Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

2 שאלות (כרגע בתכנון בית):

אילו הכנות צריך לעשות לTV? חשבתי על 2 שקעים + שקע תקשורת לטובת כבל רשת. אני מפספס משהו? צריך עוד משהו? (הכל טלויזיות חכמות).

בנוסף, מרחק מהספה לסלון היא 4.5 מטר. פתאום 85 אינצ' נראה לי קצת קטן שם... אבל מעבר לזה המחירים כבר סופר יקרים. מה דעתכם?

פורסם

תוסיף עוד שקע לממיר או לצרכים עתידיים, ודאג לצינור עבה שיוכל להכיל עוד כבל תקשורת, אפילו עם מחבר גדול כמו HDMI, שיהיה מונח במזנון שמתחת לטלויזיה.

לגבי גודל המסך - לא חייבים להתחיל ישר עם מסך של iMAX. אפשר להתחיל עם מסך קיים ולהשתדרג כשתתאושש מעלויות הבניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מתכוון להשתמש ברסיבר?

דווקא כבל רשת לדעתי חסר משמעות עם ביצועי  וייפיי בימינו (בטח לוידאו - אפילו באיכות מקסימלית של 4K ווידאו של 60-70 מגהביט - משהו שכמעט לא תמצא).

אני חושב (ועשיתי בהתאם) משהו אחר - שקע חשמל עם תעלה - וכבר בשדרוג הראשון זה הוכיח את עצמו!

עשיתי את זה כשתליתי את הטלוויזיה הקודמת שהיתה לי (4k/60 עם HDMI 2.0) ובזמנו הרצתי רק חשמל + HDMI אחד.

כששדרגתי - כבר עברתי לחבר הכל לטלוויזיה (כלומר 3 HDMI פנימה + ARC ושדרגתי לHDMI 2.1 בשביל לתמוך ב120 הרץ עם HDR בשביל הפלייסטיישן והאקסבוקס החדשים). אם הייתי עושה חיבורים קבועים - או שהייתי צריך לשדרג גם רסיבר לאחד שתומך בHDMI 2.1 או שהייתי צריך להעביר כבלים או להתפשר על האיכות.

בתעלה אני יכול להשחיל 4 כבלים (+ החשמל) והחלק התחתון מאחורי הכוננית שבה יושבים הרסיבר וכל הקונסולות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לזה כיוונתי כשציינתי "צינור עבה" - נדמה לי שבעגת החשמלאים הוא נקרא "קוברה". את הדבר הזה להעביר מאחורי המזנון שמתחת לטלויזיה אל מאחורי המסך עצמו. מאחורי המזנון להתקין אשכול של שקעים ונקודות תקשורת בסגנון הזה עבור כל המכשירים הנלווים, ואז להעביר "קוברה" אל מאחורי המסך, ולהתקין שם גם שקע חשמל או שניים, ואם רוצים - עוד חיבור רשת.

דרך אגב - אם אתה מדבר על התשתיות, דאג לקופסת תקשורת שתהיה מסוגלת להכיל את המודם, נתב (או סויץ') עם מספיק חיבורים לכבלי רשת לכל הנקודות הדרושות בבית, וכמובן שקע(י) חשמל כדי לספק את צרכיהם. זו קופסה לא קטנה.

@Liviur ה-WiFi אכן אופציה, אבל אם בונים מחדש עדיף להשחיל רשת קוית, היא יותר יציבה ופחות נתונה להפרעות חשמליות מהסביבה, ובבית גדול גם תאפשר חיבור של AP's בלי להפסיד מהירות על תקשורת אלחוטית ביניהם. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבל רשת לטלויזיה זה חובה, חברות עוברות לאפליקציות במקום ממירים וכדאי שלא יהיו תקיעות בהעברת האינטרנט

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

@Liviur ה-WiFi אכן אופציה, אבל אם בונים מחדש עדיף להשחיל רשת קוית, היא יותר יציבה ופחות נתונה להפרעות חשמליות מהסביבה, ובבית גדול גם תאפשר חיבור של AP's בלי להפסיד מהירות על תקשורת אלחוטית ביניהם. 

כעיקרון אני מסכים איתך והעברתי תשתית קווית בעצמי בבית שנה שעברה אבל:

1. עם וייפיי נורמאלי - אין סיכוי שוידאו יהיה בעיה או יאט את הסיפור. אנחנו במצב שאפשר להעביר 200-300ִ לפחות על תשתית וייפיי בינונית להחריד וכפול מזה בנורמאלית. לייטנסי חד עד דו ספרתי להפרש. זה חסר משמעות

2. אם הדרישות גבוהות - עדיף סטרימר נפרד גם ככה - פייר? האפליקציות המובנות מחורבנות - גם בlg oled וגם בסידרה 8 של סמסונג שיש לי.

לנקודה שבה מגיע הרסיבר ושאר המכשירים - בהחלט. זה וסוויץ ג’יגה קטן 👌

3. הסיבה שהעברתי - תשתית ג’יגה סימטרית (שבאמת נותנת את כל רוחב הפס) , בית חכם ו7 מצלמות קבועות. הרבה מעבר למשתמש הביתי הממוצע.

לפני 58 דקות, Michazzz כתב:

כבל רשת לטלויזיה זה חובה, חברות עוברות לאפליקציות במקום ממירים וכדאי שלא יהיו תקיעות בהעברת האינטרנט

ראה מה שכתבתי למעלה על רוחב הפס שאפליקציות וידאו משתמשות בו. ועל זה שאם יש דרישות גבוהות - לחבר לסטרימר ולקונסולות , לא לטלוויזיה.

לפני 5-6 שנים ? עם ראוטר של הספקית ? אולי.

אנחנו כבר לא שם. כל וייפיי סביר מינוס מינוס כבר לא יאט שום דבר ברמת וידאו בטלוויזיה חכמה.

(אם הטלוויזיה בממד או שיש באמת בעיה כי היא סופר רחוקה מהראוטר פלוס כמה קירות - אולי… )

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

במצב כמו שלי, שבו השיפוץ נעשה לפני כמעט עשור, ולא העברתי כבלי רשת לטלויזיות (חוץ מהסלון) - אני לא אתאמץ להשחיל כבלים (יש צינורות, אלה של YES) כי ממילא על מסכי "32-40 רזולוציית HD רגילה תהיה מספקת, ובחדרי השינה אין לי מקום למסכים יותר גדולים. אבל כשבונים או משפצים דירה חדשה? מדובר בהשקעה קטנה עם מבט לעתיד.

דרך אגב - את האשכולות שציינתי קודם כדאי להכין גם במקומות המיועדים לשולחנות עבודה, אפילו עם 2 כבלי רשת כדי לחבר אחד למחשב ואחד למדפסת* או משהו כזה, למרות שעל שולחן העבודה אין בעיה לשים סויץ' קטן.

*בהנחה שאתה משתמש במדפסת לכמה מחשבים המפוזרים בבית, מצב הגיוני כשיש יותר ממשתמש אחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 3 שעות, Liviur כתב:

אתה מתכוון להשתמש ברסיבר?

כן, יהיה רסיבר. שם אני עושה הכנות יותר משמעותיות.

השאלה היתה על TV בחדר משחקים למשל - מקום שיש רק TV ולא עוד אלמנטים.

לפני 4 שעות, sperial כתב:

לגבי גודל המסך - לא חייבים להתחיל ישר עם מסך של iMAX. אפשר להתחיל עם מסך קיים ולהשתדרג כשתתאושש מעלויות הבניה.

אני בכל מקרה צריך לרכוש חדשה נוספת, והחלל גדול אז משהו קטן לא רלוונטי (גם עיצובית)

לפני 3 שעות, sperial כתב:

לזה כיוונתי כשציינתי "צינור עבה" - נדמה לי שבעגת החשמלאים הוא נקרא "קוברה".

כן, זה נקרא קוברה

לפני שעתיים, Michazzz כתב:

מסכים. כבל רשת לכל נקודה (גם בחדרים, גם במשרד).

מעבר לזה פריסה של Mesh בכל הבית

לפני שעתיים, waterman כתב:

תודה, יש שם הרבה מידע. אין להם משהו על 4.5 מטר, אבל אפשר להמשיך את החשבון לבד.

תודה לכולם. 

פורסם

כן, אני נועה להסכים, אבל הסלון גדול 😬

התחילו לי מחשבות על מקרן, או ללכת לכיוון של מסך 98... אני עכשיו בשלב תכנון הבית ועד הכניסה יש עוד איזה שנה וחצי-שנתיים, יש סיכוי שהמחירים של ה 98 ירדו לטווח אפשרי (TCL / Redmi, לא LG)

פורסם

עוד שנתיים וחצי.. תהיה לי בריא.

מציע להרגיע את השרשור, ולהעיר אותו לקראת מעבר הדירה  כשתדע כמה כסף אתה יכול להקדיש למסך, מה תהיה הטכנולוגיה השלטת ומה המחירים. רק דאג להכין תשתיות (צנרת יקווי חשמל) עם צפיה לעתיד. רחוק. 

• אהבתי 1

פורסם

בול.

טכנולוגיות כרגע מתקדמות מהר יחסית ומחירים יורדים מהר יחסית.

OLED או הטכנולוגיות החליפיות מבית סמסונג לדוגמא הולכות ונהיות נגישות יותר ויותר בלי מחיר של רכב חדש.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 שעות, GTאי כתב:

😬ש סיכוי שהמחירים של ה 98 ירדו לטווח אפשרי (TCL / Redmi, לא LG)

בוודאות גמורה.

רסיבר עוד אפשר לקנות מראש, התזוזה בפורמטים די איטית, אבל טלוויזיה זה מוצר שעדיין רץ קדימה ומשתנה/מוזל ללא הפסקה.

בנוגע למרחק הצפייה - ממליץ לשקול סידור שונה.

אפשר למשל לתחוב רמקולים אחוריים + איזו שידה (תמצא תירוץ כלשהו, משבר גילה העמידה, משהו) וזה כבר יקרב אותך ל-3.5 מטר...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

עוד שנתיים וחצי.. תהיה לי בריא.

מציע להרגיע את השרשור, ולהעיר אותו לקראת מעבר הדירה  כשתדע כמה כסף אתה יכול להקדיש למסך, מה תהיה הטכנולוגיה השלטת ומה המחירים. רק דאג להכין תשתיות (צנרת יקווי חשמל) עם צפיה לעתיד. רחוק. 

שנה וחצי - למה ככה? :) 

אני עכשיו מתכנן הכל וקובע את המיקומים של היציאות בקירות, זה מאוד רלוונטי בשלב הזה.

אני יכול להשקיע כל סכום בין 0-25,000 ש"ח כך שכל טווחי הגדלים נכנסים כבר היום, בהתאם לפתרון שאחליט עליו אוציא את הסכום הדרוש.

לפני כשעה, hans כתב:

בוודאות גמורה.

רסיבר עוד אפשר לקנות מראש, התזוזה בפורמטים די איטית, אבל טלוויזיה זה מוצר שעדיין רץ קדימה ומשתנה/מוזל ללא הפסקה.

בנוגע למרחק הצפייה - ממליץ לשקול סידור שונה.

אפשר למשל לתחוב רמקולים אחוריים + איזו שידה (תמצא תירוץ כלשהו, משבר גילה העמידה, משהו) וזה כבר יקרב אותך ל-3.5 מטר...

צמוד לקיר זה חלק מהעיצוב אז אין לי הרבה ברירה.

אפרופו רמקולים, אני שם 2 בצדדים + סנטר (שקועים בנגרות, צבע הרשת הקדמית לפי הנגרות) - זה ישמש אותי גם למוסיקה (חיבור לרסיבר) וגם ל TV. 

יש לי וטו מוחלט על רמקולים חשופים... היו לי 2 מעולים שמכרתי כי הכריחו אותי לשים אותם במחסן...

• תוכן חדש...