Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מספר שאלות ומאוד אשמח לעזרה בנוגע למספר דברים

ברשותי פורד פיאסטה 1.6 אוט 2015 

הנסועה אצלי היא די קטנה..מאז שרכשתי את הרכב עברתי איתו 48 אלף קילומטר

בכל מקרה אני מגיע כל שנה למוסך לצורך תיקונים שגרתיים,וגם הרכב בכללי לא בעייתי..למרות הגיר שיצא לפורד כבעייתי,אצלי מתפקד ללא בעיות

היום הגעתי למוסך ואמרו לי שיש הרבה בעיות ברכב

צריך להחליף רצועת טיימינג,תושבת מנוע(אמרו לי שהיא קרועה),ברקסים קדמיים-דיסקיות,פילטר מזגן ושמן..

וכל זה אמור לעלות 6700

עקב סידורים דחופים הייתי צריך ללכת,ולכן לא סודר לי הכל

נשאר רק לסדר תושבת מנוע-וזה עולה באזור 1700

רציתי לדעת את דעתכם בנוגע למספר דברים:

1)האם זה לא מחיר גבוה מידי? הכוונה להכל

2)אין לי באוטו רעידות חריגות בזמן עמידה,ואני לא מעביר לניוטרל-עם תושבת קרועה..לא אמורים להרגיש רעידות?

3)הבלמים אצלי עצרו את הרכב מעולה...למה היה צריך להחליף אותם?

שמעו אני לא מבין יותר מידי..ויש מצב שגזרו עליי קופון,אך בכל זאת אשמח אם תוכלו לענות לי כדי שלפחות אדע עד כמה המוסך ישר,ובמידה ולא פשוט אעבור לאחד אחר

אני מצרף תמונה של החשבון

20210209_231201.jpg

פורסם

2. שים את הרכב על הילוך D/R אם אתה לא מרגיש רעידות בזמן העברת הילוכים ובעמידה הרכב לא צריך להחליף תושבת.

3. זה לא קשור לבלימה , צריך להסתכל פיזית על המצב שלהם. אם לא החלפת 48 אלף קילומטר הגיוני שהם בסוף חייהם.

לגבי המחירים ..לפי מה שידוע י בפורד הם יחסית גבוהים..שווה לך לשמוע הצעות מחיר במקומות אחרים.

פורסם
לפני 6 שעות, netanel1014 כתב:

2. שים את הרכב על הילוך D/R אם אתה לא מרגיש רעידות בזמן העברת הילוכים ובעמידה הרכב לא צריך להחליף תושבת.

3. זה לא קשור לבלימה , צריך להסתכל פיזית על המצב שלהם. אם לא החלפת 48 אלף קילומטר הגיוני שהם בסוף חייהם.

לגבי המחירים ..לפי מה שידוע י בפורד הם יחסית גבוהים..שווה לך לשמוע הצעות מחיר במקומות אחרים.

זהו שאין ממש רעידות משנה שעברה,שבה גם היה טיפול באותו מוסך וטסט..

בכל מקרה בגלל שאין לי מושג בעניין די מפחיד לדלג על הטיפול הזה

יש מצב שמנפחים את העניין במוסך כדי שאבחר בתיקון? 

אשמח גם לדעת למה אם באמת כפי שהם אומרים-התושבת קרוע-אז למה הרכב לא רועד?

משהו חשוב ששכחתי להזכיר בנוגע לבלמים-

הבלמים מקודם בלמו הרבה(ממש פי 2 אפשר להגיד)יותר חזק

מקודם במקרים מאוד נדירים יצא לי ללחוץ כמעט עד הסוף,ולעומת זאת אתמול אחרי הטיפול ישר הרגשתי שהם חלשים,וכשיצא לכביש מהיר קרה לי מקרה שבו הייתי צריך לעצור ושפשוט לחצתי עד הסוף.

זה תקין בכלל?

בכל מקרה תודה לכם על התגובות!))

פורסם

המחיר בהתחלה נשמע ממש גבוה, אבל אם ניקח את הפירוט חלק חלק סעיף סעיף אני לא רואה פה משהו חריג, בהנחה כמובן שהכול צריך להעשות.

תבקש לראות את התושבת הקרועה אם אתה לא מרגיש רעידות אולי תוותר על התיקון שלה ותנסה לקבל חוות דעת במוסך אחר...

פורסם
לפני 8 דקות, Victory7 כתב:

מקודם במקרים מאוד נדירים יצא לי ללחוץ כמעט עד הסוף,ולעומת זאת אתמול אחרי הטיפול ישר הרגשתי שהם חלשים,וכשיצא לכביש מהיר קרה לי מקרה שבו הייתי צריך לעצור ושפשוט לחצתי עד הסוף.

זה תקין בכלל?

מיד אחרי ההחלפה, בנסיעות הראשונות, לגיטימי שזה ככה.

אם זה ממשיך, תבדוק.

פורסם

לא מבין, אבל נראה לי שאם אין בכלל רעידות, מיותר להחליף.

לגבי הבלמים, אני יודע את זה מהחלפת רפידות שעשיתי (ברכב מסחרי, אבל לא חושב שיש הבדל), המוסכניק אמר לי שזה בסדר. אבל בכל זאת בלמים, אז תהיה זהיר.

פורסם
לפני 3 שעות, Victory7 כתב:

זהו שאין ממש רעידות משנה שעברה,שבה גם היה טיפול באותו מוסך וטסט..

בכל מקרה בגלל שאין לי מושג בעניין די מפחיד לדלג על הטיפול הזה

יש מצב שמנפחים את העניין במוסך כדי שאבחר בתיקון? 

אשמח גם לדעת למה אם באמת כפי שהם אומרים-התושבת קרוע-אז למה הרכב לא רועד?

משהו חשוב ששכחתי להזכיר בנוגע לבלמים-

הבלמים מקודם בלמו הרבה(ממש פי 2 אפשר להגיד)יותר חזק

זה תקין בכלל?

בכל מקרה תודה לכם על התגובות!))

בטיפול הם החליפו לך נוזל בלמים יכול להיות שלא החליפו כמו שצריך ונכנס אוויר למערכת והבלימה שלך נחלשה. זה מצב מסוכן אתה חייב לחזור אליהם. אני כותב לך מנסיון זה קרה לגיסי והוא כמעט עשה תאונה. אל תחליף תושבות אם אין רעידות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 שעות, Victory7 כתב:

אין לי באוטו רעידות חריגות בזמן עמידה,ואני לא מעביר לניוטרל-עם תושבת קרועה..לא אמורים להרגיש רעידות?

ברכב עם גיר אוטומטי רגיל כשאנחנו משלבים לדרייב, הגיר מתחבר למנוע והמנוע "רוצה" למשוך את האוטו קדימה, אנחנו מחזיקים אותו במקום עם ברקס. 

המנוע ש"רוצה לנסוע" מפעיל עומס על התושבות ואם הן חלשות או קרועות, יהיו רעידות.

ברכב עם גיר רובוטי, גם כשהוא משולב לדרייב, כל עוד הנהג לוחץ על הברקס הקלאץ' מופרד לחלוטין, כאלו זה ניוטרל. אין עומס נוסף על התושבות, המנוע לא "רוצה" להזיז את האוטו ולא יהיו רעידות נוספות על מה שיש בניוטרל. 

תושבות בלויות יכולות לבוא לידי ביטוי ברעידות בזינוק, במעבר מגז פתוח לסגור, בויברציה בגוף הרכב אבל הבדל בין דרייב לניוטרל כשהרכב עומד במקום עם ברקס לחוץ, לא יהיה. 

• אהבתי 2

פורסם

היתה לי פעם תושבת קרועה עם גיר אוטומטי רגיל ולא הרגשתי כלום, ובמוסך הראו לי אותה קרועה לפני הפירוק כך שלא עבדו עלי.
פות"ש, תוכל לבקש במוסך שיראו לך את הפגם בתושבת

• רעיון טוב! 1

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם
לפני 21 שעות, netanel1014 כתב:

בטיפול הם החליפו לך נוזל בלמים יכול להיות שלא החליפו כמו שצריך ונכנס אוויר למערכת והבלימה שלך נחלשה. זה מצב מסוכן אתה חייב לחזור אליהם. אני כותב לך מנסיון זה קרה לגיסי והוא כמעט עשה תאונה. אל תחליף תושבות אם אין רעידות.

ואן תודה על ההזהרה..

לפי מה שרשמו לי פה ובעוד פורום,הבנתי שיכול להיות פשוט בגלל שאלו בלמים חדשים

אני מאוד מקווה שאכן החולשה נובעת בגלל שהם חדשים,ולא בגלל שנכנס אוויר למערכת

יש לך מושג תוך כמה זמן מאז ההתקנה הבלמים בדרך כלל מרגישים חלשים?

נראלי שעברתי כבר 20 קילומטר ועדיין חלשים..

לפני 13 שעות, icohen436 כתב:

היתה לי פעם תושבת קרועה עם גיר אוטומטי רגיל ולא הרגשתי כלום, ובמוסך הראו לי אותה קרועה לפני הפירוק כך שלא עבדו עלי.
פות"ש, תוכל לבקש במוסך שיראו לך את הפגם בתושבת

לפני 21 שעות, Buki כתב:

ברכב עם גיר אוטומטי רגיל כשאנחנו משלבים לדרייב, הגיר מתחבר למנוע והמנוע "רוצה" למשוך את האוטו קדימה, אנחנו מחזיקים אותו במקום עם ברקס. 

המנוע ש"רוצה לנסוע" מפעיל עומס על התושבות ואם הן חלשות או קרועות, יהיו רעידות.

ברכב עם גיר רובוטי, גם כשהוא משולב לדרייב, כל עוד הנהג לוחץ על הברקס הקלאץ' מופרד לחלוטין, כאלו זה ניוטרל. אין עומס נוסף על התושבות, המנוע לא "רוצה" להזיז את האוטו ולא יהיו רעידות נוספות על מה שיש בניוטרל. 

תושבות בלויות יכולות לבוא לידי ביטוי ברעידות בזינוק, במעבר מגז פתוח לסגור, בויברציה בגוף הרכב אבל הבדל בין דרייב לניוטרל כשהרכב עומד במקום עם ברקס לחוץ, לא יהיה. 

icohen436 תודה על העצה אבקש לראות)

BUKI תודה על המידע לא ידעתי))

כשעזבתי את המוסך בדרך הביתה רציתי לבדוק איך הרכב נוסע,ולכן פה ושם לחצתי עד הסוף

רעידות בזינוק לא יצא לי לבדוק, מפני שהדרך כולה עד הבית הייתה די במישור

מה שכן לא הזכרתי כאן,זה שהרכב נהיה חלק יותר בנסיעה,אבל הוא לא מגיב ישר לפקודת המצערת

וגם קרה לי פעם אחת אומנם בפקק בדרך חזרה,שהרכב "לא הבין" מה אני רוצה ממנו ופשוט זינק טיפה למרות שלא לחצתי חזק(נשמע כאילו זה סותר את מה שרשמתי..בכל זאת קרה פעם אחת)

אני כנראה באמת פשוט אבקש שיחליפו

תודה לכולכם על התגובות והעזרה😁

פורסם
לפני 3 שעות, Victory7 כתב:

נראלי שעברתי כבר 20 קילומטר ועדיין חלשים..

למיטב זכרוני אצלי זה נמשך פחות מ20 ק"מ. הכי טוב שתיצור קשר עם המוסך ותשאל אותם.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...