Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, סולל הדרך כתב:

הבעיה זה נתב"ג - השבוע חיכיתי 3 שעות בתור. מזל שהגעתי 4 שעות קודם.
לסופ"ש קצר... אתה שורף יום שלם על נתב"ג ועל הטיסה
ביזיון אחד גדול!

WhatsApp Image 2022-06-23 at 9.09.30 AM.jpeg

התמונות של ספטמבר 2019 לא יצאו לי מהראש. 

הייתי אז נציג תפעול של חברת השכרה בנתב״ג, כלומר בין היתר נוסע בין הטרמינלים להעביר רכבים של החברה. 

באותו חודש, היה כלכך עמוס בנתב״ג, שהחניונים קרסו, אנשים הגיעו למצב שהם מחנים על כל מדרכה אפשרית. כל נתיב אפשרי. כל עוד היה נתיב אחד פנוי (מתוך 3-4 ביציאה מהחניונים) היו עומדים עליו. לקח לי שעה ורבע, שעה ורבע על השעון, להגיע מהחניה בטרמינל 3 עד שהגעתי לכביש שמוביל לטרמינל 1. 

מדי פעם במשמרות הייתי עולה לקנות אוכל והוא קרוב לאזור המצולם. 

זה היה לא נורמלי. אני זוכר שהיה לי כל כך צפוף להסתובב שם, וריחמתי ממש על הטסים. 

וכן, זה היה ב 2019, לפני משברי הקורונה וכו. אז שלא יבלבלו את המוח על מחסור בעובדים. 

יש מקומות שלא משנה מה תעשה, לא תעמוד בעומס. 

ומה לגבי יציאה מחניה של שכונת מגדלים ב 8 בבוקר ביום חול? כשכל העולם ואשתו מתרוצצים לפזר את הילדים, להגיע לעבודה, לבתי הספר וכו. כל שכונה כזו מכילה נתיב לכל כיוון, וכל מגדל מכיל 80+ דירות, לכל דירה 2 חניות. 

אז כל עוד התשתית לא בנויה לעומס כזה, תמיד נראה את התמונות האלו. 

עם כמה שנתבג גדול, לכל חברת טיסה יש דלפק או שניים. ויש המון טיסות. המון אנשים שצריכים לעלות לטיסות. אנשים שמקדימים. 

לא אומר שבחול זה יותר מסודר, כי לא יצא לי לטוס בזמן האחרון.

Ford Fiesta 2014 Manual

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני טסתי מנתב"ג ב-2019 רק 5 פעמים. למרות שהשדה פעל בתפוסה כפולה מכפי שתוכנן בעת בניית טרמינל 3 הכל היה מסודר, אני תושב שלא היה מצב בו לקח לי יותר משעה - שעה וחצי מהרכבת עד הדיוטי, ובמהלך השנים עברתי גם בימי שיא. ולא יותר מ-30-40 דקות מהגייט עד תחנת הרכבת.

לא עברתי בשדה מאז שחזרתי ב-1.1.2020 לפנות בוקר, אבל לפי התמונות, הכתבות ומה  ששומעים מחברים מה שהולך שם כעת זה סיפור שונה לגמרי. לא השדה הזריז ודי יעיל שהכרתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טסתי בשיא חול המועד פסח, ביום שני שכל העולם פחד ממנו עם 70+ אלף נוסעים.

הגעתי 4 שעות לפני הטיסה מוכן למלחמה, תוך פחות משעה ישבתי בדיוטי פרי.

כנראה שזה עניין על איזה זמן ביום טסים (טיסת לילה, הגעתי לנתבג לקראת 7 בערב).

פורסם

אישית, אני ברוויה מסויימת כרגע מחו"ל, ולטוס נהיה סוג של חוויה מפוקפקת עוד מלפני הקורונה. לא אוהב מלונות של ממש - בפרט בארץ, בשנים האחרונות מתרכז יותר באכסניות/אירוח קיבוצי/צימרים איירבנב, הדגש שלי יותר על נוף ושלווה ונגישות לטיולי יום ופחות על פסיליטיס. היו לי כמה כאלה מציאות מוצלחות בשנתיים האחרונות.

נכון שעדיין התמורה לכסף בהשוואה למונחי חו"ל נמוכה, אבל אני מסתכל על מה שזה שווה לי (קריצה ל  @oryo ) ולא לאחרים. בשביל מילוי מצברים בסופ"ש ארוך זה מצויין, ולא צריך לטוס לשום מקום. למעשה החלום שלי הוא למצוא "מבדד" כזה, שנוכל לצאת לשם לסופי שבוע באופן קבוע בתדירות חודשית.

חזיר דיזל

פורסם

רק חו"ל. 

ובאמת שניסיתי לא מעט בארץ כי זה פשוט הרבה יותר נוח. נכנס לאוטו תוך שעתיים-שלוש בערך אתה כמעט בכל מקום בארץ (אם אתה יוצא מהמרכז).

קודם כל המחירים של המקומות אירוח בארץ הזויים.

הדרישה למינימום X לילות לי אישית לא מתאימה תמיד.

ואם כבר בארץ - אני גמרתי עם צימרים. 

כל פעם בחרתי צימר על פי ביקורות. קבוצות. מה לא. 

וכל פעם מחדש היה משהו מסריח ברמות. 

סתם דוגמא, אחת מיני רבות.

פעם הייתי צריך להיות בצפת לילה אחד. היה לי משהו על הבוקר שם וזה אמר או שאני נוסע ערב לפני, ישן כמו שצריך.

או שאני גם ב-3 בבוקר כדי להיות שם על הבוקר הפוך.

חיפשתי בבוקינג (למזלי) מקום. מצאתי איזה צימר/אכסנייה לא זוכר. סגרתי. חודשים מראש.

לא יודע למה, אבל התקשרתי למקום יום או יומיים לפני - הוא אמר לי שהוא לא מקבל אורחים בתאריך הזה (שבת/חג/חול המועד) - ושאני אמור לדעת את זה.

אמרתי לו שהתאריכים היו פתוחים בבוקינג. הוא אמר שזה לא מעניין אותו, שהייתי אמור להבין שזה מועד כלשהו והוא לא מקבל בזמן הזה אורחים ושאם יש לי בעיה שאדבר עם בוקינג וניתק.

מאז הבנתי שאני עם כל החאפרים גמרתי.

מה שיפה בבוקינג במקרה הזה - זה שהם אמרו לי שנמצא יחד מקום חלופי ואם הוא יקר יותר מהמקום שאותו לקחתי - ההפרש עליהם (כנראה יקנסו את בעל האכסניה, לא יודע).

מצאתי מקום טוב יותר (יש שם איזה מלון שרציתי בהתחלה, אבל או היה מלא או יקר) - וגם אגב הוא היה זול יותר אז זיכו אותי בהפרש.

פורסם

ישרוטל הרוויחה 130 מיליון שקל ברבעון: "המחירים הגבוהים שלנו מוצדקים" (ynet.co.il)

תטוסו כשאין חופש בבתי הספר ותעשו יופי של חופש ובזול. בארץ? שיחפשו אותי. אפשר כבר להזמין טיסות לואו קוסט ולהרוויח חופש זול בכל יעד כמעט. גם הדלק יקר בארץ, התמורה לא תמיד שווה ואם אתם לא חברים בחבר/הוט/מועדון כלשהו אז אתם מממנים אותם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בס"ד 

טיסות בקיץ?? חחחח( מצטער, הייתי חייב). 

טס רק off season. 

השנה הילדים הפתיעו וקנו לי ולגברת כרטיסים(שבוע שעבר), הכנתי את עצמי מנטלית לצינור שאני הולך לחטוף, את האמת? תוך רבע שעה הייתי בדיוטי. 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

רמת חלק מהמתקנים עשתה בשנים האחרונות קפיצה נחשונית - למשל מוזיאונים וגנים לאומיים, שאמנם קטנים ממקביליהם האירופיים ובוודאי האמריקאיים, אולם איכותם השתדרגה פלאים.

סיפרתי קודם על כמה ימים שביליתי בירושלים - אני מאוד לא אוהב חלק מהאוכלוסיה, וגם מצב הרחובות מצריך שיפור, אבל מבחינת אתרים לתייר היא יכולה להתחרות ישירות בלא מעט בירות אירופיות. הייתי שם אותה בשורה אחת עם רומא.

הבעיה היא לדעתי בלינה , לא באתרים, לא במסעדות.

מסכים לגמרי.

למי שיש ספק - הנופים והאתרים (מינוס רמת הניקיון ואולי השירותיות) מדהימים , האוכל בין הטובים בעולם ובהחלט יש מספיק מורשת ונופים כדי לספק כל תייר.

לפני 6 שעות, garicho כתב:

זה ככה בכל העולם. לא ייחודי לישראל. ממליץ לטוס ללא מזוודות ובשעות פחות עמוסות.

״בכל העולם״ - לא ממש.

נתב״ג הוא ללא ספק השדה תעופה הכי איטי שביקרתי בו בחיי (וביקרתי בדיי הרבה לכל רוחב אירופה וארה״ב)

לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

מהתחושה והניסיון שלי המקומות היקרים בהגזמה נמצאים בעיקר באילת או ים המלח

תוסיף לזה תל אביב והרצליה פיתוח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 שעות, Michazzz כתב:

מבחינת תשואה על ההון לא בטוח שזה כזה שוס.

אישית נופש איפה שבא לי גם אם זה עולה עוד אלפייה או שניים.

המחיר הוא פרמטר די חשוב אבל לא היחיד.

בחול צריך לקחת יום (מתיש) של טיסות שלא מתאים לי לחופשה קצרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, Liviur כתב:

נתב״ג הוא ללא ספק השדה תעופה הכי איטי שביקרתי בו בחיי (וביקרתי בדיי הרבה לכל רוחב אירופה וארה״ב)

אני בעיקר לא מבין למה לא משקעים בצ'ק אין אוטונומי פה. בשדות שהייתי בהם וזה היה קיים, זה קיצר את התהליך ל-10 דק' בערך. ברור שבארץ יש גם בידוק בטחוני יותר קפדני בדרך כלל, אבל גם עם זה, אני די בטוח שוב הטסים היום כבר סוגרים מקומות מראש ורק רוצים למסור מזוודות וזהו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

צ'ק אין עצמי קיים בנתב"ג כבר הרבה שנים (אלא אם בוטל בגלל הקורונה) - אותן מכונות עם תאורה ירוקה לפני הבידוק הבטחוני. מה שאין זו שקילת מזוודות עצמית. 

חוץ מזה, חלק מהחברות הישראליות (ארקיע, ישראייר) לא מאפשרות, או, לפחות, לא אפשרו עד לאחרונה, צ'ק אין עצמי. מרגיז מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פעם כשנחתתי בLAX, תוך בערך 15 דקות הייתי מחוץ לטרמינל עם המזוודה, כולל תחקיר בטחוני קצרצר.

המאבטחים עמדו וכיוונו את האנשים לאן להגיע.

וזה LAX, שדה תעופה פי כמה יותר עמוס מנתב"ג. אז אם רוצים לייעל, יכולים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עברת אימיגריישן ב-15 דקות? 

דרך אגב -"עמוס" זה דבר יחסי, כי שדה שמתוכנן ל-50 מיליון נוסעים בשנה אמור להיות בנוי ומאוייש בהתאם.

עד הקורונה נתב"ג תפקד בכלל לא רע - מהיציאה מהמטוס עד רציף הרכבת ב-25 דקות כולל הפסקת פיפי זה סביר לגמרי.  אבל לפני שנתיים אילצו את השדה, ואת החברות, לפטר הרבה מאוד עובדים, הסקטור מתאושש מוקדם מהצפוי, וזה מתבטא בתורים האינסופיים.

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

עברת אימיגריישן ב-15 דקות? 

הרבה פחות.

15 דקות זה מהמטוס עד ליציאה מהטרמינל כולל איסוף מזוודה. לא יודע אם ככה המקום מנוהל בכללי, או בגלל שהמקום מנוהל ע"י אסייתים עם משמעת צבאית, או בגלל שהשעה הייתה 7 בבוקר (אבל עדיין היה מלא אנשים).

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תמיד יש מרכיב של מזל.

כבר קרה לי במלפנסה שירדתי מהמטוס, הלכתי ישר לביקורת הדרכונים שהיתה ריקה, המשכתי למסוע והמזוודה כבר חיכתה לי אבל היו לי גם מקרים שחיכיתי יותר משעה בתורים.

כיום התפוסה בשדות התעופה עלתה מ 0 ל 100 בפרק זמםן של אפס וקשה מאוד לאייש את המשרות הדרושות. יש שדות תעופה שמצמצמים טיסות ויש כאלה שהתורים בלתי אפשריים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...