Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבאתי עכשיו משאבה ששואבים דלק של טיסנים משאבה ידנית כזאת.

בקיצור החנתי את האוטו בחנייה ישרה. אני מחכה שהמנוע יתקרר ( כמה זמן זה בערך ? )

לא נסעתי נסיעה ארוכה או משהו.

תיזהר שהמשאבה לא תיסתם זה מסוכן במיוחד במשאבות חשמליות של טיסנים !

Suzuki Jimny

פורסם

אורון , חבל שלא השקעת כמה דקות בחיפוש בהודעה הדביקה על כל הפרויקטים וכו..

הנה כמה מהפרויקטים של איציק נ. של טיפול 10k שם תוכל לראות איך מחליפים את השמן:

פרויקט ראשון:

לפג'ו 306

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-280-1780777,00.html[/url]

פרויקט שני:

סובארו לאונה

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-280-1783887,00.html

מקווה שעזרתי

Suzuki Jimny

פורסם

אמרת משהו על שני עיגולים

אני יכול לתאר שהתחתון הוא מינימום והעליון הוא מקסימום

עכשיו אם אתה אומר שהמדיד מראה קצת מעל העיגול העליון, אז זה אומר שאתה מילית קצת מעל המקס' ואין סיבה שתעשה את כל מה שרשמו לך כאן (למרות שזה נכון וקח את זה לעצה בשעת חרום) מה עוד אמרת שהמנוע לא מעשן אז אולי באמת אין סיבה לדאגה שלך

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
עם כל הכבוד לא נראה לי שאפשר למלא ליטר יותר מהקיבולת הממומלצת...
אפשר ועוד איך אפשר.

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
אמרת משהו על שני עיגולים

אני יכול לתאר שהתחתון הוא מינימום והעליון הוא מקסימום

עכשיו אם אתה אומר שהמדיד מראה קצת מעל העיגול העליון, אז זה אומר שאתה מילית קצת מעל המקס' ואין סיבה שתעשה את כל מה שרשמו לך כאן (למרות שזה נכון וקח את זה לעצה בשעת חרום) מה עוד אמרת שהמנוע לא מעשן אז אולי באמת אין סיבה לדאגה שלך

אם תיקח מדיד ותמדוד את כמות המים שיש באוקינוס כלשהו, ונגיד אתה רואה שהמפלס עלה במילימטר(נגיד ואין גלים וכו'...) אחד בסה"כ, המילימטר הזה זה איזה 100 מליארד ליטר מים. ככה שאל תסתכל על זה ככה, סתכל על זה לפי הכמות של החומר.

וזה שהמנוע לא מעשן זה לא אומר שזה טוב. אם בנתיים האטמים וכל מה שמקבל את הלחץ מחזיק מעמד,אך אם פיתאום הוא יאיץ חזק או משהו ופיתאופ יפרץ איזה אטם או משהו מה אז תגיד?

יש לך מפלס מקסימום, לא עוברים פשוט מאוד,נקודה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
עם כל הכבוד לא נראה לי שאפשר למלא ליטר יותר מהקיבולת הממומלצת...

קודם כל אפשר גם אפשר ואני מזמין אותך לנסות אם אתה מפקפק.(אפי' בפז'ו או סיטרואן)

ולגביי כל מה שאמרו לך פה. אז רק שתדע הסר כל דאגה מלבך ידידי לא נראה לי שמילאת כל כך הרבה לפי מה שתארת פה. ואפי' אם כן זה לא גורם למנוע כזה נזק כמו שניסו להפחיד אותך פה כמה אנשים.

מקסימום יישרף לך השמן הזה דרך המובילי שסתומים.

ואם אתה כל כך לחוץ אז אתה יכול באמת לפתוח את הקרטר ולתת לו לשלשל קצת שמן...

פורסם
קודם כל אפשר גם אפשר ואני מזמין אותך לנסות אם אתה מפקפק.(אפי' בפז'ו או סיטרואן)

ולגביי כל מה שאמרו לך פה. אז רק שתדע הסר כל דאגה מלבך ידידי לא נראה לי שמילאת כל כך הרבה לפי מה שתארת פה. ואפי' אם כן זה לא גורם למנוע כזה נזק כמו שניסו להפחיד אותך פה כמה אנשים.

מקסימום יישרף לך השמן הזה דרך המובילי שסתומים.

ואם אתה כל כך לחוץ אז אתה יכול באמת לפתוח את הקרטר ולתת לו לשלשל קצת שמן...

זה כן גורם נזק למנוע

אמרת ישרף השמן אבל כמו שאמרו ידידי לפני כדי שהוא ישרף הוא אמור להגיע לתאי השריפה

וכדי להגיע לשם הוא אמור ליפרוץ את שתי הטבעות

אולי התייחסת לזה שהוא ישרף תוך כדי הפעולה של המנוע (העליה והירידה, תהרגו אותי אני לא זוכר איך קוראים לזה) אז כן אבל שוב השמן העודף ישרף אם לא מילאו יתר על המידה

אם מילאת ליטר מעבר

אז אין טעם שאני יחזור על מה שכתבו פה

ל opel astra gsi לא פעם ולא פעמיים (ולא שאני עושה את זה במכוון) ואני בטוח שגם לכולם קרה שמילאתם מעל לקו המדיד (אם לכם לא קרה אז לנו בטוח)

כי אני לא יודע איך אתם אבל אני ממלא קצת ובודק, שוב ממלא ובודק וקרה פעם שזה עלה קצת מעבר

אומנם אהבתי את הדימוי שלך לאוקיינוס אבל הפיאט שלנו כבר בת 13 ובלי בעיות ולא ניפרץ כלום

פשוט נישרף בתהליך

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

עצה לעתיד: המרחק בין שתי העיגולים במדיד שווה לליטר שמן(תקנו אותי אם אני תועה, דיי הרבה אנשים אמרו לי את זה) ככה שפעם הבאה שאתה בודק, תוכל לדעת כמה בדיוק חסר לך

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם

נראה לי שאתה די טועה, בפשטות כי לכל רכב יש מדיד שונה...

מזכיר לי את העובדים בתחנות דלק שמרגישים ברוח הנבואה כמה שמן חסר לך... ;)

...Carpe Diem

פורסם

ביחד עם מדיד שונה גם המיכל שונה, והמדיד מותאם למיכל, תנסה את זה אצלך ותראה שאני צודק, דרך אגב אני כן עובד בתחנת דלק ובינתיים זה נכון

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם
נראה לי שאתה די טועה, בפשטות כי לכל רכב יש מדיד שונה...

מזכיר לי את העובדים בתחנות דלק שמרגישים ברוח הנבואה כמה שמן חסר לך... ;)

לא מדוייק.

ברכבים פרטיים רגילים אכן המרחק בין המינימום למקסימום הוא ב-ע-ר-ך 1 ליטר וזה נכון להתייחס לזה בצורה כזו... בכלל, מי שלא יודע כמה ליטר נכנס בין המקסימום למינימום שלו, שלא יבדוק ויוסף 1.5 ליטר ואז יבדוק שוב... פשוט להוסיף בכמויות קטנות ולבדוק כל פעם (לחכות שהשמן יגיע לאגן !) עד שיגיע למקסימום.

רוב הרכבים כיום שנעים על הכביש (מנוע 1.4 עד 2.0) צריכים בין 3.2 ל 4.0 ליטר שמן (כולל מסנן) למעט דגמים עם מנועים מעל 2 ליטר (בד"כ) שצריכים יותר, רובם דורשים 1 עד 1.5 ליטר לכל היותר בין המינימום למקסימום.

כמובן שהנ"ל מתייחס באופן כללי לרכבים פרטיים ותמיד יש יוצאים מן הכלל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

האם אפשר להוריד שמן דרך פתח מילוי השמן של המנוע עם משאבה ידינית אם אני מכניס צינור של משאבה לתוך חור מילוי שמן של המנוע ?

חצי קילו שמן יכול לגרום לנזק כלשהו ?

פורסם
בדיקת שמן מבצעים עם מנוע קר. רק ככה תוכל לדעת מתי הוצאת מספיק.

תחכה כמה שעות טובות. ותוודא שהצינור (שאתה מכניס לשמן) מאוד מאוד נקי!

אחרי 2 דקות אפשר לאמר ש 90% מהשמן ירד לאגן

לחכות יותר מ 10 שקות זה מיותר, לכן אפשרי ליבדוק בדיקה אמינה 100% כ10 דקות לערך מהדממת המנוע

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...