Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הצורך להחליף מחשב, תקציב של כ4 אש"ח עם גמישות, ויש הזדמנות לקנות בארה"ב.

הצרכים לא בשמיים: גלישה, מסמכים, זום, סוללה טובה, ותכנות לא כבד מדי (לקראת סוף תואר במדמ"ח).

עם זאת, יש רצון שהמחשב יהיה אמין וימשיך איתי לפחות ב5 שנים הבאות.

לבת הזוג שלי יש מקבוק אייר משנת 2012, שעדיין משמש אותה ביום-יום בלי בעיות מיוחדות, והוא אפילו בעל ערך מסויים בשוק - אלו דברים שללא ספק גורמים לי לפזול לכיוון אפל.

בתור חובב VFM, האם אייר או פרו13 החדשים (1000 ו1300 דולר בהתאמה) הם מה שאני מחפש? אם כן, יש טעם להוסיף 300$ לטובת הפרו?

אם מאק זה לא הכיוון, מה כן? thinkpad ?XPS? 

מבחינת המפרטים, המאקים הם עם מעבדי M1 החדשים, 8 ג'יגה ראם, ואין חיבור USB A.

הXPS עולה בטווח המחירים של המק, אבל מבאנצ'מארקים נראה שהמעבד שלו (1065G7) חלש יותר מהM1, וגם לו יש 8 ג'יגה ראם ונטול USB A. 

הthinkpad הוא קורולה, כנראה ימשיך לעבוד מעולה גם אחרי שאני אמות, ובגדול זהו. (יש לי T490 מהעבודה)

כמובן אלו רק ה3 הראשונים שחשבתי עליהם, אז אשמח לקבל רעיונות נוספים.

מודה לעוזרים!

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקבוק זה כמו רכב יוקרה אתה תגיע לאותה נקודה גם בלעדיו אבל הרבה יותר כיף איתו, מעבר לעו, דה שניתן להתקין גם ווינדוס 10 למי שמעוניין המחשב הזה הוא לדעתי בחירה מנצחת היתרון בני חי שלו הם חיי הסוללה ואיכות ההרכבה שלדעתי אין משתווה לה.. אני מחזיק במקבוק פרו touch bar מ-2017 והמכשיר פשוט אמין ומרגיש כמו ביום הראשון שקניתי אותו

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

פורסם

אם אתה מחפש VFM מקבוק זה לא הכיוון.
במחירו יש לפטופים חזקים יותר ואיכותיים לא פחות.
מקבוק זה מותג כמו מרצדס CLA זה פחות מהיר, נוח, מרווח, מאובזר איכותי וכו... ממכוניות אחרות באותו התקציב אבל קונים אותה כי זה מרצדס.

הסיבה היחידה לדעתי לקנות מקבוק היא לצרכי עבודה ואם אתה צריך מקבוק לצרכי עבודה לא היית בא לשאול בפורום לכן הייתי מוותר על הרעיון והולך לחפש לפטופ אחר בעדיפות לאחד עם מעבד RYZEN שיתן לך יותר כוח וחיי סוללה בפחות מחיר.

בת הזוג שלי עברה כבר שתי מקבוקים אחד PRO 2017 שנדפק בדיוק היום (שמור כאילו אתמול יצא מהאריזה היה בשימוש ביתי קל בלבד התקבל כמתנה ללא שום שריטה) השני הישן שלה נמכר בכמה מאות-אלפיה כשהוא עם שלל תקלות שניהם שרדו באורך פלא 3 שנים המחשב הישן שלי בן 12 ועובד כמו ביומו הראשון (השתדרג בSSD וRAM בלבד) ככה שעל האמינות והאיכות שלהם מניסיון אישי אין לי דברים טובים להגיד.

פורסם (נערך)

המאק החדש הוא ARM ולא X86, ווינדוס אפשר להריץ רק דרך VM בעיקרון.

למי שחי באקוסיסטם של אפל זה יתרון לא קטן- בהמשך כל האפליקציות שרצות על האייפד/אייפון יעבדו גם על המק החדשים ויהיה אפשר  לנסכרן מידע. זו למעשה תהיה אותה מערכת.

למי שלא.... כנראה חסרון.

1000 דולר בארה"ב מאפשר לקנות מגוון רחב של דגמים, לא חושב שהייתי הולך על מקבוק. אם הצרכים הם זום-אינטרנט-סרטים אפשר ללכת על אסוס זנבוק כלשהו עם AMD 4700U, או HP ENVY דומה, או אם רוצים במחיר נמוך- אייסר סוויפט 3, כולם דקים קלילים ויפים עם זמן סוללה מעולה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

ציינת תכנות - ובכן, מק זה הפתח שלך לעולם של יוניקס,

כמה שיותר רחוק מהשטויות של מיקרוסופט,

בלי מכונות וירטואליות או dual boot או שאר שמיניות באוויר שיבזבזו לך את הזמן או יתקעו אותך בעולם הדוט נט (צמרמורת).

למקים תמיד תהיה בעיה של vfm, זה משהו לא פתיר, והאמינות לא יוצאת דופן -

אבל לפחות תהיה לך נקודת כניסה מעולה מבחינת כלי עבודה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נאמר על המקבוק אייר החדש עם ה- M1 שהוא פחות או יותר שווה ביצועים לפרו עם ה M1. הייתי נותן לו ניסיון תאכלס.

אני נמצא עם המקבוק אייר שלי שנרכש מתישהו ב-2014 ואני עף עליו. מדובר על מכונת עבודה מאוד אמינה עם סוללה שאין כמותה בטווח הארוך.

לא הייתי שוקל לרגע אפילו לקנות מחשב אחר מלבד מק. וזה לא כי אני פאנבוי או משהו כזה, פשוט כי מדובר על מחשבים מאוד אמינים. הלפטופים שסוחבים חלונות הם פשוט זבל, אני מצטער.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, hans כתב:

ציינת תכנות - ובכן, מק זה הפתח שלך לעולם של יוניקס,

כמה שיותר רחוק מהשטויות של מיקרוסופט,

בלי מכונות וירטואליות או dual boot או שאר שמיניות באוויר שיבזבזו לך את הזמן או יתקעו אותך בעולם הדוט נט (צמרמורת).

יש היום WSL2 - בלי שום DUAL BOOT או יצורים מוזרים אחרים.

מי שממש מתעקש/צריך יכול לפתח על וינדוס ולהריץ את האפליקציה על לינקוס עם VS CODE.

לטעמי, לגלישה, זום וכו - יש במקבוק נוחות שאין במחשבים אחרים.

ה TOUCH PAD הוא בכמה רמות מעל כל מחשב אחר.

לי יש MBP 2015 - לשימושים ביתיים הוא פשוט מנצח מבחינת נוחות (כניראה אפשר להגיד אותו הדבר על ה AIR).

יש לי גם T470 מהעבודה, אין עוררין שאלו מחשבים מעולים ועמידים, אבל פחות נוחים לסתם עכשיו לשבת בסלון עם המחשב (כתחנת עבודה, הוא מחשב מעולה).

בקיצור- אני חושב שמי שלא מגיע מעולם ה mac יכול להסתדר וגם להתרגל (אולי לוקח טיפה זמן). לא חושב שזה חובה אבל אם בא לך לחוות ויש לך דרך להביא אחד מחול ולא במחירים של הארץ - יכול להיות שהייתי הולך על זה.

נ.ב

בשום מצב לא הייתי קונה מחשבים של asus.

רק לנובו/דל.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם
לפני 6 שעות, קאררה כתב:

פשוט כי מדובר על מחשבים מאוד אמינים. הלפטופים שסוחבים חלונות הם פשוט זבל, אני מצטער.

א'- הם לא מראים אמינות יוצאת דופן ביחס למחשבי סדרות גבוהות של חברות אחרות

ב'- גם אני מצטער, כי ההצהרה האחרונה פה היא פשוט בולשיט. הכללת את כל התעשיה פחות או יותר והחלטת שהיא זבל. יש מספיק מחשבים בסטנדרט בניה טוב יותר מהמאקים, במיוחד לכל הנוגע לתכנון תרמי, שבמאקים מ 2 הדורות האחרונים הוא אידיוטי וכושל ברמות על.

*לא כולל זה עם ה M1, עוד לא יצא לי לראות במה מדובר אז אין לי דעה בנושא.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 8 שעות, ereznaa כתב:

שניתן להתקין גם ווינדוס 10 למי שמעוניין

אף פעם לא הבנתי את הפואנטה של זה. רוצה ווינדוס - תקנה PC עם מפרט דומה ב3/4 מחיר.

כל היתרון של מק זה שהמערכת הפעלה מותאמת ספציפית לחומרה של אפל. זה כמו לקנות טויוטה ולדחוף לה מנוע של סיטרואן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

יש לי מק. חוץ מהטראק פד שאין שני לו, לא רואה במה הוא טוב יותר מלפטופים עם ווינדוס.

מבחינת מע' הפעלה ווינדוס הרבה יותר נוח לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי TsachiE

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם
לפני שעתיים, yaniv572 כתב:

נ.ב

בשום מצב לא הייתי קונה מחשבים של asus.

רק לנובו/דל.

מניסיון עם ה-3 אני מעדיף דל, אסוס ואחרון לנובו.

וזה אפילו השוואה של לנובו עסקי מול אסוס ביתי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא יותר מדי, ונראה שבינתיים רוב הבעיות דווקא קורות מהדוקינג סטיישן של הדל.

בינתיים אני עם הדוקינג ה-3 והבעיות הצטמצמו והפכו לנדירות יותר אבל עדיין קורות.

מצד שני זה דיי מוצר קצה (Latitude 7490) ולא Inspiron או Vostro

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל אמירה גורפת על מותג כזה או אחר לוקה בחוסר דיוק.

אולי פחות מאשר בטלפונים סלולרים, לכל יצרן יש דגמים מוצלחים יותר ויש נפילות. גם סדרות עוברות רענון מהותי, וכמובן, יש הבדלים ששום דף נתונים לא ילמד אותך (למשל, למה לנובו 480T יותר חזק מ-480E).

למזלנו הטוב, יש לנו אינטרנט. אפשר להתחיל ב-notebookcheck למבחן מקיף (בטח יש נוספים) ולהמשיך משם לפורומים מקצועיים, ללמוד על בעיות נפוצות, והתאמה לשימוש ספיציפי כזה או אחר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני יכול להוציא מאנשי ה-IT שלנו נתונים, כרגע יש אצלנו בחברה גם דל וגם לנובו, שניהם דגמים עסקיים דיי מקבילים.

בלי נתונים אלא תחושות מבוססות שלהם אומרות שעל הדל נפתחים הרבה פחות טיקטים, וגם אלה שנפתחים כמעט באופן גורף קשורים לדוקינג.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...