בשיעורי רווח או בקביעה אם חוקי או לא, השאלה עוסקת מדוע יש רווח עודף ביחס לענפי המסחר האחרים, כפי שנמצא בדוח המבקר, האם זה נובע ממשתנים שמיוחדים לענף הרכב והמצב דומה בשאר העולם ואין פה שום בעיה חוקית או שיש בעיה בתחרותיות בשוק שלנו ( כגון תיאום מחירים וכו"),  כפי שהדוח העלה כסיבה אפשרית שטרם נבדקה כנדרש.

אני שוב מחדד עודף רווח כשלעצמו אין שום בעיה ואני בשום שלב לא טענתי את זה (זה ממש מרגיש שאתה מנהל דיון עם עצמך בטיעון הזה😅). הבעיה רק במידה וזה קורה בניגוד לחוק כי אין תחרות אמיתית, וזה על פי המבקר עדיין צריך להבדק לעומק.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, borisYalzin כתב:

האם מתקיים שוק חופשי תחרותי כחוק

כן. השוק מתקיים כחוק. זה אחד השווקים עם הכי הרבה רגולוציה שאפשר לחשוב עליהם.

לפני כשעה, borisYalzin כתב:

יתכן כי קיימת בעיותיות בשוק הנוכחי כפי שמצביע עלייה דוח מבקר

ברור שקיימת בעייתיות בשוק, כי סיגמנטים מסויימים מתכנסים לאותו מחיר. למרות שיש ריבוי שחקנים, לכאורה.

דוח זליכה מנתח את זה.

מה שחסר בדוח זליכה זה מנגנון התמחור. הוא למעשה מתואם עם היצרן, כי היצרן מספק הנחה נאה ליבואן הישראלי (יותר מיבואנים אחרים), בכפוף לתמחור של המתחרים. כלומר, היצרן מכריח התאמת מחירים כל הזמן.

הוא בודק את מחירי המתחרים ובהתאם נותן הנחה ליבואן הישראלי.

[ההנחה ניתנת כדי לקזז את נטל המס].

האם זה דופק את התחרותיות בשוק?

לגמרי.

האם יש למישהו פתרון חוקי לעניין?

אני עוד לא קראתי כזה...

כלומר כן, זליכה הציע בדו״ח שלו פיקוח על מרווח המחירים. אני חושב שזה צעד מאוד מאוד בעייתי.

לפני 57 דקות, borisYalzin כתב:

השאלה עוסקת מדוע יש רווח עודף ביחס לענפי המסחר האחרים,

קודם כל, השוואה לענפי ״מסחר״ אחרים, לא רלוונטית. שוק הרכב ותעשיית הייבוא הם מאוד שונים משאר הענפים, עם מאפיינים רגולטורים ואחרים מאוד שונים. אתה מוזמן לקרוא את דו״ח זליכה כדי לקבל תמונה טובה יותר.

התשובה ללמה היא: אין אפשרות לתחרות מבוססת מחיר בגלל מנגנוני התמחור של השוק. מצד אחד היצרנים וההנחות שהם נותנים, רק ליבואנים מורשים, מצד שני חברות הליסינג, שמאוד פגיעות לשינויים בתמחור, מצד שלישי חברות הביטוח, שנהנות מפרמיות גבוהות, מצד רביעי השלטון, שאין לו באמת אינטרס להעלות את מס׳ כלי הרכב על התשתית הקיימת וכמובן... הצרכנים, שמוכנים לשלם.

כמו כל דבר בחיים, הבעיה היא רב מימדית. אתה יכול לקחת את ארבעת היבואנים הגדולים ולפרק כל אחד לשניים. אתה עדיין לא פתרת את הבעיה המבנית. גם שמונה יבואנים בינוניים יאלצו להתיישר לתמחור.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הציטוט בנושא הקרטל הוא של זליכה, בהקשר של יציאת הדוח. לא מופיע בדוח עצמו. כתבתי בדיוק מה הציטוט והוספתי מה *דעתי* ומה המסקנה המתבקשת *לדעתי* מהדברים.

לא ברור לי למה חובבי רכב מגנים בחירוף נפש על קומץ יבואנים שמסיבות היסטוריות נהנים מבלעדיות שאף ממשלה לא מוכנה לשבור, אבל זה כבר נושא אחר...

פורסם
לפני 50 דקות, ManInShadows כתב:

הציטוט בנושא הקרטל הוא של זליכה, בהקשר של יציאת הדוח. לא מופיע בדוח עצמו

בשביל לצטט אתה צריך מקור. יש לך מקור?

כי הוא לא טען את זה.

לפני 50 דקות, ManInShadows כתב:

לא ברור לי למה חובבי רכב מגנים בחירוף נפש על קומץ יבואנים שמסיבות היסטוריות נהנים מבלעדיות שאף ממשלה לא מוכנה לשבור, אבל זה כבר נושא אחר...

אף ממשלה לא נתנה ליבואן רכב בלעדיות. פשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר.

חוצמיזה, מי בדיוק מגן על היבואנים?

ועוד בחירוף נפש...

אתה יכול להגיד או שאתה סתם נהנה להפיץ אמרות שפר פומפוזיות?

אני מציע לך להתעסק פחות במשתמשים האחרים ויותר בעובדות הדיון.

אם היית טורח וקורא את דו״ח זליכה היית מבין שהוא טוען שיבואני הרכב עובדים כאוליגופול נסתר ולא כקרטל. הדוח שלו כתוב ברמת הסבר כ״כ נאה, שהוא טורח להסביר כל מושג ורעיון ולנמק את ההגיון מאחורי כל המלצה.

שווה לקרוא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אגב, זה לא שהדו"ח הוא כזה ראה וקדש - זליכה הוא אדם בעל משנה כלכלית מאד מסוימת, שנוטה לכיוון שלדעתי לפחות, מסוכן לקיום עסקים תקין.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, falou כתב:

בשביל לצטט אתה צריך מקור. יש לך מקור?

כי הוא לא טען את זה.

אף ממשלה לא נתנה ליבואן רכב בלעדיות. פשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר.

חוצמיזה, מי בדיוק מגן על היבואנים?

ועוד בחירוף נפש...

אתה יכול להגיד או שאתה סתם נהנה להפיץ אמרות שפר פומפוזיות?

אני מציע לך להתעסק פחות במשתמשים האחרים ויותר בעובדות הדיון.

אם היית טורח וקורא את דו״ח זליכה היית מבין שהוא טוען שיבואני הרכב עובדים כאוליגופול נסתר ולא כקרטל. הדוח שלו כתוב ברמת הסבר כ״כ נאה, שהוא טורח להסביר כל מושג ורעיון ולנמק את ההגיון מאחורי כל המלצה.

שווה לקרוא.

זליכה יוצא לקרב חזיתי מול חברות הליסינג, היבואנים ותיאום המחירים (mako.co.il)

אני טוען שיבואני הרכב נוהגים כקרטל, כמו הבנקים (הבנקים אינם קרטל?),  והם עושים יד אחת עם חברות הליסינג בשימור המחירים הגבוהים. 

מכיוון שקרטל רשמי אינו חוקי כמובן, והם לא מטומטמים אלא להיפך, המובילים מעלים מחיר בהתאם לכוחם המונופולי (סליחה, אוליגופולי) היחסי והשאר ממהרים בשמחה ליישר קו. 

ברור שעל פי חוק קשה מאוד-מאוד להוכיח כזה דבר, אני הבעתי את דעתי שמה שנראה כמו קרטל והולך כמו קרטל ומתנהג כמו קרטל הוא קרטל. חזירי. או, אם תרצה, אוליגופול שמתאם מחירים רק בדמיוני הקודח. 

אני לא מבין כלום במנועים, אבל באיך עובד שוק (קרטליסטי, מונופולי או אוליגופולי) אני דווקא מבין לא רע בכלל. כשלתי בלשוני, יצרני הרכב נתנו זכיונות ליבואנים, לא הממשלה. הממשלה היא זו שמאפשרת למצב הקרט... סליחה, אוליגופולי להימשך ואינה יישמה את עיקרי הדוח.

זה לא סותר במאומה את הטענה שהמיסים הגבוהים תורמים את תרומתם למצב.

אגב, קראתי את דוח זליכה. לדעתי הוא היה מאוד עדין איתם. 

עריכה: גם בדוח מופיע המשפט " בשוק הרכב קיימת ריכוזיות והתאמת מחירים אוליגופוליסטית".

שזה קרטל בעברית מנומסת. 

לפני 35 דקות, RK כתב:

אגב, זה לא שהדו"ח הוא כזה ראה וקדש - זליכה הוא אדם בעל משנה כלכלית מאד מסוימת, שנוטה לכיוון שלדעתי לפחות, מסוכן לקיום עסקים תקין.

השקפה לגיטימית לחלוטין, אני דווקא חושב שהוא היה עדין איתם.

השאלה המקורית הייתה אם יבואני הרכב מנקנקים אותנו, ולי נראה שהתשובה היא חד משמעית כן. מכיוון שאני "לא מבין כלום" הבאתי את זליכה כאוטוריטה (לא חייבים לאהוב את האישיות שלו) שגם אמרה את זה, במילים קצת יותר מנומסות. בכל זאת, חשכ"ל ועמד בראש ועדה בנושא הזה בדיוק. הופתעתי קצת לגלות שיש כאלה שחושבים שלא.  

עריכה אחרונה על ידי ManInShadows
פורסם
לפני 9 דקות, ManInShadows כתב:

זליכה יוצא לקרב חזיתי מול חברות הליסינג, היבואנים ותיאום המחירים (mako.co.il)

אני טוען שיבואני הרכב נוהגים כקרטל, כמו הבנקים (הבנקים אינם קרטל?),  והם עושים יד אחת עם חברות הליסינג בשימור המחירים הגבוהים. 

מכיוון שקרטל רשמי אינו חוקי כמובן, והם לא מטומטמים אלא להיפך, המובילים מעלים מחיר בהתאם לכוחם המונופולי (סליחה, אוליגופולי) היחסי והשאר ממהרים בשמחה ליישר קו. 

ברור שעל פי חוק קשה מאוד-מאוד להוכיח כזה דבר, אני הבעתי את דעתי שמה שנראה כמו קרטל והולך כמו קרטל ומתנהג כמו קרטל הוא קרטל. חזירי. או, אם תרצה, אוליגופול שמתאם מחירים רק בדמיוני הקודח. 

אני לא מבין כלום במנועים, אבל באיך עובד שוק (קרטליסטי, מונופולי או אוליגופולי) אני דווקא מבין לא רע בכלל. כשלתי בלשוני, יצרני הרכב נתנו זכיונות ליבואנים, לא הממשלה. הממשלה היא זו שמאפשרת למצב הקרט... סליחה, אוליגופולי להימשך ואינה יישמה את עיקרי הדוח.

זה לא סותר במאומה את הטענה שהמיסים הגבוהים תורמים את תרומתם למצב.

אגב, קראתי את דוח זליכה. לדעתי הוא היה מאוד עדין איתם. 

אחי, פתרונות יש לך ???

אחרת חבל הזמן...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...