Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למיטב ידיעתי ,

הרבה יצרני רכב (לא יודע לגבי קיה ספציפית )  מדינת ישראל נחשבת ל"תנאים קשים" בגלל החום 

לעומת קנדה , לכן יש דרישה לתדירות טיפולים/ החלפה גבוהה יותר. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני כשעה, Max_igo כתב:

האם המוסכים המורשים מקטינים בעצם ראש כי אין להם כח להתעסק בזה?

בנתיים לא נמצאה סיבה אחרת.

הוראות היצרן להחלפה מאוד ברורות וחד משמעיות, ואצל שום יצרן לא ראיתי שרשום "תחליף קצת נוזל בכוסית מתי שבא לך ויהיה בסדר אחי"

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 19.12.2020 בשעה 10:51, Max_igo כתב:

פניתי למחסן החלפים במוסך של קיה שבו אני מטפל ברכב בדר"כ ושם נאמר לי שהם מוכרים פלאגים ב-110 ש"ח לפלאג, כלומר כ-450 ש"ח לסט של 4, הבחור במחסן לא ציין שום דבר לגבי סוג הפלאג ולא יכל להסביר למה המחיר שלהם כל כך גבוה.
על הפלאג רשום NGK IR, גיגול מהיר העלה שמדובר בפלאגים אירידיום.

כמו שציינתי, עד כה טיפלתי ברכב רק במוסכים מורשים, אבל ב-2 שונים עקב אילוצים כאלה ואחרים

החלטתי להעיף מבט על החשבוניות מכל הטיפולים:

בטיפול 60K - סט של 4 פלאגים במוסך מורשה (באזור חיפה) עלה לי 200 ש"ח.

בטיפול 120K - סט של 4 פלאגים במוסך מורשה (באזור המגורים שלי) עלה לי 450 ש"ח (!!!)

את הפלגים האלו קניתי בינדאי שופ, זה המק"ט המקורי 1884410060.

אותו רכב כמו שלך מודל 2014, עלו 280 שקל לסט של 4.

אני מטפל באוטו לפי תוכנות טיפולים Expect Europe - Normal conditions of use ומופיע שם להחליף פלגים כל 60.000 ק"מ.

Screenshot_20191204-183658(1).jpg.a29d5fd48124a426bdfb9b49d6a072c1.thumb.jpg.75c03aa35a3c669b2e75c98a78c25bf3.jpg

פורסם (נערך)

גם אני מטפל באוטו לפי תוכנות טיפולים Expect Europe - Normal conditions of use.

זה מה שמוכרים במוסך של קיה, המק"ט אכן אותו הדבר, האריזה שונה. המחיר 400 ש"ח לסט של 4.

WhatsApp Image 2020-12-20 at 16.45.24 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-12-20 at 16.45.24.jpeg

WhatsApp Image 2020-12-20 at 16.47.35.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

אז נכנסתי לאתר של NGK אירופה, הכנסתי את דגם הרכב שלך והגעתי לכאן:
https://www.ngkntk.com/part-finder/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/KIA/RIO III (UB)/LKR6D-10E/6921/
גוגל זריז הביא אותי לכאן:
https://www.autostore.co.il/product/מצת-פלאג-ngk-lkr6d-10e/
(יש עוד עשרות חנויות בארץ, זאת הייתה התוצאה הראשונה בסה"כ).

אלו לא פלאגים מצופים אירידיום אלא ציפוי ניקל רגיל.
מה מצויין בספר הרכב? אמור להיות רשום דגם הפלאג, אם זה תואם לנ"ל, שא ברכב מה שנקרא...
בד"כ פלאגים בעלי אורך חיים גבוה יהיו ברכבים בהם ההחלפה דורש פירוק מורכב של סעפת יניקה וכדומה, אם ברכב שלך ההחלפה פשוטה, הייתי מחליף פלאגים ב70 שקל לפי הוראות היצרן וסוגר עניין. אם אין איזה בעיית גישה זו עבודה של 20 דק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא מצאתי בספר רכב את דגם הפלאגים המומלץ, המק"ט שרשמתי זה המק"ט המקורי של הפלגים לאוטו הזו ואלו פלגי אירידום. 

280 שקל מחיר לא בשמיים. הגישה להחלפה מעולה, לא צריך לפרק כלום חוץ ממכסה פלסטיק עם 2 ברגים. 

פורסם
לפני 5 שעות, Max_igo כתב:

במוסך מורשה בפועל אמרו שהם מחליפים כל 60K וגם אז, שואבים קצת מהמיכל ומוסיפים, לא מפרקים גלגלים ומפמפמים את הנוזל החוצה (הסיבה השני למה התייאשתי מהמוסכים של היבואן). האם המוסכים המורשים מקטינים בעצם ראש כי אין להם כח להתעסק בזה?

כן לחלוטין!! ככה כמובן לא עושים זאת. מוזל בלמים מוחלף כל שנתיים או 30K בדר"כ, כמובן שההחלפה צריכה להעשות לפי הספר ולא מה שתיארת.

פורסם
לפני 6 שעות, Max_igo כתב:

בעוד בקנדה ואירופה כל 120K

בדקתי, המפרט האירופאי גם אומר כל 60 אלף. בקנדה זה אותו מנוע

פורסם

תדירות החלפת מצתים לאוטו דגם מנוע בבמדינות שונות נקבע לפי איכות הדלק הכללית בארץ בא משווק הרכב. 

יש רכבים בהם יש החלפה של מצתי אירידום כל טיפול 40 אלף בגלל שימוש בדלקים עם תוספים דלק למדינות קרות מאוד. 

פורסם
לפני 1 דקה, tribel כתב:

לזמן אין השפעה על הפלאגים?

לפי היצרן יש, אבל מעניין אותי מה ההשפעה באמת?

אולי הם דואגים לעניין של קורוזיה ואכילת החומר מחומרים כמו דלק שמנים ופיח שנשארים עליו גם שהמנוע לא עובד?

נוזלים באוטו אני כן יכול להבין את עניין הזמן בהם, אבל פלאגים? קצת מוזר לחשוב על זה.

פורסם
לפני 33 דקות, tribel כתב:

לזמן אין השפעה על הפלאגים?

לא ממש, אצל הרבה יצרנים תדירות ההחלפה היא על בסיס הנסועה בלבד. 

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

לא מצאתי בספר רכב את דגם הפלאגים המומלץ, המק"ט שרשמתי זה המק"ט המקורי של הפלגים לאוטו הזו ואלו פלגי אירידום. 

280 שקל מחיר לא בשמיים. הגישה להחלפה מעולה, לא צריך לפרק כלום חוץ ממכסה פלסטיק עם 2 ברגים. 

מעניין, בד"כ האתר של NGK מדוייק. בeuspares למשל מופיעים שני דגמים של בוש, אחד אירידיום ואחד לא.
לא בטוח שהייתי משלם את התוספת אם ההחלפה פשוטה, פרט לאורך חיים, למיטב הבנתי אין יתרון למצתי אירידיום.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני כשעה, danniel כתב:

לא ממש, אצל הרבה יצרנים תדירות ההחלפה היא על בסיס הנסועה בלבד. 

למיטב ידיעתי לזמן יש השפעה על חומר וזה יכול להתבטא בהולכה או בבידוד.

כנראה שזו הסיבה שלא משהו שכל היצרנים ממליצים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Buki כתב:

בדקתי, המפרט האירופאי גם אומר כל 60 אלף. בקנדה זה אותו מנוע

זה לא אותו המנוע אמנם, מדובר על 1.4 ולא 1.25, אבל אני לא בטוח שאמור להיות הבדל בנוגע לפלאגים.

הנה הקישור לספר רכב:

https://www.kia.ca/content/ownership/ownersmanual/15rio-en.pdf

החלק לגבי הפלאגים מופיע בחלק 7, דף 15 (עמוד 326 ב PDF)

❑ Replace spark plugs (iridium coated), (Every 150,000 km or 120 months)

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
  • תוכן חדש...