Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכוונתי לטוס לגרמניה בימים הקרובים ולהתנייד ברכב בגרמניה ואוסטריה. אודה למידע עדכני לגבי הכניסה למדינות אלה, האם נדרשת בדיקת PCR (אני מחוסן מלא כולל בוסטר) או שמספיקה תעודת הקורונה המונפקת ע"י משרד הבריאות? האם ישנן מגבלות נוספות? 

פורסם

Be roo - ,תודה. ראיתי את זה לפני כן ומכיוון שאני חושב ש- "אנשים מחוסנים באופן מלא בהתאם לכללים אלה יכולים להגיש בקשה לאשרה הנדרשת לכניסה לגרמניה בשגרירות גרמניה תל אביב." זה די מבלבל מכיוון שניתן להבין שצריך איזו אשרה. זו הסיבה ששאלתי כאן, כדי לשמוע מניסיונם של אנשים שנסעו לגרמניה בתקופה האחרונה.

פורסם

אוסטריה בעייתיים, אחרי 270 יום מהחיסון אתה לא נחשב מחוסן אפילו אחרי חיסון שלישי. צריכים PCR.

זה בעייתי לכל הישראלים מיוני, כי מבצע חיסון שלישי התחיל באוגוסט.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

אל תשכח שישראל הקדימה את אוסטריה בחיסון בכ- 3 חודשים. המנה השלישית ניתנה החל ב-1.8 לבני 60 ומעלה ומספר שבועות אח"כ לצעירים, כך שראשוני המתחסנים יגיעו ל-9 חודשים בתחילת מאי, אבל זו האוכלוסיה שרבים ממנה קיבלו מנה רביעית.

אם אתה בן למעלה מ-30 אין כל אין בעיה לקבל חיסון רביעי ולסגור את הפער, אם כי אין לכך התיחסות בדף שקושר. כמוכן אפשר להסתפק בבדיקת PCR או אנטיגן (הם קןראים לה LFT).

מעניין שהאוסטרים דורשים במרחבים הציבוריים מסיכות FFP2 (שקולות ל-N95/KN95) ולא מסתפקים בכירורגיות.

כמוכן, לפי העדכון שצרף יוחאי, אין הבדל בדרישות בין וינה לשאר המדינה.

דרך אגב, סוף סוף משרד הבריאות עדכן אישור חיסוני קורונה במנה הרביעית, וגם את תאריכי התו הירוק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 23.4.2022 בשעה 12:19, car_me כתב:

אוסטריה בעייתיים, אחרי 270 יום מהחיסון אתה לא נחשב מחוסן אפילו אחרי חיסון שלישי. צריכים PCR.

זה בעייתי לכל הישראלים מיוני, כי מבצע חיסון שלישי התחיל באוגוסט.

הרגע חזרתי מאוסטריה. העלו את זה לשנה. 

אז חיסון ישראלי 3 תופס לשנה קדימה. 

פות"ש, לא יודע לגבי גרמניה אבל באוסטריה אתה לא צריך כלום חוץ מתעודת ההתחסנות. מאיתנו לא ביקשו אותה אפילו פעם אחת. כמו כן באוסטריה בוטלה חובת מסיכות עוד לפני ישראל, למעט מקומות ציבוריים כמו תחבורה ציבורית, חנויות וחלק מהמוזיאונים. 

אם אתה חוצה ברכב אל תשכח שאתה צריך וינייט לנוע בכבישי אוסטריה, אפשר למצוא בכל תחנת דלק במחיר קצת מופקע. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

למה הוינייט במחיר מופקע? דומני שנסיע הלוך בכביש 6 מיקנעם לנתב"ג וחזרה עולה יותר מוינייט ל-10 ימים. מה שכן - יש מספר כבישי אגרה שאינם נכללים בהסדר הוינייט, התשלום במקום. ויש גם ה"קורידור" משוויץ לגרמניה על השפה המזרחית של אגם קונסטנץ, שלזכרוני עולה משהו כמו 3 אירו. הפתקית נרכשת בתחנת דלק סמוך לגבול ויש להניחה על הדאשבורד.

לגבי הנחיות קורונה - אלה משתנות חדשות לבקרים, צריך להיות עם האצבע על הדופק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מופקע ביחס לקנות אותו שלא בתחנות דלק. לא ביחס לישראל. גם אמרתי קצת. עניין של כמה יורו. לא משהו לעשות סלטות בשבילו. 

פות עוד דבר ששכחתי, באוסטריה משתמשים במסיכות n95 או ffp2, לא הרגילות שלנו. אפשר להיות ישראלי ולנסות אותם, אבל קח לתשומת לבך.  

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם (נערך)

הזכרתי את זה במעלה השרשור. ודרך אגב, בלא מעט מדינות אירופיות מסתפקים במסיכה כירורגית, אבל מסיכת בד פסולה.

בלי קשר - אני עברתי ל-KN95 גם ביומיום בישראל.. 50 יחידות ב-30 ש"ח בעליאקספרס, ואורך החיים של כל מסיכה יותר גדול.

פורסם

הבעיה עם ה 95 זההקושי לנשום איתן אבל גם הן כמו מסיכת חמצן לעומת המסיכות של מחלקות הקורונה. שלהם זה כמו שקית על הראש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 26.4.2022 בשעה 05:11, ניקו פ. כתב:

הרגע חזרתי מאוסטריה. העלו את זה לשנה. 

אז חיסון ישראלי 3 תופס לשנה קדימה. 

פות"ש, לא יודע לגבי גרמניה אבל באוסטריה אתה לא צריך כלום חוץ מתעודת ההתחסנות. מאיתנו לא ביקשו אותה אפילו פעם אחת. כמו כן באוסטריה בוטלה חובת מסיכות עוד לפני ישראל, למעט מקומות ציבוריים כמו תחבורה ציבורית, חנויות וחלק מהמוזיאונים. 

אם אתה חוצה ברכב אל תשכח שאתה צריך וינייט לנוע בכבישי אוסטריה, אפשר למצוא בכל תחנת דלק במחיר קצת מופקע. 

תודה לתשובתך. אתמול קיבלתי תשובה במייל משגרירות אוסטריה בתשובה לשאלתי אליהם. אכן לא נדרש כלום מלבד תעודת קורונה (תעודת התחסנות) תקפה. בנציגות לופטהנזה בארץ קיבלתי את אותה התשובה לגבי הכניסה לגרמניה. לגבי הוינייט - ככל שידוע לי (לפחות כך היה בנסיעתי האחרונה לפני הקורונה) היא כבר מונפקת על הרכב השכור (אויס, במקרה שלי).

לפני 13 שעות, sperial כתב:

בלי קשר - אני עברתי ל-KN95 גם ביומיום בישראל.. 50 יחידות ב-30 ש"ח בעליאקספרס, ואורך החיים של כל מסיכה יותר גדול.

בהחלט מחיר הוגן. רכשתי (באחת מרשתות הפארם)  10מסכות FFP2 ב-30 ש"ח. הבעיה עם אליאקספרס היא זמן משלוח (בחלקו הגדול "תודות" לדואר ישראל) ארוך למדי.

פורסם (נערך)

לעליאקספרס הסדר שילוח מהיר, טיסות ייעודיות של CAL להונג-קונג 2-3 פעמים בשבוע, ועד כמה שהבנתי גם עדיפות בדואר ישראל. אז המוצרים לא מגיעים מייד, אבל זמן אספקה של 2-3 שבועות הוא רגיל לגמרי.

פורסם
לפני כשעה, avz כתב:

לגבי הוינייט - ככל שידוע לי (לפחות כך היה בנסיעתי האחרונה לפני הקורונה) היא כבר מונפקת על הרכב השכור (אויס, במקרה שלי).

אמת, כתלות באיזו מדינה שוכרים. יש חברות שראיתי אותו בתוספת 2 יורו, שזו לא בעיה אבל צריך לסמן את זה אחרת לא יהיה. כשאני שכרתי לי היה. 

פורסם
לפני 32 דקות, sperial כתב:

לעליאקספרס הסדר שילוח מהיר, טיסות ייעודיות של CAL להונג-קונג 2-3 פעמים בשבוע, ועד כמה שהבנתי גם עדיפות בדואר ישראל. אז המוצרים לא מגיעים מייד, אבל זמן אספקה של 2-3 שבועות הוא רגיל לגמרי.

כנראה שאתה ואני לא מקבלים שרות מאותו דואר. הלו"ז שלך - מניסיוני עם הזמנות מאליאקספרס (והוא לא מועט) - הוא אוטופי. זה אבסורד שלוקח פחות זמן למוצר שהוזמן להגיע מסין לארץ מאשר לזמן שלוקח לדואר ישראל להעביר את החבילה לנמען. 

• תוכן חדש...