Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי בדיקת רכב לפני קנייה נאמרו לי המדדים האלו.. דליפת לחץ בינוני בצילינדרים וסימנדליפה היא עדיין בטווח התקין, אבל אני לא יודע אם זה מעיד על זה שבעתיד הקרוב תהיה לי תקלה רצינית במנוע. לגבי השמן הוא אמר לבדוק מדדים כל שבועיים ואם צריך להוסיף שמן. גם לגבי זה.. זה אמור להעיד על תקלה במנוע?

תודה רבה לעונים ולעוזרים!

פורסם (נערך)

הבדלי קומפרסיה היא אחת הסיבות שאנשים לוקחים את הרכב לבדיקה, הדבר מעיד על בעיה במנוע שתיקון שלה כנראה יכלול הרמת ראש במקרה הטוב.

אם אתה לא עושה דברים כאלה בעצמך ולא מחפש להכניס ראש בריא למיטה חולה אז הייתי ממליץ להתרחק 

מכוני בדיקה לא אומרים בריחת קומפרסיה(סימן בריחה) מתוך כסת"ח לצורך כסתח הם יגידו לך דברים כמו רעשים,נזילות.. אגב אך המכון ביצע את בידקת הקומפרסיה ובאיזה מכון עשית?

אני מכיר שמכונים עושים דרך הבדלי מתח וזה נחשב לקצת פחות אמין אז מעניין אותי איפה עשית ואך

כך או כך הייתי מתרחק מהרכב אלא אם המחיר ממש שווה את זה ושווה אולי גם לתקן(לא פירטת על הרכב ועל המנוע) 

מגיב מידע אישי, אינני מכונאי ואינני מכיר כל היבט והיבט בעולם הרכב, כן יצא לי להרים ראש מנוע, ממליץ לחכות לעוד כמה תגובות בנושא אבל אם לא יגיבו לך עוד אז המלצה שלי כבר כתבתי

אגב לא כתבת כמה ההבדלי קומפרסיה ועוד מידע ואני מהבנתי מהכתוב מדובר בהדלים גדולים והמכונאי ציין זאת לא כבדרך אגב כמו על הבדלים קטנים של אחוזים בודדים 

עריכה אחרונה על ידי online
פורסם

לפני כשעה, online כתב:

הבדלי קומפרסיה היא אחת הסיבות שאנשים לוקחים את הרכב לבדיקה, הדבר מעיד על בעיה במנוע שתיקון שלה כנראה יכלול הרמת ראש במקרה הטוב.

אם אתה לא עושה דברים כאלה בעצמך ולא מחפש להכניס ראש בריא למיטה חולה אז הייתי ממליץ להתרחק 

מכוני בדיקה לא אומרים בריחת קומפרסיה(סימן בריחה) מתוך כסת"ח לצורך כסתח הם יגידו לך דברים כמו רעשים,נזילות.. אגב אך המכון ביצע את בידקת הקומפרסיה ובאיזה מכון עשית?

אני מכיר שמכונים עושים דרך הבדלי מתח וזה נחשב לקצת פחות אמין אז מעניין אותי איפה עשית ואך

כך או כך הייתי מתרחק מהרכב אלא אם המחיר ממש שווה את זה ושווה אולי גם לתקן(לא פירטת על הרכב ועל המנוע) 

מגיב מידע אישי, אינני מכונאי ואינני מכיר כל היבט והיבט בעולם הרכב, כן יצא לי להרים ראש מנוע, ממליץ לחכות לעוד כמה תגובות בנושא אבל אם לא יגיבו לך עוד אז המלצה שלי כבר כתבתי

אגב לא כתבת כמה ההבדלי קומפרסיה ועוד מידע ואני מהבנתי מהכתוב מדובר בהדלים גדולים והמכונאי ציין זאת לא כבדרך אגב כמו על הבדלים קטנים של אחוזים בודדים 

היי, קודם כל תודה רבה על העזרה! 

הרכב הוא סוזוקי sx4 2008, עם 100 אלף קילומטר.. 

הפרש הלחצים שהוא אמר שיש במנוע הוא של 5 אחוז (לפי מה שהוא אמר לי עד 9 אחוז זה תקין..). 

הרכב כן נמכר בכמה אלפים מתחת למחיר המחירון, אבל אם זה אומר לעשות טיפול מנוע גדול וכנראה גם יקר זה כבר פחות יתאים מבחינת התקציב

פורסם
לפני 4 שעות, y0k27 כתב:

היי, קודם כל תודה רבה על העזרה! 

הרכב הוא סוזוקי sx4 2008, עם 100 אלף קילומטר.. 

הפרש הלחצים שהוא אמר שיש במנוע הוא של 5 אחוז (לפי מה שהוא אמר לי עד 9 אחוז זה תקין..). 

הרכב כן נמכר בכמה אלפים מתחת למחיר המחירון, אבל אם זה אומר לעשות טיפול מנוע גדול וכנראה גם יקר זה כבר פחות יתאים מבחינת התקציב

5 אחוז אכן נחשב בגדר התקין ומשנה את מהות ההודעה שלי ממוקדם, אישית את המנוע הספציפי הזה אני לא מכיר אותו אבל אולי אנשים אחרים שמכירים את המנוע יוכלו להעיד יותר על טיבו(למרות שבטח אטמוסספרי ולא הזרקה ישירה, בטח מנוע פשוט ואמין)

אם רוצה אולי תעלה תמונה של התוצאה ויכול להגיד אך הוא ביצע את הבדיקה?(מאמין חשמלית ואז 5 אחוז זה בכלל סבבה כי זה יכול להיגרם בכלל בגלל מערכת ההצתה וזה בלאי סביר שמסתכם לרוב בהחלפת פלאגים\קויילים כנדרש\כשנדרש)

רוב המכונים לצערינו מבצעים בדיקה חשמלית ייחסית ואז כן 5 אחוז זה משהו שבהחלט אפשר להתעלם ממנו ופשוט לטפל ברכב כנדרש ובלי הרבה דאגות

חשוב תמיד לבדוק את מצב השמן שאין סימנים של עירבוב עם מים, לראות שיש מים בצבע המתאים ולא מי ברז, קח בחשבון שאתה קונה רכב ישן ובמצבים כאלה חוץ מאיזה רכב אתה קונה יותר חשוב לדעתי זה מימי אתה קונה, כמה זמן החזיק ברכב ואך טיפל בו.

בהצלחה

פורסם
לפני 3 שעות, online כתב:

5 אחוז אכן נחשב בגדר התקין ומשנה את מהות ההודעה שלי ממוקדם, אישית את המנוע הספציפי הזה אני לא מכיר אותו אבל אולי אנשים אחרים שמכירים את המנוע יוכלו להעיד יותר על טיבו(למרות שבטח אטמוסספרי ולא הזרקה ישירה, בטח מנוע פשוט ואמין)

אם רוצה אולי תעלה תמונה של התוצאה ויכול להגיד אך הוא ביצע את הבדיקה?(מאמין חשמלית ואז 5 אחוז זה בכלל סבבה כי זה יכול להיגרם בכלל בגלל מערכת ההצתה וזה בלאי סביר שמסתכם לרוב בהחלפת פלאגים\קויילים כנדרש\כשנדרש)

רוב המכונים לצערינו מבצעים בדיקה חשמלית ייחסית ואז כן 5 אחוז זה משהו שבהחלט אפשר להתעלם ממנו ופשוט לטפל ברכב כנדרש ובלי הרבה דאגות

חשוב תמיד לבדוק את מצב השמן שאין סימנים של עירבוב עם מים, לראות שיש מים בצבע המתאים ולא מי ברז, קח בחשבון שאתה קונה רכב ישן ובמצבים כאלה חוץ מאיזה רכב אתה קונה יותר חשוב לדעתי זה מימי אתה קונה, כמה זמן החזיק ברכב ואך טיפל בו.

בהצלחה

צירפתי תמונה של הבדיקה.. 

בכל מקרה, אני לא יודע בדיוק איך הוא עשה את הבדיקה, אבל זה מכון לבדיקה ממוחשבת, אז אני מניח שזה באמת בדיקה חשמלית כמו שאתה משער

16086147548711259531296522277095.jpg

פורסם
לפני 3 שעות, online כתב:

למרות שבטח אטמוסספרי ולא הזרקה ישירה, בטח מנוע פשוט ואמין

SX4 משנתון 2008 מצוידת במנוע 107 כ"ס שהיה בליאנה, שהוא אטמוספרי, די פשוט ואמין אבל עם רצועת טיימינג לעומת המנועים אצל ה-SX4 מ-2010 שהם יותר חזקים (120 כ"ס) ועם שרשרת טיימינג (M16A) שהוא זריז בהרבה.

שים לב מתי הוחלף טיימינג. זה כל 6 שנים או 90 אק"מ למיטב זכרוני. 

הגיא הוא פלנטרי 4 היל' שהוא גם מאוד אמין, תשים לב שהחלפת שמן גיר אמורה הייתה להיות מבוצעת שהרכב בן 11 או 165 אק"מ. MOBILE ATF 3309 זה מה שאתה צריך.

תושבות המנוע אינן זולות ולא תמיד יש תחליפי ברמה גבוה בהיצע (ליתר דיוק אין), תשים רק מקורי. כל ג'נאק אחר ירעד לך לאחר שנה. אלו המקטי"ם והמחירים בארץ של העליוניות:

P.11610.80JA0RW416 A/T- RT '  תושבת מנוע ק  667.13 ש"ח

P.11620.80JA0RW416 A/T LT   תושבת מנוע ק   392.07 ש"ח

הממיר הקטליטי גם מחירו לא זול.

מה שמפריע לי זה שאין שום הערה בחלק מהסעיפים, כי ברכב בן 13 שנה עוד מעט אמורים להיות יותר כיסתוחי"ם למרות הק"מ הנמוך. 

אישית לא הייתי רגוע עם נושא הקומפרסיה, הייתי מבצע בדיקה נוספת. כפי שציינו לפני, בדיקה חשמלית היא פחות אמינה.

תוכל להעלות את הדף של בדיקת הקומפרסיה?

• תוכן חדש...