Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 55 דקות, falou כתב:

אתה יודע, זה נכון גם לגבי כל מה שפרוייד הגה. לא עמד מאחורי זה שום מחקר אמפירי.

בהחלט ייתכן שאנחנו עדים (במשך 40 השנה האחרונות) בחיתוליה של תיאורייה רחבה ומקובלת. ייתכן גם שאם מחר אני אנבא משהו זה יהיה גם. ההסתברות דומה ;)

אל תשכח שעל כל פרויד היו 9999999 לא פרוידים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האייקון שלך מבוסס על נבואה שהתגשמה, ניקו :lol:

ופיספסת פה הזדמנות פז לכתוב שעל כל פרויד היו 999999 פרודיות 😉

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 15 דקות, ניקו פ. כתב:

בהחלט ייתכן שאנחנו עדים (במשך 40 השנה האחרונות) בחיתוליה של תיאורייה רחבה ומקובלת. ייתכן גם שאם מחר אני אנבא משהו זה יהיה גם. ההסתברות דומה ;)

אל תשכח שעל כל פרויד היו 9999999 לא פרוידים. 

רב התיאוריות של פרויד כבר לא מקובלות, אבל השיטה הטיפולית שלו הוכיחה את עצמה כאפקטיבית, גם אם הבסיס התיאורטי שלה לא עומד במבחן של וודאות אמפירית (גם במונחים של מדעי הרוח). 

מעבר לזה, היתה לו השפעה מכרעת על השיח הכללי והאופן בו העולם, לפחות המערבי, תופס את מהות האדם. זה לא שהרעיון לא היה קיים לפניו, אבל הוא הכניס את התפיסה שאדם פועל על פי דחפים נסתרים ולא מודעים, לאופן הסתכלות מקובל ונפוץ. אבל זה דיון אחר.

דרך אגב, יש המון פסיכולוגים עם השכלה פורמלית שמתבססים על כל מיני תיאורטיקנים מפקופקים, כמו לקאן ואחרים, אבל עדיין אני לא הייתי הולך לאף ״מטפל״ שאין לו הסמכה ומסגרת תומכת ומבקרת.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בת זוגתי סיימה לא מזמן קורס NLP בסיסי (הסמכת NLP Practitioner בינלאומית)

הקורס היה און-ליין במכללת ״יוזמות״ וכלל תרגילי בית והגשת עבודות גמר של תהליכים שבוצעו עם אנשים/מתנדבים/חברים.

השלב הבא מבחינת לימודי ה- NLP של בת הזוג שלי הוא הסמכת מאסטר, 

זו הסמכה שמאפשרת טיפול באחרים ע״פ השיטה.

מידע יש פה:

www.yozmotgroup.co.il

(אין לי קשר למקום כמובן)

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

והיא כבר הצליחה לשכנע אותך שאתה מאוד אוהב לשטוף את הבית ולקפל כביסה?

או שזה רק אחרי המאסטר?

• מצחיק 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

האמת שהייתי מעורב רק בתרגיל אחד שעשתה במהלך הקורס כדי שהיא תוכל לתרגל שיטת טיפול, 

התרגיל היה מאוד מעניין ואני יכול לחשוב על אנשים שהוא יכול לסייע להם,

יש פה המון הדרכה מחשבתית, שאנשים שהם לא מורכבים וחושבים וחופרים לעצמם נון-סטופ כמוני, יכולים להפיק ממנה לא מעט. 🙂

אני לא אומר שטיפול ב-NLP פותר אנשים מללכת לפסיכולוג או משהו,

ואני לא איזה מישהוא שמהלל את השיטה,

אבל אני חושב שיש שם ערך מוסף למי שעובר תהליך נכון עם אדם שמוסמך לטפל בו, 

ואם @DareDevil רוצה להרחיב את אופקיו ולנסות ללמוד משהו חדש, שיעזור לו להיכנס לנעליהם של האנשים בסביבתו ולהבין אותם טוב יותר או לנהל איתם שיח פורה יותר ולהגיע איתם למקומות אחרים ברמת האינטראקציה, הרי זה משובח.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אשתי, מורה לחינוך מיוחד, שוכנעה ע"י אחת החברות שלה (שבעלה נכנס לתחום הזה חזק) לעשות איתה יחד קורס כזה כדי להשתמש בשיטות שמלמדים שם בעבודה שלהן עם התלמידים שלהן (חט"ב-תיכון). 

בשורה אחת - הקורס הזה מרכז המון מנטרות ואמירות שעבור אנשים שמסוגלים קצת לחשוב ולנתח, ברורות מאליהן. אם הייתי יכול לזקק את כל מה שהיא סיפרה לי על הקורס הזה למשפט אחד, זה יהיה "אם אתה רוצה שמשהו יקרה - תעשה את זה". זה בעיקרון המסר העיקרי שעבר בקורס הזה באינספור שיטות שונות ומשונות אחרות. 

דיברתי עם החברה ובעלה המון פעמים, ונראה שהם קיבלו מהקורסים שהם עשו תועלת, אז אני לא יכול לשלול את זה על הסף. 

אבל חשוב לזכור שבסך הכל מדובר על "קורס שיטות שכנוע" (Neuro-Linguistic Programing - יעני, תכנות המוח בעזרת ניסוחים). אני יכול להגיד שדיברתי גם עם פסיכולוגים, והבדלי הרמה והאבחנה בינם לבין בוגרי הקורס הזה הם אסטרונומיים. ברוב המוחץ של המקרים התגובות שלי למשפטי NLP היו "נו שיט, שרלוק", ובמספר מאוד מצומצם של מקרים היה איזה "המממ". בעוד שאמירות של פסיכולוגים גוררות לא פעם "וואו, אשכרה!". 

יחד עם כל זה, צריך לזכור ש-49% מהאנשים פחות חכמים מהממוצע, לכן לא מעט מהתגובות על קורסים כאלה הן מאוד משבחות.

• אהבתי 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

אחח NLP... 

זו הדרך של אנשים שרוצים לטפל מבלי לעבור את המסלול הסזיפי שאנו עוברים כפסיכולוגים קליניים.

אני מתנגד לכך נחרצות, לא בגלל השיטה או דרך הטיפול, אלא כי יש כל כך הרבה לדעת ולהבין כשמטפלים בבן אדם, שזה פשוט חסר אחריות להתחיל בלי לעבור קורסים רלוונטים.

לגבי פסיכואנליזה ופרויד - אכן ביקורת הכי חזקה על פרויד היא שהתאוריות שלו לא מבוססות מחקר. עם זאת, משם צמחה הפסיכואנליזה והגישה הדינאמית, ותיאוריות של הוגים כמו ויניקוט, קליין אוגדן ועוד מוכיחות עצמן לא באמצעות כלים אמפיריים אמנם, אלא באמצעות עבודה מעשית. כלומר, ברגע שאתה יושב מול בן אדם תקופה ארוכה ונוצר ביניכם קשר, מתרחשים דברים שאותם תאורטיקנים דיברו עליהם במאמרים שלהם במאה הקודמת. אלו דברים שקשה מאוד להבין בתיאוריה כל עוד לא עברת חוויה שכזו בעצמך.

ואז, שם, מתרחש שינוי אצל המטופל. הרבה פעמים קשה להגיע למקומות האלו, והרבה פעמים האדם לא שם לב להתרחשות הזו עד אשר אני מפנה את תשומת ליבו לעניין. 

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 3
פורסם

בדיוק!

אנשים רוצאים לטפל באחרים, אבל לא רוצים\יכולים ללמוד רפואה או פסיכולוגיה או פיזיותרפיה.

אז הם לוקחים קורס בשקל תשעים ולומדים הומאופתיה, נטורופתיה, רפלקסולוגיה, NLP ושאר מיני ירקות.

כל מיני מקצועות שאין עליהם שום פיקוח ולא צריך שום הסמכה כדי לעסוק בהם.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

בדיוק!

אנשים רוצאים לטפל באחרים, אבל לא רוצים\יכולים ללמוד רפואה או פסיכולוגיה או פיזיותרפיה.

אז הם לוקחים קורס בשקל תשעים ולומדים הומאופתיה, נטורופתיה, רפלקסולוגיה, NLP ושאר מיני ירקות.

כל מיני מקצועות שאין עליהם שום פיקוח ולא צריך שום הסמכה כדי לעסוק בהם.

למה לא? אם לוקחים קורסים מסויימים מתואר פסיכולוגיה ומלמדים אותם אין בזה דבר פסול. אתה יודע כמה קורסים ומשיכות זמן יש בתואר שלא עוזרים לאף אחד?.

בשביל להיות פסיכולוג אתה צריך 2 תארים רק כדי לטפל באנשים (ואפילו ללא יכולת לתת להם תרופות) שזה אומר כל כך הרבה זמן רק על לימודים תאורטיים שחצי מהם בכלל לא קשורים לפסיכולוגיה.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

נתנאל, האם עברת את אחד התארים? זה לא נכון.

כשאתה מסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה אין לך מושג ירוק איך לטפל באנשים. אתה בעצם רק מבין כמה אתה לא מבין.

כשאתה מסיים תואר שני אתה עם קצת יותר ביטחון, אבל עדיין מרגיש שיש לך עוד כל כך הרבה נסיון וידע לצבור.

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

כל מיני מקצועות שאין עליהם שום פיקוח ולא צריך שום הסמכה כדי לעסוק בהם

כי כנראה זה לא משפיע על כלום והסבירות להזיק נמוכה.

מה כבר יכול לקרות? הוקוס פוקוס של חרטטן אחד לא עבד, הבן אדם ילך לשפוך כסף אצל חרטטן אחר או שיתפכח ויבין שזה שטויות.

יש אנשים שהדברים האלה באמת עוזרים להם, אפקט הפלצבו וכל זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, netanel1014 כתב:

למה לא? אם לוקחים קורסים מסויימים מתואר פסיכולוגיה ומלמדים אותם אין בזה דבר פסול. אתה יודע כמה קורסים ומשיכות זמן יש בתואר שלא עוזרים לאף אחד?.

סבבה.

אם פעם תצטרך ניתוח או אבחון רפואי תלך למישהו שלמד רק את הקורס הרלוונטי. למה צריך ללמוד רפואה כ"כ הרבה שנים...

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

כי כנראה זה לא משפיע על כלום והסבירות להזיק נמוכה.

יש נזקים אמיתיים מה"מומחים" האלו.

אנשים שמשתכנעים להפסיק כימותרפיה כי איזה נטורופת הבטיח לרפא אותם עם אבקה של צמחים.

אנשים שלא מתחסנים ולא מחסנים את הילדים כי כי איזה מומחה להומאופתיה אמר להם שהחיסון מסוכן והכל אפשר לפתור בעזרת מים בטעמים.

אתה לא יודע כמה כאלו יש.

והאשמה היא גם על ערוצי התקשורת שנותנים להם במה ועל קופות החולים שמכניסות את הטיפולים האלו לקופות, כי זה מכניס להן כסף, וככה הם מקבלים לגיטימציה ונוצרת להם תדמית של מומחים אמיתיים.

• רעיון טוב! 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, פבל כתב:

בשורה אחת - הקורס הזה מרכז המון מנטרות ואמירות שעבור אנשים שמסוגלים קצת לחשוב ולנתח, ברורות מאליהן. אם הייתי יכול לזקק את כל מה שהיא סיפרה לי על הקורס הזה למשפט אחד, זה יהיה "אם אתה רוצה שמשהו יקרה - תעשה את זה". זה בעיקרון המסר העיקרי שעבר בקורס הזה באינספור שיטות שונות ומשונות אחרות. 

זה אמור להיות ברור מאליו לכל בר דעת... שום דבר לא יקרה אם לא תגרום לו לקרות. 

הקטע ההזוי בעיניי זה שהרבה אנשים לא מצליחים להבין את זה. "מנטליות הקורבן" השתרשה בארץ כל כך חזק ועמוק, שקשה לגרום לאנשים לעשות שיפט מחשבתי ולהבין שהם אלו שמנווטים את הספינה של עצמם והם אלו שהכניסו את עצמם למצב הבעייתי שעליו הם "מתקרבנים".

ממש לא מזמן בפייסבוק, נתקלתי בבחורה שרצתה לתבוע את העירייה בגלל שברחוב שנמצא בשיפוץ הייתה מכולת אשפה בשולי הדרך, היא לא ראתה אותה והלכה לה המראה ברכב.

"אין אור, לא רואים, צר".

אין לך פנסים? נסעת במהירות מתאימה לתנאי הדרך? היית בתוך הטלפון (נוסח בצורה פחות ישירה ובוטה)? גם בכביש החוף יש קטעים ארוכים מאד בלי אור, ועדיין רואים בשולי הדרך צמיגים מפוצצים (הרבה יותר קטן ושחור ממכולה...).

נעלבה כשאמרתי לה את זה :lol:

לפני כשעה, פבל כתב:

אבל חשוב לזכור שבסך הכל מדובר על "קורס שיטות שכנוע" (Neuro-Linguistic Programing - יעני, תכנות המוח בעזרת ניסוחים).

למיטב זכרוני זה אמור לכלול גם שפת גוף ולא רק ניסוחים.

לפני כשעה, פבל כתב:

אני יכול להגיד שדיברתי גם עם פסיכולוגים, והבדלי הרמה והאבחנה בינם לבין בוגרי הקורס הזה הם אסטרונומיים. ברוב המוחץ של המקרים התגובות שלי למשפטי NLP היו "נו שיט, שרלוק", ובמספר מאוד מצומצם של מקרים היה איזה "המממ". בעוד שאמירות של פסיכולוגים גוררות לא פעם "וואו, אשכרה!". 

NLP זה שבריר לעומת פסיכולוגיה. "ללכת בלי ולהרגיש עם" TYPE OF THING. 

לפני כשעה, פבל כתב:

יחד עם כל זה, צריך לזכור ש-49% מהאנשים פחות חכמים מהממוצע, לכן לא מעט מהתגובות על קורסים כאלה הן מאוד משבחות.

לא יודע לגבי הנתונים, אבל בגדול- לרוב האנשים (בעולם) יש נקודות שבהן הם לא נמצאים במצב חשיבה אנליטי בריא. בארץ (לא יודע לגבי העולם) זה מביא אנשים ל"התקרבנות" שדיברתי עליה. 

ובגדול, שוב, דעתי על NLP זה בדיוק כמו מה שאמר אובי וואן קנובי: "השפעה חזקה על רפי השכל".

לפני 11 דקות, EliC25 כתב:

לגבי פסיכואנליזה ופרויד - אכן ביקורת הכי חזקה על פרויד היא שהתאוריות שלו לא מבוססות מחקר. עם זאת, משם צמחה הפסיכואנליזה והגישה הדינאמית, ותיאוריות של הוגים כמו ויניקוט, קליין אוגדן ועוד מוכיחות עצמן לא באמצעות כלים אמפיריים אמנם, אלא באמצעות עבודה מעשית. 

אני לא פסיכולוג. אבל...😉

קצת מתעניין בנושא. באמת קצת. 

נחשפתי לתיאוריות שונות (בקטנה) של פרויד. גרמו לי לפתח תהליכי מחשבה שעזרו לי להבין את עצמי, ולשנות את עצמי- דברים שהמדע רואה באופן די גורף כ"מתוכנתים" למוח האנושי ניתן להתחקות אחרי מקורם לאינסטינקטים הבסיסיים ביותר, שעדין שולטים ביד רמה על הרבה התנהגויות בעולם המודרני.

לדוגמא בסיסית וקצרה מאד לעומת מה שאני יכול להרחיב עליה, כל נושא "מירוץ העכברים"- המרדף אחרי הכסף. 

למה יש אנשים שאצלהם זה "ערך עליון" ומוכנים לעשות הכל עבור זה, בעוד שאחרים יהיו הרבה יותר רגועים ושקולים? הצורך להוכיח את עצמך כ"צייד טוב" כדי שאנשי המערות לא יבעטו בך מכל המדרגות. דחף בסיסי. כמובן, מעבר לכל הרצון ההגיוני, הלגיטימי והרלוונטי לחיים טובים יותר. יש אנשים שזה מגיע אצלהם לנקודות קיצון ושיעבדו 22 שעות ביממה כדי להצליח, ואז זה כבר לא בריא מכל כיוון אפשרי.

זה ממש ממש על קצה המזלג.

יש עוד כמה דחפים שמקורם באינסטינקטים הבסיסיים האלו, ועם קצת חשיבה רציונלית אפשר לאתר אותם ולהבין איך הם משפיעים עליך בחיי היום יום.

לפני 11 דקות, EliC25 כתב:

הרבה פעמים קשה להגיע למקומות האלו, והרבה פעמים האדם לא שם לב להתרחשות הזו עד אשר אני מפנה את תשומת ליבו לעניין. 

לא כל בני האדם נולדו עם יכולת ניתוח כנה ויעילה לגבי עצמם או הסביבה שלהם. רוב האנשים לא יכולים לחשוב על זה בכלל- הקונספט עצמו זר להם.

אני גם לא קרוב אפילו ללהיות כנה לחלוטין עם עצמי, למרות שאני מכיר את החומר:lol: לכולם יש BIAST לגבי עצמם. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

ש נזקים אמיתיים מה"מומחים" האלו.

אנשים שמשתכנעים להפסיק כימותרפיה כי איזה נטורופת הבטיח לרפא אותם עם אבקה של צמחים.

אנשים שלא מתחסנים ולא מחסנים את הילדים כי כי איזה מומחה להומאופתיה אמר להם שהחיסון מסוכן והכל אפשר לפתור בעזרת מים בטעמים.

אתה לא יודע כמה כאלו יש

מה עם אחריות אישית של המטופל על עצמו?

בסוף ההחלטה היא שלו, הנטורופת יכול רק לייעץ ואם אתה לא משתף בזה את הרופא המטפל שלך ומחליט להקשיב רק לנטורופת, מי אשם בזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...