Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 54 דקות, Gavrik כתב:

@Liviur לפי בנצ'ים שורה תחתונה שהM1 כרגע שווה ערך בביצועיו ל4700U.

אני מקווה שאתה מתייחס רק לR23 כי השאר לא רצים נייטיב על Arm.

הרייזן אכן נותנים ביצועים לא רעים בכלל אגב. אני השוותי בעיקר לאינטל. אבל זו נקודה מצוינת.

המקבוק M1 8 גיגה ו256 ssd עולה כרגע 1299 דולר לפטופ מקביל (4700U עם 8 גיגה ו256 ssd עולה פחות מחצי מהמחיר של המקבוק)

המקבוק פרו , הבחור דיבר על האייר שעולה 999$

באלפיה של דולרים אתה יכול להביא לפטוט כמו הg14 asus rog עם מעבד 4800hs וכרטיס מסך 2060 ויותר זיכרון וssd מפלצת בהשוואה למקבוק ועדיין ישאר לך 200 דולר עודף.

אנא שים מפרט מלא. כולל המשקל של הלפטופ , המסך , האורך חיי סוללה המהירות של הSSD ועוד כל מני פרטים שוליים.

כדי להקל על הדיון אני אשים מפרט שמצאתי - אבל אתה מוזמן לתקן אותי:

https://www.bestbuy.com/site/asus-rog-zephyrus-g14-14-laptop-amd-ryzen-7-8gb-memory-nvidia-geforce-gtx-1650-512gb-ssd-eclipse-gray/6403425.p?skuId=6403425&ref=212&loc=1&extStoreId=344&ref=212&loc=1&gclid=CjwKCAiAwrf-BRA9EiwAUWwKXgsWR8F5y0y-kA8shPA3w_qTordqVxgBHfcEAZchOZtzPNnYlZCL4hoChJIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

מסך 1080p

בתקציב הזה -הSSD יותר גדול - אבל יותר איטי משמעותית.

הזיכרון הוא גם 8 ג׳יגה ואיטי יותר (בגלל הIntegrated memory שיושב על הSOC).

הוא שוקל יותר ועבה יותר.

יש לו חצי מחיי הסוללה (וגם הם - יהיו פחות אם אתה משתמש בכרטיס מסך החיצוני)

במחיר הזה - אתה תקבל 1660 ולא 2060

אתה לא יכול להתפס לפרמטר אחד ולהתעלם מאחרים.

לפני 43 דקות, Pika007 כתב:

לפני שאני יוצא בהצהרות גרנדיוזיות בעד או נגד, אעדיף לחכות לתמונה שלמה יותר. עד אז, נראה לי שיותר כדאי להתייחס למקומות שכבר רואים שהמעבד ממש מוצלח בהם, למשל להמליץ על המחשב למתכנתים, שזה הגיוני לחלוטין.

אני יכול להגיד לך מניסיון של שימוש בכזה וגם משימושים אחרים דיי כבדים (קידוד וידאו) - זה דיי מרשים.

ובא נזכור שזה כרגע צ׳יפ שהוא הרמת כניסה למחשבים הכי זולים בליין (המקבוק אייר, הפרו הכי בסיסי שתמיד היה דור אחורה במעבדים ובחומרה , והמק מיני בגירסאות הנמוכה והביניים - כי עדיין השאירו את האינטל לגירסא היקרה בגלל האופציה של יותר מסכים , כניסות , זיכרון וכו).

אני כמוך מחכה לראות עוד בנצ׳מארקים מבוססי ARM בעוד נושאים, מחכה לדגמים שיחליפו את המחשבים בסדרות הגבוהות וכו.

א ב ל - אני יכול להגיד לך שבנתיים עם עבודה על הARM mac - הם מרשימים מאוד.

עוד יותר בדברים שהם לא מבחנים סינטטים. גם דברים קטנים כמו Always on (עם כל הכבוד לSleep , חכה שתראה את זה בעיניים), חיי סוללה , כמה שהמחשבים נשארים קרירים , דברים שמשתמשים בNeural engine cores. זה חתיכת צ׳יפ מרשים.

לפני 11 דקות, RBRB כתב:

האם מק מיני כמו בקישור המצורף מספיק לעבודה על תוכנות עריכה? בעיקר אינדיזיין ואילוסטרייטור, מידי פעם פוטושופ.

הייתי מרחיב זיכרון 16 ג׳יגה.

משיחה עם חבר מעצב - שהחליף את ה15״ באייר - עושה את העבודה משמעותית יותר מהר.

לפני 10 דקות, TsachiE כתב:

הגיוני שאם ארצה להזמין לפטופ לארץ אאלץ לשלם 200 דולר מיסים?

כן.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Liviur כתב:

תתפלא אם כן. זו בהחלט אחת הבעיות הנפוצות בדוקים כאלו.

העיקר שהוא הלך בדרך כל בשר 🤣

אז הוא כן.

לזכרוני - ההבדל הויזואלי היחיד בין השניים הוא הלוגו על החיבור הנוסף שהוא כזה.

מעניין, אני אסתכל שוב היום בערב (דווקא עכשיו אני במשרד ופה אין לי עדיין דוקינג)

עריכה: בדקתי אצל קולגה והדגם למטה הוא אכן WD19TB, אני צריך לוודא בערב שגם אצלי זה הדגם

ברוב המקרים - זה מספיק לגמרי.

יש כמה יוצאי דופן - אחד מהם הוא בכל מני ריבוי מסכים ברזולוציה גבוהה לדוגמא (בלי להשתמש בטכנולוגיות שמורידות איכות כמו דיספליילינק שהוא השטן עצמו (בגדול יוצר מוניטור וירטואלי ויוצר סיגנל מקומפרס על המעבד. וכל זה בצורה לא יציבה להחריד) או MST לדוגמא שלא נתמך במק (ברמת התוכנה , אם מתקינים חלונות על המק זה כן נתמך)

ועדיין - מבחינת יציבות USB-C לא מתקרב לThunderbolt חוץ ממקרים מאוד יוצאי דופן (לדוגמא יש מסכים עם האבים מובנים דיי מוצלחים)

אצלינו בעבודה (סביב ה400-500 אלף עובדים משרדיים נכון לשנה שעברה ומאז היה גידול מאוד רציני) יש אינסוף מיילים והודעות בקבוצות הטכניות עם תלונות על USB C Hubs שכולן נעלמות לחלוטין עם מעבר לThunderbolt - גם על פיסי וגם על מק.

(המון עובדים מקבלים 2 מסכים. היה מעבר למסכים מבוססי USB-C והורדה של ההאבים שהיו Thunderbolt , ואז גל של מפצלי USB-C והיו המון תלונות.)

אני אבדוק אח"כ את סיפור ה-TB כן או לא, אבל בכל מקרה מהדוקינג למסכים הם מחוברים ב-DP שניהם.

מעבר לזה יש לי את המקליט USB (שהוא גם ככה USB2 אז הוא יכול להגיע עד 480MBps ועוד 480MBps למכשיר שהוא מקליט), או לחילופין מכשיר USB3 אחד.

חוץ מזה הכל חרטא, מקלדת, עכבר, מצלמת רשת וחרטא אחרים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעדכן שאצלי זה WD19 לא TB. ביקשתי את ה-TB נראה מה יקרה.

• מצחיק 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעדכן שהאסוס המדובר נדפק שוב.

זה המחשב על אחת מהוריאציות שלו:

https://www.rsm.co.il/product/מחשב-נייד-asus-דגם-s430uf-eb025t-i7-8550u-14fhd-16gb-1tb256ssd-win10-mx130

i7-8550U

יש אלטרנטיבה של DELL באיזור 4000-7000 ש"ח? 

מחשב זהה לו מבחינת חומרה או טוב יותר. (משמש להרצת MATLAB ותוכנות בסגנון ). 

חשוב -  שירות, אמינות, ושהמחשב יהיה מאיכות חומרים טובה עמיד וקשיח יחסית. 

13 - 14 " ולא יותר. 

פורסם

לי יש כזה מהעבודה, ואני משתמש בו לתכנות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 30 דקות, Benor כתב:

מעדכן שהאסוס המדובר נדפק שוב.

זה המחשב על אחת מהוריאציות שלו:

https://www.rsm.co.il/product/מחשב-נייד-asus-דגם-s430uf-eb025t-i7-8550u-14fhd-16gb-1tb256ssd-win10-mx130

i7-8550U

יש אלטרנטיבה של DELL באיזור 4000-7000 ש"ח? 

מחשב זהה לו מבחינת חומרה או טוב יותר. (משמש להרצת MATLAB ותוכנות בסגנון ). 

חשוב -  שירות, אמינות, ושהמחשב יהיה מאיכות חומרים טובה עמיד וקשיח יחסית. 

13 - 14 " ולא יותר. 

יש סיבה שלא דל? האינספירון 7000 והלאטיטוד שלהם נהדרים, גם ה XPS כמובן אבל יקר.

בכל מקרה- אסוס ZENBOOK, אך ורק זנבוק (יש גם ROG, אבל הם שמנמנים וכבדים)

HP ENVY, לנובו Ideapad.

מומלץ לחפש משהו עם AMM 4700U, בגזרת מעבדי ה ULV הוא (וה 4800U) פשוט משפיל כל אופציה מקבילה של אינטל.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

לי יש כזה מהעבודה, ואני משתמש בו לתכנות

7490 זה דגם ישן

לי יש את המחליף שלו, Latitude 7400, הרבה יותר מוצלח מה7490 לדעתי

בעצם יש כבר 7410 עם מעבדים אינטל דור 10:

https://www.pc365.co.il/product-24745-Dell_Latitude_7410_14_Non_Touch_L7410_7231_במלאי

https://www.pc365.co.il/product-24842-Dell_Latitude_7410_14_Non_Touch_LT_RD33_12007_במלאי

(מה הבדל בין שני הדגמים אין לי מושג)

גם אצלי זה מחשב עבודה שמשמש אותי לתכנות

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כן הוא בכל זאת איתי קצת זמן...

אצלי הוא עם 32GB RAM ועושה את העבודה יופי בינתיים.

מה השיפור לדעתך מה-7490 ל-7400?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפי מה שראיתי ב7490 אצל אנשים - 7400 מהיר יותר, יותר חסכוני בסוללה וקל יותר.

המחשב הקודם שלי היה 7450, הבדל בינו ל7400 זה שמיים וארץ.

גם איכות הפלסטיקה ב7400 יותר טובה לדעתי. פלוס הוסיפו סוג של תריס שמכסה את המצלמה (לא צריך לשים איזולירבנד בשביל לכסות אותה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שיפורים נחמדים, את התריס אני לא צריך - יש לי ממותג של החברה 🤣

לא שזה משנה הלפטופ עצמו ב-90% מהזמן עם מכסה סגור, אני עובד עם מסכים גם בבית וגם במשרד

זה כן רלוונטי רק כשאני עובד מהשירותים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

המקבוק אייר M1 נותן VFM נהדר, מעבד שעולה על מרבית המתחרות וחיי סוללה מצוינים.

חסרונות: אמרת תכנות, אז מצד אחד מקים מצוינים לתכנות, מצד שני קח בחשבון שיש לא מעט כלים חיצוניים שעדיין ללא תאימות למעבדים החדשים (DOCKER לדוגמה).

לאייר יש מעט מאוד חיבורים: רק 2 usb type c חיבור אוזניות - וזהו.

דבר נוסף (ואני בעיקר מתבסס על המקבוק פרו 2019 שאני צמוד אליו) - המקלדת זוועה.

קיבלת פה המון חלופות, אז בשביל העניין אני אזרוק משהו קצת שונה - במחיר של ה-macbook air אתה יכול להביא את ה-surface laptop 3 מסך 13.5, מעבד i5, באריזה יפיפה וסופר קלה.

https://www.microsoft.com/en-us/p/surface-laptop-3

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

.We apologise for the inconvenience

פורסם

תאימות אמיתית לדוקר קיימת בכל מקרה רק בגרסאות יוניקס אמיתיות נורמליות - אין לך את זה לא במק ולא בחלונות בכל מקרה.

לגבי מקלדת - החל מנובמבר 2019 המקלדת חדשה לגמרי ומעולה.

אני אכתוב את זה שוב בפעם המיליון, אנשים ממשיכים להתבלבל מזה  - הפרו מהדור של 2016-2018 הוא דור בעייתי שהכתים את השם של אפל. החל מהדור של סוף 2019 - הם חזרו לצמרת. תמיד חשוב להשוות עגבניות לעגבניות ולא למלפפונים.

הפרו שתמצא כרגע בחנויות הוא מהדור של 2019 מבחינה מכאנית - ואחד המוצלחים עד כה.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...