Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אז הגיע מועד הטיפול ה3 לקיה פיקנטו שנת 2018, אני לא זוכר אם בטיפולים הקודמים הציעו את זה, אבל המוסך נתן גם הצעה לתוסף בנזין בכ75~ ש"ח בנוסף להצעה עבור: מסנן שמן, אטם לריקון פקק שמן ושמן.

השאלה שלי, האם בכלל צריך את התוסף בנזין הזה לרכב שנסע כ2000 ק"מ והוא בן 3?.

אני שואל בעיקר בגלל האחריות שיש על הרכב כי שהוא חדש, בספר הרכב כתוב שצריך להוסיף תוסף בנזין כל 15K ק"מ או שנה, אבל בהערות רשום שזה מומלץ למי שיש בעיות בהנעה או מי שלא משתמש דרך קבע בבנזין באיכות גבוהה הכולל את התוספים הדרושים.

האם חובה לרכוש את התוסף הזה כדי שהאחריות תשאר תקפה?. הרכב כאמור כמעט ולא זז ולכן זה נראה לי מטופש לקנות את התוסף הזה. אני לא רוצה לשאול את המוסך, כי יש להם כמובן אינטרס.

תודה.

פורסם

אני אענה לך כמו כל יהודי בשאלה אחרת.
יש לך רכב שהפסיד בשלוש שנים 50% מערכו (גרוסו מודו) ונסע רק 2000 ק"מ
ואתה "סופר אפונים" על 75 שקלים של תוסף?

נראה לי הרבה יותר מטופש להחזיק רכב לכזה ק"מ מאשר לשאול על תוסף של 75 שקלים

• אהבתי 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 48 דקות, סולל הדרך כתב:

אני אענה לך כמו כל יהודי בשאלה אחרת.
יש לך רכב שהפסיד בשלוש שנים 50% מערכו (גרוסו מודו) ונסע רק 2000 ק"מ
ואתה "סופר אפונים" על 75 שקלים של תוסף?

נראה לי הרבה יותר מטופש להחזיק רכב לכזה ק"מ מאשר לשאול על תוסף של 75 שקלים

הייתי מסכים איתך אבל אין לך את כל המידע: מדובר על רכב של נכה שמקבל קצבת ביטוח לאומי להחזקת רכב שעלות אחזקת הרכב השנתית נמוכה ממנה בנוסף להנחה על קנית הרכב עצמו.

בכל מקרה, אשמח למענה לגביי השאלה המקורית :)

פורסם
לפני 15 דקות, wzo4 כתב:

מה בדבר האחריות? עדיין תופסת?

בהנחה והטיפול מבוצע בהתאם להוראות היצרן, בחלקים מקוריים, ובמוסך מורשה משרד התחבורה - כן.
לא ידוע לי שיצרן דורש תוספי דלק, בטח לא ברכב חדש יחסית שכנראה לא צריך אותם, וכנראה שזה סתם משהו שהחליטו לדחוף במוסך.

• אהבתי 1
פורסם

מצד אחד הקמ נמוך ומצד שני,כנראה רוב הנסיעות בעיר והמנוע צובר פיח.

כיוון שכך הדבר,הייתי שוקל בחיוב שימוש בתוסף.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה לא סתם קילומטרז נמוך זה נמוך בטירוף.

אפילו אם כל קילומטר שלו בעיר זה 10 שלי בנסיעות לא הייתי ממליץ למישהו עם 20 אלף קילומטר לשים תוסף, סתם מיותר.

הייתי שוקל לא למלא פול טנק אף פעם בקילומטרז כזה, הדלק יתרקב בחצי שנה הזאת בין טנק מלא לריק.

ולהתקין מתג לניתוק המצבר זה גם יעזור.

פורסם

היות והרכב פועל בתנאים קיצוניים (גם חוסר נסיעה זה תנאי קיצוני)
הייתי מחמיר ומקבל כל המלצה של המוסך לתוסף בלי קשר לאחריות

קל וחומר שמדובר בסה"כ בכמה עשרות שקלים

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

היות והרכב פועל בתנאים קיצוניים (גם חוסר נסיעה זה תנאי קיצוני)
הייתי מחמיר ומקבל כל המלצה של המוסך לתוסף בלי קשר לאחריות

קל וחומר שמדובר בסה"כ בכמה עשרות שקלים

לא מסכים איתך. איזה תוסף? למניעת blow-by? לשיפור אטימת הרינגים ברכבי דיזל לפני טסט? לניקוי מערכת הדלק או להעלאת האוקטן?
זה כמו להגיד לפציינט (לאו דווקא חולה) "אני ממליץ לו תרופה" בלי לציין איזו תרופה דרושה ואיזו בעיה אצל הפציינט היא באה לפתור. אולי התוסף שמציעים לו בכלל יגרום לנזק בגלל עמידה ממושכת בטנק, בצנרת ועל גב השסתומים?

לפותח השרשור - מה אופי הנסועה שלך? נסיעה של 1 ק"מ פעם ביום? נסיעה של 200 ק"מ פעם ב4 חודשים?
אני מסכים עם הבחור מלמעלה לגבי "תנאי קיצון", הרכב שלך נוסע מעט מאוד ואני מתאר לעצמי שזה עלול לגרום לבעיות בפני עצמו, בין השאר התרוקנות של המצבר ואולי בעיות כאלה ואחרות במנוע שקטונתי מלהכיר בנסועה כזו.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, nadavd4 כתב:

לא מסכים איתך. איזה תוסף? למניעת blow-by? לשיפור אטימת הרינגים ברכבי דיזל לפני טסט? לניקוי מערכת הדלק או להעלאת האוקטן?
זה כמו להגיד לפציינט (לאו דווקא חולה) "אני ממליץ לו תרופה" בלי לציין איזו תרופה דרושה ואיזו בעיה אצל הפציינט היא באה לפתור. אולי התוסף שמציעים לו בכלל יגרום לנזק בגלל עמידה ממושכת בטנק, בצנרת ועל גב השסתומים?

לפותח השרשור - מה אופי הנסועה שלך? נסיעה של 1 ק"מ פעם ביום? נסיעה של 200 ק"מ פעם ב4 חודשים?
אני מסכים עם הבחור מלמעלה לגבי "תנאי קיצון", הרכב שלך נוסע מעט מאוד ואני מתאר לעצמי שזה עלול לגרום לבעיות בפני עצמו, בין השאר התרוקנות של המצבר ואולי בעיות כאלה ואחרות במנוע שקטונתי מלהכיר בנסועה כזו.

בגלל הקורונה, האוטו נוסע פעם בחודש, 10 ק"מ רק כדי שלא יגרם לו נזק מעמידה כרונית ובשביל למלא אוויר בגלגלים. המצבר כמובן מנותק ומחובר רק לצורך הנסיעה הנ"ל.

עשיתי "תרגיל" והתקשרתי למוסך מורשה אחר לראות מה יגידו לי שצריך בטיפול, שם דווקא ציינו אותו דבר רק בלי התוסף בנזין (שאלו גם על הק"מ), אז עכשיו אני רגוע שהאחריות לא תפגע :).

מה שכן, ציינתם שנסיעה נמוכה מאוד היא גם בעייתית, האם אופן הנסיעות שציינתי למעלה לא ימנע נזק לרכב? ואם כן, מה עליי לעשות כדי לשמור על הרכב כשהוא בנסועה כזאת פרט לניתוק מצבר, ניפוח  אוויר ומילוי חצי מיכל?

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם
לפני 22 דקות, wzo4 כתב:

בגלל הקורונה, האוטו נוסע פעם בחודש, 10 ק"מ רק כדי שלא יגרם לו נזק מעמידה כרונית ובשביל למלא אוויר בגלגלים. המצבר כמובן מנותק ומחובר רק לצורך הנסיעה הנ"ל.

עשיתי "תרגיל" והתקשרתי למוסך מורשה אחר לראות מה יגידו לי שצריך בטיפול, שם דווקא ציינו אותו דבר רק בלי התוסף בנזין (שאלו גם על הק"מ), אז עכשיו אני רגוע שהאחריות לא תפגע :).

מה שכן, ציינתם שנסיעה נמוכה מאוד היא גם בעייתית, האם אופן הנסיעות שציינתי למעלה לא ימנע נזק לרכב? ואם כן, מה עליי לעשות כדי לשמור על הרכב כשהוא בנסועה כזאת פרט לניתוק מצבר, ניפוח  אוויר ומילוי חצי מיכל?

אני הייתי ממליץ לשים שמן WD על החיבורים כדי שלא יצברו לחות . אם יש לך גריז דיאלקטרי זה עוד יותר טוב.

להחנות במקום מוצל. ולשים כיסוי על הרכב. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, netanel1014 כתב:

אני הייתי ממליץ לשים שמן WD על החיבורים כדי שלא יצברו לחות

סליחה על הבורות, אבל איזה חיבורים? יש המון :)

פורסם
לפני כשעה, wzo4 כתב:

סליחה על הבורות, אבל איזה חיבורים? יש המון :)

על הכל. כל מה שאתה רואה.זה ספריי מונע לחות. יש כאלו שמרססים על כל התחתית של האוטו זה גם טוב.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...