Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים, יש לי פה 2 הצעות לרכב מפרטי:
1. מאזדה 3 פרימיום, 2016
ק"מ 125K
2. מאזדה 3 ספיריט, 2014
ק"מ 65K

בשתיהן המחיר המבוקש הוא לפי המחירון. זה בסדר לי עם התקציב. מחיר הספיריט בסביבות 10K פחות.
הן אותה יד (2) ואותו צבע.
אז בגלל שהתנאים הם די דומים ואת שתיהן אני אוהב, השאלה המכרעת פה שתעזור לי להחליט את מי לקנות:

למי תהיה את ירידת הערך הגדולה יותר? בהנחה שאני אמכור את הרכב עוד 3-5 שנים.
אני יחסית לא נוסע הרבה על הרכב (בערך 10K ק"מ לשנה) - אז כנראה שהק"מ גם לא יתפח משמעותית עד המכירה, אם זה משנה משהו.

תודה חברים!

עריכה אחרונה על ידי yossko
פורסם

שנתון, ברור.

אבל יש נקודה חשובה לגבי קילומטראז' - יש איזשהו מספר (כנראה פסיכולוגי יותר מאשר כל דבר אחר) שלדעתי באזור ה 200K (לפחות לרכבי בנזין אבל לא רק) מתחיל להרתיע אנשים ברמה כזו ש 90% כנראה לא ינסו בכלל לבדוק\לראות את הרכב. אם תכניס את הפקטור הזה, אז אפשר לומר ששנתון קובע עד איזשהו סף קילומטראז' שאחריו כבר יהיה כנראה קשה עד קשה-מאוד למכור רכב. מצד שני למי שמחפש לקנות בזול, ק"מ גבוה יכול להיות הזדמנות יוצת מין הכלל לקבל הרבה אוטו במעט כסף.

• רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 2 דקות, yonisi כתב:

שנתון, ברור.

אבל יש נקודה חשובה לגבי קילומטראז' - יש איזשהו מספר (כנראה פסיכולוגי יותר מאשר כל דבר אחר) שלדעתי באזור ה 200K (לפחות לרכבי בנזין אבל לא רק) מתחיל להרתיע אנשים ברמה כזו ש 90% כנראה לא ינסו בכלל לבדוק\לראות את הרכב. אם תכניס את הפקטור הזה, אז אפשר לומר ששנתון קובע עד איזשהו סף קילומטראז' שאחריו כבר יהיה כנראה קשה עד קשה-מאוד למכור רכב. מצד שני למי שמחפש לקנות בזול, ק"מ גבוה יכול להיות הזדמנות יוצת מין הכלל לקבל הרבה אוטו במעט כסף.

תודה רבה!
רק מוודא שהבנתי אותך נכון - התכוונת שלשנתון 2014 תהיה ירידה חדה יותר במחיר, כן?
לגבי המס' הפסיכולוגי של הק"מ - זהו, בגלל זה ציינתי שאני נוסע בערך 10K בשנה.
אם נניח אני לוקח את הפרמיום 2016 - אני מניח שכשאני אמכור אותו הוא יהיה בסביבות 160-170K ק"מ. נשמע שזה עדיין בטווח היחסית סביר לקונה.

מבחינת מצב הרכב - על פניו שתיהן במצב טוב, אבל אני גם מנסה להבין את המשמעויות של המספרים:
אם שנתון 2014 יש עליו 65K - כנראה שהוא נסע הרבה בתוך העיר \ נסיעות קצרות. זה אומר בלאי גדול יותר?
אם שנתון 2016 ויש עליו 125K (שזה דיי הרבה יחסית לרכב בן 7 שנים) - כנראה שעשה הרבה נסיעות ארוכות \ בינעירוניות בתדירות גבוהה, זה אומר שהבלאי כנראה סביר יותר, לא כך? 
תקן אותי אם אני טועה כמובן

פורסם
לפני 48 דקות, yossko כתב:

תודה רבה!
רק מוודא שהבנתי אותך נכון - התכוונת שלשנתון 2014 תהיה ירידה חדה יותר במחיר, כן?

ירידה חדה יותר במחיר זה בטח לא, תחשוב על זה באופן שה 2014 כבר איבד יותר מהערך שלו כחדש, לכן ירידה חדה יותר במחיר תהיה של הדגם החדש יותר כי יש לו יותר פוטנציאל לאן לרדת. באופן אבסולוטי כנראה שה 2014 תמיד יהיה עם ערך נמוך יותר מ 2016 (כי שוב, שנתון זה הפקטור הקובע יותר למחירון) אבל ההפרש יצטמצם ככל שיחלפו השנים.

ציטוט

לגבי המס' הפסיכולוגי של הק"מ - זהו, בגלל זה ציינתי שאני נוסע בערך 10K בשנה.
אם נניח אני לוקח את הפרמיום 2016 - אני מניח שכשאני אמכור אותו הוא יהיה בסביבות 160-170K ק"מ. נשמע שזה עדיין בטווח היחסית סביר לקונה.

כן, 160-170K ק"מ לרכב בן 9-10 זה סביר בהחלט.

ציטוט

מבחינת מצב הרכב - על פניו שתיהן במצב טוב, אבל אני גם מנסה להבין את המשמעויות של המספרים:
אם שנתון 2014 יש עליו 65K - כנראה שהוא נסע הרבה בתוך העיר \ נסיעות קצרות. זה אומר בלאי גדול יותר?
אם שנתון 2016 ויש עליו 125K (שזה דיי הרבה יחסית לרכב בן 7 שנים) - כנראה שעשה הרבה נסיעות ארוכות \ בינעירוניות בתדירות גבוהה, זה אומר שהבלאי כנראה סביר יותר, לא כך? 
תקן אותי אם אני טועה כמובן

קשה לומר באופן ודאי כי יכול להיות למשל מצב ששניהם נסעו יותר מחוץ לעיר אבל הדגם עם יותר ק"מ נסע עוד דווקא בתוך העיר, אבל בגדול בגדול סביר להניח שההנחה הזו נכונה - רכב עם ק"מ יחסית גבוה לשנתון (כאן מדובר ב 125K ב 6 שנים מה שאומר יותר מ 20K בשנה) הגיוני יותר שנסע את רוב הנסיעות מחוץ לעיר. אם אתה יכול אולי לקבל מידע מהבעלים (בהנחה שאתה יכול להאמין לו) או להעריך לפי מקום המגורים איפה הרכב נסע יותר, אולי זה יכול לעזור לשיקולים.

אם אתה שואל בגדול מה עדיף לבחור, אני לא מומחה למאזדה ולא יודע בדיוק מה ההבדלים בין הפרימיום לספיריט אבל אם אינני טועה הספיריט נחשב דגם מבוקש יותר אז אולי גם זה שיקול, שנתיים בשנתון זה לא כזה קריטי. אולי תחכה לעוד כמה תגובות מאנשים שמכירים מאזדה יותר טוב.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...