Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה הראשונה היא- זה אפשרי בכלל להחליף למשהו אפטרמרקט?

היחידה המקורית מעצבנת אותי. 

מלאה בשטויות שאני לא צריך, והשטויות שאני כן צריך לא עובדים כמו שצריך. 

הניווט למשל (WAZE) רגיש לחום ולא תמיד עובד כמו שצריך בקיץ. :shock: לא ניתן לעדכן אותו. אני תקוע עם מה שהוחלט עבורי שזה מה שצריך ברכב וזהו.

מבחינת המוזיקה, הייתי רוצה קצת יותר אפשרויות לשליטה על איכות האודיו- אני עדיין חולם מתישהוא לשים רמקולים וסאב עצבניים. הסאונד די אנמי ברכב לטעמי, גם אחרי שהתעסקתי ומיטבתי אותו. מעט מדיי אפשרויות.

יש אפשרות לתקן את זה איכשהוא? או שבאמת צריך להחליף את היחידה?

היחידות אפטרמרקט מגיעות "פתוחות" כמו אנדרואיד, ואפשר לעדכן, להתקין, להסיר וכדומה? 

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קודם כל ברור! השאלה כמה תרצה להשקיע... יש באלי המון מערכות שמגיעות מסין עם מערכת אנדרויד מלאה וויז שמקבל עדכונים בלוטוט נוח הכל מתחבר כמובן לשליטת הגה וכו' התקנה די פשוטה אם תזמין ספציפית לדגם שלך ולא מערכת אוניברסלית...

אני עם כזאת כבר 4 שנים יותר נכון 2 כי שידרגתי את שלי ויכול להמליץ בחום!
מצרף דוגמא למערכת. https://a.aliexpress.com/_vXKfA0

מנסיון אישי ממליץ להזמין דגם עם 8 ליבות ו4/3 גיגה ראם, פחות מכך אחת לאיזה 3-4 שעות יהיה לך קריסה של וויז בימים חמים וכו' לא משהו שהוא סוף העולם פשוט תקיעה של שניה וחצי סגירת האפליקציה.
מעבר לכך שהיא גם מגיע עם קאר פלאי/אנדרואיד אוטו מה שה4 ליבות לא מגיעה איתה. שורה תחתונה אם אתה רוצה אחת איכותית עם איקולייזר, חזקה, מהירה והכי חשוב מהנה ובטיחותית.. אמליץ להשקיע את ה700-800 במקום ההכי זול ב350. שוב שיקול שלך.

אם תרצה המלצה על מערכת תוכל פשוט להגיב לי את הדגם של הרכב ו*אמליץ* על מה אני הייתי מזמין.
למען הסר ספק, אני לא חשמלאי\טכנאי\מכונאי, פשוט חובב טכנולוגיה ואיכות חיים.

פורסם

"זול" ו"דברים בשימוש תמידי" לא הולכים אצלי ביחד, כך שכשאחליט לא תהיה לי בעייה להשקיע סכום הגיוני על השידרוג. 

כרגע השאלה יותר תיאורטית (רק חושב על זה + בעיות תקציב קשות) מאשר "הולך להזמין מחר".

נתת לי פה מידע חשוב, תודה. 

פורסם (נערך)

ברווז, יעזור אם תצלם את המערכת שיש לך כרגע.

זה לא נשמע כמו מערכת מקורית, אבל עדיין עדיף שנראה קודם כל על מה מדובר מאשר סתם לדבר לאוויר.

אני לא מומחה לסאונד, אבל אם זו מערכת אפטרמרקט, אז אני מתאר לעצמי שזה עניין של לנתק כבלים מהמערכת הישנה ולחבר את החדשה.

במקרה היה לי רכב כמו שלך (רק כמה שנים יותר זקן), ואני זוכר שמערכת 7 אינצ' מתלבשת בול ונראית אסטטית, כמו שצריך. הנקודה שלי היא שאולי כדאי ללכת לכיוון של פיוניר / חברה מוכרת אחרת, מאשר להזמין מערכת אנדרואיד ולהתחיל לחקור עכשיו על נתונים, איכות, וכו'.

אומנם לא יהיה לך וויז, אבל השמע סביר להניח יהיה טוב יותר מאשר איזו מערכת סינית עלומת שם.

אצלי בפורד יש כרגע מערכת אנדרואיד 10 אינצ' והסיבה היחידה ששמתי אותה, ולא מערכת נורמלית אחרת, היא כל מיני עניינים של חיבורי CANBUS ושליטה על מערכות הרכב. אבל אני לא חושב שזה משהו שקורה בלנסר.

בכל אופן לדעתי זה פוסט שקשור יותר לפורום סאונד מאשר טכני :)

ושוב, עדיף שתעלה תמונה של מה שיש אצלך כרגע.

עריכה אחרונה על ידי iEminem

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם (נערך)
לפני כשעה, iEminem כתב:

זה לא נשמע כמו מערכת מקורית, אבל עדיין עדיף שנראה קודם כל על מה מדובר מאשר סתם לדבר לאוויר.

אני לא מומחה לסאונד, אבל אם זו מערכת אפטרמרקט, אז אני מתאר לעצמי שזה עניין של לנתק כבלים מהמערכת הישנה ולחבר את החדשה.

במקרה היה לי רכב כמו שלך (רק כמה שנים יותר זקן), ואני זוכר שמערכת 7 אינצ' מתלבשת בול ונראית אסטטית, כמו שצריך. הנקודה שלי היא שאולי כדאי ללכת לכיוון של פיוניר / חברה מוכרת אחרת, מאשר להזמין מערכת אנדרואיד ולהתחיל לחקור עכשיו על נתונים, איכות, וכו'.

אומנם לא יהיה לך וויז, אבל השמע סביר להניח יהיה טוב יותר מאשר איזו מערכת סינית עלומת שם.

אצלי בפורד יש כרגע מערכת אנדרואיד 10 אינצ' והסיבה היחידה ששמתי אותה, ולא מערכת נורמלית אחרת, היא כל מיני עניינים של חיבורי CANBUS ושליטה על מערכות הרכב. אבל אני לא חושב שזה משהו שקורה בלנסר.

בכל אופן לדעתי זה פוסט שקשור יותר לפורום סאונד מאשר טכני :)

ושוב, עדיף שתעלה תמונה של מה שיש אצלך כרגע.

יכול לאמר לך בלב שלם שהpionner הרבה יותר חלשה ואיטית(מנסיון) מאשר מערכת אנדרואיד איכותית ו"מחברה סינית עלומת שם", מעבר לכך שהמערכות האלה מאפשרות לך ככ הרבה הן גם במחיר ככ משתלם ובלי כאבי ראש שכל דבר זה פריצה או ללכת למומחה לפיונר שיעשה איזה עדכון וידע איך להתעסק איתה... לא פה אתה פושט פותח נקודת גישה במקרה הכי גרוע(לי יש סים במערכת) ומעדכן מוריד משנה עושה מה שאתה רוצה!

מעבר למערכת לחץ אוויר שמחוברת, מצלמת dvr(מוביל איי + הקלטה), חיבור סמארטפון מהיר, אופציה לחבר כבלים. בקיצור לעניות דעתי מעדיף עלום שם וטוב עד מעולה, מאשר חברה "אגדית" עם ממשק חרא אופציות דלות ואיכות פח... שלא נדבר על מחיר כפול...

עריכה אחרונה על ידי Johnny boy
פורסם
לפני שעה, iEminem כתב:

זה לא נשמע כמו מערכת מקורית

מקורית ורבע...אצלם בכל מקרה אם אזכור.

פורסם

@Johnny boy

איזה עדכונים צריך לעשות במערכות פיוניר? יש שם סה״כ בלוטוס ומצלמת רוורס. שנתיים וחצי שהחזקתי רכב עם מערכת "טיפשה", כלומר ללא אנדרואיד, ולא היו לי שום תקלות או איזהשהם צרכים לעשות עדכון גרסה.

אם הוא לא צריך את השימושים של אנדרואיד, לא עדיף לקנות מוצר מחברה עם אחריות מאשר מוצר מאליאקספרס?

@ברווז

מתנצל, שכחתי שבשנתונים המתקדמים הרכב כן הגיע עם מסך מובנה (אותו מסך שמגיע בשאר הדגמים של מיצובישי, של גיל קאר לדעתי).

בכל אופן אם אתה ממש רוצה את כל הפונקציות של אנדרואיד אז אין מנוס מלרכוש מערכת כזו. אם לי אישית הייתה אפשרות הייתי הולך על מערכת "טיפשה"..

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

היום המערכות האלו כבר הגיעו לבשלות והן טובות, אבל כפי שציין ג'וני צריך לא להתקמצן ולקנות מערכת חזקה.

היבואנים של הרכבים בעצמם מתקינים מערכות כאלו, אבל הם קונים דגמי פח אשפה דרך המתקינים בארץ, שמים להם חסימות ולא מאפשרים עדכונים מחוץ לחברה, והעברית משובשת...

מה שאני לא מצליח להבין זה למה כל המערכות האלו עם מסכים מבריקים.

השרשור אכן מתאים לתת הפורום של אודיו.

פורסם
לפני 3 שעות, iEminem כתב:

@Johnny boy

איזה עדכונים צריך לעשות במערכות פיוניר? יש שם סה״כ בלוטוס ומצלמת רוורס. שנתיים וחצי שהחזקתי רכב עם מערכת "טיפשה", כלומר ללא אנדרואיד, ולא היו לי שום תקלות או איזהשהם צרכים לעשות עדכון גרסה.

אם הוא לא צריך את השימושים של אנדרואיד, לא עדיף לקנות מוצר מחברה עם אחריות מאשר מוצר מאליאקספרס?

@ברווז

מתנצל, שכחתי שבשנתונים המתקדמים הרכב כן הגיע עם מסך מובנה (אותו מסך שמגיע בשאר הדגמים של מיצובישי, של גיל קאר לדעתי).

בכל אופן אם אתה ממש רוצה את כל הפונקציות של אנדרואיד אז אין מנוס מלרכוש מערכת כזו. אם לי אישית הייתה אפשרות הייתי הולך על מערכת "טיפשה"..

כמו שאמרת מערכת טיפשה וכמו שציינתי אני חובב טכנולוגיה...
שורה תחתונה אין שום צורך באחריות במערכות אלו, אם היא הגיעה תקינה היא תשאר תקינה כל עוד תשתמש בה כראוי(בלי פירוקים או התחכמויות) אך במקרה של שימוש לא ראוי גם אם יש לך אחריות היא מבוטלת.

אני לא יודע מה איתך אני לא אוהב לשלם יותר על פחות, לאלי אקספרס יש שירות לקוחות נהדר- אם קיבלת מוצר פגום אתה מקבל החזר מאלי והם דואגים לפתור את הקבלה חזרה של הכסף שלהם מול המוכר... בקצרה win-win.

לגבי עדכונים אם אתה רוצה מערכת ניווט אתה חייב להתקין משהו שלהם שזה עולה כסף "אפליקציה" שתומכת במערכת טיפשה, באנדרואיד יש לך אין סוף אפשרויות שדרוג שמקלות את החיים, כגון מצלמות דרך חכמות, חיישני לחץ אוויר, חיישן אמברקס, אופציה לחיבור סאב ואיקוליזר חיצוניים, חיבור מחשב רכב, הורדת אפלקציות כמו בכל מכשיר אנדרואיד... אבל שוב כל אחד והשיקולים שלו והצרכים שלו.

אישית אעדיף לשלם 300 שקל על מערכת אנדרואיד חלשה + 150-200 שקלים התקנה ולא 1500 על פיונר שהחיבור בולטוט שלה גם נמצא בספק.

• תוכן חדש...