Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב הוא קיה ריו 2015, בנזין 1.25, ידני.

טיפול 180K מתקרב ואחרי כמעט 6 שנים עם הרכב וטיפולים רק במוסכים מורשה של קיה (אני יודע שהמחיר הוא גבוה יותר אבל היה לי נוח מהרבה בחינות), החלטתי להפסיק ולפנות למוסך "רגיל". בעיקר עקב התנהלות שלא אהבתי של המוסך המורשה שבו אני מטפל בטיפולים האחרונים.

קניתי את כל החלקים בעצמי, אבל קצת נתקעתי בקניית פלאגים.

בספר הטיפולים רשום להחליף פלאגים כל 60K ק"מ, אין ציון לגבי האם צריכים IR או רגילים. מכיוון שמרווח ההחלפה הוא לא גדול, הנחתי שמדובר בפלאגים רגילים.

פניתי למחסן החלפים במוסך של קיה שבו אני מטפל ברכב בדר"כ ושם נאמר לי שהם מוכרים פלאגים ב-110 ש"ח לפלאג, כלומר כ-450 ש"ח לסט של 4, הבחור במחסן לא ציין שום דבר לגבי סוג הפלאג ולא יכל להסביר למה המחיר שלהם כל כך גבוה.
על הפלאג רשום NGK IR, גיגול מהיר העלה שמדובר בפלאגים אירידיום.

כמו שציינתי, עד כה טיפלתי ברכב רק במוסכים מורשים, אבל ב-2 שונים עקב אילוצים כאלה ואחרים

החלטתי להעיף מבט על החשבוניות מכל הטיפולים:

בטיפול 60K - סט של 4 פלאגים במוסך מורשה (באזור חיפה) עלה לי 200 ש"ח.

בטיפול 120K - סט של 4 פלאגים במוסך מורשה (באזור המגורים שלי) עלה לי 450 ש"ח (!!!)

אם אני מבין נכון, בטיפול 120K דחפו לי פלאגים שהם יקרים יותר, בלי לידע אותי, או יותר גרוע, חייבו אותי על פלאגים יקרים יותר אבל בפועל התקינו משהו אחר (את זה אני אגלה בטיפול הקרוב).

חוסר תשומת הלב שלי אז לא גרמה לי לתהות ולשאול לגבי המחיר הגבוה של החלקים, בדרך כלל אני שם לב.

במידה ואני הולך על ההנחה האופטימית שמה שיש לי עכשיו ברכב הם פלאגים אירידיום, השאלות שלי הן:

1. אם אני יוצא מנקודת הנחה שכרגע מותקנים ברכב שלי פלאגים שהם IR, האם מרווח החלפה של 60K הוא לא קצר מדי?

2. במידה ואני כן מחליט להחליף פלאגים בטיפול הקרוב, האם חובה לשים אירידיום או שאני יכול ללכת על הרגילים (שוב, בספר רכב לא מצוין שום דבר לגבי סוג הפלאג) ופשוט להצמד לשגרת הטיפולים של להחליף אותם כל 60K?

תודה.

פורסם
לפני 15 דקות, danniel כתב:

במנועי טורבו בדרך המצתים לא שורדים הרבה, כולל אירידיום, כך שמרווח ההחלפה נראה לי מתאים למצתי אירידיום. 

קיה וטורבו? לא קורה הרבה במיוחד לא בשנים האלו

בעקרון אתה לא אמור להחליף פלאגים בגלל מרווח זמן או קמ

אתה אמור להחליף לפי המצב שלהם בפועל כי בתכלס זאת חתיכת מתכת.

שהיצרן כתב 60 אלף הוא התכוון לזה שאנשים שלא מבינים לא יסתבכו ויחליפו בזמן עם מקדם בטחון.

אפשר לראות פלאג שעשה את שלו ופלאג חדש לפי המראה והמרווח בין הקצוות (שגם את המרווח אתה יכול לשחק איתו וזה לא אומר שהוא גמור אלה דורש 5 שניות של עיקום וזה נורמלי לגמרי).

אירדיום אמורים לשרוד הרבה יותר מ60 אלף קילומטר, יותר לכיון ה100 ומשהו אלף.

פורסם

אחלה, תודה. זה מה שחשבתי.

אז במידה ואני אראה בטיפול שהפלאגים הם אכן אירידיום וגם במצב טוב, אני יכול להשהות את ההחלפה לעוד 15K? 

פורסם

אם מדובר במנוע אטמוספרי אז זה די חריג להחליף בתדירות כזאת.

מצד שני, עם המגמה של היצרנים לפתוח מרווחי טיפולים, לא הייתי ממליץ על החלפה שחורגת מההגדרות היצרן.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני כשעה, Max_igo כתב:

אז במידה ואני אראה בטיפול שהפלאגים הם אכן אירידיום וגם במצב טוב, אני יכול להשהות את ההחלפה לעוד 15K? 

אם יש לך את הכלים והידע לבדוק ולכוון מרווח אלקטרודה, אתה יכול למשוך איתם עוד.

אחרת, אם כבר פירקת אותם, תחליף וסגור סיפור.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 2 דקות, danniel כתב:

אם מדובר במנוע אטמוספרי אז זה די חריג להחליף בתדירות כזאת.

מצד שני, עם המגמה של היצרנים לפתוח מרווחי טיפולים, לא הייתי ממליץ על החלפה שחורגת מההגדרות היצרן.

היצרן מניח שאתה משתמש בחלקים מאיכות לא גבוה/טכנולוגיה ישנה ובגלל זה ממליץ לך להחליף בתדירות מסוימת.

אותו הדבר לגבי שמן, שמן סינטטי מלא מודרני ואיכותי יכול בכיף לשרוד 25-30 אלף קילומטר לפני שיתחיל לשנות את התכונות שלו ויהיה רע.

לא שאני ממליץ למשוך טיפולי שמן אבל עובדה שיש יצרניות רכב כמו רנו לדוגמא שהאריכה את ההחלפות ל30 אלף כי חבל על הכסף.

שמתי לב בכללי שיש פה אנשים עם גישה מאוד קפדנית לגבי מה שכתוב בספר, לפעמים צריך להפעיל את הראש מעבר ולחשוב על המצב הספציפי ולא לעשות מה שכתוב כמו רובוט.

בגישה שאנשים הולכים בא פה צריך לקנות דברים רק מהיצרן ולא משנה בכלל אם זאת חברה אחרת אבל בעלת תקן היצרן, ולא לחדש שום דבר אפילו אם זה מוצר טוב יותר.

NGK אירדיום זה בטוח יותר טוב ממה שהיצרן שם לו במפעל. ואני בטוח שאם תקנה עכשיו שמן סינטטי מלא כמו castrol edge הוא יהיה טוב יותר מהשמן המקורי שהיצרן המליץ (לאוטו שלי לדוגמא שכולה שנת 2012 ההמלצה היא לשמן חצי סינטטי אז מה זה אומר שהוא יותר טוב מסינטטי מלא כי היצרן אמר?) ושמן גיר שעומד ביותר תקנים כולל זה שאתה צריך וסינטטי מלא הוא כנראה איכותי יותר משל היצרן וצריך לבחור בו. ונוזל קירור של פרסטון יהיה איכותי יותר אם הוא באותו התקן ועברו 20 שנה מאז שהתקן יצא והוא לא התעדכן מאז (dexcool לדוגמא).

זה לא בסדר להפוך לכת של היצרן ולשפוך כסף וזמן אם אין טעם בזה האכנולוגיה של היום מייצרת דברים טובים יותר ממה שהרכבים באותם השנים יכלו לייצר.

פורסם

יש כאן כמה אי דיוקים מובהקים ותובנות לא הגיוניות..

היצרן משתמש בחלקים די איכותים ולא לוקח כלל בחשבון חלקים זולים או נחותים.

היתרן מחפש כמה שיותר לרווח את המרווחי הטיפולים, עד לרמה שהרכב, אם לא נוסע בתנאי נסיעה הכי אופטימליים, השמן כבר נוצל לגמרי בחצי מהזמן השירות המיועד.

מדברים על זה הפורום כל הזמן, שמומלץ לא לטפל ברווח במרווחי טיפול כל כך ארוכים ולקצר את מרווחי הטיפולים וזאת כדי לשמור על המנוע ומערכותיו.

איזה שיקול דעת אפשר להפעיל? מה אתה מעבדה של חקר הכשל או מבחני מאמצים? היצרן משקיע ידע ומשאבים רבים כדי לקבוע תדירות החלפה מומלץ לכל רכיב ורכיב. 

אין לנו שום כלי קרוב אפילו כדי להחליט אחרת. 

הדבר היחיד זה הניסיון של השוק, ובדיקות שמן במעבדה של שמנים, ורק לעניין השמן, להוריד מרווחי תדירות החלפת שמנים ולא לרווח אותו כפי שאת המציע, כי גם שמן איכותי של סדרה EDGE.....(מה הקטע שלך עם השמן הזה בכלל...?), יאבד תכונות במנוע אם אופי הנסיעה הוא לא אופטימלי (נניח עירוני ברובו) או ברכב שכבר גמע קילומטראז'.

לגבי מצתים, אני נהזר מאוד. לא חורג ולא ממליץ לחרוג בשום מצב ממה שקבע היצרן. מצת שעבר זמנו או לא תקין מחסל מנוע או את ממיר הקטליטי. 

פורסם

מעניין. זה מה שכתוב בספר הרכב של אותו הרכב באנגלית, עבור קנדה.

❑ Replace spark plugs (iridium coated), (Every 150,000 km or 120 months)

בספר הרכב בעברית אין התייחסות לזה מעבר ל - "החלף כל 60 אלף ק"מ"

מה גורם להבדלים המשמעותיים בהמלצות?

פורסם
לפני 5 דקות, danniel כתב:

יש כאן כמה אי דיוקים מובהקים ותובנות לא הגיוניות..

היצרן משתמש בחלקים די איכותים ולא לוקח כלל בחשבון חלקים זולים או נחותים.

היתרן מחפש כמה שיותר לרווח את המרווחי הטיפולים, עד לרמה שהרכב, אם לא נוסע בתנאי נסיעה הכי אופטימליים, השמן כבר נוצל לגמרי בחצי מהזמן השירות המיועד.

מדברים על זה הפורום כל הזמן, שמומלץ לא לטפל ברווח במרווחי טיפול כל כך ארוכים ולקצר את מרווחי הטיפולים וזאת כדי לשמור על המנוע ומערכותיו.

איזה שיקול דעת אפשר להפעיל? מה אתה מעבדה של חקר הכשל או מבחני מאמצים? היצרן משקיע ידע ומשאבים רבים כדי לקבוע תדירות החלפה מומלץ לכל רכיב ורכיב. 

אין לנו שום כלי קרוב אפילו כדי להחליט אחרת. 

הדבר היחיד זה הניסיון של השוק, ובדיקות שמן במעבדה של שמנים, ורק לעניין השמן, להוריד מרווחי תדירות החלפת שמנים ולא לרווח אותו כפי שאת המציע, כי גם שמן איכותי של סדרה EDGE.....(מה הקטע שלך עם השמן הזה בכלל...?), יאבד תכונות במנוע אם אופי הנסיעה הוא לא אופטימלי (נניח עירוני ברובו) או ברכב שכבר גמע קילומטראז'.

לגבי מצתים, אני נהזר מאוד. לא חורג ולא ממליץ לחרוג בשום מצב ממה שקבע היצרן. מצת שעבר זמנו או לא תקין מחסל מנוע או את ממיר הקטליטי. 

היצרן משתמש בחלקים שהם טובים מתי שהרכב יצא. אם עבר הרבה זמן מאז שהרכב יצא (וטכנולוגית עשור זה מלא) הם כבר לא טובים היום, בדיוק כמו איך שדירוג בטיחות של רכב נקבע.

איזה שיקול דעת אפשר להפעיל? אם יש לך מצתי אירדיום ברור לך שהם יחזיקו הרבה יותר מהמצתי נחושת שהיצרן שם ברכב אז אתה יודע שאחרי 60 אלף קילומטר אם החתיכת מתכת הזאת ולא הרבה מעבר, עדיין נראת בסדר, רק לכוון אותה קצת והכל טוב ושתחזור לשימוש.

יש לך אינספור תוצאות של בדיקות שמן והם מראות שסינטטי מלא שומר על המאפיינים שלו ליותר מ15 אלף, כולל היצרנים עצמם על המיכל. כמו שאמרתי שרנו החליפו לסינטטי מלא הם עדכנו את המרווח ל30 אלף... רנו יודעת מה היא עושה.

ולא יודע למה אתה חושב שנתפסתי על edge באשכול אחר לא אני הצעתי אותו בכלל רק אמרתי לאדם ששאם אם זה איכותי שזה הסדרה הבכירה שלהם והוא כבר קנה את השמן עוד לפני שדיברתי בכלל.

Just now, Max_igo כתב:

מעניין. זה מה שכתוב בספר הרכב של אותו הרכב באנגלית, עבור קנדה.

❑ Replace spark plugs (iridium coated), (Every 150,000 km or 120 months)

בספר הרכב בעברית אין התייחסות לזה מעבר ל - "החלף כל 60 אלף ק"מ"

מה גורם להבדלים המשמעותיים בהמלצות?

שבדיוק שכמו שטענתי בתגובות הקודמות, אירדיום מחזיק הרבה יותר מ60 אלף.

חומר הרבה יותר עמיד בחום ופחות מתעוות עם הקילומטרים.

פורסם

עכשיו אתה קצת יותר מדייק בדברים.

נכון, יש התפתחויות טכנולוגיות בשמנים , נוזלים ובחלקי חילוף ועדין זה לא אומר שהם מתאימים או טובים יותר לרכב ישן. 

לעניין השמן, אתה שוכח שהרכב מתיישן, הוא מפייח את השמן יותר וכן גם שמן יותר איכותי מאשר המקורי, עליו המליץ היצרן, לא בהרכח יבטיח עמידות יתרה במצב זה.

יותר מכך, לעיתים ברכב ישן כדאי ומומלץ לעבור לשמנים מותאים לרכבים ישנים שעשו קילומטרז' והם לא השמנים מהסדרה "הבכירה"..

לגבי מצתים, חד וחלק אם מדברים על מצתים שהמוסך שם, שהם יהיו כאלו שמתאימים לרכב ולא שום דבר משופר, אז לא לשנות או להמליץ לשנות על החלפה בתדירות אחרת מאשר קבע היצרן.

ואם נניח הלקוח הרכיב מצתים משופרים, נניח לצורך הדוגמא,  עשוי מסלע שנחצב בכוכב מאדים ומבטיח עמידות עדיפה, אז כמה להמליץ שיוחלף? משהו עשה בדיקה אמיתית כדי לוודא? התשובה לא ולכן גם יצרני המצתים תמיד אומרים, גם במצתי פירימיום, להצמד להנחיות של יצרן הרכב.

לגבי שמנים, דווקא יש לי עשרות דוגמאות של שמן מנוע ברכב שפשוט נוצל לגמרי וכל דקה נוספת שמנוע היה עובד איתו זה היה מוביל לזנק בלתי הפיך או שכבר נגרם נזק.

שמנים איכותיים שבאו מרכבים חדשים שקצת עברו את המרווח המומלץ או אפילו לא הגיעו אליו, אבל אופי השימוש בכלי היה קצת קשוח מהרגיל. 

פורסם (נערך)

למען האמת אני עדיין קצת מבולבל, לא רק בנושא הפלאגים.

1. למה ספר הרכב עבור אותו הרכב במדינה אחרת, מדבר על שגרת טיפולים שונה לחלוטין? (ואני לא מתכוון לסוג השמן, צמיגות, יחס נוזל קירור ומים שיכולים להיות תלוים במזג האוויר), איך יכול להיות שפה מחליפים פלאגים כל 60K בעוד בקנדה ואירופה כל 120K (או אפילו יותר מזה)? מה בנוגע לפילטר הדלק (נמצא בתוך המשאבה ברכב הזה, דורש פירוק של המושב האחורי ובכל טיפול שהתעסקו איתו, היו לי בעיות לאחר מכן - הסיבה העיקרית למה מוסכי יבואן גרמו לי ליאוש), בארץ היבואן עושה את זה כל 60K, בספר הרכב של קנדה רשום שלא מחליפים בכלל.

2. נוזל בלמים\מצמד - לפי מה שרשום בספר הרכב, יש לבצע החלפה כל 30K. במוסך מורשה בפועל אמרו שהם מחליפים כל 60K וגם אז, שואבים קצת מהמיכל ומוסיפים, לא מפרקים גלגלים ומפמפמים את הנוזל החוצה (הסיבה השני למה התייאשתי מהמוסכים של היבואן). האם המוסכים המורשים מקטינים בעצם ראש כי אין להם כח להתעסק בזה?

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
  • תוכן חדש...