Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור הלגו המתעדכן באופן משביע רצון ומכיל אנשים טובים וכנראה לא מספיק ציטוטים (עד ש-M3 יגיע גם לכאן)

Fazer

פוסטים מומלצים

^

מה אגיד לך, הניסיון שלי שונה. קח למשל את זה:

20220829_060015.thumb.jpg.cc3337c580ae4bf8abc5393fb0be4532.jpg

אחי הבכור, שבא לבקר מחו"ל, הביא מתנה לבן- משהו סיני אבל די מרשים סטייל טכני. ההוראות בסדר גמור, באותה הרמה של לגו. אבל החלקים זו אופרה אחרת- אין התאמה כי אין אחידות; חלק מתחברים כמו שצריך, חלק "נושרים" וחלק היה סיוט, ברמה שאתה צריך להפעיל כח שמשאיר סימנים אדומים בקצות האצבעות שלך... מיותר לציין שילד בן שש לא מסוגל לעשות את זה. עוד דבר זה שהחומר ממנו עשויות הלבנים לא מי יודע מה, וטוב שהם צירפו לפחות עשר חוליות ספיר (עבור השרשראות), כי יותר מדי היו שבורות.

והקטע הוא שכל מה שטוב ומזכך בבניה של לגו, כזו שעושה לך טוב, היה מתסכל ומעצבן בבניה של הדחפור הזה. אני יושב בסלון ושומע את הילד מתעצבן בחדר השני ו"צועק" על הלבנים... וכצפוי, אחרי שנבנה הדחפור הוא פרש הצידה, גם כי אין לילד חשק לבנות אותו שוב (מה שהוא עושה עם כל הסטים שהוא מקבל), וגם כי הוא שברירי. אז יכול להיות שדברים אחרים יותר טובים, אבל אני לא רוצה לנסות. 😊

אגב, ל-CADA יש דברים מדהימים מבחינת התכנון וה"עושה לי חשק", כל מה שהם צריכים זה להשתמש באבני לגו. למשל, קח את הוולוו שרכשו לי ליום ההולדת הנ"ל, זה:

https://di.lnwfile.com/_/di/_raw/0a/jx/h5.jpg

ותשווה למקבילה מבית CADA:

ה"חיקוי" (זה לא באמת חיקוי) הרבה יותר מוצלח, נראה טוב יותר, ואפילו מערכת שלט הרחוק שלו, שמבוססת על הדור הישן טרום בלוטות', עדיפה על השליטה דרך טלפון, שאני שונא באופן כללי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון

איזה צירוף מקרים, פייסבוק הזכיר לי היום תמונה עתיקה של המכונית שבניתי על בסיס סט 8880 האגדי.

FB_IMG_1661755464307.jpg

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי בניית טכניק אפשר לעבור למינדסטורם, סדרת הרובוטיקה של לגו:

(זה סרטון אצלי בדרייב, חשבתי שזה יוטמע כמו סרטון יוטיוב)

https://drive.google.com/file/d/1INClC2aOYg5KAKNERzOqrWcSGk4DJ5_L/view?usp=sharing

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.
  • אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכיר את המערכת מקרוב, אבל מתוחכמת ברמה שמזינה הרבה פרוייקטים חינוכיים וגם תחרויות מקומיות, לאומיות ובינלאומיות - LEGO FIRST.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
בתאריך 27.8.2022 בשעה 13:36, yohai71 כתב:

אצלי היה משהו דומה, כמובן מוקדם יותר- 8860:

https://www.libble.eu/bestanden2/html/663611/bg1.png

וואי איך החזרת אותי 30-40 שנה אחורה.

היה לי את הדגם הזה (אא"לט) ואת ה850 ואחרי זה עברתי לפנאומטיק.

החיידק נכנס בגיל 5 כשאבא שלי חזר מגרמניה עם לגו לאחי, אני זוכר עד היום איך כל הלילה שכבתי במיטה והסתכלתי על הקופסה של הלגו על הרצפה וחיכיתי כבר שמחר יגיע.

אין לי ספק שללגו היה חלק חשוב מאוד בעיצוב שלי כבנאדם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחחחח.

איזה שרשור !

גם לי היו מס' דיי רב של לגואים בילדותי.

אח"כ עברו לאחיינים שלי. אם חלק מההמצ'בוקסים עוד הצליחו לחזור אליי - אז אלו התאדו להם שם...

לפני כשבועיים, הזמנתי מ-EBAY את הדגם הראשון שהיה לי בילדותי. פשוט הייתי חייב.

https://brickset.com/sets/371-1/Tipper-Truck  ( קישור לדוגמה).

ייקח זמן עד שיגיע (אוסטרליה...)

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, sperial כתב:

LEGO FIRST

אצלינו בהוד השרון הזמינו השנה את הילדים שעולים לכיתה ה' לסדנת חשיפה לרובוטיקה, ויש להם חוג שעד כמה שהבנתי משתמשים בו בלגו מיינדסטורם EV3 כדי לבנות רובוטים לתחרויות FLL. מרתק בעיני - הבן שלי עדיין מתלבט בין זה לבין חוג D&D, אני עובד על לשכנע אותו להחליט נכון, סתם כי בא לי גם להשתתף 😄

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבן הגדול שלנו היה, לפני כעשר שנים, בקייטנת רובוטיקה (נוער שוחר מדע באוניברסיטה העברית). הפעילות הייתה מבוססת על הערכות של מיינדסטורם ev3 ועד כמה שזכור לי הוא מאוד נהנה אז.

מה שרואים בסרטון, בהודעה הקודמת שלי, מבוסס על ערכת המיינדסטורם העדכנית, שהבן הצעיר בנה לפי הוראות שמצא באינטרנט. 

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 25.8.2022 בשעה 21:46, Fazer כתב:

(לפחות 3 מתוך 4…)

הבונה המוכשר הוא בני בן העשר, שעוקב אחרי כל ערכת לגו חדשה שיוצאת 🫣

30996B64-9BBB-432C-86B5-953C4E38B5F7.jpeg

מתנצל מראש על כך שמה שאני הולך לכתוב יעלה לך כסף, אבל בשביל להשלים את הסט של רכבי הספורט חסר לך את 42056 (Porsche 911 GT3 RS) שהיא הראשונה בסדרה הזו של הרפליקות.. זה מוצר שהוא Retired Product אבל אם אני לא טועה הוא יצא ב 2016 כך שזה לא אמור להיות בלתי אפשרי להשיג אותו.

אגב, אני שותף לתחביב, ובמקרה שלי ממנף את זה לבניה עם הילדים (היום 7,10) בסופ"שים כשיש לי זמן. זה לחלוטין משהו שהם מחכים לו (להזמנה שלי להצטרף לבניה ולבילוי המשותף).

עכשיו אני באמצע המקלארן F1, הפרארי כבר בבית מחכה לתורה.

ועוד משהו קטן - לגו השיקו יבואן רשמי בישראל שנותן מחירים מאוד תחרותיים (הבדל של אחוזים ממחירי חו"ל), אני פרגנתי לו בפרארי בשביל שהפעילות שלו בארץ תמשיך להתפתח.

https://lego.certifiedstore.co.il/

*למקרה שאסור לשים לינק אבהיר שאין לי קשר ליבואן

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, GTאי כתב:

אני שותף לתחביב, ובמקרה שלי ממנף את זה לבניה עם הילדים

😂😂😂😂😂😂😂

הלוואי ומישהו היה נותן לי גישה ללגו לצורך ״בניה משותפת״… כשאני רק מתקרב לרדיוס שבו מפוזר הלגו אני מקבל מבט זועם + אמירה החלטית של ״אבא, לא לגעת!!!״

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

גם פה התקדמות:

20220924_162002.thumb.jpg.38b12f69d428cfa8f060b2689ed184cd.jpg

20220924_162022.thumb.jpg.788d9e71504fd6e1e981c9b6e4030905.jpg

20220924_162120.thumb.jpg.8afdcd83713ffdd97fe3c83d578b124e.jpg

מחכה שיגיעו משטחי בסיס כדי לכסות את השולחן כולו, ואז אפשר יהיה להתחיל לארגן את ה"תצוגה" יותר.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...

Independence Day Usa GIF by Broad City

• אהבתי 3

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...