Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מדובר בדו"ח המצורף פה.

איני יודע היכן צולמה העבירה וזה לא העניין, נצא מנקודת הנחה שאיני מתכחש לעובדות ושאני 'מוכן' לשלם 250 שקל ולשכוח מזה.

העניין הוא שמעולם לא קיבלתי שום התראה קודמת. היום קיבלתי את המכתב המצורף לתיבת הדואר בביתי, הכתובת נכונה ועדכנית.

יש לי איך לחסוך מעצמי את ה125 שח פיגורים האלה?

IMG_20201221_143637.jpg

פורסם

לדרוש מהרשות אישור על שליחת ההודעה המקורית בדואר רשום לכתובת הנכונה תוך 4 חודשים מביצוע העבירה (שנה אם הרכב על שם תאגיד).

אם יש להם הוכחה רשמית מהדואר (לא רשימה פנימית שלהם), שזה נשלח בתנאים הללו אז הם עמדו בדרישת החוק ולא משנה שלא הגיע אליך.

פורסם

אתה יכול לבקש הקפאת הליכים ברשות האכיפה והגבייה, זה יקפיא את המצב הקיים, אחרי זה אתה הולך לגורם המטיל (במקרה הזה משטרת ישראל) ומבקש הוכחת שליחה.

הם יספקו לך הוכחת שליחה עם כתובת, אם הכתובת לא נכונה / המכתב הגיע בטעות של הדואר לכתובת לא נכונה (אבל הכתובת שרשומה היא כן נכונה) אתה פונה עם זה לרשות האכיפה והגבייה, הם יפנו למשטרה ויפחיתו את הריבית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה.

נשמע יותר מדי טרחה בשביל סיכוי לא סביר שיבטלו את הפיגור. (אני לא מבין בזה אבל כמו שלמדתי בשנותיי על פני האדמה- הרשויות ימציאו מה שצריך כדי לגבות כסף).

מעניין לעניין באותו עניין- האם זה סוג המצלמות שנמצאו כלא אמינות בבית המשפט בעכו?

פורסם
לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

תודה.

נשמע יותר מדי טרחה בשביל סיכוי לא סביר שיבטלו את הפיגור. (אני לא מבין בזה אבל כמו שלמדתי בשנותיי על פני האדמה- הרשויות ימציאו מה שצריך כדי לגבות כסף).

מעניין לעניין באותו עניין- האם זה סוג המצלמות שנמצאו כלא אמינות בבית המשפט בעכו?

אם אכן הדרישה נשלחה לכתובת הלא נכונה, או הגיעה לכתובת הלא נכונה, יבטלו. מניסיון

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

כן.

אז אפשר להגיש ערעור על בסיס זה?

לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אם אכן הדרישה נשלחה לכתובת הלא נכונה, או הגיעה לכתובת הלא נכונה, יבטלו. מניסיון

אני בספק ששלחו לכתובת הלא נכונה. 

גר בבניין ישן, 50% מהדואר מגיע לתיבה, במקרה הטוב. יכול מאוד להיות שהדוור זרק את הפתק הזה של 'דואר רשום' באחת התיבות ואני מעולם לא ראיתי אותו. 

קרה כבר לפני, ויקרה גם בעתיד, עם כל מיני חבילות קטנות מעלי וכדומה. 

כיוון שהודעה שנייה נשלחה לכתובת הנכונה אני יוצא מנקודת הנחה שכנראה הראשונה גם הגיעה על גבי הפתק הזה שהדוור זורק בתיבה (הקרובה אליו. אני לא מבין את השיטה המטומטמת הזאת).

כעת יותר מעניין אותי סוגיית הא' 3 הזאת.

פורסם

כדי לבקש לערער אחרי שחלף הזמן קצת בעייתי.

בכל אופן במקומך הייתי מבקש את האסמכתא של המשטרה של הדואר הרשום ובודק מול הדואר מה עלה בגורלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מדוע בעייתי?

האם לא ניתן לערער על קנס כיוון שכביכול הערעור מוגש בזמן שכבר נתקבלה הודעה שנייה?

מה קשורה מהימנות המצלמות לתוספת פיגורים?

אם זמני אינו חשוב לי, ואשמח להתייצב בבית משפט (ולבזבז יום) ולטעון כי המצלמות אינן תקינות עפ"י אותה החלטת בית משפט, והשופט מקבל את טיעוניי, אין זה מספיק בכדי לבטל את הקנס כולל הפיגורים?

מה עלול לקרות במצב כזה?

פורסם

קצת מייגע. אם יתנו לך להישפט תוכל לבקש להקפיא את ההליכים עד שתתקבל הכרעה בתיק המתנהל כרגע בבאר שבע על אמינות המצלמות.

יוכח שהמצלמות לא אמינות תוכל לבקש זיכוי ולא תשלם את הקנס ולא את תוספת הפיגורים

. מחוק סדר הדין הפלילי

229   (א)   מי שנמסרה לו הודעת תשלום קנס, ישלם, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, את הקנס הנקוב בהודעה, לחשבון שצויין בה, זולת אם פעל באחת מדרכים אלה:

(1)    הגיש לתובע, תוך שלושים ימים מיום ההמצאה, בקשה לביטול כאמור בסעיף קטן (ג), ולעניין בקשה לביטול כאמור לגבי עבירת תעבורה מהטעם שהעבירה בוצעה שלא בידי מי שקיבל את ההודעה, ובעל הרכב מבקש להוכיח מי נהג ברכב, העמידו או החנהו, בעת ביצוע העבירה, או למי מסר את החזקה ברכב, כאמור בסעיף 27ב לפקודת התעבורה – אם הגיש לתובע את הבקשה לביטול בתוך תשעים ימים מיום ההמצאה; החלטת התובע בבקשה לפי פסקה זו סופית, ואולם רשאי הנקנס להודיע על רצונו להישפט;

(2)    הודיע, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, בדרך שנקבעה בתקנות, שיש ברצונו להישפט על העבירה.

מי שהגיש בקשה לביטול כאמור בפסקה (1) לא יהיה רשאי להודיע על רצונו להישפט כאמור בפסקה (2), אלא תוך שלושים ימים מיום המצאת ההודעה על החלטת התובע בענין הביטול.

(תיקון מס' 32) תשס"א-2001

(ב)   לא שילם אדם את הקנס במועד ולא הודיע שיש ברצונו להישפט על העבירה, תיווסף על הקנס תוספת פיגור בשיעור האמור בסעיף 67 לחוק העונשין, תשל"ז-1977; גביית הקנס תיעשה כאמור בסעיפים 68 ו-70 לחוק העונשין, תשל"ז-1977, וסעיף 69 לאותו חוק לא יחול.

(ג)   תובע רשאי לבטל הודעת תשלום קנס אם נוכח כי לא נעברה עבירה או כי היא נעברה שלא בידי מי שקיבל את ההודעה, או אם היה סבור שבנסיבות המקרה אין ענין לציבור בהמשך ההליכים; התובע יערוך רישום של הודעת תשלום קנס שביטל וינמק את החלטתו; לענין סעיף קטן זה, "תובע" - כמשמעותו בסעיף 12, אם הוסמך במיוחד לענין זה בידי היועץ המשפטי לממשלה.

(תיקון מס' 23)

תשנ"ו-1996

(ד)   החליט התובע שלא לבטל את הודעת תשלום הקנס, ימציא למבקש הודעה על כך ואולם הוראות סעיף קטן (ב) יחולו כאילו לא הוגשה הבקשה לביטול לתובע.

(ה)   תובע רשאי לדון בבקשה שהוגשה לאחר המועדים האמורים בסעיף קטן (א), אם שוכנע שהבקשה לא הוגשה במועד בשל סיבות שלא היו תלויות במבקש ושמנעו ממנו להגישה במועד והיא הוגשה מיד לאחר שהוסרה המניעה.

(ו)    מי שלא הודיע כאמור בסעיף קטן (א) שברצונו להישפט ולא שילם במועד את הקנס, רשאי תובע לפטור אותו, על פי בקשתו, מתשלום תוספת הפיגור כאמור בסעיף קטן (ב), כולה או מקצתה, אם נוכח התובע שהעילה לאי-התשלום במועד היא אחת מאלה:

(תיקון מס' 23) תשנ"ו-1996

(1)    (נמחקה);

(2)    נבצר מהמבקש לשלם את הקנס במועד בשל סיבה שאינה תלויה בו;

(3)    הסיבה לחיוב בתוספת הפיגור יסודה בתקלה של רשויות המדינה.

(ז)    בקשה לפי סעיף קטן (ו), תהיה בכתב, ותהיה נתמכת בתצהיר המאמת את העובדות המפורטות בה. התובע רשאי להחליט בבקשה על יסוד התצהיר בלבד או במעמד המבקש בלבד והחלטתו אינה ניתנת לערעור.

(

(ח)   שילם אדם את הקנס רואים אותו כאילו הודה באשמה בפני בית המשפט, הורשע ונשא את עונשו. אולם הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על אדם ששילם את הקנס ותובע ביטל את הודעת תשלום הקנס לפי סעיף קטן (ג) או על אדם שבית המשפט החליט לקיים את משפטו אף על פי שהודיע באיחור על רצונו להישפט כאמור בסעיף 230.

(ח1) בוטלה הודעת תשלום קנס לאחר שהקנס שולם, יוחזר סכום הקנס ששולם.

(ח2) לא שילם אדם את הקנס, חלפו המועדים להגשת בקשה לביטול הודעת תשלום קנס או להודעה על בקשה להישפט לפי סעיף קטן (א), ולא הוגשו בקשות כאמור או הוגשה בזמן בקשה לביטול הודעת תשלום קנס ונדחתה, יראו אותו, בתום המועדים הקבועים בסעיף קטן (א) להגשת בקשות אלה, כאילו הורשע בבית המשפט ונגזר עליו הקנס הנקוב בהודעת תשלום הקנס, ואולם הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על אדם שבקשתו לביטול הודעת תשלום קנס הוגשה שלא במועד אך התובע דן בה מכוח סמכותו לפי סעיף קטן (ה) וביטל את הודעת תשלום הקנס, או על אדם שבית המשפט החליט לקיים את משפטו אף על פי שהודיע באיחור על רצונו להישפט כאמור בסעיף 230.

229א. קנס בשל עבירת קנס, שהטיל מפקח שהוא עובד רשות מקומית או שהוטל בבית משפט לעניינים מקומיים או בבית משפט אחר עקב הפעלת סמכותו של עובד הרשות המקומית, ישולם לקופת הרשות המקומית.

230. הודיע אדם לפי סעיף 229(א) שברצונו להישפט על העבירה, תישלח לו הזמנה למשפט תוך שנה מיום שנתקבלה הודעתו; בית המשפט רשאי, לקיים את המשפט גם אם אותו אדם ביקש להישפט באיחור, ובלבד שהתקיימו התנאים האמורים בסעיף 229(ה), בשינויים המחויבים, או מנימוקים מיוחדים אחרים שיפרט בהחלטתו. הורשע האדם בבית המשפט על העבירה ונגזר דינו לקנס, לא יפחת הקנס מהסכום הנקוב בהודעת תשלום הקנס, אלא אם כן ראה בית המשפט נסיבות מיוחדות המצדיקות הפחתתו.

מתקנות סדר הדין הפלילי

בקשה לביטול הודעת תשלום קנס

42א.  (א) בקשה לביטול הודעת תשלום קנס לפי סעיף 229(א) לחוק תוגש בכתב לתובע לפי המען הרשום בטופס הודעת תשלום הקנס, תוך התקופה שנקבעה לתשלום הקנס בהודעת תשלום הקנס; בבקשה יפורטו הנימוקים ויצורפו לה, אם ישנם, המסמכים המאמתים את טענות המבקש.

(ב) בבקשה לביטול הודעת תשלום קנס שהוגשה באיחור יפורטו הנימוקים לאיחור ויצורפו המסמכים המאמתים אותם.

(ג)  קבלה על משלוח הבקשה לתובע לפי תקנה זו בדאר רשום תהיה ראיה לתאריך המשלוח.

44א.  בעבירות תעבורה שעליהן חל סעיף 239א לחוק ובעבירות קנס רואים את ההודעה על ביצוע העבירה, ההודעה לתשלום קנס או ההזמנה למשפט לענין עבירת קנס כאילו הומצאה כדין גם בלא חתימה על אישור המסירה, אם חלפו חמישה עשר ימים מיום שנשלחה בדואר רשום, זולת אם הוכיח הנמען שלא קיבל את ההודעה או את ההזמנה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלן.

לכן צריך לראות מה כותב הדואר על הסיבה שלא קיבלת את המכתב הראשון עם הקנס המקורי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בהחלט בוטל.

המסקנה

לא לוותר, לכתוב ואם מוצדק ,יבטלו 

גם אם לדעתם לא מוצדק יש מקום להיאבק אם יש לדעתנו קייס

מתנה נחמדה לתחילת השנה החדשה