Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, איציק נ. כתב:

תשמע, חלקם בכלל לא נכנסים לארץ עם תקינה אירופאית - וכולם כולל כולם סובלים מתקלות כאלה ואחרות גם בבגרותם ואפילו צעירותם. הבעיה היא שהרוב לא נוטים לדבר על זה (להוציא כמה יחידי סגולה כאן בפורום) ונוטים להתעלם מזה או לייחס לזה סוג של בלאי בגלל מוצאו של הרכב (לא יכול שהתקלקל, בטח הגיע הזמן של החלק וזה הזמן לשפצו\להחליפו). מידי  פעם מגיע "מבחוץ" איזה "מתאבד שיעי" ששופך אור על איזה תקלה מאוד מוכרת ברכב מאוד מוכר - ואחרי שליבה את האש, נעלם כלא היה - ואז הדיון דועך ונעלם.
אנשים בארץ מאוד קנאים למותג של הרכב שלהם, פן תתרוצץ שמועה שעלולה לחסל את ה"מחירון" שלו.

מזל שיש עוד יצרנים ששמים דגש על נוחות, סביבת נהג מודרנית וכו' - זה חשוב ואני מאוד שמח על זה. אחרי שהתרגלתי, לא רואה את עצמי יורד לפחות מזה.
בכל מה שקשור להימור על המנוע: יש אפשרות אחרת (דיזל) - אבל הבעיה נעוצה בלקוח (הוא "חי" על הרגלים, סטיגמות ושמועות - וחושב שהוא יודע הכל). הלקוח הישראלי מאוד "מרובע" בדברים האלו, הפסד שלו.

איציק

נכון.

אך בגזרת הצרפתיות בשנתיים האחרונות, מבחינת פוטנציאל תקלות, הדלקת נורות בלוח השעונים וכו'... אני ממליץ דווקא על דגמים עם הבנזין 1.6 180 הוותיק, מאשר על הדיזל 1.5 שבו יש לך יותר סיכוי להגיע למוסך - שוב בעיקר בגלל חניקת המנוע באגרסיביות על"י מערכות צמצום פליטת המזהמים מיכל/משאבת האוריאה, מזרק אוריאה, מסנן חלקיקים ...

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:
לפני 11 שעות, race driver כתב:

השאלה אם יש מותג שהוא נטול רכבים ללא צרות.....

לא מכיר חיה כזאת,כמו שכבר כתבתי,זה שלא כותבים ברשתות חברתיות זה לא אומר שאין צרות !!

לא הבנת,

לא שאלתי אם יש מותג חף מבעיות,

כתבתי שיש מותגים שמרוב בעיות לא רואים את הרכב.........

לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

נראה שרק אנו הישראלים אחראים לתופעה הזו. 

הבעיה - היא בנו. 

אם לא התכוונת בציניות,

יכול להיות שחלק מהבעיות בגלל מזג האוויר פה ?

מישהו יכול לבדוק בפורומים של האמירויות ?......

פורסם

אנחנו בעייתיים באופן גורף :-P

• מצחיק 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 8 שעות, Liran xsi כתב:

אך בגזרת הצרפתיות בשנתיים האחרונות, מבחינת פוטנציאל תקלות, הדלקת נורות בלוח השעונים וכו'... אני ממליץ דווקא על דגמים עם הבנזין 1.6 180 הוותיק, מאשר על הדיזל 1.5 שבו יש לך יותר סיכוי להגיע למוסך - שוב בעיקר בגלל חניקת המנוע באגרסיביות על"י מערכות צמצום פליטת המזהמים מיכל/משאבת האוריאה, מזרק אוריאה, מסנן חלקיקים ...

חושב בדיוק הפוך ממך, אבל זכותך להביע את דעתך כמו שאני מביע את שלי :-) 
ממליץ רק על הדיזל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 6 שעות, race driver כתב:

לא הבנת,

לא שאלתי אם יש מותג חף מבעיות,

כתבתי שיש מותגים שמרוב בעיות לא רואים את הרכב.........

וואלה הבנתי לא נכון,בקריאה מהירה...
אני לא חושב שהמצב עד כדי קיצוני שאפשר לדבר ברמה של מותג,אצל אף יצרן,אבל אצל הרבה יצרנים יש הרבה תקלות סדרתיות (חלקם ברמה תכנונית) ידועות,אבל כמו שכתבתי הרוב לא מקבל תהודה !!!

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 2.1.2022 בשעה 20:41, menir1 כתב:

כנראה שאתה קורא קריאה סלקטיבית - היו אזהרות לגבי THP140 ו-THP156 כבר לפני עשור, כולל מידע מקיף על הכשלים. 

דווקא הוא קנה את המנוע בוורסיה הכי עדכנית שלו, שרוב המחלות תוקנו ע"י היצרן בפס הייצור. 

דוגמא מצויינת לדגם צרפתי שבכל הקשור לאמינות, הוא מוצלח למדי. לאשתי דגם זהה שנת 2008 (יש לי שרשור מעקב עליו) כבר השנה התשיעית. עוברת חיים קשים, ואמינה למדי. 

להבנתי, הלא מושלמת חייב להודות, רק גירסת ה 165 סוסים זכאית לפלומבה הזו של גירסה מתוקנת, אמינה וטובה. ב DS נשוא הדיון יש 156כאלה. אשמח להתעדכן. 

פורסם

THP בגרסאות 165, 180 ו200 הם בסדר. 

ה156 עד שנת 2013 זה הגרסא המצורעת - EURO4 - אתה תמצא אותם בC5, RCZ ו508 וגם DS 

אצלי זה כבר תקן EURO5 - עדיין הלאקרדות שאכלתי שקשורות ישירות בתא מנוע הן - טרמוסטט חצי פתוח, פולי משאבת מים שאיבד חלק מהגומי שגורם למותחן להצמיד אליו את רצועת האביזרים, פולי קראנק שהתעקם בעקבות כניסה לבור, קיט שרשרת טיימינג, שסתום פריקה שהוחלף בצורה יזומה ובצדק המקורי כבר אם דיאפרגמה שמתחילה להסדק (רואים בעין) ועכשיו מכסה שסתומים בדרך. 

הרכב אצלי ממש עוד מעט שנתיים - נרכש ב54 אלף שקלים שמתוכם 20 היו בטרייד על הרכב הקיים קודם לכן. 

מה המחירון של קורולה 2014 היום? (לא לפני שנתיים - היום), תאמין או לא המחיר הממוצע לגרסאת בנזין! לא היברידי - 55 אלף שקלים! 

אני מעדיף לראות את זה - בחניה שלי:

03c2c399-ec6e-4981-9113-b10e1ec5e74a.thumb.jpg.80536126e0dfe990f0a65c35b00efc13.jpg

121fb2cf-5b03-4b73-b3e0-0531d61e38a8.thumb.jpg.e31ef7092ce08e6c4155d2ecdc87d522.jpg

וגם על הכביש בכל רגע ורגע נתון - היא בפלנטה אחרת של איכות, נוחות, מראה. 

ולשם ההשוואה להורים של אשתי יש קורולה 2013 

אפרופו - עוד משהו מעניין שכדאי לציין - האם לאור כל רשימת הבלאי והתקלות שציינתי מעלה - הרכב השבית לי ימי עבודה? השאיר אותי תקוע באמצע הדרך? 

נכון לעכשיו שתי התשובות שליליות - לא הפסדתי ולו יום עבודה בודד. בחלק מהמקרים הטיפולים בוצעו במהלך הסופש ובחלק מהמקרים הגעתי מוקדם מאוד למוסך גבע - חבר מהצוות אסף אותי או שלקחת מונית לעבודה ותחבורה ציבורית\רכבת הביתה. 

• אהבתי 4

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

לצרפתייה הזו הייתי מוכן לרדת מתחת לגחון על בסיס חודשי :-)

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • מצחיק 3

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 11 שעות, רועי5 כתב:

להבנתי, הלא מושלמת חייב להודות, רק גירסת ה 165 סוסים זכאית לפלומבה הזו של גירסה מתוקנת, אמינה וטובה. ב DS נשוא הדיון יש 156כאלה. אשמח להתעדכן. 

בעדכון האחרון של ה-156 (סוף 2013), עדכנו את השרשרת טיימינג לגרסה האחרונה והמעודכנת (שלמיטב ידיעתי היא אותה שרשרת במנןע ה-165/180), שפתרה את בעיית הצטברות ה"פיח" על שסתומי היניקה (שוצרו כתוצאה מתזמון שסתומים לקוי, עקב התארכות השרשרת בוורסיה הקודמת), והיו שיפורים נוספים, כך שזאת הגרסה ה"סולידית" של המנוע הזה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

וואו לא נכנסתי לכאן שבוע והשרשור גדל ב-4 עמודים.

האמת שאין לי משהו חכם להגיד ובאתי רק כדי לשים תמונה שאשתי שלחה לי היום.

צולם מתוך המודל 3 נטולת מגע מהנדסי הפיח והטיימינג הצרפתיים :-)

image.thumb.png.4fa2e6f2747090c059401b52b6495da9.png

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם
בתאריך 4.1.2022 בשעה 20:42, איציק נ. כתב:

חושב בדיוק הפוך ממך, אבל זכותך להביע את דעתך כמו שאני מביע את שלי :-) 
ממליץ רק על הדיזל.

איציק

יש בעיות ב-1.5, מותחן שרשרת, שקיימת בין שני הגלי-זיזים נוטה להישבר והשרשרת נקרעת. 

אני גם חושב שה-1.6 בנזין הוא המנוע היחיד של הקונצרן המחורבן הזה ששווה לשקול. אחרי יותר מעשור הוא בשל, אם כי עדיין עלות האחזקה שלו יקרה יחסית, אך לפחות אין בו כשלים ובתחזוקה טובה יכול להאריך חיים יפה מאד. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 18 דקות, menir1 כתב:

יש בעיות ב-1.5, מותחן שרשרת, שקיימת בין שני הגלי-זיזים נוטה להישבר והשרשרת נקרעת.

מעניין לשמוע על זה.. יש איפה גם לקרוא?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 22 דקות, menir1 כתב:

אני גם חושב שה-1.6 בנזין הוא המנוע היחיד של הקונצרן המחורבן הזה ששווה לשקול. אחרי יותר מעשור הוא בשל, אם כי עדיין עלות האחזקה שלו יקרה יחסית, אך לפחות אין בו כשלים ובתחזוקה טובה יכול להאריך חיים יפה מאד. 

ה 1.6HDI הוא המנוע הכי בשל וטוב של הקונצרן. לא שמעתי על דברים סיסטמטיים ב 1.5 אבל עוד מוקדם מידי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ה-1.6HDI כבר לא נמכר. 

לגבי ה-1.5, ראיתי דיווחים כאן: 

https://www.peugeotforums.com/threads/peugeot-3008-1-5-bluehdi-eat8.357519/

וממקור שעובד כמכונאי באחד מהמוסכים מורשי יבואן, דיווח שכל שבוע הוא מחליף מנוע כזה. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...