Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית עד הקבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום עליכם!

אמ;לק: קורולה סאן מליסינג.

חוזר אליכם אחרי 4 וחצי שנים מהרכישה האחרונה (פלואנס דיזל, היה טוב וטוב שהיה).

קצת עלינו: זוג+1+כלב+מתכננים עוד ילדים בזמן הקרוב בע"ה.

מחפשים את הרכב הכי משפחתי הכי משעמם, בגלל שאני רוצה לא להתעסק עם קניה/מכירה כמה שיותר, הכי אמין שאפשר למשוך איתו לקבר (=תחזוקת שבר טובה).

עקב הנקודה האחרונה, מקריאה בפורום סקודה אוקטביה די ירדה לי מהפרק (באסה). אז אני נשאר עם ... קורולה. 

שאלות:

1. יש עוד מתמודדות?, הפלואנס שלי עכשיו בת 9 והיא סבבה אבל פחות מרגיש בנוח לנסוע איתה לאילת עכשיו נגיד אז זו תחושה שאני לא רוצה שתהיה לי ברכב הבא בגיל הזה.

2. מאחר ואני מתכנן לקחת את הרכב לקבר (או קרוב מאוד), האם יש הגיון בכן לקנות מליסינג את הדגם סאן? (כשלעצמם, השיפורים של gli לא קורצים לי ונושא שמירת הערך פחות רלוונטי)

תודה לכם!

עריכה אחרונה על ידי alonsheader
פורסם

אתה כותב "עוד ילדים", ברבים, הייתי שוקל רכבים קצת מרווחים יותר, נניח טויוטה וורסו או פריוס פלוס.

לא ציינת תקציב אז צריך לבדוק שמשהו מזה במצב סביר נכנס בתקציב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

למה הפלואנס מרגישה לך פחות סבבה לנסוע לאילת? 

שאלה שניה היא כמה אתה נוסע? 

היא נוסעת סבבה יחסית לגילה וקילומטראז'ה (230k), התחושה הלא נעימה היא בראש שלי שבמקרה אתקע בדרך עם התינוקת באמצע שום מקום.
אני מקווה שעם רכב יותר "אמין" התחושה תפחת (יכול להיות שלא).

נוסע כ20k בשנה.

לפני שעה, pooh-bear כתב:

אתה כותב "עוד ילדים", ברבים, הייתי שוקל רכבים קצת מרווחים יותר, נניח טויוטה וורסו או פריוס פלוס.

לא ציינת תקציב אז צריך לבדוק שמשהו מזה במצב סביר נכנס בתקציב.

כן זה התכנון. האם עבור הרכב הבא לא מספיק שיכנסו 3 כיסאות (או נאמר כיסא, בוסטר וסלקל במקרה הכי צפוף)?
כרגע אין לחמניה שניה בתנור אפילו...

התקציב זה נושא מעניין, אני מחפש איזהשהו אופטימום בין לא יקר מדי ליחזיק לי כמה שיותר זמן
הכי נוח יהיה לי עד 70k, אפשר למתוח ל80k.

לפני 17 דקות, llaavvii כתב:

תוסיף למשוואה - סוזוקי SX4\ויטארה, סיוויק, 

האם הן רלוונטיות גם לתקציב שלי?

תודה לכם!

פורסם

אם אתה לוקח את האוטו איתך לקבר, אז אל תקנה מליסינג.

קורולה כן, אבל חפש אחת מאדם פרטי עם הסטוריית טיפולים מאלה במוסך מורשה.

וגם אל תתחזק אותה תחזוקת שבר. רוצה ש"קינג טויוטה" ימשיך לחייך אליך - טיפול לפי הוראות היצרן בחומרים מתאימים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא משנה מה תקנה, תחזוקת שבר זה אף פעם לא מומלץ. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני דווקא הייתי חושב על רכב כמו הקאמרי, אבל עוד יותר הייתי חושב על סטיישן (סיוויק או אוריס למשל), כי יש כלב (אלא אם כן הכלב שלך הוא חתול שיודע לנבוח), וכי עם 2 ילדים וציוד, בגאז' של משפחתית זה קצת צפוף וכי סדאן זה חרא לעגלות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
Just now, vadim6385 כתב:

אם אתה לוקח את האוטו איתך לקבר, אז אל תקנה מליסינג.

החשיבה שלי הייתה שלא אכפת לי מירידת הערך במעמד המכירה, כי לא תיהיה כזו... אבל אני מבין מה אתה אומר.

Just now, vadim6385 כתב:

וגם אל תתחזק אותה תחזוקת שבר. רוצה ש"קינג טויוטה" ימשיך לחייך אליך - טיפול לפי הוראות היצרן בחומרים מתאימים.

יכול להיות שהשתמשתי בביטוי לא נכון :), הכוונה הייתה לטפל בו כמו שצריך ושלא ישבר חחח

Just now, shellcase כתב:

אני דווקא הייתי חושב על רכב כמו הקאמרי, אבל עוד יותר הייתי חושב על סטיישן (סיוויק או אוריס למשל), כי יש כלב (אלא אם כן הכלב שלך הוא חתול שיודע לנבוח), וכי עם 2 ילדים וציוד, בגאז' של משפחתית זה קצת צפוף וכי סדאן זה חרא לעגלות.

בהחלט קו מחשבה שהיה לי, יש לחמתי אוריס וכשהכיסא תינוק היה עם הפנים נגד כיוון הנסיעה, מי שהיה יושב ליד הנהג היה סובל... קיבלתי את הרושם שהסטיישיניות קצרות יותר מהסדאניות, האם זה באמת נכון?

שוב, תודה לעונים!

Just now, shellcase כתב:

הקאמרי

מה הרציונל? למה זה עדיף מקורולה?

פורסם

אני חושב שהמרווח הנוסף והמנוע הגדול יותר יבטיחו אורך חיים והתאמה טובים יותר לצרכים.

לגבי סטיישן - הן לא אמורות להיות קצרות יותר מסדאן, אולי האוריס פשוט צפופה מדי בשבילך, בדוק את הסיוויק אולי, או קיה נירו שאני חושב שאפשר כבר למצוא בתקציב שלך (תרוויח גם צריכת דלק של 1 ל20 על הדרך).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תאמת אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה לקילומטראז גבוהה אז דיזל זה דווקא הכיוון הנכון. מנועי דיזל "קצת" יותר עמידים לקילומטראז'ים כאלו וזה לא נדיר לראות רנו קנגו עם מנוע הK9K (מה שיש לך בפלואנס) שעוברות את החצי מיליון קילומטרים.
אם לא הגיר הבעייתי הייתי ממליץ לך להישאר עם הרנו פלואנס. 

פורסם

טויוטה קורולה שומרת היטב על ערכה מה שהופך אותה למכונית משומשת יקרה יחסית למתחרות.

מציע לך לבדוק קיה פורטה או יונדאי אלנטרה. שתי משפחתיות מרווחות, נוחות, פשוטות מכנית ואמינות. שתיהן מבוקשות קצת פחות מהוקורלה ולכן תוכל לרכוש רכב חדש יותר.

יונדאי אלנטרה עברה מתיחת פנים בשנת 2019 ומגיעה מאז עם מערכות בטיחות אקטיביות. אני משער שרכב כזה יצריך חריגה מהתקציב אבל אם קונים רכב לשנים ארוכות אז כמובן שעדיף שיהיה כמה שיותר בטוח על פי הסטנדרטים הנוכחיים לפחות.

גם סובארו אימפרזה יכולה להיות אפשרות טובה. היא נוחה מאוד, מרווחת ושקטה. אבל תהיה פחות זריזה וחסכונית ביחס לאלנטרה והפורטה.

לא הייתי פוסל רכישה מליסינג. הרכבים האלה פשוטים יחסית ואמינים, ללא מנועי טורבו וגירים רובוטיים רגישים ולכן גם אם לא טופלו באהבה יתרה הן מפגינות רמת אמינות טובה.

• אהבתי 1
פורסם

הסטיישן הנוכחית (2021)  של קורולה מעט יותר ארוכה מסדאן .
בפנים ישנה הרגשה שיש פחות מקום לעומת סדאן 2017.
תא המטען מספיק גדול ל2 ילדים בגילאים 2-4 וחתולה-יש לי חבר שקיבל את הסטישן בעבודה ,הוא מאוד מרוצה .

ייתכן שהמצב באוריס דומה מבחינת מרווח לנוסעים .

פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

אם לא הגיר הבעייתי הייתי ממליץ לך להישאר עם הרנו פלואנס. 

אם לא הגיר הבעייתי לא הייתי שואל פה בכלל :) עלה 4200 להחליף מחשב של אחד המצמדים.
יש לה עוד חסרונות אבל גם יתרונות (זולה חסכונית נוחה ומרווחת)

לפני 4 שעות, Mike808 כתב:

טויוטה קורולה שומרת היטב על ערכה מה שהופך אותה למכונית משומשת יקרה יחסית למתחרות.

לגמרי, שמתי לב לזה גם.

לגבי הפורטה היית ממליץ על דיזל? לא מצאתי הרבה כאלו...
אלנטרה בהחלט נכנסה לפנקס

תודה!

לפני 3 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

הסטיישן הנוכחית (2021)  של קורולה מעט יותר ארוכה מסדאן .

אני משער שזה לא יהיה בתקציב...

• תוכן חדש...