Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, Supertigre כתב:

אתה מצד אחד מתכחש לתופעה ומצד שני מאשר אותה?

אני לא מתכחש לעובדות, אני מתכחש לקשקשת.

לפני 11 דקות, Supertigre כתב:

הם מוכרים במחיר טוב יותר לא בשל ההנחה שקיבלו על רכישה בכמות, אלא בשל העיוות במחירון שהיבואן יצר עבורם

אמרתי לך שוב, תגדיר ״עיוות״.

תביא לי טבלה עם מספרים, אולי זה יעזור לסדר לך את הראש.

לפני 12 דקות, Supertigre כתב:

אם המחיר של פיקנטו LX היה מחיר אמיתי, כלומר כ-5000 שקל פחות מהמחיר של דגם EX (אני לא באמת יודע מה ההפרש האמיתי) אז היו כנראה יותר צרכנים עם הדגם הזה

יכול להיות. אבל המחיר הוא 5000 פחות כשאתה חברת ליסינג שקונה בכמות, והוא 5000 יותר ממה שהליסינג משלמים, אם אתה צרכן פרטי שבא לבד.

קודם כל, ככה עובד שוק.

דבר שני, זה גם הגיוני, כי עלות האספקה לצרכן פרטי גבוהה יותר. זה בדיוק ההבדל בין מחיר סיטונאי למחיר לפרטי.

מה שמבלבל אותך זה שהדגם של הליסינג כביכול מוצג גם למכירה לצרכן הפרטי. זה באמת כדי לשמר לו ערך פיננסי מסויים, אבל זה לא פוגע בך כקונה רכב. זה כן פוגע בנהג הליסינג, ששווי השימוש שהוא משלם על הרכב קצת יותר גדול (לא יודע לחשב בכמה).

אבל לא על זה אתה מתלונן, נכון?

בוא תגיד לי, כמה יותר שווי שימוש משלם העובד שמקבל רכב מהעבודה, לעומת השווי של קניית הרכב ע״י הליסינג?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

מה שמבלבל אותך זה שהדגם של הליסינג כביכול מוצג גם למכירה לצרכן הפרטי. זה באמת כדי לשמר לו ערך פיננסי מסויים

אוקיי, אז זה לא בגלל שעלויות המכירה לצרכן פרטי הן גבוהות יותר.

בכלל, אם ההבדל במחיר של הLX מול הEX הוא 90 שקל, אז אין לקוח ליסינג אחד שלא היה מוסיף שלושה שקלים לחודש כפול שלוש שנים (ומשלם בדיוק אותו שווי מס)  ונוסע עם רכב מאובזר יותר.

זה עדיין היה נכון גם אם המחיר החודשי היה מאה שקל יותר ועדיין חברות הליסינג לא מציעות את זה.

פורסם
לפני 19 דקות, stx כתב:

אוקיי, אז זה לא בגלל שעלויות המכירה לצרכן פרטי הן גבוהות יותר.

לא. זו הסיבה שאתה לא יכול לקנות את הרכב במחיר של הליסינג.

הסיבה שהוא בכלל מוצע למכירה זה בשביל לקבע את העלות הפיננסית. אחרת פשוט לא הייתה לך את האופציה.

זה באמת כ״כ קשה להבין?

לפני 19 דקות, stx כתב:

בכלל, אם ההבדל במחיר של הLX מול הEX הוא 90 שקל, אז אין לקוח ליסינג אחד שלא היה מוסיף שלושה שקלים לחודש כפול שלוש שנים (ומשלם בדיוק אותו שווי מס)  ונוסע עם רכב מאובזר יותר.

אבל חברת הליסינג לא מוכנה לשלם את המחיר של הדגם המאובזר ולא מציעה אותו.

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

זה באמת כדי לשמר לו ערך פיננסי מסויים, אבל זה לא פוגע בך כקונה רכב

זה פוגע בי כמוכר רכב. כאשר אני אומר שהמחיר של דגם LX הוא כ-5000 שקל פחות מהמחיר של דגם EX, מהמחיר "האמיתי" הזה נגזרת ההנחת הכמות לליסינג. כל התרגיל הזה נועד כדי ליצור הפרש משמעותי יותר ביום המכירה של הרכב ע"י חברת הליסינג לעומת הדגם "הפרטי". 

רכשתי מאיזה ספק 1000 יחידות ממוצר מסוים וקיבלתי הנחת כמות, מוצר שהצרכן הפרטי רוכש אחד ממנו. הספק מוכר את המוצר הזה לצרכן הפרטי ב-X ואני בחרתי למכור ב- X-1. בה הספק ואומר לי לא מוכר לך יותר, מותר לו או אסור? 

פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

הסיבה שהוא בכלל מוצע למכירה זה בשביל לקבע את העלות הפיננסית. אחרת פשוט לא הייתה לך את האופציה.

זה באמת כ״כ קשה להבין?

מצטער אבל לי כן.

אתה אומר שבעצם אף אחד לא רוכש את הLX כפרטי, כי אין בזה הגיון כלכלי, והסיבה היחידה שהמחיר הוא מה שהוא זה כדי שחברת הליסינג תהיה מרוצה, הבנתי נכון?

אם המחירון של הLX היה גבוה ב-90 שקל מהמחירון של הEX, זה עדיין הגיוני בעיניך?

לפני 18 דקות, falou כתב:

ברור, השאלה היא למה זה ככה והתשובה היא שהמחירים שלהם לא באמת זהים כמו במחירון היבואן.  המחיר שם הוא סינתטי.

לקבל הנחת כמות זה לגיטימי לגמרי אבל כשצרכן א׳ משפיע על המחיר שמקבל צרכן ב׳, במיוחד כשהעסק של א׳ הוא להשכיר ובסוף למכור רכב לב׳ אז לפחות לי זה נשמע צורם.

פורסם

למרות שנראה שהדיון די תקוע ומסתובב סביב עצמו - אנסה לתת את השנקל שלי. (למרות שחלק בהמדיינים כאן ממש לא יאהבו את מה שיש לי לומר)

בשביל למכור רכב ללקוח פרטי צריך להחזיק אולם תצוגה, צוות של אנשי מכירות הרבה רכבי מבחן, צוות שלם למסירה והדרכת לקוחות.

מחלקת ציי הרכב היא הרבה יותר רזה. אין בה אולם תצוגה, וכמות אנשי המכירות מצומצמת. גם אין צורך בתהליך מסירה מורכב - פשוט שולחים מובילית עם כלי הרכב ללקוח.

בדיוק בגלל כל הדברים הללו (+ הנחת כמות) ציי הרכב מקבלים מחיר נמוך יותר על גירסת הליסינג. וההגבלה של ההנחה לגירסת זאת באה להגן על ערך כלי הרכב הנרכשים ע"י הצרכן הפרטי.

לגבי מכירה בתום השימוש הדגם ללקוח הפרטי הוא לא אותו דגם. בעקרון זה אמור לשמור על הערך של הדגמים המיועדים לשוק הפרטי. בפועל זה לא כל כך קורה.

לדוגמא יש לי חבר שמנסה למכור אאוטלנדר פרימיום שנת 2016 שהמחירון שלו זה 100000 ש"ח. עם השתחררות המלאים בכלמוביל וההצפה של הצ'רי טיגו 8 יצאו לשוק מאות אאוטלנדרים יוצאי ליסינג מודל 2019 ודגם הליסינג בשנה זאת מאובזר טוב יותר מדגם פרמיום ב-2016 וגם עליהם מבקשים בסביבות 100000 ש"ח אז ברור שהחבר שלי לא יכול למכור את רכבו במחיר דומה ויצטרך להוריד די הרבה כדי למשוך רוכשים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 15 דקות, zvit כתב:

בדיוק בגלל כל הדברים הללו (+ הנחת כמות) ציי הרכב מקבלים מחיר נמוך יותר על גירסת הליסינג. עד כאן סבבה.

וההגבלה של ההנחה לגירסת זאת באה להגן על ערך כלי הרכב הנרכשים ע"י הצרכן הפרטי.

את זה אני אשמח שתסביר.

דרך אגב, אני לא מושקע רגשית בעניין היבואנים, סתם מנסה להבין את העניין.

לא חושב שהם עושים משהו לא חוקי וכל הטענות שיש לי בנושא הן למדינה.

פורסם
לפני 46 דקות, Supertigre כתב:

זה פוגע בי כמוכר רכב

איך זה פוגע בך כמוכר רכב?

לפני 47 דקות, Supertigre כתב:

רכשתי מאיזה ספק 1000 יחידות ממוצר מסוים וקיבלתי הנחת כמות, מוצר שהצרכן הפרטי רוכש אחד ממנו. הספק מוכר את המוצר הזה לצרכן הפרטי ב-X ואני בחרתי למכור ב- X-1. בה הספק ואומר לי לא מוכר לך יותר, מותר לו או אסור? 

איך זה קשור?

זה מאוד תלוי במוצר, אבל בפעם הבאה הוא לא ייתן לך בהנחה.

אבל זה ממש לא דומה לשומדבר בדיון הזה.

לפני 29 דקות, stx כתב:

אתה אומר שבעצם אף אחד לא רוכש את הLX כפרטי, כי אין בזה הגיון כלכלי, והסיבה היחידה שהמחיר הוא מה שהוא זה כדי שחברת הליסינג תהיה מרוצה, הבנתי נכון?

אם המחירון של הLX היה גבוה ב-90 שקל מהמחירון של הEX, זה עדיין הגיוני בעיניך?

מה זה משנה תשעים שקל לפה או לשם?

במקום לחפש מה הגיוני או לא הגיוני, אתה יכול להסביר איפה הבעיה?

אינבידיה הוציאו כרטיס גרפי חדש, שלא יותר מהישן ויקר יותר.

זה נראה לך הגיוני?!

זה לא הגיוני!

לפני 34 דקות, stx כתב:

ברור, השאלה היא למה זה ככה והתשובה היא שהמחירים שלהם לא באמת זהים כמו במחירון היבואן.  המחיר שם הוא סינתטי.

אבל איך זה דופק אותי כצרכן?

פורסם

לא. 

אתה יכול לחזור אחורה בשרשור, לעשות חיפוש לפי משתמש ולקרוא בדיוק מה אני טוען, גם לגבי כשל השוק במכירת מכוניות וגם לגבי טיפולים וחלפים.

אני שאלתי אותך מה אתה טוען, כי זה לגמרי לא ברור לי.

נ.ב.

ממליץ גם לקרוא את דוח מבקר המדינה האחרון על ענף הרכב (יש תקציר) ואת דוח זליכה מ-2012, וכדאי גם למצוא את ההבדלים (דוח זליכה גם מכיל המלצות קונקרטיות, דוח המבקר הוא די קלולס לגבי מה אפשר לעשות).

נ.ב.נ. בהשוואה בין הדוחות אני ממליץ להשוות את הרכב היבואנים והמותגים אותם הם מייבאים. בנוסף מאוד עוזר לקרוא את הדוחות הכספיים של היבואנים.

פורסם
לפני 8 שעות, falou כתב:

חלק מחברות הליסינג לא אבל הרבה מהן כן.

ואני אפתיע את האנשים כאן אבל הניסיון שלי הוא כזה שההפרש די פרופורציוני להפרש המחירונים (ברוב המכריע של המקרים. כמובן שיש סטיות תקן לפה ולשם אבל זה נכון גם לתשלום החודשי ביחס למחירון בין דגמים שונים).

לפני 8 שעות, Supertigre כתב:

קודם כל אסור לו לא למכור לך אבל הוא יכול לצמצם לך את ההנחה.

יש לא מעט תחומים שהשוק עובד ככה שהספק לא מעוניין למכור ללקוחות הסופיים והוא יתן הנחות למפיצים שימכרו יותר זול ממנו (ויש כאלה שבכלל לא מוכנים לעבוד עם כל אחד. אם תיקח את ישקר לדוגמא גם אם תבוא עם מזוודה מלאה במזומן ישלחו אותך לאחד מארבעת המפיצים שלהם בארץ ולא ימכרו לך).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 15 שעות, RK כתב:

כלומר - היבואנים בארץ מתעדפים את מי שמספק להם עבודה בשפע? מתנהגים, שומו שמיים, כמו גוף מסחרי? אוי אברוך...

אכן, היבואנים המונופוליסטים מעדיפים את חברות הליסינג, מנפחות את מחירי הרכב בצורה מלאכותית על מנת להגן ולשמר את העסקים שלהם עם חברות הליסינג.

אם הייתה תחרות בשוק הרכב עם יותר מיבואן אחד לכל רכב ובטח שלא יבואן אחד לקבוצת רכבים המצב היה שונה לחלוטין בתחום הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

או שכן, או שלא. 

לגבי מונופול, כבר הוכיחו לך מספר פעמים בשרשור הזה שאין זה המצב.

בשביל שיהיו יותר מיבואן אחד ליצרן, אתה צריך קודם כל שליצרן זה ישתלם, ובשוק מצומצם כמו שלנו, אין לזה באמת היתכנות. ייבוא מקביל הרי יש, ומחוץ למכוניות יקרות ומשומשות קלות, אין שם מחירים טובים יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 15 שעות, falou כתב:

זה כמו להגיד שהלקוחות הגדולים של כל עסק מתקיימים על חשבון הקטנים 

גם המכוניות של הליסינג מגיעות לצרכן פרטי לבסוף, במחיר טוב יותר, ולפני כן נהנים מהן שכירים, שגם הם צרכנים. 

וזה לפני שדברנו על אפס ק"מ 

אתה משחרר הצהרות ולא מסוגל לגבות אותן עם נתון אחד 

אפשר להראות כל פעם מחדש שפופוליזם זה לא מחזיק מים. 

חוסרים פה על מנטרות ישנות שכבר מזמן לא רלוונטיות בזמן שהיבואנים חוגגים במקומות אחרים

אכן כמו בכל בית עסק הלקוחות הגדולים מקבלים מחיר טוב יותר מהקטנים , תקרא לזה איך שתרצה.

כאחד שרק עתה סיים מסע חיפושים קצר אבל ממצה לקניית רכב משומש , חברות הליסינג והמסחר ברכב רחוקות מלמכור את הרכב במחירים טובים, הם לא משקפים את ההפחתה במחירון במלואה עם סיפורים מצחיקים על השבחה ברמה של כפר קאסם , מה שנמכר במחירים טובים הם רכבים שחוטים \ אחרי תאונות \ עם נסועה מטורפת , מצד שני רכבים שמורים יחסית עם נסועה נמוכה מוצעים למכירה במחירים אשר קרובים למחירון.

היבואנים חוגגים לכל האורך , כאשר מחירי הרכב דומים עד זהים אין לצרכן הפרטי יותר מדי ברירות.

כאשר קורולה  \ מאגאן\ אוקטביה \אלנטרה ועכשיו גם קונה \ גיילי \ byd  באותה רמת מחיר צריך להיות עיוור מוחלט כדי לא להבין את הסיטואציה בשוק הרכב בארץ.

Just now, RK כתב:

או שכן, או שלא. 

לגבי מונופול, כבר הוכיחו לך מספר פעמים בשרשור הזה שאין זה המצב.

בשביל שיהיו יותר מיבואן אחד ליצרן, אתה צריך קודם כל שליצרן זה ישתלם, ובשוק מצומצם כמו שלנו, אין לזה באמת היתכנות. ייבוא מקביל הרי יש, ומחוץ למכוניות יקרות ומשומשות קלות, אין שם מחירים טובים יותר.

יש הצדקה ליבואנים נוספים בתחום המזון כדי לשבור את המונופול של דיפלומט למשל , זה לא קורה כיוון שכל יבואן מקביל נתקל בהר של התנגדות בגופים הרגולטורים בארץ, שלא לדבר על העובדה שהיבואן הבלעדי מדווח ליצרן בחו"ל על מקור המכירה ליבואן המקביל וזה מקבל אזהרה לא למכור ליבואן המקביל.

ליצרן אין נגיעה לנושא , היבוא המקביל קונה רכבים מדילרים באירופה  \ ארה"ב , היצרן נכנס לתמונה כאשר היבואן בארץ מתלונן ומיידע את היצרן על היבוא מקביל וההמשך ידוע לכולם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 19 דקות, CX25GTI כתב:

אכן, היבואנים המונופוליסטים מעדיפים את חברות הליסינג, מנפחות את מחירי הרכב בצורה מלאכותית על מנת להגן ולשמר את העסקים שלהם עם חברות הליסינג.

אם הייתה תחרות בשוק הרכב עם יותר מיבואן אחד לכל רכב ובטח שלא יבואן אחד לקבוצת רכבים המצב היה שונה לחלוטין בתחום הרכב.

בוא ניקח דגמים שאין מונופול (אייגו ו 107, המסחריות של פז'ו ופיאט ועוד). למה שם המצב זהה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...