Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סוף לסכסוך בן 13 שנה בתיק קיה


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://www.themarker.com/law/.premium-1.9607198

 

עד 2007 היו סמל"ת ולוי בעלי הזיכיון של קיה בישראל, אך זה נלקח מהם והועבר לטלקאר של אונגר בינואר 2008. מעט לאחר מכן, החלו לוי ובנו לפעול כדי להוכיח כי מאחורי העברת הזיכיון לאונגר עומדת קנונייה הכוללת תשלום שוחד עסקי לבכירים בקיה.

 

ואף מילה על זה שמאז קיה פורחת וסמל"ת ב**ת בכל מה שנוגעים.

 

ט.ל.ח

 

 

  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

 

פורסם

לא בהכרח שהיבואן עשה את השינוי בכמות המסירות, הרכבים של קאיה אז באותם שנים היו מזעזעים קאיה סראטו ועוד דגמים כושלים. 

ההוכחה הברורה לכך נמצאת אצל כלמוביל שגם אצלה יונדאי לא הייתה במקום שהיא היום. 

הייתה פה עבודה מבריקה של היצרן שהחל לייצר כלי רכב טובים או אם נסתכל על ישראל אז רכבים שקולעים לטעם של הצרכן הישראלי פורטה/i35/ספורטג  ובהמשך איוניק ונירו, אפשר לומר שטלקאר קיבלו את קיה בזמן טוב. 

כמובן שיש משחק של מחיר רכישה לא כל דילר משיג את אותו מחיר מאותו יצרן וכנראה שפה טלקאר עשו עבודה טובה. 

כמובן שיבואן שיודע לעבוד טוב עם ציי רכב מן הסתם יצליח להעלות כמויות גדולות יותר של רכבים, שוב ראה כלמוביל עם האאוטלנדר רכב בסיסי מינוס שנדחף לחברות הליסינג באגרסיביות ובזכות זה מככב בראש טבלאות המכירות.

  • רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

להפך, דווקא בתחילת הדרך לקיה היה יתרון גדול על יונדאי מאחר והם התבססו על פלטפורמות של מאזדה, כמעט ללא שינוי, בעוד יונדאי היו בתקופת מעבר בין מכלולים של מיצובישי לאחר התעללות קוריאנית לתחילת פיתוח עצמאי. לכן הקיה ספיה (שהיתה 323) היתה מכונית טובה יותר מהלנטרה הראשונה, הקיה קלארוס (שהיתה 626) היתה טובה מהסונטה באותה תקופה. יחד עם זאת המכירות של קיה בישראל היו נמוכות משמעותית משל יונדאי. לאחר שקיה נרכשה על ידי יונדאי והדגמים החלו להיות משותפים, עדיין קיה מכרה שבריר מהמכירות של יונדאי בישראל. למשל, מי זוכר את הספורטאז' דור שני שהיה איזוטרי בארץ, בעוד באותה תקופה הטוסון הציע "ג'יפ" עם מנוע V6 במחיר אטרקטיבי ונמכר באלפים? 

 

קיה היא יצרן די בינוני שברוב המכריע של הדגמים אין לה איזשהו יתרון יחסי. לכן אם סמל"ת היו מוכרים כעת ספורטאז' 2.0 ליטר בסיסי ב-170 אלף שקל, עם התמחור המופרך שהם מבצעים ביתר הדגמים, סביר שהדגם היה נותר בגדר קוריוז ולא הופך ללהיט מכירות.

 

ללא קשר, לרמי אונגר פעילות ספנות עניפה, בעיקר של רכבים ובעיקר מול המזרח הרחוק, אשר עלתה לאחרונה לכותרות סביב הפיצוץ באוניה שלו בקרבת איראן. הקשרים שלו סייעו לו לקבל את זיכיון היבוא על אפה וחמתה של סמל"ת. זה שעל הדרך הוא גם נקם במשפחת לוי על עקיצת זיכיון היבוא של לנצ'יה בתחילת שנות התשעים, היה רק בונוס 😁

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 5 דקות, שי כתב:

מי זוכר את הספורטאז' דור שני שהיה איזוטרי בארץ,

לא ידעתי שהדבר הזה בכלל נמכר בארץ. חשבתי שעשו הפסקה בייבוא בין הדור השני לשלישי.

פורסם

הגיעו בערך 12 יחידות ע"י סמל"ת במהלך שנת 2005 או 2006.

שעבר הייבוא לטלקאר התחיל ייבוא מסיבי יותר של הדור השני שכלל מחירים שהתחרו בטוסון של יונדאי עד להחלפה של הדור השלישי ב-2010.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 18 שעות, שי כתב:

. לכן הקיה ספיה (שהיתה 323) היתה מכונית טובה יותר מהלנטרה הראשונה, הקיה קלארוס (שהיתה 626) היתה טובה מהסונטה באותה תקופה.

לא ידעתי שהספיה הייתה מבוססת על 323... בסוף שנות ה-90 קיבלתי מהעבודה קיה ספיה אוטומטית - היא הייתה ממש עגלה ומאוד לא אהבתי אותה.  בשנת 2000 קיבלתי לתקופה קצרה ספיה ידנית שהייתה טובה בהרבה מהאוטומטית אך עדיין משמעותית פחות טובה מה-323 שהייתה לי ב-1995...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

ההצלחה הגדולה של התקופה הייתה הפרייד שכיכבה בחברות ההשכרה. הייתה דווקא מוצלחת בהשוואה לדומות לה, אם כי נחותה מדייהטסו וסזוקי מקבילות של אותה תקופה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

 

פורסם

הפרייד היתה נחותה כי היא היתה מבוססת על דגם של מאזדה/פורד משנות השמונים.

 

ולמרבה ההפתעה היא עד היום מיוצרת באיראן - כולל גרסת סדאן כעורה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בלי להיכנס לסיפורים פיקנטים,שמזכיר תסריט של סרט מתח סוג ז' מעולם הריגול תעשייתי, שאלפי עמודים היו מרוחים בהם,אבל חובה לציין 2 נקודות ציון סופר חשובות,בקשר ל-KIA (השנה שינו גם לוגו)

1. החלטה הגורלית של KIA ב-2006 להביא את המעצב העל Peter Schreyer,לא סתם הוא הפך לנשיא ב-2013
https://www.formtrends.com/peter-schreyer-appointed-first-non-korean-president-at-kia-motors/

2. שיווק אגרסיבי של טלקאר מהתחלה,שהתחיל דרך מועדון חבר של אנשי קבע,שמכרו ספורטאז' כמו לחמניות,ומאז לא נפסק טרפת של ישראלים בקשר לג'יפונים/SUV,וכל הסגמנט של סדאן בדעיכה .

 

בכלל הקוריאניות ימשיכו לחגוג בארץ עם מעל 30% מסה"כ מסירות,טוסון 2021 יהיה פשוט להיט היסטרי,כנ"ל יהיה בשנה הבאה אצלנו עם ספורטאזי 2022 (בקוריאה ישיקו אותו באמצע שנה הזה )

×
×
  • תוכן חדש...