Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

אתה חושב שהוא הרבה יותר גדול או  הרבה יותר קטן?

רק מזכיר שהשנתונים הם על סמך דוחות כספיים מבוקרים.

אני חושב שהוא יותר גדול.

לא סתם התייחס זליכה בדו״ח שלו להכנסות ופחות לרווח (אם כי היה לו תחשיב גס שבדק כמה רכבים צריך יבואן למכור כדי להרוויח).

הוצאות זה דבר שאפשר לנפח. אפשר לשלם דרכם משכורות למקורבים. חברה שלא סובלת מתחרות קשה נוטה לא להתייעל ולהרשות לעצמה הוצאות כבדות יותר, שלא לצורך (תראה איך חברות הסלולר ביטלו בלי בעיה את מרכזי התמיכה מרובי העובדים + פינת ישיבה עם מכונת אספרסו ופינוקים ללקוחות הממתינים).

להוציא מקרים מאוד נדירים (בעצם זכור לי אחד), להיות יבואן רכב זה לא עוסק שמתקשה להרוויח. צריך רק לראות את בזבוז השטח במתחם החדש (יחסית) של לובינסקי כדי להבין איך נראה עסק שלא מודאג משורת ההוצאות. זה ממשיך במוסך המרכזי (לאו דווקא של לובינסקי) עם פינת קפה יפה ויועצים בעניבה, אבל עם אפס עניין בשימור לקוחות.

ובסוף, מחירי החלפים האסטרונומיים.

יבואני הרכב לא מזיעים.

אני לא מאשים בזה את היבואנים, הם פועלים במסגרת הרגולציה שמושתת עליהם, בתעשייה מסובכת. הם מצליחים לקנות מכוניות במחיר זול יותר מאשר באירופה, וכמו כל עסק, כשהרגולציה מאפשרת, הם עושים את המקסימום להוציא מקסימום כסף. וכן, יבואן רכב זו אופרציה מורכבת, יקרה ולא פשוטה לתפעול וניהול.

רק שמהחשבה שהקטן ההיצע פר יבואן תשפר את התמחור היא חוסר הבנה מוחלט של איך התמחור הזה נוצר וחוסר הבנה מוחלט שהתיישרות מחירים בין 5 משתתפים או בין 10, זה לא עניין מסובך בימינו.

הדרך נכונה להוזיל תחבורה לא עוברת דרך העיניים הלחות של חובבי רכב. אם יש רכבים שצריך להוזיל, אלו הבסיסיים ביותר. עם כל הכבוד לזליכה, מי שקונה במוו לא מעניין וגם מי שקונה קורולה ב-160 לא מעניין. מעניינים אלו שקונים רכבים כי הם צריכים להגיע מ-א׳ ל-ב׳.

לכן צריך פתרון ש...

1. נותן הנחת מס לרכבים זולים/בסיסיים יותר

2. מפרק את השירות/חלפים מהיבואן וקונס שימוש מונופוליסטי באחריות.

3. מפריד בין יבואן לחברת ליסינג

4. מאפשר ייבוא קל יותר של רכבים חדשים ומשומשים קלות (לטובת אלו שקונים רכב יקר יותר. אם מישהו חושב שעשירים עיניהן לא נוצצות כשהם קונים את ה-750 לונג שלהם בהנחה ניכרת, אתם לא מבינים באנשים שאוהבים לעשות כסף...).

מי שחושב שיהיו שלושה יבואני טויוטה ואז המחיר ירד ב-20%, הוזה.

לפני כשעה, llaavvii כתב:

המדינה היקרה שלנו "נהנת" מאוד מהמצב הנתון,
1. בדבר הפשוט ביותר - בשווי המס, עדיין מסתובבים במדינתינו עשרות אלפי מכוניות ליסינג לעובד שהוא משלם עליהם שווי שימוש, ככל שערך המכונית גבוה יותר שווי השימוש גדול יותר, ולכן אם ההבדל בין קיה LX ל EX הוא 90 ש"ח מכיוון שיש הנחה (בדלת האחורית) לחברת הליסינג, המדינה הרוויחה הרכב באופן מלאכותי שעל מחירון גבוה ושווי השימוש גבוה....

2. מיסים ישירים, מע"מ וכו' גם כאן המדינה רואה שהעם ממשיך לקנות בטירוף מכוניות ללא קשר לעלותם, ככל שהרכב יקר יותר יש יותר מיסים, שוב רווח נקי למדינה.

3. סעיף 2 תופס גם לחלפים, מוסכים ושאר ענייני אחזקת רכב.

כן. 

המדינה גם נהנית מהגניבות, מהפרמיות הגבוהות של הביטוח, וגם לא רוצה להעלות עוד את הנסועה, שגם כך התשתיות לא סוחבות.

אין לרשויות אינטרס פיננסי כאן.

לפני כשעה, llaavvii כתב:

ללא קשר לפוליטיקה אבל אם בג"ץ למשל היה "מכריח" את המדינה להחזיר X אחוזים מהכנסות המדינה מרכב לנהגים ולעולם התחבורה מצבינו היה מצויין, כרגע זאת "הפרה החולבת" של המדינה וכולם אוהבים את החגיגה הזו (גם שהיה שמאל בשילטון וגם מהימין).

ממש לא.

בית משפט לא מתערב בניהול האוצר ואין תאימות בין סיבת הגבייה לאופן ההוצאה. לא משקיעים את אגרת החינוך בבתי ספר וכו׳. לבית המשפט אין כלים או יידע לנהל מערכת.

מה שצריך זה רשות להגבלים עם שיניים שבאה לעבוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מבחינתי זה היינו הך...
אבל כרגע נראה שהרשות להגבלים (אולי\כנראה - לא יודע ולא מכיר) לא כ"כ פועלת חזק מנידון וזה שוב אולי מאותו "יד"
זה רשות שקשורה למדינה ולמדינה יש כאן אינטרס מובהק לשבת כמה שיותר זמן על הגדר...

פורסם

בנוסף, הקורונה הוכיחה, הציבור קונה גם במחיר גבוה יותר. יש יותר ביקוש מהיצע.

פורסם

יש קבוצה בפייסבוק שעוסקת בדיוק בנושא הזה.
נותנים שם המון מידע ומנסים לארגן חרם צרכנים כלשהו (נקווה שזה יעבוד במדינת השופוני).

הקבוצה נקראת "לא קונים רכב חדש בישראל - קבוצת המחאה"
https://www.facebook.com/groups/newcarsprotest.il/

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אני חושב שהוא יותר גדול.

ברור שיש הוצאות על משכורות וכו' כדי להוציא כסף מהחברה וברור שלאף אחד אין אינטרס לנפח את הרווח (פרט למקרים שמתכננים אקזיט).

לגבי חוסר יעילות, זה קיים בכל עסק וככל שהוא רווחי יותר חור היעילות גדול יותר אבל זה עדיין חלק מהמבנה העסקי ולכן לא הייתי לוקח אותו בשיקול אם הרווחיות גדולה או קטנה כי הוא נתון במנה הארגוני. אם הייתי שוקל לקנות את העסק אז הדברים האלה היו מעניינים אותי.

כנובן שצריך גם לראות כמה מזה זה עסקאות בין חברות תחת אותה בעלות (למשל חוזה שכירות יקר למקום בבעלות חברה אחות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

לגבי חוסר יעילות, זה קיים בכל עסק וככל שהוא רווחי יותר חור היעילות גדול יותר אבל זה עדיין חלק מהמבנה העסקי ולכן לא הייתי לוקח אותו בשיקול אם הרווחיות גדולה או קטנה כי הוא נתון במנה הארגוני. אם הייתי שוקל לקנות את העסק אז הדברים האלה היו מעניינים אותי.

כן... אבל אם אני מנתח אותו מבחינת משוכללות השוק, זה מעניין.

פורסם
לפני 14 שעות, falou כתב:

להוציא את ייבוא החלפים (האחרון לא בטוח. שם אולי באמת צריך רגולציה על המחירים, כי שולי הרווח לא נורמלים...

לפני שעה, falou כתב:

להוציא מקרים מאוד נדירים (בעצם זכור לי אחד), להיות יבואן רכב זה לא עוסק שמתקשה להרוויח. צריך רק לראות את בזבוז השטח במתחם החדש (יחסית) של לובינסקי כדי להבין איך נראה עסק שלא מודאג משורת ההוצאות. זה ממשיך במוסך המרכזי (לאו דווקא של לובינסקי) עם פינת קפה יפה ויועצים בעניבה, אבל עם אפס עניין בשימור לקוחות.

ובסוף, מחירי החלפים האסטרונומיים.

יבואני הרכב לא מזיעים.

לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

לגבי חוסר יעילות, זה קיים בכל עסק וככל שהוא רווחי יותר חוסר היעילות גדול יותר

מתי החלפתם צד בדיון? 😀

פורסם

לפני 5 דקות, stx כתב:

מתי החלפתם צד בדיון? 😀

זה מה שאתה לא מבין, אני לא לוקח צד.

יבואני הרכב עושים בדיוק מה שאני הייתי עושה אם הייתי במקומם. יש לי שוק, יש לו תנאים, אני מנסה להוציא את המקסימום בתנאים שיש. אף אחד פה, הרי, לא נכנס למכולת ואמר למוכר: ״4 ש״ח לפחית?! קח לפחות 6, כולם לוקחים יותר ממך...״

זה שהם מתחשבים בליסינג, זה בגלל שהליסינג זה לקוח גדול. מה אמור מנכ״ל יבואן לעשות מחר, לבוא לבעלים ולהגיד לו, ״ויתרתי על הליסינג כדי להיטיב עם העם?״

כל הדיבורים האלו על ״חזירים״ ו-״מנקנקים״, זה אינפנטיליות. 

מי שיוצר שוק ותנאיו זו המדינה, וזה מה שהיא יצרה.

והעובדה שצרכנים קונים, זה עליהם, לא על המדינה. 

מי שחוזר על המנטרה: להכניס יותר יבואנים שתהיה יותר תחרות, פשוט לא מבין את המכניזם של התמחור.

• אהבתי 2

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

בית משפט לא מתערב בניהול האוצר ואין תאימות בין סיבת הגבייה לאופן ההוצאה. לא משקיעים את אגרת החינוך בבתי ספר וכו׳

מהכרות עם תקציבים ציבוריים וניהול גביה, אין אפשרות בשום מצב ״לצבוע״ את כספי הגביה לשימושים. 

זה לא רק אצלנו זה באופן גורף בכל המערכות הציבוריות בעולם המערבי. 

מה שכן יש זה יעוד אחוזים מהגביה הכללית לשימושים מסויימים, אבל ללא ״צבע״ , כלאמר אחוז מגביה בנושא מסויים להשקעה חוזרת באותו נושא. 

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כי אין היגיון בלכבול את התכנון התקציבי באופן כזה. ובטח שאין היגיון לתת לבית משפט לנהל את פרטי התקציב.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 36 דקות, stx כתב:

מתי החלפתם צד בדיון? 😀

אם הייתי חלק מענף הרכב אולי הייתי לוקח צד.

הצד שלי הוא כאדם שמנהל עסק, חי את העולם העסקי ומבין איך עסקים קובעים כמה הם יכולים להעלות את המחיר.

בשורה התחתונה, כל עסק יתמחר לא כדי למכור הכי הרבה אלא כדי להרויח הכי הרבה. אחד ימכור 100 יחידות ברווח של שקל והשני ימכור יחידה אחת ברווח של 100 שקל.

לפני 30 דקות, zaf כתב:

מהכרות עם תקציבים ציבוריים וניהול גביה, אין אפשרות בשום מצב ״לצבוע״ את כספי הגביה לשימושים. 

דווקא יש אבל לא נפוץ.

בתעריף המים במחיר קוב קבעו כמה הולך לחישוש תשתיות, כמה לאחזקה וכו'. יש חלק צבוע ויש חלק חופשי.

ניתן לעשות את זה גם בעולם התחבורה אבל אף ממשלה לא תגביל את עצמה במקור הכנסה כל כך גדול ובמיוחד שחלק לא קטן מהמס על הרכב זה מס דברי מותרות.

פורסם
בתאריך 12.9.2023 בשעה 18:46, RK כתב:

השלטון המרכזי הוריד חסמים ליבואנים מקבילים, ועשה משהו שלדעתי לא ייעשה, שזה להכריח יבואן רשמי לתת שירותי אחריות לרכב שלא יובא על ידו.

האחריות על הרכב היא אחריות יצרן. היבואן הרשמי הוא נציג היצרן בארץ ולכן עליו לממש את אחריות היצרן. לא נראה לי שהיבואנים סובלים מזה כל כך, כיוון שהם מקבלים עוד רכבים לטיפול במוסכים שלהם - אחרת הם לא יתנו את האחריות...

לפני 20 שעות, Night Driver כתב:

בתעריף המים במחיר קוב קבעו כמה הולך לחישוש תשתיות, כמה לאחזקה וכו'. יש חלק צבוע ויש חלק חופשי.

למיטב זכרוני, אחת הסיבות להקמת תאגידי המים היתה כיוון שהרשויות המקומיות לקחו את הכסף שנועד לאחזקת תשתיות המים עבור דברים אחרים לגמרי.

פורסם
לפני 9 דקות, גור אדם כתב:

למיטב זכרוני, אחת הסיבות להקמת תאגידי המים היתה כיוון שהרשויות המקומיות לקחו את הכסף שנועד לאחזקת תשתיות המים עבור דברים אחרים לגמרי.

זו הסיבה הרשמית. בפועל התאגידים הם חברות בבעלות הרשויות שמושכות משם רווחים.

רק מזכיר שלעיריות לא משלמים מע"מ.

פורסם
לפני כשעה, גור אדם כתב:

האחריות על הרכב היא אחריות יצרן. היבואן הרשמי הוא נציג היצרן בארץ ולכן עליו לממש את אחריות היצרן. לא נראה לי שהיבואנים סובלים מזה כל כך, כיוון שהם מקבלים עוד רכבים לטיפול במוסכים שלהם - אחרת הם לא יתנו את האחריות...

האחריות לא תלוית טיפול במוסכים שלהם, בשביל זה שינו את החוק והגדירו שכל עוד מבוצעים טיפולים בהתאם להנחיות במוסך מורשה משרד התחבורה, האחריות תקפה. ורוב רכבי הייבוא האישי לא מטופלים במוסכי היבואן. היבואן נאלץ לטפל ברכב שלא יובא על ידו, שלא בטוח שהוא במפרט מתאים לארץ או כזה שאליו הוכשרו המכונאים שלו, שלא בטוח שיהיו לו חלפים בשבילו, והוא עדיין חייב לעשות את זה. היבואן היה מאד שמח להגיד למכוניות האלה לצאת מהמוסך שלו, או לחלופין, לקבלם בתשלום ושהם יתקזזו מול היצרן בחו"ל. החוק מונע זאת ממנו. זה בדיוק אותו הרציונל הסמי (או לא ממש סמי) קומוניסטי שכולם פה מריירים עליו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...